4 dgn Trip incl Safari in NP Kruger – Johannesburg – Zuid Afrika

Als je naar Zuid Afrika gaat mag je het Nationaal Park Kruger natuurlijk niet missen. Nadat ik van Kaapstad via de kust naar Port Elizabeth was gereisd vloog ik naar Johannesburg. Uiteraard verkende ik de stad Jozi en zocht ik naar de voor mij perfecte trip naar Kruger om een safari te doen. Toen ik overal rondvroeg en zocht online boekte ik een 4 dgn trip met safari in NP Kruger. Dit zou voor mij de eerste keer zijn dat ik echt op safari ging en ik vond het echt super spannend!

Wat had ik er een zin in …en wat had ik hoge verwachtingen!

Ik ging natuurlijk de big five zien op safari in NP Kruger! Dus de leeuw, de luipaard, de olifant, neushoorn en buffel. En nee…de giraf is groot maar staat hier dus niet tussen 🙂

Start trip in Johannesburg

In Johannesburg verbleef ik in Brown Sugar Lodge en daar werd ik dus vroeg in de ochtend opgehaald om de 4 dagen te starten. Ik had geboekt bij Detour Africa en de groep bestond uit 9 personen. Ik vond dit een super leuke trip om als soloreizigster te ondernemen. De groep was net groot genoeg om altijd met een aantal goed op te kunnen schieten en ook nog om iedereen wel te leren kennen. Ik zie dat Detour Africa de trip nu nog steeds aanbied en in grote lijnen hetzelfde is. Er word alleen in andere accommodaties verbleven.

4 dgn Trip vanuit Johannesburg incl. Safari in NP Kruger

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Dag 1 Tremisana Logde – Sunset gamedrive

We rijden die eerste dag naar Tremisana Logde wat grenst aan York Nature Reserve, Tshukudu Game Reserve en Ukhozi Nature Reserve. Vanuit Tremisana gingen wij diezelfde avond een leuke sunset game drive maken en tijdens deze sunset drive gingen wij eten in het reservaat om daarna in het pikkedonker terug te rijden naar Tremisana.

GPS Tremisana Logde

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Sunset Game Drive – NP Kruger

Ik vond het helemaal geweldig en was helemaal blij met de keuze die ik had gemaakt. Dag 1 was het nog maar en dus had ik nog 4 dagen safari voor de boeg. Het was wel een flinke hap uit mijn budget maar dat zou het zeker waard zijn! Ik betaalde namelijk over de 400 euro voor deze safari in NP Kruger. En dan was dit echt wel een van de goedkopere opties. Als je op safari gaat in Afrika betaal je gewoon wat meer. Je kunt het niet vergelijken met een trip in India om de tijger te zoeken bijv.

4 dgn Trip incl Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Het iconische beeld van het nijlpaard natuurlijk

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Helemaal happy

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Die eerste avond gingen we natuurlijk op safari en zagen wij al verschillende dieren! Wat word ik altijd blij van deze plekken, de dieren die gewoon leven in een enorm groot gebied. Zij ervaren dus grotendeels de vrijheid die wij ook ervaren! Je mag gaan en staan waar jij wil!

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika (16)

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Spot jij de slang?

We waren al een paar keer langs deze boom gereden en de gids verzekerde ons dat er zeker een slang in zou moeten zitten. Toen we er de laatste keer langs rede had ik geluk. Ik spotte de slang en ik kon nog net snel genoeg een foto maken. Ik was de enige die hem gezien had 🙂

Het politie oog heeft soms zo zijn voordeel!

Dag 2 Tremisana Logde – Ochtend wandeling + Safari

De volgende dag zou al weer vroeg beginnen want we gingen wandelen. De ochtend safari wandeling stond op het programma. En als je gaat wandelen als je op safari ben dan ben je beveiligd door mannen met wapens. Je loopt natuurlijk in het gebied waar ook die big five woont en leeft… en al die andere geweldige dieren!

Uiteraard hoopte ik zo veel mogelijk te zien maar je wil ze ook niet gelijk op je pad treffen. Het is dus een mooie balans tussen avontuur / wildlife spotten en de veiligheid waarborgen.

Lees ook mijn tips over Welke Regels er op Safari gelden om veilig te voet of in de jeep het park in te gaan. Of wat dacht je van zelf werken als ranger in Kenia?

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

4 dgn Trip incl. Safari in NP Kruger – Johannesburg

Wij zagen die ochtend helaas niet zoveel. We zagen een aantal sporen van de dieren die er die nacht hadden gelopen. Toen wij even een boterham aten nabij een rivier zagen we wel nijlpaarden in de verte! Alsnog vond ik het een heerlijke wandeling. De kans om wat wildlife te treffen en gewoon het feit dat je daar rond loopt in Zuid Afrika op een mooie vroege ochtend… dat is gewoon heerlijk!

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Alle sporen die we tegenkomen worden goed onderzocht

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Ik weet niet meer wat hierbij verteld werd… In mijn herinnering werd er wel wat over de mestkever verteld als heb ik ze nog nooit zo groot gezien. En ook als ik zoek op mestballen die mestkevers maken kom ik niet uit bij deze grootte! Als jij weet wat dit is vertel het me dan!

Ochtend Safari Wandeling Kruger

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

We waren ver voor het ontbijt al op pad gegaan en kregen een fijn pakketje mee. We hadden hier echt een super mooie plek om even te zitten, een broodje en appeltje te eten en te beseffen waar je dan toch zit. Verderop liggen de nijlpaarden in het water en misschien zit er ook wel ergens een roofdier naar je te kijken. Het kan maar zo. Er zijn meer dieren die jou zien dan andersom…

Voor het ontbijt hadden we wat relax tijd op het resort. Ik heb er wat rondgelopen en ben op zoek geweest naar de leuke vogeltjes en apen die er ook altijd rond lopen. Ik heb me echt verbaasd over de veelzijdigheid en de mooie kleuren van de vogels!

En die meest kleurrijke was ook nog eens best brutaal…hij probeerde toch echt wel wat te eten bij me weg te pakken! Ik heb natuurlijk opgezocht welke vogel dit was, ik kwam uit bij de kuifbaardvogel / druppelvlekbaardvogel. Het is natuurlijk de vogel links in onderstaande verzameling.

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Maar je kan natuurlijk ook lekker een duik nemen in dit heerlijke zwembad!

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

In de middag gingen we nog weer een jeep safari doen in de omgeving van Tremisana. Wederom zagen we mooie dieren en vogels. Alleen het gebied al waar je door rijdt is natuurlijk geweldig! Je scant de omgeving op wildlife en overziet de natuur en het landschap waar je doorheen rijdt.

Je prijst jezelf nog eenmaal gelukkig.

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

4 dgn Trip incl Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Kudu’s

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
vrouwtjes Kudu

4 dgn Trip incl. Safari in NP Kruger

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Net voor het avondeten zijn we verplaatst naar onze nieuwe overnachting.

Deze keer sliepen we bij Marc’s Treehouse Lodge Accomodation. Je kunt natuurlijk zoals de naam al verraad daar een boomhut nemen maar ik ging in een heuse safaritent. Ik was blij verrast om te zien dat deze van alle gemakken voorzien was. Dichtbij de tenten stond een douche en toiletblok waar we gebruik van konden maken en als we iets verder liepen keken we uit over een rivier.

We zaten gewoon midden in een park! (GPS Marc’s Treehouse)

Marc's Treelogde - Zuid Afrika

Op Safari in Zuid Afrika

Marc's Tree Logde - Zuid Afrika

Dat we midden in een park zaten werd ook bewezen toen ik de volgende dag wakker werd van geritsel om mijn tent… Een nyala liep even casual voorbij! Hoe gaaf! Dit zijn de mooie ervaringen die ik nooit meer vergeet. Dat je met je mond open staat te kijken wat er dan toch langzaam voorbij wandelt..

Dag 3 Marc’s Treehouse – NP Kruger Safari

Deze dag was het dan eindelijk zover dat we het National Park Kruger in zouden gaan! We hadden al best wel wat dieren gezien maar de befaamde Big Five moest er nog van komen natuurlijk! Dit was voor mij de eerste (2014) keer dat ik echt op safari ging. Ik was helemaal blij natuurlijk en wat er ook gebeurde, mijn dag kon niet meer stuk.

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

We reden Kruger NP park in en zagen al heel gauw een kudde buffels staan. De eerste van de big Five was binnen! Ik vond het er indrukwekkend uitzien ook al was het op een grote afstand. Ik weet niet hoeveel buffels het waren maar als die gaan rennen dan wil jij niet in de buurt zijn…

Wij zaten veilig in onze jeep en reden weer verder nadat de nodige foto’s geschoten waren natuurlijk!

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Een flinke krokodil heerlijk aan het opwarmen in de zon

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Safari in NP Kruger

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Op zoek naar wildlife in Kruger NP

Hierna reden we een tijd en zaten we allemaal goed uit het raam te kijken of we wat zouden spotten. We zagen natuurlijk veel vogels, een aantal hert-achtigen en in de verte giraffen! Ik vond het helemaal gaaf! Ik werd er super blij van. De dieren in hun eigen habitat te zien en niet gevangen in een veel te kleine omgeving waar ze alleen maar staan zodat wij ze kunnen aanschouwen. Hier staan ze gewoon omdat ze nu net daar uit gekomen waren en even rusten … of ze lopen langs omdat ze op weg zijn naar een waterplek.

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Uiteraard zagen we ook deze bedreigde diersoort, de Neushoorn

4 dgn Trip incl Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
De baviaan

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Zie die reflectie! Een van mijn favoriete foto’s uit Kruger NP

Ik kan hier echt blij van worden!

Uiteindelijk kwamen we natuurlijk ook uit bij een waterplek. Altijd een goed punt om een tijdje stil te blijven staan. Zo’n plek trekt natuurlijk wil aan en het kan niet missen dat je wat gaat zien. Wij zagen daar ook al snel de nijlpaarden lekker liggen en uitrusten. Ook de olifanten aan de andere kant van het water waren wat water aan het drinken. Hier kun je toch alleen maar blij van worden?

Wat een heerlijk plaatje!

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Toen we verder reden kwam het bericht dat er leeuwen gezien waren en dat we dichtbij waren. Ze hadden een prooi en waren dit aan het opeten. Met de verrekijker die ik leende van iemand kon ik meekijken en zag ik een aantal leeuwen zitten. Ik kon niet zien wat ze aan het eten waren maar vond het een machtig gezicht. Ik besefte me dat die grote, gevaarlijke dieren op een paar honderd meter van ons af zaten en wij gewoon open en bloot ( zo goed als) in de jeep zaten.

Wel apart hoor!

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Mijn camera redde het net om de leeuwen goed in beeld te brengen

Luipaard Spotten in NP Kruger

En toen was het moment daar dat we de luipaard gingen zien. We hoorden al dat de gids contact had en van richting ging veranderen om naar de plek te gaan waar de luipaard op dat moment gespot werd.

Hoe spannend!

Er werd niet veel verteld, dus je weet niet hoe ver we moeten rijden, ligt hij er dan nog…en hoe ver van onze jeep is hij dan verwijderd?? Allemaal vragen die door mijn hoofd gingen onder dat ik de omgeving af bleef scannen op andere dieren natuurlijk! Ook al hadden we nu een duidelijk doel….hier was misschien ook nog van alles te spotten!

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Echt..
Als er geen gids bij was geweest om mij precies te vertellen waar ik moest kijken
had ik hem nooit gespot!

Jij?

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Rechts onderin zie je een tak en op de eerste foto kun je dan nog net die poten zien hangen

Ik had helemaal een geweldige dag gehad op safari in NP Kruger! Alles wat ik wilde zien had ik gezien en ik heb me geen moment verveeld daar achterin die auto. Je hebt altijd wat te zien en ik was constant bezig met de omgeving scannen voor het geval ik zelf iets zou spotten. In de voorgaande dagen had ik wel gemerkt dat ik eerder dan de gemiddelde medereiziger wat spotte 🙂 Altijd fijn om te weten, toch?

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Afrikaanse Zeearend

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika
Baobab boom

Op Safari in NP Kruger

Dag 4 Blyde River canyon en drie Rondavels

Dag 4, de laatste dag, was aangebroken en dus lieten we NP Kruger achter ons. Deze dag bestond helaas alleen maar uit de tocht terug naar Johannesburg. Wel hadden we nog een heerlijke stop onderweg bij de Drie Rondavels. Een geweldig stukje natuur waar je echt even een stop moeten maken als je er langs komt.

Je kunt dan ook gelijk even wat souvenirs kopen want ook de locals maken gebruik van het feit dat bijna elke toerist hier even een stop maakt.

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Dit uitzicht als afsluiting van je safari in Kruger NP is toch de beste!

4 dgn Trip met Safari in NP Kruger - Johannesburg - Zuid Afrika

Ik heb echt heerlijke dagen gehad in de wildernis van Zuid Afrika met als hoogtepunt een Safari in NP Kruger! Een dag in een resort met een fijne kamer en een dag in een heuse safari tent. The best of both worlds!

Ik vond het helemaal super!

Kosten safari in Kruger NP

De optie die ik koos kostte mij dus zo’n 400 euro bij Detour Africa. Safari’s zijn nu eenmaal duur en als je alleen op reis bent moet je haast wel bij een organisatie iets als deze trip boeken. Je komt zodoende op mooie plekken en zit even een paar dagen in een gemêleerd gezelschap wat ook gezellig is!

Vond jij deze 4 dgn Trip Safari in NP Kruger ook gaaf?
Bewaar of Deel hem dan!

Wil je meer lezen over Afrika?

Hiken in Featherbed NP – Knysna

Bezoek Robbeneiland voor de kust bij Kaapstad

Of ga in Kenia op Safari – Masai Mara

Ontdek Veelzijdig Marokko in 4 dagen

Eten bij de lokale bevolking – The Gambia

Of ga eens een andere uitdaging aan… Ga een soloreis in Namibie maken met een 4WD

Solo Rondreis Namibië met 4WD – 10.000 km Alleen in Namibië rondreizen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *