Hiken in Featherbed NP in Knysna Heads – Zuid Afrika

Tijdens mijn reis in Zuid Afrika van Kaapstad naar Johannesburg kwam ik langs Knysna. Ik vond daar een super leuk verblijf. Ik had namelijk onderstaand uitzicht en zat bij super lieve mensen in huis. Zij hadden het Paradise Found genoemd en ik snap wel waarom!

Ik keek uit het op het gebied van de bekende Knysna Heads en het Featherbed Nature Reserve. Je ziet die rechts in beeld en natuurlijk ging naar dat gebied toe om te hiken in Featherbed!

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika
Het geweldige uitzicht vanaf het terras voor mijn kamer bij Paradise Found.

Een van de tours die ik kon boeken bevatte een 2 km hike in dit gebied. Het is niet ver maar wel een heerlijke middag in de natuur aan de kust dus ik boekte deze trip.

Hiken op de bekende Knysna Heads

Rond 10 uur in de ochtend ging ik met de boot de lagoon over naar de westzijde van de Heads. Het lagoon wat landinwaarts lag was gevuld met zout en zoet water. Daardoor had het een unieke variatie aan leven in zich. De vrouw die de tocht leidde vertelde dat er een uniek zeepaardje leefden in deze lagoon. In heel Zuid Afrika had dit zeepaardje 3 plekken waar het paart en daar is dit er een van.

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika
Lagoon vanaf Paradise Found

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika
Prachtige vogels in de tuin van Paradise Found

Nadat we in het Featherbed NP waren aangekomen werden we naar boven gebracht zodat we onze wandeling boven op de westerse Head konden beginnen. Terwijl we naar boven gingen kregen we nog wat uitleg over de veelzijdige flora die hier groeit. En zagen we nog een tortoise hier rondlopen!

  Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

The Famous Knysna Heads, Featherbed Nature Reserve - South Africa
Toch best een grote schildpad 🙂

Het natuurpark is in privaat bezit. Het is beveiligd met een groot hek dus dat wil ook zeggen dat als je er een wandeling wil maken je het op de manier moet doen zoals ik dat deed. Uiteindelijk geeft je deze wandeling wel geweldige uitzichten en ik kan deze wel aanbevelen voor een relaxte middag in de natuur!

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Toen we begonnen te hiken in Featherbed op het pad wat ons naar beneden zou brengen werden we gelijk op een geweldig uitzicht getrakteerd! Eerder was ons verteld dat het vroeger voor de schepen haast onmogelijk was om de lagoon in te gaan. We zagen nu ook wel dat het erg smal was en dat het water erg ruw was. Er zijn een heel aantal schepen vergaan die het toch probeerden!

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Hiken in Featherbed NP – Knysna

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika
Genieten van het geweldige uitzicht op de Knysna Heads!!

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

De bekende Knysna Heads

Hiken in Featherbed Natuur Reservaat

Zuid Afrika

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Terwijl ik naar beneden liep zag ik een aantal dieren.. dat waren de hagedissen die net niet snel genoeg waren met wegrennen! Ze deden daarnaast ook wel hun opperste best om niet gezien te worden maar helaas....soms heb ik een oog als een arend 🙂

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika
Wat een geweldige camouflage!

Hiken in Featherbed

– de bekende Knysna Heads

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Ook zag ik deze zeehond heerlijk liggen op de rug.
Genieten van de zon die zo nu en dan heerlijk doorbrak!

The Famous Knysna Heads, Featherbed Nature Reserve - South Africa
Ziet dat er niet heerlijk relaxt uit?

Op een bepaald punt kon ik een pad volgen een grot in. Deze had twee openingen naar de zee en dat gaf het een geweldig uitzicht. De wind waaide erg hard doordat het zo van af de doorgang aanwaaide. Ik vond het er erg frisjes maar gelukkig was de zon er goed doorgekomen. Deze ochtend was het nogal frisjes maar nu warmde het lekker op!

Ik nam mijn tijd om langzaam naar beneden te gaan en
volop te genieten van het pad en de uitzichten.

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Pad naar de grot
Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Knysna Heads

Featherbed Natuur Reservaat

The Famous Knysna Heads, Featherbed Nature Reserve - South Africa

De grot gaf ons een aantal geweldige uitzichten. Totaal een ander gevoel als een aantal minuten hiervoor toen ik nog tussen het groen stond!

Toen ik weer verder liep kwam ik nog veel bloemen tegen, mooie bomen en planten langs het pad. Ik kan me voorstellen dat als je er nog iets later komt het volop allemaal in bloei staat. Ik was er in oktober en dan begint de lente pas net.

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Natuur @ Knysna Heads

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika
Deze bloem heet Strandblommetje
Hoe leuk is dat? Er zijn heel veel bloemen of planten die hier een Nederlandse benaming hebben.

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

Na deze heerlijke wandeling was het ook echt wel tijd geworden voor een lunch. Er zat een buffet bij de trip in en deze konden we hier nuttigen. Ik vond het echt lekker en zeer uitgebreid. Ik vond het ook gezellig om nog even met de mensen waarmee ik de wandeling naar beneden mee had gelopen nog even kon nazitten.

Ik vond het een heerlijke dag op de Knysna heads!!

Hiken in NP Featherbed in Knysna Heads - Zuid Afrika

  • Ik boekte deze trip bij John Benn company.

  • De trip noemde ze Featherbed Eco Experience en ik vond het prijzig voor een halve dag trip.
    Het kostte me R490. ( 34 euro)

  • Buffet lunch is dan wel inclusief 🙂

Hiken in Featherbed op de bekende Knysna Heads

Vond je deze trip leuk?

Aangezien mijn bubbel op het internet nog niet zo groot is zou ik het super vinden als je deze blog deelt op jou sociale media kanalen!!

Kijk op mijn mijn Zuid Afrika pagina als je meer van mijn reis wil lezen.

Of als je in andere avonturen geïnteresseerd bent?

Veilig Fietsen in Zweden #Kattegattleden

Wandelen bij Bemmel? #IJssellinie

2 dagen hiken nabij Hsipaw – Myanmar

Slenteren door de Oude Stad Akko – Israël

Of kan ik je inspireren tot het nemen van een duik?

Duiken bij Sipadan #1 volgens CNN travel

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik!!

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *