3 daagse safari Masai Mara – Kenia

Toen ik in Kenia was moest ik natuurlijk ook voor een safari naar de Masai Mara. Ik hoorde dat ik in het goede seizoen was om ook de gnoes de rivier over te zien gaan. Jullie kennen allemaal vast de beelden die National Geographic daar maakte. Honderden, zo niet duizenden gnoes die de Mara rivier over gaan en de krokodillen die ze liggen op te wachten.

Vreselijk uiteraard voor het dier wat het niet haalt ….
maar wel spectaculair om mee te maken.

De natuur is hard en de dieren moeten eten… Al zie ik liever niet dat er een dier dood gaat voor mijn neus..

Ik had al snel een 3 daagse safari NP Masai Mara geboekt

Leeuwin Masai Mara - Kenia

Ongelooflijk veel mooie dieren heb ik gezien in deze 3 dagen safari in de Masai Mara. Ik had niet verwacht om er zoveel te zien. De safari Masai Mara heeft je veel te bieden. En ik heb wel roofdieren hun prooi zien op eten. Dat vind ik dan toch minder erg om te zien, het leed was al geleden zeg maar..

Eerste dag: reis van Nairobi naar Masai Mara en een avond safari
Tweede dag: hele dag in Masai Mara
Derde dag: bezoek aan een Masai dorp en terug naar Nairobi.

Kenia Tip

Ik boek vaak mijn reizen en trips lokaal. Net als deze trip die ik boekte terwijl ik al in het land ben. Maar ik kan me ook voorstellen dat als je niet veel tijd hebt en dus niet de kans wil lopen dat je een dag ‘verdoet’ in Kenia dat je vooraf wil boeken.

Ik werd getipt op dit kleinschalige reisbureau wat super leuke reizen aan biedt in Kenia. Zij werken met de locals samen nadat ze zelf lang in Kenia zijn geweest. Je komt dan dus op plekjes waar de grote reisbureau’s niet komen en waar de toerist niet een alledaagse bezoeker is. Kijk eens voor jouw opties bij Off Track Travel.

Dag 1 van 3

  • Op weg naar de Masai Mara

Ik werd op dag 1 opgehaald bij Wildebeest Eco Camp in Nairobi en na een uur of 2 waren we bij een overstap plaats en kwamen we in het busje te zitten waar we de rest van de 3 dagen in zouden zitten. De groep werd gevormd. Ik zat met een NL man en zijn Argentijnse vrouw, twee jonge vrouwen uit Zweden en een jonge vrouw uit Engeland. Al snel begon het gezellig te worden in de bus en waren we op weg naar de Masai Mara.

De tocht naar de Masai Mara kost een hele dag reizen. Wees niet getreurd want er is genoeg te zien onderweg. Zo kwamen we al vroeg bij een mooie stop waar we zicht hadden op de Rift Vallei!

Rift Vallei Kenia

Wist jij dat?

Dat de Rift Vallei vanaf Mozambique tot aan de Rode Zee loopt en
maar liefst 9600 km lang is!

Rift vallei - Kenia

Rond een uur of 5 waren we die eerste dag in ons kamp.

Wij kwamen in Lenchada Tourist Kamp.

In dit gebied rondom het dorp Oloolamutia zitten een heel aantal kampen en de een is iets luxer dan de andere uiteraard en voor de prijs die ik betaalde is Lenchada heel prima.

Na het eten gingen we gelijk weer de auto in, hij was nu klaar gemaakt zodat we konden staan. Het dak was hoog en open zodat we vrij naar buiten konden kijken en dus zicht op al het wild hadden wat wij tegen zouden gaan komen 🙂 Onze eerste safari Masai Mara!

  • Avondsafari

Het begon al iets te schemeren maar we konden nog genoeg zien. Het begon natuurlijk met wat gnoes, zebra’s en giraffes. Maar al snel kwam er bericht dat er een stelletje gespot was. Een leeuw en zijn leeuwin lagen in het gras en we gingen er snel naartoe!

Dat vind ik wel echt het voordeel van een tour en dat de chauffeur/gids in contact staat met andere gidsen die er rondrijden.

Als er iets gespot wordt wat de moeite waard is wordt het gedeeld en kun je ook daarnaar toe gaan. Rij je alleen rond moet je dus geluk hebben dat je mee kan rijden of dat je het zelf spot.

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Tegen het einde van de dag reden we langs Oloolaimutia naar het nationaal  park Masai Mara. Zie je de weg? Daar rijdt je een heel tijd op als je naar de Masai Mara gaat.  Ze noemen dit uiteraard een Keniaanse massage 🙂

Wildlife Masai Mara - Kenia

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Leeuw en leeuwin @ Masai Mara - Kenia

De Honeymooners!!

Dag 2 van 3

  • Hele dag in het Nationaal Park Masai Mara

We stonden op tijd op zodat we een lange dag safari Masai Mara konden maken. In Lenchada hadden we een prima ontbijt en voor de lunch werd een pakketje gemaakt en dat nam de gids voor ons mee. We hebben deze dag echt alles gezien wat we moeten en wat je wil zien!

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Toerisme in het park Masai Mara - Kenia

Zie jij wat wij hier zagen? Er staan natuurlijk niet voor niks zoveel jeeps
met al die toeristen bij dit stukje!

Leeuw en leeuwin in Masai Mara - Kenia

Het stelletje wat we gister ook zagen lag hier nog steeds. Check dit filmpje even op 1.20 minuten en dan weet je wat net voor deze foto was gebeurd 🙂

Nadat we hier een tijdje hadden gestaan gingen we toch maar weer verder. Er is nog meer te zien hè? Al snel stuitten we op 3 welpen en hun moeders. Zij hadden een prooi en lagen bij een boom te eten. De welpjes bleven een beetje op afstand en moeder deed haar best om ze bij het eten te krijgen.

Haha kinderen en goed eten hè?

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Safari Masai Mara – Kenia

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Wat een geweldig tafereeltje!

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Toen we verder gingen was er al snel een sighting van jachtluipaarden. Er zouden er een aantal liggen en we gingen natuurlijk ook zo snel mogelijk daar naar toe. Het duurde even voordat ik ze allemaal zag… Ze zijn echt zo super goed gecamoufleerd!!

Hoeveel zie jij er op onderstaande foto?

Jachtluipaarden in Masai Mara - Kenia

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Op de vorige foto waar je er meer ziet… Daar staan er 4 op, van de 5 die er in totaal lagen.
Heb jij ze gespot?

Wat ik wel erg jammer vond is het volgende:

Je komt bij een sighting aan, leeuwen/cheeta of wat dan ook. Dan komen er natuurlijk steeds meer auto’s en op een gegeven moment dan is het goed geweest. Dan gaan ineens alle auto’s dichterbij zodat als je nog geen goede foto hebt kunnen schieten die alsnog van dichtbij kan nemen. Voor de dieren vind ik dit echt een no-go. Ik zag niet dat ze zich eraan stoorden…maar dat wil dan dus ook zeggen dat dit al heel veel gebeurd.

Je wil ze niet beïnvloeden toch? Dat gebeurt zo wel!!

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Soms ontkom je er niet aan… Dat kan natuurlijk. Maar bij de meeste wilde dieren vind ik toch echt dat we op gepaste afstand moeten blijven. Als ik dan hele goede foto’s wil hebben moet ik maar een betere camera kopen of gewoon genieten van het life beeld wat ik voor mij zie 🙂

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Er lopen ook een heleboel kleine struisvogeltjes bij!!

Kleine struisvogeltjes in NP Masai Mara - Kenia

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Ja…en als je dan dit ziet dan weet je het wel hè?

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Toen zagen we deze prachtige luipaard op een tak liggen.
Hij had net zijn prooi op en lag te rusten!

Luipaard in NP Masai Mara - Kenia

En als we dan even uit de auto mogen dan kan ik het natuurlijk niet laten om een foto te maken van een yoga pose. Dit was op de plek waar het park Masai Mara grenst aan het buurland Tanzania.

De vraag was eigenlijk wel of ik nog in Kenia was… Ik liep uiteraard even een stukje van de groep weg om een foto zonder mensen op de achtergrond te krijgen 🙂

Yoga in NP Masai Mara - Kenia

Tijdens de safari Masai Mara maakten we ook een wandeling langs de Mara river. Dus die rivier waar de gnoes zouden oversteken. Het kwam dit jaar later op gang dan andere jaren… Er was nog genoeg eten in Kenia en daarom zijn ze nog niet met de oversteek bezig naar Tanzania.

massale gnoe trek in NP Masai Mara - Kenia

Uiteraard zagen we al wel de start van de trek…

massale gnoe trek in NP Masai Mara - Kenia

Dit heeft vast ook met de opwarming van de planeet te maken…

Ook hier merken ze een verandering in jaargetijden en dus weersomstandigheden.

Wel vond ik het mooi om deze plek te zien. We namen ook onze lunch hier en konden dus van de rust genieten en het zicht op de vele nijlpaarden en krokodillen die hier zwemmen.

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

Wist je dat als je een wandeling langs deze rivier gaat maken je een bewapende militair meekrijgt? Het risico dat je of wildlife van het land tegen komt of dat er een krokodil of nijlpaard het water uit komt is te groot.

Dus alleen onder begeleiding hier op expeditie uit gaan!!

3 dagen safari Masai Mara - Kenia

3 dagen safari Masai Mara - Kenia
Beetje gek mag toch?

In totaal zijn we deze dag zo’n 11 uur in het Masai Mara park geweest en heeft onze chauffeur echt zijn opperste best gedaan om ons alles te laten zien. Op een gegeven moment moesten we natuurlijk naar het toilet en daar zocht hij dan ook een plekje voor uit.. Had hij toch niet goed over nagedacht en toen we allemaal buiten de jeep, mannen aan de ene kant en vrouwen aan de andere kant, stonden kwam er een andere jeep aan rijden.

We moesten snel naar de jeep in…
in de verte lag een leeuwin haar prooi op te peuzelen namelijk!!

3 dagen safari Masai Mara, kenia
Ik maakte er een foto van…toen ik me ook bedacht dat er dan daar wat moest liggen…

3 dagen safari Masai Mara - Kenia
Vorkstaartscharrelaar

Ook vliegen er nog genoeg vogels rond. Dit zijn zeker niet de enigen die we zagen, wel de enige toonbare foto’s. Zo zagen we nog aan de Mara River een roofvogel een konijn pakken. Het konijntje leek hem lang te slim af te zijn maar toen dacht hij dat het gevaar geweken was…en werd hij alsnog gepakt.

3 dagen safari Masai Mara - Kenia
Hoornraaf / Grondneushoornvogel

Ik wilde ook al heel lang de tijger zien en dat kan natuurlijk niet in Afrika! Dus ging ik naar India om de tijger te spotten!

Dag 3 van 3

  • Bezoek aan Masai dorp

De laatste dag was alweer aan gebroken van de 3 daagse safari Masai Mara en we checkten uit bij Lenchada Tourist Kamp. Ik vond het een erg leuk kamp, het was echt een grote familie. In het midden van het kamp is een vuurplek gemaakt en daar zaten ook elke keer de Masai. Ook in de nacht zaten ze daar en hielden ze wacht. Je zit natuurlijk wel gewoon in een natuurgebied waar grote roofdieren kunnen zijn.

3 dagen safari Masai Mara, kenia

Ik moest wel lachen toen ik op 1 van deze ochtend langs hen liep in de schemer en dat ik hen haast niet zag… Waarom? Ze zaten helemaal in gepakt in een grote deken, lagen op de stoelen… en sliepen 🙂 Ze zagen mij ook niet!

Maar…het idee is goed! Er is bewaking en je voelt je veilig! Ze hadden grote speren naast zich staan en gaan zeker hun best doen als er wat gebeurt!

Hele slechte foto maar ik kon het niet laten om hem niet te delen 🙂

3 dagen safari Masai Mara, Kenia

Het Masai Dorp bezoeken

Maar wij gingen na het ontbijt lopend naar het dorp waar zij vandaan kwamen, Oloolaimutia.

We werden er opgewacht en bij binnenkomst kregen we eerst een dans te zien. Het welbekende springen!! Zo indrukwekkend. Hierna werden we allemaal apart meegenomen door een bewoner en kregen we uitleg over hoe ze daar woonden en wat ze allemaal deden.

Ik heb hier uiteraard ook een filmpje van gemaakt en die kun je hier bekijken.
Als je daar bent abonneer je dan ook op even mijn kanaal 🙂

De Masai stam nabij NP Masai Mara - Kenia

Ik heb hier een aparte blog over gedeeld.

Check dus even Op bezoek bij de Masai voor meer mooie foto’s!

De Masai stam nabij NP Masai Mara - Kenia

De Masai stam nabij NP Masai Mara - Kenia

Toch nog een paar selfies!
Altijd leuk om met de lokale mensen op de foto te gaan, toch?

Hierna reden we in een aantal uren weer terug naar Nairobi waar ik naar Wildebeest Eco Camp werd gebracht. Ik had hier nog een overnachting en toen was mijn Kenia avontuur afgelopen. Ik kan Wildebeest Eco Camp wel echt aanbevelen, je kunt hier voor elk wat wils krijgen. Van een tentje naar de luxury tent met eigen badkamer. (En ze hebben een mooie tuin met een zwembad!)

3 dagen safari Masai Mara, Kenia

Kosten & Duur van de Trip

  • Zoals je las was dit een 3 daagse safari Masai Mara trip vanuit Nairobi. De eerste dag ga je vroeg weg, rond een uur of 8 werd ik opgehaald bij mijn verblijf in Nairobi. Op dag 3 werd ik hier weer naartoe gebracht en was ik hier net voor het avondeten.

  • Ik betaalde net onder de 300 euro voor deze trip. Deze safari Kenia boeken? Je kunt dezelfde 3 daagse safari Masai Mara boeken bij verschillende lokale travel agencies. Ik weet niet precies welke ik gebruikte omdat ik deze trip boekte via mijn contactpersoon van mijn vrijwilligerswerk in Tsavo NP.  Wel vond ik Bonfire Adventures toen ik in Nairobi, Kenia online zocht. Zij boden dezelfde trip voor dezelfde prijs. Ik heb dat bedrijfje elke dag ook zien rijden en ze deden dus exact hetzelfde 🙂 Ik weet niet in welk kamp zij zaten bij de Masai Mara.

  • De accommodatie die wij tijdens onze 3 daagse safari Masai Mara gebruikten was Lenchada Kamp. Ik vond dat eigenlijk best prima. Het is iets verouderd en dus is de douche cabine niet helemaal meer fris en fruitig. Ook de overgang van tent naar badkamer heeft iets een opening maar ik heb totaal geen last van ongedierte gehad. Ik vond het eten goed, je kon er de hele dag door koffie krijgen en je water bijvullen.

  • Wat is inclusief? Op dag 1 zit alleen diner erbij in, dag 2 alle maaltijden en op dag 3 alleen ontbijt. Koffie / thee en water.

Kijk ook even dit filmpje over deze drie daagse safari Kenia

Wil je deze trip ook gaan doen?

Bewaar de blog door hem te pinnen!

3 dagen safari masai mara kenia

 

Wil je lezen wat ik in mijn eerste week allemaal mee maakte toen ik vrijwilligerswerk deed in Tsavo NP lees dan Werken in Tsavo East NP

Wil je meer lezen over Afrika?

Eerder was ik ook in Marokko en ontdekte ik hoe veelzijdig Marokko is!

Ook was ik in The Gambia en bezocht ik Wassu & Kuntaur

En ging ik op de fiets naar de vis van Tanji

Ook was ik in Zuid Afrika waar ik op de Knysna Heads een hike deed

En wat dacht je van surfen in The Gambia?

Surfen in Kartong – Gambia

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *