Yoga Inspiratie – Do It Yourself

Online vond ik jaren geleden de inspiratie die ik nodig was om de eerste stapt te zetten. Ik ben al een aantal jaar bezig om met Yoga mijn lichaam weer wat losser maken, wat behendiger worden en tegelijkertijd ook sterker en stabieler. Ik was zoekende naar een sport en heb een paar jaar terug ook met survival meegedaan om eens uit te proberen. Helemaal super! Echt een leuke buitensport. Je daagt je lichaam echt uit en daar zit eigenlijk alles in wat ik zocht!

Het enige nadeel is wel dat je niet even op je zolder of in je achtertuin kan gaan oefenen.

Toen ik op een gegeven moment mijzelf voor de uitdaging stelde dat ik een handstand wilde kunnen… en dan niet gewoon een handstand maar een stabiele handstand en dan tenminste 10 seconden kunnen blijven staan begon ik te oefenen en kwam ik langzamerhand in het yoga wereldje terecht.

Yoga – Do It Yourself

https://www.instagram.com/p/BJaoRrCg9PN/?taken-by=kinoyoga

— Instagram Yogis die ik volg  —

https://www.instagram.com/p/BJSumlDguTQ/?taken-by=beachyogagirl

Yoga Inspiratie Online!

Online kwam ik steeds meer inspiratie tegen en werd ik steeds meer uitgedaagd tot andere poses. Toen ik net begon met oefenen deed ik vaak mee met maandelijkse uitdagingen op Instagram. Ik vond die bij de profielen die ik volgde onder de hashtags: #DetoxYoBody #MayIBeginYoga (mei challenge) Deze uitdagingen werden geleid door @beachyogagirl en @kinoyoga

Yoga - Do It Yourself

 

Op die manier werd ik dagelijks uitgedaagd om een pose aan te nemen die soms onwerkelijk leek. Door me erin te gaan verdiepen, uit te zoeken bij de profielen die ook meededen hoe zij dit aanpakten leerde ik. Ik zag manieren van rekken en strekken om je lichaam zover te krijgen om wel die vreemde bocht aan te kunnen nemen… Het is een erg leuke leerweg en zodoende ging ik meer doen en steeds vaker oefenen. Het is namelijk echt wel heel leuk als het de ene dag nog niet lukt en een week later je er toch ineens bij kan komen en dan die onwerkelijke pose toch ineens aan kan nemen!!

Yoga DIY Inspiratie

Toen ik begin 2015 in India was en Sunil ontmoette kregen we het over Yoga.  Van hem kreeg ik toen ‘De Tip’ om de hoofdstand goed te kunnen doen. Het was een miniem verschil in stand van hoofd en handen…en dus stabiliteit. Ik kwam thuis, deed wat Sunil mij verteld had en ik bleef gelijk staan!! 

Yoga - Do It Yourself Inspiratie

Hoofdstand, juli 2016 in Halmstad – Zweden

Yoga Inspiratie – Sociale Media

Om inspiratie op te doen volg ik een aantal YouTube kanalen en daar krijg je goede tips en vaak de nodige uitleg om bepaalde poses te doen.  Op YouTube volg ik uiteraard KinoYoga (hierboven ook genoemd) maar ook Cody Online Fitness. Hij geeft goede en duidelijke uitleggen en laat zien wat je allemaal zou kunnen als je veel oefent!

Ook kijk ik regelmatig bij Dana Falsetti, een dame waarvan je in eerste niet verwacht dat zij zo inspirerend is! Ze heeft overgewicht en lijkt daardoor niet lenig…maar… kijk dit inspirerende filmpje eens!! Dan hou je de smoesjes wel voor je om te zeggen dat je iets niet kan…

Ik ben dus een Do It Yourself yoga beoefenaar.

Ik werk onregelmatig en kan dus niet echt wekelijkse lessen volgen

Ik beoefen dus sport wanneer mij dat uitkomt, wanneer ik daar zin in heb en waar ik dat graag wil. Lessen zijn natuurlijk prijzig en als je dan 1 a 2 weken mist in een maand dan is dat natuurlijk zonde van het geld. Wel is het leuk om in een soort van gemeenschap te belanden als je bezig bent met sport en dus ook te zien wat anderen doen, hoe anderen verbeteren en welke tips zij hebben.

Yoga lessen volgen kan duur zijn…

vooral als je ze niet altijd kan bijwonen

Die vind ik dus online. Op Instagram, op YouTube of via Twitter. Als je zelf dat soort profielen volgt en zelf ook foto’s deelt met hashtags als #Yoga #MyYogaLife #YogisOfInstagram #YogaJourney #DetoxYoBody dan kom je meer van dit soort mensen tegen, meer foto’s tegen die je inspireren en wil je zelf ook graag meer delen. De interactie is echt heel leuk, heel inspirerend en voor mij heel uitdagend om juist verder te gaan. Meer te oefenen en leukere foto’s te maken.

Yoga DIY Inspiratie

Dit waren de eerste foto’s die ik op Instagram plaatste tijdens de uitdagingen die ik volgde begin vorig jaar.

Yoga DIY Inspiratie

Ik ben dus foto’s gaan maken op andere plekken. Met mooie achtergronden… Proberen mooie vormen te gaan maken… En door dat te willen gaan doen ga je veel oefenen…wil je leniger worden…ben je er vaak mee bezig…

En dat is juist goed!!

Daardoor wordt het beter en wordt het leuker en worden de foto’s langzamerhand ook mooier!!

Yoga Inspiratie

Thajiwas Gletsjer – Kashmir, India

Yoga Kattegatleden, Zweden Inspiratie

West Zweden langs de kust!!

Yoga DIY Inspiratie

De Holterberg in de herfst – Holten, Nederland

Yoga DIY Inspiratie

Ergens in IJsland in het Snaefellsnes Natuurpark

Yoga Inspiratie

Yoga DIY Inspiratie

Stockholm – juli 2016

Yoga DIY Inspiratie

Oefenen voor de Camino – Voorjaar 2016, Hellendoorn

Yoga Inspiratie

Kinderdijk - Nederland - Yoga Inspiratie

Het geweldig mooie Kinderdijk, NederlandYoga DIY Inspiratie

Tijdens het mountainbiken kom ik ook altijd wel een leuk plekje tegen waar ik even een stop in kan lassen en even wat rek en strek oefeningetjes kan doen 🙂


—-

Er wordt mij vaak gevraagd: Hoe doe je dat toch? Van wie heb je dit? Waar leer je het?

Dit zijn mijn antwoorden…hier haal ik mijn inspiratie 🙂

Ik hoop dat ik iemand hierdoor kan inspireren om ook te gaan werken aan je lichaam, aan je flexibiliteit en aan je kracht!!

Yoga Inspiratie DIY

Wil jij ook iemand inspireren?

Voel je vrij om deze blog te delen op de sociale media 🙂

Ik heb meer blogs geschreven onder het kopje Yoga / Meditatie:

Gebruik de Kracht van Positief denken in jou Voordeel

De Handstand is een MUST

Pranayama – Hoe moeten we eigenlijk ademhalen?

 Lees ook: Ja, ik reis alleen ik ben single

Of: Elke dag mogen we opnieuw kiezen

Of wat vind je van dit principe? Mind over Matter

Mijn 5 redenen waar ik dankbaar voor ben – Zinvol Reizen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

Tags:,
10 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *