Crossen in de Zandduinen van de VAE

Eerder dit jaar ging ik met een 2 vriendinnen en een broer 🙂 naar de Verenigde Arabische Emiraten. We hadden een super aanbieding gezien en die lieten we natuurlijk niet voorbij gaan!! Om de solotoeslag te voorkomen zijn we met z’n vieren gegaan.

En wat hebben we een leuke tijd gehad!!

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Zien we er niet prachtig uit? 🙂

Heerlijk Abu Dhabi en Dubai een paar dagen verkennen om daarna naar Fujaraih te gaan. Een staat aan de andere zijde van het land en dus aan de zee van Oman. Heerlijk in een geweldig hotel gezeten en super genoten van het heerlijk ontbijt daar!!

Crossen in de Zandduinen

Verenigde Arabische Emiraten

Vanuit dit hotel konden we makkelijk de woestijn in. Dit is zeker net zo makkelijk vanuit Dubai te boeken kwamen we later achter. Het is van beide kanten net zo ver rijden 🙂 Dit tripje was er wel 1 die op mijn lijstje stond die ik zeker wilde doen als ik dan toch in de Verenigde Arabische Emiraten was. Dus…op de een na laatste dag van ons korte bezoek was het zover, we gingen crossen in de zandduinen van de VAE!!

Ik denk dat ik verder alleen maar foto’s hoef te delen om je te overtuigen om ook te zorgen dat je gaat crossen in de zandduinen als je in de VAE bent!!

Crossen in de zandduinen is echt een geweldige ervaring!! Maar dit dagtripje is natuurlijk niet alleen maar crossen. Er is een fotomomentje in die prachtige duinen, even genieten van de woestijn en glijden van de duinen af!! Maar daarnaast ook de sunset en eten in een bedoeïenenkamp!! Lees en kijk verder voor een foto verslag van de hele dag!!

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Uiteraard werd er een pauze ingelast zodat we van het geweldige uitzicht konden genieten maar ook dat we van die mooie zandduinen konden afglijden op een heuse snowboard 🙂 Erg leuk om even te doen natuurlijk!!

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Jumping High

in de zandduinen van de VAE

En wat dacht je van deze foto? Deze liet ik al eerder zien in mijn post over de beste foto’s in de woestijn van de VAE

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Na het crossen in de zandduinen zijn we naar een bedoeïenenkamp gegaan in de woestijn. Uiteraard was deze totaal opgezet voor het toerisme maar het feit dat je in de woestijn zit en dat je lekker eten krijgt, heerlijk op de grond zit en lekker de dag kan napraten in de woestijn vond ik super! Ik vond het een heerlijke ervaring! Het eten was heerlijk en goed geregeld, voor zoveel mensen zorgen dat iedereen toch vrij vlot wat te eten had….Ja, dat hadden ze goed geregeld!!

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Ik heb weinig overzicht foto’s van het kamp maar zoals je ziet is het leuk in gericht en kun je lekker even rondlopen hier. Wat een geweldige zonsondergang op de achtergrond ook he? En zie je ook de Emirates die overvliegen? 🙂

Crossen in de Zandduinen van de VAE

En zo te zien smaakte ons dat heel goed!! 🙂

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Lokale activiteiten

En uiteraard kun je in dat kamp ook allerlei lokale activiteiten ondernemen. Zo liep er iemand met een roofvogel op zijn arm, deze valk werd vroeger uiteraard gebruikt om op hazen en kleine gezellen te jagen en te zorgen voor hun avondmaal. Nu kun je als toerist even zo’n vogel op je arm nemen en een foto nemen.

Valk – Henna – Shisha

Ik vind het altijd heel dubbel dat er dan zo’n vogel of dier is die hiervoor gebruikt wordt. Zoals je hierboven zag maakte ik ook een aantal sfeerfoto’s van de dromedaris die daar ligt voor de toeristen.. Het hoort wel thuis in het plaatje en je hoopt dan maar dat de eigenaar ze goed verzorgt en inziet dat zo’n beest het goed moet hebben..

Maar wat ik op de bovenstaande foto laat zien, ik liet mijn hand met henna bewerken. Altijd een leuk aandenken voor een aantal dagen of weken!! Ik wist dat ik er tegen kon doordat ik dit vaker heb gedaan maar als je dit voor de eerste keer doet is het misschien goed om eens een stipje te laten zetten de dag voordat je dit echt wil gaan doen. Als je er allergisch voor bent kan het hele nare gevolgen hebben en littekens nalaten.

Crossen in de Zandduinen van de VAEWat natuurlijk ook niet mag missen als je in de woestijn bent, in een bedoeïenenkamp is de shisha. De waterpijp met wat fruittabak erin!! Uiteraard is daar ook gebruik van gemaakt!!

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Wij hebben echt een geweldige dag in de woestijn gehad en het crossen in de Zandduinen was een hoogtepunt in onze geweldige reis door de Verenigde Arabische Emiraten!!

Crossen in de Zandduinen van de VAE

Jaa!! Deze trip maakte mij echt happy!!

Lijkt jou deze trip ook wel wat?
Bewaar hem dan op je Pinterest of deel hem op Twitter of Facebook!

Crossen in de woestijn

Nieuwsgierig naar meer reizen geworden?

Avontuurlijk Reizen in Oman : 100% Avontuur, Natuur en Cultuur

De Mysterieuze Vlakte der Kruiken – Laos

Roadtrip door de Eifel (4 dagen)

Wandelen – Schokland, een voormalig eiland in de Zuiderzee

3 Dagen in de Jungle van Kota Kinabatangan – Borneo

Fotoblog Havana – Cuba : Tussen de wijken La Habana Vieja en Vedado

Of kan ik je inspireren met mijn positieve wereld:

Waarom mijn wereld nog steeds positief is!

 Ik hoop dat jij net zo kan genieten van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *