N70 wandelroute – Rijk van Nijmegen – 15km

Toen het in Nederland echt lente werd en het zonnetje volop straalde ging  ik wandelen in het Rijk van Nijmegen!! Vorige week zondag dus 🙂 Ik ging samen met Anto van We12Travel die de route N70 al eerder gelopen had en vertelde over het heerlijke berggebied waar we dan zelfs in Nederland van zouden kunnen genieten.

Toen ik rond 8 uur in de ochtend in Hellendoorn wegreed kon ik al zien dat het een super dag werd!!

Hellendoorn - Blog Rijk van Nijmegen

Zicht op Hellendoorn vanaf het Avonturenpark

Op weg naar de wandelroute door bergachtig Rijk van Nijmegen

Ik wilde wel graag een keer zo’n leuke Nederlandse bergroute lopen dus de keus was snel gemaakt om daar weer eens samen een wandeling te maken!! 

N70 Rijk van Nijmegen

We spraken af om te beginnen op de Duivelsberg. Mooie naam 🙂 Ik had er nog nooit van gehoord, ook van Rijk van Nijmegen trouwens niet. Altijd leuk om in nieuwe gebieden te lopen toch? En dan ook nog zo dichtbij!

N70 – Rijk van Nijmegen

Wandelroute N70 Rijk van Nijmegen

Zoals je ziet lopen er meerdere routes!!

Ook het bekende Pieterpad komt hier langs.

De route N70 is zo’n 16 kilometer en voert je over 8 bergen met geweldige namen als Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg waar wij gestart zijn. En dus geeft het je ook zichten op schitterende valleien, zoals het sfeervolle Hengstdal. Ik had echt even het idee niet in Nederland te zijn…nou ja…we kwamen op een gegeven moment ook op de grens met Duitsland. Dus wat dat betreft zat ik er niet ver vanaf 🙂

Wandelroute N70 Rijk van Nijmegen

N70 Rijk van Nijmegen

N70 Rijk van Nijmegen

Grens met Duitsland

Rijk van Nijmegen

N70 Rijk van Nijmegen

Ergens halverwege hadden we een lekker punt waar we even konden zitten en van het geweldige uitzicht konden genieten. In de verte zagen we een kerktoren in een klein dorpje. Ik lees nu op internet dat deze kerktoren hoort bij het kleine dorpje Persingen. Daarbij lees ik dat er vaak gezegd wordt dat dit het kleinste dorpje van Nederland is met 105 inwoners 🙂

N70 Rijk van Nijmegen

Het was helaas iets te mistig nog om het echt goed te zien op de foto

Als je bergen leuk vind ga dan ook eens in Luxemburg wandelen! Ik wandelde daar, ook met Anto, de Lee Trail in 3 dagen en vond het helemaal geweldig!

Het kleine dorpje Persingen – Rijk van Nijmegen

Als je geluk hebt kom je Truffel nog tegen met eigenaresse die je graag wat verteld over haar hangbuikzwijn. Het is een enorm beest en ja… ik mocht haar aaien op eigen risico.. Dat is gelukt!

N70 Rijk van Nijmegen

N70 Rijk van Nijmegen

Ik vond het heerlijk lopen hier in het bergachtige gebied van Rijk van Nijmegen. Ik kan me voorstellen dat als jij je aan het voorbereiden bent voor wandeltochten in het buitenland dat je hier wat vaker komt en de route een aantal keren gaat lopen. Daar is hij namelijk heel geschikt voor! In Hellendoorn woon ik natuurlijk onderaan de Sallandse heuvelrug en kan ik nog wel een aardig heuveltje meepakken….maar hier moesten we op het eind toch echt een beste klim nog weer maken de Duivelsberg op!

Yoga pose @ Duivelsberg

Rijk van Nijmegen – N70

N70 Rijk van Nijmegen

Om de klim even te onderbreken ging ik even boven op een boomstronk staan. Je zag ze meer langs het pad naar boven. Er waren ‘stoelen’ van gemaakt. Ideaal dus om even uit te rusten!!

Rijk van Nijmegen

15 km wandelen door bergachtig Nederland

Rijk van Nijmegen - N70

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg

Na deze kilometers hadden Anto en ik toch zeker een lekkere pannenkoek verdiend!! Het voordeel van beginnen op de Duivelsberg is dat je er ook eindigt….en dat je dus even lekker op het terras kan gaan zitten bij Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg! De pannenkoek was heerlijk en na een paar van die stijgingen was het uitrusten en even genieten van het zonnetje ook zeer welkom!!

N70 Rijk van Nijmegen

Vond je deze wandeling leuk en wil je hem bewaren?

N70 - Rijk van Nijmegen

Of deel hem om anderen te inspireren op de sociale media

Wil je meer lezen over mijn wandelingen?

Kennemerduinen – NS Route

Camino Frances, Santiago – 776 km afgelegd

3x wandelen in Deventer

Wandelen op de Wadden – Streekpad Waddenwandelen – Rondje Texel

Of wat dacht je van fietsen naar het strand van Playa Ancon in Cuba?

OF wat dacht je van een stadswandeling in een mooie Hanzestad?

Stadswandeling in Zutphen (Gelderland) – Hanzestad Zutphen 2 uur durende wandeling

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *