Kennemerduinen – NS route – 15/16km

Had ik dit weekend even geluk!! Ik was vrij en kon een heerlijke wandeling gaan maken in de Kennemerduinen! Ik wilde al langer eens een wandeling in de duinen gaan maken en deze plek diende zich aan. Ik zou bij mijn neef blijven slapen in Amsterdam en dus al fijn in de buurt!!

NS Route – Kennemerduinen

De NS biedt verschillende wandelroutes op hun site, wist je dat?

Ik wist het niet totdat Anto van we12travel mij daarop wees en wij eerder dit jaar de route van Nijverdal naar Holten liepen!! Dat was ook een echt leuke route, ik ken dat gebied heel erg goed en loop daar vaker en mountainbike daar ook veel. Ook echt een aanrader!!

Nu kon ik natuurlijk mooi naar het NS station toe rijden en vanuit daar mijn route beginnen. Ik kon daar mijn auto parkeren en als ik de hele route zou lopen had ik met de trein handig weer terug kunnen gaan naar mijn auto!

Wandeling Kennemerduinen

Deze route zou zo’n 15 km zijn als je naar Zandvoort loopt of de versie naar Overveen zou je op 16km brengen. Na ongeveer een km kwam ik bij het begin van het Nationaal Park Zuid Kennemerland aan en liep ik het bos in. Zeer heuvelachtig maar ik moet echt toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was na nog eens een aantal km’s dat ik nog niet in de duinen liep 🙂

Santpoort Noord

Startpunt Kennemerduinen wandeling

Wandeling Kennemerduinen

Ik kwam in iets meer open gebied uiteindelijk en kwam langs een heel leuk uitkijkpunt voor vogels. Erg mooi gesitueerd zodat je in het hutje kan verdwijnen voordat een vogel het ook maar in de gaten heeft. Je kijkt over een mooi meer uit en ook nu waren er veel eenden en wat andere watervogels aanwezig.

Wandeling Kennemerduinen

Kennemerduinen – Vogeluitkijkhut

Wandeling Kennemerduinen

Even later begon toch wel echt het duinengebied. Mooi glooiend landschap met zicht op verschillende planten. Het is nu natuurlijk nog niet groen of er bloeit nog niks maar ik genoot volop van het zonnetje en van de weidse uitzichten! Ik zag weinig leven tussen de duinen helaas. Ik had nog zo gehoopt op grote hooglander…of misschien een klein vosje..

De kennemerduinen – Noord Holland

Wandeling Kennemerduinen

Wandeling Kennemerduinen

Toen ik zo’n 7 km had gelopen was ik bijna bij het strand. Ik zag een ander geasfalteerd pad vanaf de andere kant komen. Op het gebied wat daartussen lag zag ik toch zo ineens een 5-6 tal hooglanders staan en liggen. Ook stond er 1 langs het pad waar ik liep. Wat een gave beesten! Geen ogen te zien maar enorme hoorns die aan beide zijden onder dat mooie roodbruine haar uitsteken, super!!

Wandeling Kennemerduinen

Ik ben even bij deze geweldige dieren blijven staan en heb ze bewonderd.

Wandeling Kennemerduinen

Geweldig toch?

Kennemerduinen

Wandeling Kennemerduinen

Wandeling Kennemerduinen

Hierna liep ik zo door de hoge laatste duin van de Kennemerduinen het strand op. Heerlijk zeg! Even genieten van alles wat aangespoeld was en van alle mensen en honden die zich er vermaakten. Het was gewoon super weer, de eerste echte lente dag!! Ik kon het niet beter treffen!

Toen ik een stukje op het strand gelopen had zat ik op 10 km en bedacht ik me dat ik gewoon dezelfde route terug liep. Dan kon ik er mooi 20 km van maken en dat vond ik wel net zo mooi!

Wandeling Kennemerduinen

Wandeling Kennemerduinen

Zo was ik zonder bij de NS een kaartje te kopen waar ik dan weer een bedrag extra voor moet betalen om dat ik geen chipkaart heb weer terug bij mijn auto.

Op de terugweg ging ik dus weer door het zelfde gebied maar las ik de beschrijving wat beter en liep ik over de tankgracht uit de Tweede Wereldoorlog. Dit was me de heenweg eigenlijk niet opgevallen. In de route staat het beschreven maar ik had het niet goed gelezen..

Stukje WWII geschiedens @ Kennemerduinen

Wandeling Kennemerduinen

Ook had ik super veel geluk met alsnog een aantal herten spotten!!

Wandeling Kennemerduinen

En wat dacht je van deze bonte specht?

Wandeling Kennemerduinen

Blij dat ik dus toch de route teruggelopen heb…al weet ik natuurlijk niet wat ik gemist heb als ik de andere kant op was gelopen!!

Heb jij ook wel eens een NS route gelopen? Welke kan je mij aanbevelen? Het seizoen begint net en ik wil Nederland ook op deze manier wat beter verkennen!

Kennemerduinen wandeling

Inspireer mij en laat je tip achter!!

Aah…en deze vergat ik bijna te delen! Uiteraard heb ik ook even kort tijd genomen om een yogapose aan te nemen 🙂

Yoga @Kennemerduinen

Yoga @ Kennemerduinen

Wil je meer lezen over de wandelingen die ik gemaakt heb?

Lees ook over de Knapzak Route in Hooghalen

In de zomer 10 minuutjes – IJsland

Of wat dacht je van het lopen van de Camino Frances?

3x wandelen in Deventer

Thajiwas Gletsjer beklimmen – Kashmir – India

 Ook een fijne wandeling is die van Dalfsen naar Zwolle

Wandelen naar Zwolle, 17.5 km – Overijsselse Buitenplaatsen – NS Wandeling

Ik hoop dat jij net zo gebied van deze mooie wereld dan ik.

13 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *