Alpe Adria Trail in vogelvlucht – Oostenrijk – Etappe 1 tm 6

De Alpe Adria Trail in vogelvlucht, etappe 1 tot 6. De Alpe Adria Trail is een lange afstandswandeling die je maar liefst door 3 landen laat gaan. Etappe 1 start nabij de Gross Glockner, Kaiser Franz Josefs Hohe en leidt je heel lang de Alpen over om uiteindelijk op etappe 22 de grens met Slovenie over te gaan en bij etappe27 de grens met Italië over te gaan. De Alpe Adria Trail bestaat uit 37 etappe en eindigt bij Muggia aan de Adriatische kust.

Aan het eind van deze reis droomden Nicole en ik er al wel over om het laatste stukje van deze reis te gaan doen… Dus lekker het strand op banjeren en met de voeten in de zee te gaan staan. Wie weet komt dat er volgend jaar wel van. Brengt weer een hele andere dimensie met zich mee he?

Wist je dat ik nu al 20 etappes van de Alpe Adria Trail gelopen heb? Maar ook dat ik nog steeds niet door de resterende landen ben gekomen, mijn 20 etappes bevonden zich allemaal in de Oostenrijkse Alpen.

Alpe Adria Trail in Vogelvlucht – 1 tm 6

Etappe 1 Alpe Adria Trail in vogelvlucht
Het weer kon beter op onze eerste dag maar wat een uitzichten!

Lees alles over de Gross Glockner

Ook dit jaar ging ik weer wandelen in Oostenrijk. Vorig jaar was ik begonnen met de Alpe Adria Trail door de etappes 12 tot en met 20 te doen, ik vond het geweldig en dus zag ik het wel zitten om nog een keer te gaan. Toen dit jaar de corona nog steeds roet in het eten gooide boekte ik wederom deze gave reis. Deze keer had ik gezelschap, collega / vriendin Nicole, die ook mee zou gaan op het avontuur in India, zag het wel zitten om ook in de Alpen te gaan wandelen en zodoende reden wij halverwege augustus 2021 weg om de Alpe Adria Trial te gaan starten met etappe 1!

Etappe 1 Alpe Adria Trail

Kaiser franz Josefs Hohe naar Heiligenblut
Deze etappe is 13.1 km en daar zul je ongeveer 5.30 uur over doen.
Stijgen: 173 meter en dalen 1267 meter.
Moeilijkheidsgraad van deze etappe is medium 
Overnachting bij Bergkristall

Het weer was in de ochtend regen en veel wolken maar wat een geweldige tocht! Toen we uit de bus stapten die ons van Heiligenblut naar het startpunt bracht die ochtend konden we gelijk de regenjas aan doen. Alsnog namen we de tijd om goed om ons heen te kijken. Wat een prachtgebied!

Etappe 1 Alpe Adria Trail in vogelvlucht

Pas tegen de middag werd het weer fijn, zaten we even aan de kant te genieten van een banaan en de geweldige uitzichten van deze eerste etappe van de Alpe Adria Trail. In het zonnetje liepen we verder en konden we volop genieten van deze tocht in de Alpen en onze eerste vakantiedag.

Etappe 1 Alpe Adria Trail in vogelvlucht

Na zo’n start kan het alleen maar beter worden toch?

Etappe 1 Alpe Adria Trail in vogelvlucht

Hoe fijn is het dan dat we ook nog even een lekkere taart met koffie konden kopen voordat we over waren? Wat bij deze berghut wel duidelijk werd was dat we contant geld bij ons moest hebben. Ik had geen cash en Nicole een paar euro’s..net niet genoeg om onze rekening te betalen…en ja de koffie en taart zat al in de buik. Maar hoe fijn is het dan dat er verschillende oplossingen werden geboden, we mochten bij Bergkristall betalen en dan zou hij het daar op halen.

Ware het niet dat een mede-toerist aanbood om het resterende bedrag bij te leggen.
Hoe lief??

Etappe 1 Alpe Adria Trail in vogelvlucht

De moeilijkheidsgraad is medium maar het afdalen in de regen met daardoor slecht zicht was voor ons wel zwaar. De tocht verder was heerlijk, de paden waren erg goed en de pijlen wezen ons goed de weg. Alleen net na de brug, bij het eerste meer, liepen we even verkeerd. Waarschijnlijk omdat er twee paden naar boven lopen. Ik denk dat als het water hoog staat dat de onderste niet te bewandelen is. Wij zagen en pijl en volgden die toen de verkeerde kant op en liepen dus weer naar de brug toe… Vorig jaar gebeurde dit mij ook maar vaak heb je dat wel snel weer door en kun je gewoon omkeren en de pijlen de anderen kant op volgen.

Het kost je tijd maar je bent de weg niet kwijt, dat is al fijn!

Etappe 1 Alpe Adria Trail in vogelvlucht

Etappe 1 Alpe Adria Trail in vogelvlucht
Heiligenblut weer in zicht en het weer was geweldig. Die avond regende het nog iets maar de volgende dag liepen we met prachtig weer weg.

Etappe 2 Alpe Adria Trail

Heiligenblut naar Döllach
Deze etappe is 11.8 km en daar zul je ongeveer 4.30 uur over doen.
Stijgen: 490 meter en dalen 787 meter.
Moeilijkheidsgraad van deze etappe is easy 
Overnachting bij Haus Marhofer

Na 2 nachten in Heiligenblut gingen we dit leuke kleine plaatsje achter ons laten. Gelijk na de start zagen we het infocentrum wat je veel kan vertellen over de Alpe Adria Trail maar ook de omgeving. En het is op een mooie plek zodat je mooi zicht krijgt op de beeldbepalende Vincentiuskerk in Heiligenblut. Nog iets verder werd het beeld nog mooier en langzaam maar zeker verdween Heiligenblut en liepen we langs de vallei op weg naar Döllach.

Etappe 2 Alpe Adria Trail in vogelvlucht

Een heerlijke route, zoals aangegeven een makkelijke route, dus kun je optimaal genieten van de omgeving en de mooie uitzichten.

Etappe 2 Alpe Adria Trail in vogelvlucht

Etappe 2 Alpe Adria Trail in vogelvlucht

Bij de prachtige molens in Apriach hebben we een pauze genomen. Stockmuhlen, ze staan langs het stromende water wat uit de Alpen komt en elke molen heeft een eigenaar die vroeger hard aan het werk was en gebruik maakte van het water. Het water stroomt natuurlijk met grote kracht naar beneden en daar maken ze handig gebruik van op deze manier.

Geweldig om te zien.

We konden helaas niet naar binnen maar het plekje heeft wat magisch hoor!

Stockmuhlen op de Alpe Adria Trail

Stockmuhlen op de Alpe Adria Trail

Dit is toch de beste plek voor een lunch?

Lunch in de natuur, Alpe Adria Trail

Döllach heeft een mooi oud slot (Grosskirchheim) en laat ons hotel nu zicht daarop hebben. Een heerlijk plekje vond ik het. We hadden een fijn terras en konden zo nog van de laatste zonnestralen genieten en onze was laten drogen.

Onderstaand uitzicht had ik de volgende ochtend toen we weer weggingen.
Hoe mooi, nog een beetje mistig…

Etappe 2 op de Alpe Adria Trail
Uitzicht vanaf Haus Marhofer op het mooie oude kasteel in Döllach

Etappe 3 Alpe Adria Trail

Döllach naar Materle
Deze etappe is 18.4 km en daar zul je ongeveer 7 uur over doen.
Stijgen: 1.159 meter en dalen 347 meter
Moeilijkheidsgraad van deze etappe medium
Overnachting in Alpengasthaus Materle

De ochtend was nog wat frisjes toen we vertrokken en het kasteel was nog in mist gehuld. Wat een mooi plekje zeg! We liepen het dorp uit en kwamen langs de rivier Mull te lopen. Makkelijk pad en snel kilometers maken. Na een tijd staken we de weg weer over en gingen we weer omhoog. Toen bleek er een wegversperring te zijn, we moesten omlopen en dus gehoorzaam als wij waren deden we dat. Achteraf denken we dat gewoon door hadden moeten lopen maar oké.

Etappe 3 op de Alpe Adria Trail

Het werd uitgelegd alsof we zo weer op het pad zouden komen. Dat viel tegen…een paar extra km hebben we zeker gelopen maar we vonden de Alpe Adria Trail terug en gingen vol goede moed verder. Toen we het later deze reis aan anderen vroegen leek het wel zo te zijn dat het niet zo’n groot probleem was en dat iedereen gewoon door had gelopen.

Etappe 3 op de Alpe Adria Trail

Alpe Adria Trail in vogelvlucht..
Wil jij deze tocht ook doen?

Etappe 3 op de Alpe Adria Trail

Het was een lange maar super mooie dag. We hebben mooie paden gehad langs de berg en door het bos. We kwamen zelfs op een pad uit met een super vergezicht weer terug het dal in waar we even een mooie yoga pose hebben gedaan! Na een lange dag kwamen we aan bij een oude herberg naast een mooie kerk. Het boek beschreef het als de oudste pelgrimskerk op de route. Pas rond een uur of 5 in de middag kwamen we aan maar wat was het een leuke plek om te overnachten!

Etappe 3 op de Alpe Adria Trail

Kijk ook eens naar wandelen in Cappadocie. Bijvoorbeeld een wandeling in de Pigeon Valley en Zemi Valley

Yoga op de trail - Oostenrijk
Yoga op de trail

Uitdagende wandeling op dag 3 - Alpe Adria Trail
Een heerlijke uitdaging. Zoals je ziet hing er een stalen kabel langs het pad zodat jij jezelf kan vasthouden. Die hing er niet voor niets. Ik hou ervan!

Ons Balkon in Materle - Oostenrijk

Etappe 4 Alpe Adria Trail

Materle naar Stall
Deze etappe is 11.1 km en daar zul je ongeveer 4.30 uur over doen.
Stijgen: 119 meter en dalen 1.101 meter
Moeilijkheidsgraad van deze etappe is easy
Overnachting bij Kräuterpension Rosenkranz – Rangersdorf

Na een heerlijk ontbijtje lieten we deze ruim 100 jaar oude herberg weer achter ons. In de ontbijtzaal hingen allemaal leuke oude foto’s en daarbij werd informatie verteld hoe Materle tot stand was gekomen, welke familie hier leefde en wie de kerk had gebouwd.  We hadden maar een kort dagje voor de boeg. We liepen langzaam naar beneden en kwamen langs vele weides en liepen over erg leuke paden in die weides. Beetje choquerend was het wel dat we een koe met een dood kalf ernaast zagen. Die bleef best lang nog in onze gedachten hangen. Moederkoe keek ons ook zo zielig en vragend aan…

We waren gister al een dode slang tegen gekomen en daarvoor ook nog een dode hazelworm.. Het wildlife dat we dus na de eerste dag spotten was niet erg levendig!

Etappe 4 Alpe Adria Trail in Vogelvlucht

Etappe 4 Alpe Adria Trail in Vogelvlucht

Etappe 4 Alpe Adria Trail in Vogelvlucht

In Stall werden we met een taxi naar het dorp verderop gebracht omdat daar onze overnachting was geregeld. Daar kregen we een heerlijke kamer aan de overzijde van de weg met een fijn balkon ook weer. De kamer was echt groot met een keuken en zitgedeelte. De man van het pension was een heel bijzondere, wat hebben we een lol om/met hem gehad. We hadden namelijk trek en wilden wel iets eten zo aan het eind van de middag.

Dat begreep hij toch echt niet en die gezichtsuitdrukkingen die hij erbij kon maken waren goud waard haha!

Etappe 4 Alpe Adria Trail in Vogelvlucht
Kat bij Krauterpension Rosenkranz

Vind je deze Alpe Adria Trail in Vogelvlucht gaaf? Check dan ook even de etappes 12 tot 20

Etappe 5 Alpe Adria Trail

Stall naar Innerfragant
Deze etappe is 17.7 km en daar zul je ongeveer 7.30 uur over doen.
Stijgen: 1.185 meter en dalen 957 meter
Moeilijkheidsgraad van deze etappe is difficult
Overnachting bij Alpenhotel Badmeister

Vanuit ons hotel werden we na het ontbijt weer gebracht naar Stall en daar liepen we het dorpje uit het mooie uitgestrekte landschap weer in. Het weer was wederom geweldig en alles ging super! We waren ondertussen al 5 dagen aan de wandel en we hadden alles nog fijn en goed voor elkaar, zoals de voeten/blaren 🙂

Alpe Adria Trail etappe 5 Stall naar Innerfragant

Alpe Adria Trail etappe 5 Stall naar Innerfragant

Toen we doorliepen kwamen we na een tijdje in een bos te wandelen en gingen we mooi omhoog. Het pad was deels door bomen versperd maar we konden er goed langs, we lieten ons niet weer omleiden. Ook nu was er een man die aangaf dat het pad versperd was…

Etappe 5 Alpe Adria Trail
Het pad ging best steil naar boven en dan heb je het al snel warm!

kaspressknödel boven op de berg - lunch etappe 5
Kaspressknödel met een super uitzicht over de Alpen

Onze medepelgrim Leona kwamen we op dat pad weer tegen. Samen liepen we verder en na een tijd kwamen we uit het bos en over een weg met mooie uitzichten kwamen we uit bij een berghut waar we heerlijk onze lunch konden nuttigen. Wij namen een heerlijke zoute soep met kaspressknödel erin. Dit was de eerste keer dat ik het at en ik vond het heerlijk! Het was warm, we konden het zout gebruiken en ik had echt trek.

Na een flinke klim is eten dan zooo lekker!

Zo gezellig met medewandelaars op hetzelfde pad :)

De rest van de dag was de wandeling ook echt super. We kwamen uiteindelijk te wandelen over de Rollbahnweg. Een super interessant stukje met veel historie en geweldige uitzichten. Er werden vroeger grondstoffen uit de grond gehaald en op haast onmenselijke wijze soms naar beneden gebracht. Ook was er een mooie tunnel waar vroeger een spoorlijntje had gelopen, hier liepen we door heen. Echt een mooi stukje van deze dag.

Rollbahn Wanderweg - GrossFragant

Rollbahn Wanderweg - GrossFragant

Rollbahn Wanderweg - GrossFragant

Een stukje van de oude tunnel waar de Alpe Adria Trail gewoon doorheen loopt, hoe leuk is dat!

Rollbahn Wanderweg - GrossFragant

Toen we dan ruim een uur voordat we over zouden zijn nogmaals echt mis liepen doordat we van Leona afscheid namen. Zij zat in een ander hotel dan wij en wij letten niet op de bordjes en volgden toen een andere rood met witte markering was het wel even klaar hoor. We maakten door die fout een enorme klim…bracht ons een geweldig uitzicht maar…. we konden weer helemaal naar beneden.

Ook zouden we dus weer langs het hotel van Leona komen, ze hoorde ons al van ver aan komen omdat onze lach nog al ver droeg.. Ze dacht even dat ze die nog gewoon in haar oor had van deze dag samen lopen en snapte dus niet wat er gebeurde toen we gewoon weer langs liepen *schaam

Als jij dit uitzicht hebt op de Alpe Adria Trail is het niet goed
Als jij dit uitzicht hebt op de Alpe Adria Trail is het niet goed

Alpe Adria Trail etappe 5 Stall naar Innerfragant

Het pad bracht ons nog over een mooie afdaling maar omdat je dan eigenlijk er al klaar mee bent en in het hotel wil zijn let je niet meer goed op en staat je blik op oneindig. Het pad was lastig te volgen en het laatste stuk, eigenlijk van de route af want we zaten voor het eerst wat verder van de route af werd het echt zwaar.

We liepen het laatste stuk over de verharde weg, auto’s die hard langs reden en toen we dan eindelijk bij Alpenhotel Badmeister waren, waren we er ook echt klaar mee 🙂

Alpe Adria Trail etappe 5 Stall naar Innerfragant

Wat was ik blij met de sauna die ze er hadden!
Na het fijne avondeten heb ik er heerlijk gebruik van de hete sauna gemaakt.

We beseften ons die avond ook dat we al over de helft waren van deze geweldige Alpe Adria Trail in vogelvlucht. Wat ging het snel! Wat was het gaaf en wat deed ons lichaam het goed!

Etappe 6 Alpe Adria Trail

Innerfragant naar Mallnitz
Deze etappe is 22.4 km en daar zul je ongeveer 8.00 uur over doen.
Stijgen: 1.168 meter en dalen 1.081 meter
Moeilijkheidsgraad van deze etappe is difficult
Overnachtiging bij Pension Thalerhof

Omdat we etappe 5 als erg lang hadden ervaren hadden we om een rit gevraagd van hotel naar start route. De vrouw vond het die dag ervoor onzin…maar toen we weg gingen bood ze ons ongevraagd een lift aan. Eigenlijk waren we al weer goed opgeladen en waren we van plan om te gaan wandleen maar dat slaan we natuurlijk niet af. De eerste km’s waren anders asfalt geweest en nu bracht ze ons een paar km op weg en konden we gelijk het mooie landschap weer in wandelen.

Alpe Adria Trail etappe 6

Alpe Adria Trail etappe 6

Via een klein dorpje kwamen we langs een weiland te lopen waar we na een stukje bos schuin de weg over hadden moeten steken. Als je niet goed kijkt kun je het bordje van de zijkant zien en dan denken dat je linksaf moet… Na een tijdje omhoog te gaan begonnen we het vreemd te vinden. Toen ik ineens iets tegen kwam wat ik eerder zag bleek toch echt dat we de route weer terug namen! Snel weer terug naar beneden en toen zagen we het bordje wel, hij stond ook schuin op de weg en wees ons naar beneden.. Niet te lang over nadenken en snel door lopen, dan heb je er het minst last van is altijd mijn motto 🙂

Tip van de week: Lees de bordjes goed! Als je twijfelt is het goed om ze van beide loop richtingen te bekijken. Dan zie je snel hoe ze bedoelt zijn. Dat is wel het voordeel van wandelpaden die beide richtingen op aangeduid zijn.

Apfelstrudl onderweg Alpe Adria Trail

Na een paar kleine dorpjes kwamen we in Flattach aan en daar hebben we heerlijk genoten van een apfelstrudl met slagroom en ijs en natuurlijk een lekkere cappuccino. Het hotel had eigenlijk niets van de kaart maar als je dan even lief kijkt en de juiste persoon nog eens vraagt kwam dit toch voor ons op een dienblad eraan. Wat was het heerlijk! Kwam met een flink prijsje maar we hebben er volop van genoten!

Hierna begonnen we aan een flinke klim omhoog. Deels over een verharde weg en deels over een mooi pad om uiteindelijk over een mooie weg uit te komen bij Almgasthof Himmelbauer. Een perfect plekje voor een pauze.

Etappe 6 Alpe Adria Trail

Etappe 6 Alpe Adria Trail

Het was warm deze dag en na de klim die we hadden gehad voelde Nicole zich niet helemaal lekker. Hoe mooi is het dan dat je naar je lichaam luistert en gewoon een liter cola later er weer helemaal overheen bent? Nicole begon mee te eten van mijn lichte lunch en aansluitend namen we allebei nog een lekker toetje.

Verrekijker van de Alpe Adria Trail bij Himmelbauer

Hierna liepen we verder over een mooi bospad op de helling van de berg en dus ook veelal in de schaduw. Toen we bijna over waren liepen we even iets verkeerd…dat was voor een reden want hier zagen we een kip die een hazelworm op at. Hoe bedenk je het? De kip liet de hazelworm die zeker 25 centimeter was zo zijn keel in zakken. Ik had het nog nooit gezien.

Kip met Hazelworm

Na nog een klimmetje kwamen we langs een dal te lopen en kwamen we uit bij Pension Thalerhof. Een fijne boerderij met prima kamers waar wij een heerlijke nacht hebben doorgebracht. De volgende ochtend begrepen we dat er feest was geweest in Mallnitz… We zagen later een filmpje op Instagram dat er mannen met een plateau tussen zich in liepen die daarop een man hoog de lucht in gooiden. Ik kan het filmpje helaas niet weer vinden maar als we dat geweten hadden waren we die avond misschien er nog wel even op uit gegaan met de taxi.

Alpe Adria Trail in Vogelvlucht

Wij waren nog lang niet klaar na etappe 6 want wij gingen deze reis nog door naar Seeboden, daar waar ik vorig jaar mijn eerste Oostenrijkse wandelreis maakte. Deze blog werd echt te lang als ik ze alle 11 in 1 x zou delen dus je moet daar nog even op wachten. Voor nu geef ik je wel graag wat tips vor als jij ook de Alpe Adria Trail wil gaan wandelen.

Overstekende mieren op de Alpe Adria Trail
Overstekende mieren op de Alpe Adria Trail

Handig voor onderweg – Alpe Adria Trail in Vogelvlucht

Onderweg is het super handig om de app van de Alpe Adria Trail op je telefoon te zetten. Als je op pad bent kun je de route inladen en zien op de kaart of je nog op het pad loopt. Daarnaast geeft het ook allerlei andere info. En ik moet zeggen dat ik nooit de app zo goed heb bekeken want op de laatste dag kwamen we erachter dat je zelfs je fototoestel kan gebruiken in de app en zodoende de omgeving kan bekijken.

Hij laat dan zien welke bergtoppen je ziet bijv. Hoe gaaf?

Ook zit er een kompas in en als je de app goed leert kennen allerlei snufjes. Ik ben er niet zo in thuis en heb mij er niet in verdiept maar hij bleek uitgebreider te zijn dan ik dacht in eerste instantie.

Screenshot van de Alpe Adria Trail app

Wat ik vooral de eerste reis (etappe 12 tot 20) veel heb gebruikt is het boekje. Je kunt deze op de site bestellen in Engels en Duits maar ook in de omgeving kun je die verkrijgen bij verschillende toeristen info winkels. Daar staat natuurlijk wat achtergrond in en plaatselijke info. Er stond bijvoorbeeld voor elke dag ook een culinaire tip.

Alpe Adria Trail in vogelvlucht

Je kunt nadat je een aantal etappes hebt gewandeld op de Alpe Adria Trail je vakantie vervolgen met een paar relaxte dagen in het gebied nabij Salzburg: Bekijk deze tips voor Salzburgerland

In Oostenrijk heb je natuurlijk super veel mooie wandelgebieden. Wat dacht je van wandelen in Ehrwald, bij de Drachensee.

Eten & Drinken?

Je kunt op bijna elke etappe lunchen maar je kunt er niet helemaal op vertrouwen. Het is ons niet heel vaak voor gekomen maar wel dat het zo vroeg was dat het eigenlijk koffie was in de ochtend of een late middag lunch. Het is dus wel van belang dat je altijd wat te eten bij je hebt in je backpack. Een aantal muesli-repen, wat nootjes oid is geen slecht idee.

Himmelbauer - Waar we dan toch eindelijk met de pin konden betalen
Himmelbauer – Waar we dan toch eindelijk met de pin konden betalen

Ook kun je water op een heel aantal plekken bijvullen. Maar in lang niet elk dorp kom je langs een kraan of watertap waar je je fles bij kan vullen. Ik kan je dan dus wel adviseren om 1.5 a 2 liter water bij je te hebben. Vooral op warme dagen wil je niet op water bezuinigen. Je neemt wel je eigen fles mee toch tijdens jouw Alpe Adria Trail? Geen wegwerp waterflessen kopen.

Contant geld tijdens de Alpe Adria Trail is een MUST

Als je onderweg gaat eten of drinken hou er dan rekening mee dat je bij veel gelegenheden nog met contact geld moet betalen. Het viel erg tegen hoe vaak je met de pin kon betalen. Dit was op dag 1 wel de grootste verrassing…maar daarnaast ook geljk de warme welkom in Oostenrijk omdat een ander voor ons gewoon even onze rekening betaalde! Bergfreunde zei hij erbij 🙂

Alpe Adria Trail in Vogelvlucht - Oostenrijk

Alpe Adria Trail in Vogelvlucht…maar we waren er nog niet klaar mee. De etappes 7 tot en met 11 liepen wij ook nog aansluitend. Lees jij daar verder? Deze keer liep ik dus 11 dagen.

Wat ik al eerder online had staan zijn de etappes 12 tot 20 van Seeboden tot Ossiach. Dus ruim een week wandelen. Ik hou er van!

En kijk je ook even mijn Stories op ZinvolReizen IG die ik deelde toen ik deze eerste etappes liep.

Wil jij deze route ook wandelen?
Of weet je iemand die dat ook zou willen? Deel deze inspiratie dan even!

Meer wandelinspiratie lezen?

Nepal – Poon Hill Trek – 8 DGN

Krishnamurti Wandeling Ommen – 13 km

Tips voor Meditatief Wandelen

Plassen in de natuur, hoe doe jij dat?

Het Marskramperpad – Law van Duitsland tot aan de kust

Of zoek je ook wat meer avontuur?
Wat dacht je van vast komen te zitten in de Sossusvlei in Namibie…in je eentje!!

Avontuurlijk Reizen – Sossusvlei en Deadvlei, het meest iconische plekje van Namibië – Sesriem

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *