Wandelen in Turkije – Ontdek de Love Valley in Cappadocië – Göreme

De meest tot de verbeelding sprekende vallei is toch wel de Love valley in Cappadocië. Deze stond dan ook bovenaan mijn lijstje van te bewandelen valleien toen ik een week in Göreme, Cappadocië verbleef. Uiteraard wandelde ik ook in de andere valleien zoals Red & Rose Valley en Pigeon Valley / Zemi Valley. Maar in deze blog ga ik de Love Valley in Cappadocië ontdekken!

Wandelen in Turkije
Ontdek de Love Valley in Cappadocië – Göreme

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Toeristische parkeerplaats met zicht op Love Valley – Cappadocië, Göreme – Tukije

Ik ben na een relaxte ochtend vanuit Göreme gaan wandelen in de richting van Avanos. Na een stuk langs de grote weg kun je de afslag nemen naar links. Je gaat dan naar het uitzichtpunt over Love Valley. Veel tours zullen hier langs gaan en ik kon me van mijn eerste reis in Turkije ook herinneren dat wij hier hebben gestaan.  Nu liep ik door naar die parkeerplaats maar ik had veel eerder, na de eerste afslag, af moeten slaan het gebied in. Dan was ik zo over zandwegen de Love Valley in gegaan. Nu heb ik vanaf de parkeerplaats een avontuurlijke afdaling gemaakt om niet weer helemaal terug te moeten lopen.

Tip: Dus, na de eerste afslag naar links moet je na een paar honderd meter gewoon een zandweg nemen naar links. Zo ga je niet de berg omhoog en blijf je in de vallei.

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Avontuurlijke afdaling de Love Valley in

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Made it!

Avontuurlijk wandelen in de Love Valley

Je komt als eerste bij een soort open plek aan met een restaurantje waar je even kan zitten met het zicht op de meest bekende Love Valley rotsen. Dit zijn degenen die ook van bovenaf zichtbaar zijn. Dit is wel gelijk een geweldig plekje waar ik best lang bleef hangen. Ik ging namelijk mijn selfiestick neerzetten om een leuke yoga foto te maken! Dit had ik nog niet heel veel gedaan deze week dus dit was de perfecte plek ervoor.

Yoga in de Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Als start van deze wandeling dan gelijk wat rek en strek oefeningen gedaan.

Hierna liep ik door en klom ik naar boven. Ik zag er iemand staan die daar vanaf hoogte foto’s maakte van die geweldige rotsformaties. Ook daar wilde ik natuurlijk naartoe. Het pad kan dan best glad zijn. Het steen erodeert snel en dus brokkelt het snel af en glijd je makkelijk uit. Ik had al wat meer glijers gemaakt maar op deze hoogte had ik daar geen zin in. Dus via de rand van het pad omhoog geklommen, om zodoende op zoveel mogelijk graspollen te staan.

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Op de achtergrond zie je het restaurantje waar ik even hiervoor stond

Bleek het een Nederlander te zijn, haha. Je komt ze ook overal tegen.
Hij maakte natuurlijk graag even een foto van mij met op de achtergrond de mooie Love Valley.

Hierna liep ik verder de vallei in. Ik had gelezen dat het zo’n 6 a 7 km kon zijn maar ik was natuurlijk al even onderweg omdat ik gestart was vanuit Göreme. Maar ik had de hele middag nog en ik had genoeg water bij mij. Het was best warm die mei middag maar in de vallei heb je telkens schaduw. Een heerlijke combi voor een fijne wandeling dus!

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
De fairy chimneys die je al op een aantal foto’s zag hebben natuurlijk voor de naam Love Valley gezorgd hier…

De fairy chimneys zorgden voor de naam van deze vallei

Ik vond het heerlijk wandelen in de Love Valley. Er waren verschillende wandelpaden die uiteindelijk allemaal dezelfde kant op gaan. Soms loopt het ene pad iets hoger en het andere door het dal. Ik heb op alle wandelpaden verschillende keren gewandeld. Ze lopen kris kras door elkaar dus als je eenmaal gekozen hebt wil dat niet zeggen dat je niet meer kan switchen. De vallei is lang maar smal en dus heb je telkens zicht op het andere pad. En dus soms ook op andere wandelaars of zelfs op fietsers.

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Wijngaarden in Love Valley – Cappadocië, Göreme – Turkije

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Prachtige paden door de Love Valley – Cappadocië, Göreme – Turkije

Na een uur ongeveer, halverwege de wandeling, kwam ik bij een stroompje te wandelen. Het pad leidde mij erdoor en dus liep ik in het ondiepe water en onder bomen door en onder een rots door. Het was echt een leuk stukje van de wandeling maar toen ik doorliep bleek het toch dieper en daardoor onbegaanbaar te worden. Dus weer omkeren en een hoger gelegen pad gezocht.

Dit soort verrassingen maken het wandelen natuurlijk super leuk!

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Verrassende doorgangen in de Love Valley

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije

Ik vond het heerlijk wandelen en op een gegeven moment liep het pad waar ik op liep schuin naar boven. Hier had ik een tweetal avontuurlijke fietsers gezien. Ik ging zo in eens de vallei uit en stond ineens bij een man die daar vers sinaasappelsap verkocht. En de klanten die hij had? Die waren natuurlijk Nederlands! Zij waren op een scooter de omgeving aa het verkennen. Zij wezen mij welke kant ik op moest. Toen ik bij de hoofdweg kwam was dit ter hoogte van Ozler art centre.

Vanuit hier liep ik via de panorama restaurantjes uitkijkend op de Pigeon valley weer terug naar Göreme.

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Volop genieten van de omgeving in de Love Valley

Wandelen in de valleien van Cappadocië, Göreme - Turkije

Love Valley - Cappadocië, Göreme - Turkije
Lopend door het stroompje onderin de Love Valley

Wandelen in de Love Valley
Cappadocië, Göreme – Tukije

Wandelen in de valleien van Cappadocië, Göreme - Turkije

Wandelen in de valleien van Cappadocië, Göreme - Turkije
Het pad waar ik uit de Love Valley kwam

Tijdsduur Love Valley in Cappadocië

Ik ben rond 14.00 uur begonnen aan de wandeling nabij de toeristische parkeerplaats. Ik was toen bijna een uur onderweg wandelend vanuit Göreme. Rond 16.30 uur liep ik weer langs de weg van Uchisar naar Göreme.

De wandeling door de Love Valley zal zo’n 2 a 3 uur in beslag nemen.

Als ik verder was gelopen in de vallei was ik natuurlijk in Uchisar uitgekomen. Achteraf jammer dat ik dit niet gedaan heb want nu ben ik er de hele week niet aan toe gekomen. Er is elke reis wel iets wat je jammer vind… In deze reis is het dat ik niet in Uchisar ben geweest.

Panorama restaurants langs de weg Uchisar - Göreme
Panorama restaurants langs de weg Uchisar – Göreme

Grotwoning aan de grote weg binnenkomst Göreme
Grotwoning aan de grote weg binnenkomst Göreme

Deel jij deze geweldige wandeling?
Delen is vermenigvuldigen he?

Wil je meer lezen over mijn reizen?

In 2021 bezocht ik ook de Wadi Rum in Jordanië

Ook maakte ik weer een reis in Oman, lees eens wat je over dit land moet weten.

En waar ik fan van ben! Wandelen in wadis – Oman / Jordanië

Wandelen in Dana Biosphere Reserve – Jordanië

En dit jaar ben ik veel bezig met zelfontwikkeling. Soms een heliview daarbij pakken helpt mij.

Heliview op je leven pakken – Even het grotere plaatje zien – Het door jouw bewandelde levenspad bezien – Zinvolle Inspiratie

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *