Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Rijdend over de mooie en goed onderhouden wegen van Zuid Afrika waren we onderweg naar de plaats Hermanus want we gingen walvissen spotten in Hermanus Baai. Ik had gelezen dat ze daar te zien waren, ik had er geen enkele voorstelling bij maar mijn moeder en ik zijn gewoon die kant op gegaan om het te ervaren.

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Onderweg stoppen bij Betty’s Bay

De weg er naar toe is een erg mooie route en geeft je geweldige uitzichten over de baaien en de bergen. Toen we in het dorpje Hermanus aankwamen zagen we al snel waar we moesten zijn. Er was een grote parkeerplaats bij een baai waar we een heel aantal mensen zagen staan. Ze keken allemaal dezelfde kant op, een aantal liepen er alweer weg..

We kregen het idee dat we te laat waren. Alsof er een tijd is waarop de walvissen in Hermanus Baai zich laten zien. We waren eerst bij Betty’s Bay geweest, honderden Pinquins spotten.

En die hebben we gezien, lees hier.

Geweldige ervaring!

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Er zijn zoveel dieren te spotten in Zuid Afrika, wat dacht je van Nijlpaarden Spotten in St Lucia!

Walvis Spotten in Hermanus Baai

Aangekomen bij Hermanus

We hebben snel de auto geparkeerd en zijn naar het uitkijkpunt gelopen. Er stonden nog steeds veel mensen en het duurde toch niet lang voordat we dachten dat we wat zagen. En even later zagen we daadwerkelijk een vin boven komen. Het was op een paar honderd meter afstand. Wat super! En wat een groot gevaarte!

Iedereen die het  zag was blij, mensen juichten.

Wat gaaf!

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Zicht over de baai van Hermanus

De geweldige walvissen spotten in Hermanus Baai

Het duurde niet lang of we zagen weer een walvis. Deze kwam zelfs nog wat hoger uit het water. Wat een gaaf gezicht. Even later spoot deze zelfs nog wat water omhoog! Net zoals je ziet in de film 🙂 Je kunt je haast niet voorstellen hoe groot deze vissen zijn. Zoveel meters lang, de omvang kan ik me helemaal geen voorstelling bij maken.

Het is ongelooflijk.

Toen ik die walvis zag zwemmen voor me.. wat voelde ik me toen klein. Zo klein en nietig zijn wij als mens, terwijl we daarnaast zoveel invloed hebben op alles wat zo machtig en prachtig is.

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid AfrikaIs het niet geweldig, zo hoog als de walvis uit de zee komt

(Foto’s genomen op een paar honderd meter afstand)

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

De walvissen in Hermanus Baai leken dichterbij te komen. Ik liep een stukje mee en kon op een bepaald punt van de parkeerplaats af en de klif op lopen. Daar stond ik wat dichter bij het water en er zwommen twee enorme walvissen, met maar een heel klein stukje van hun rug zichtbaar, voor mij langs.

Ik stond met open mond te kijken.

Wat een enorme, machtige dieren.

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid AfrikaDeze walvissen zag ik op een aantal meters voor mij langs zwemmen

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid AfrikaTussen mij (oranje jack) en de mensen links van mij zie je de walvis…

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid AfrikaMijn moeder en ik met achter ons Hermanus Baai

Heb jij wel eens een walvis van zo dichtbij gezien? Ik vond het super indrukwekkend en zou graag nog een keer gaan. Ik zag ooit ook walvissen in Sri Lanka. Toch was deze keer de mooiste ervaring omdat ze zo voor je langs zwemmen zonder dat wij ze ‘lastig’ vallen.

Wil je meer lezen over mijn reis in Zuid Afrika?

Een dag in Johannesburg is ook een must!

Robbeneiland bij Kaapstad mag je ook niet missen!

Of een indrukwekkende township toer in Knysna

Hiken in Featherbed NP – Knysna Heads

Voor meer Zuid Afrika avonturen mag je hier klikken

Was jij al eens in Afrika geweest?

Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Ik ben jaren later weer terug naar Afrika gegaan. Ik reisde toen 10 weken met een 4WD door Namibie

Solo Rondreis Namibië met 4WD – 10.000 km Alleen in Namibië rondreizen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

9 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *