Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar – Myanmar

De beste manier om een land te ontdekken is natuurlijk door te wandelen! Ik hou er van om mijn omgeving op die manier te ontdekken dus toen ik hoorde dat ik een vissersdorp nabij Chaung Thar te voet kon bezoeken was ik gelijk enthousiast. Ik boekte deze trip de omgeving van Chaung Thar in! We zouden een stuk per boot en het meeste wandelend doen om zo het landelijke gebied in te gaan.

Een wandeling door het landelijke gebied rondom Chaung Thar, Myanmar.

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar – Myanmar

Vissersdorp bezoeken

We gingen vanaf de hoofdweg zo een zijstraatje in en je loopt zo het toeristische deel uit en zit in een lokale wijk. Geweldig om te zien hoe de mensen hun dagelijkse leven leiden! Ik loop er rond en iedereen die ik aankijk met een glimlach op mijn vrolijke gezicht beantwoord deze door ook mij een glimlach te geven. Ik wordt daar altijd zo blij van!

Overal waar ik kijk zie ik niet alleen de vrouwen met Tanaka op hun gezichten maar ook mannen. Het zijn wel meer de vrouwen die het ook mooi op hun gezicht doen, uiteraard tegen de zon maar ook als fashion statement 🙂

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Ik kwam een lokaal restaurantje tegen, niet heel veel anders dan de restaurantjes in het toeristische deel. Het enige verschil wat mij zo opviel was dat deze voor de deur van haar eigen huis stond en ze volgens mij haar eigen tafel en stoelen buiten had gezet. In het toeristische deel zit je op plastic en hier op degelijke houten stoelen. In heel Azië zie je overal plastic hè?

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar – Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Ook zag ik een vrouw kleren vermaken op haar veranda, haar naaiatelier. En bij de andere deur van haar huis zag ik kleren hangen, daar verkocht ze het! Ze zat daar heerlijk in de schaduw de kleren te maken met een oude naaimachine!!

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Ook kwam ik langs een repairshop voor auto’s en scooters. Ze waren bezig met een las apparaat… Uiteraard zonder enige vorm van bescherming voor lichaam of de ogen.. Dit zou toch ook echt wel moeten veranderen voor hen!

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Toen we verder liepen kwamen we bij de rivier aan en namen we de boot om naar de andere zijde te gaan. De gids vertelde ons dat we naar een afgelegen dorp gingen. Ik zag een waterbuffel aan de kant van de rivier staan waar wij ook aan land gingen. Het beest zag ons maar gaf ons verder geen aandacht..

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar – Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

De mensen hier verbouwen allemaal groentes en ik zag dat ze bloemen en zaden aan het drogen waren. De gids vertelde dat ze het met de oogst konden redden tot het volgende jaar. Ze verkochten een deel en hielden genoeg over om zelf van te eten.

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

De meeste mensen in het dorp vonden het niet erg dat we foto’s namen. Toen we de foto’s lieten zien vonden ze het uiteraard ook wel even leuk om zichzelf te aanschouwen. De reacties zijn altijd leuk om te zien. Ze zien zichzelf niet zo vaak in de spiegel en vooral voor kinderen is dat een apart gezicht, jezelf ineens in een weerspiegeling zien. Erg leuk om deze interactie even aan te gaan en dat gaf ons natuurlijk de gelegenheid om meerdere foto’s van hen te maken.

Een win win situatie.

Lees ook Extra Dimensie aan je Reizen: Contact met Locals

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Bezoek een lokaal vissersdorp!

Chaung Thar – Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Toen we weer verder gingen met de boot maakten we nog een korte stop naast de rivier bij een huis welke een grote oven had. Een enorme oven waar je bijna in kon gaan staan. Ze lieten het trots aan ons zien en ik nam daarna ook gelijk even de gelegenheid om de rest rondom het huis te bekijken. De kinderen speelden met allerlei rotzooi en een jonge meid liep er rond met haar gezicht modieus met  tanaka beschilderd.

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Tha - Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Tha - Myanmar
De enorme oven

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Tha - Myanmar

We  gingen alweer door naar onze laatste stop voor deze middag.

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

De laatste stop was een mooi viewing point

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar

Ik had een heerlijke dag gehad in de omgeving van de stad Chaung Thar door een vissersdorp te bezoeken. Je wandelt een stuk,  je reist een stukje met de boot en krijgt dus een goed beeld van de omgeving en van het leven van de lokale mensen hier.

Het dorp Chaung Thar was niet echt toeristisch en om die reden koos ik het ook. Ik heb er een heerlijke tijd gehad. Ik verbleef 4 dagen in Chaung Thar aan het begin van mijn 3 maanden reis in 2014. Als start van de reis was het heerlijk om even uit te waaien aan het strand en zo langzaam in het Aziatische ritme te komen!

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Thar - Myanmar
Beach restaurant van Shwe Hin Tha – Chaung Thar

Vissersdorp bezoeken nabij Chaung Tha - Myanmar
Heerlijk eten en de verdere reis voorbereiden met de LP gids van Myanmar bij de hand

  • Komen & Gaan Chaung Tha

Ik kwam vanuit Yangon (Rangoon) naar Chaung Thar met de lokale bus.

Reizen met de lokale bus moet je altijd een keer doen…zo niet vaker.. op je reis in een land. Hoe beter kun je de cultuur proeven dan een dag tussen de locals door te brengen?

Toen ik weer verder ging reisde ik via Pathein / Pyay naar Bagan. Ik nam ook hier een aantal lokale bussen voor. Omdat het een lange reis was overnachtte ik in Pathein en in Pyay.

Lees meer over hoe een reis afleggen per lokale bus kan zijn 🙂

Lees ook over de eerste magische zonsopgang bij Bagan die ik beleefde de dag na Pyay!

Chaung Tha Myanmar - Shwe Hin Tha
Mijn balkon bij het Shwe Hinn Tha hotel in Chaung Tha

Op doorreis door Pathein - Myanmar
In Pathein liep ik rond en kwam op deze lokale markt terecht

Op doorreis door Pathein - Myanmar
Straatbeeld Pathein – Myanmar

Op doorreis door Pathein - Myanmar
Bezoek in Pathein ook even deze Shwe Moke Htaw Pagoda (Shwemokthaw pagode)

Op doorreis door Pyay - Myanmar
Pyay – Myanmar

  • Verblijf in Chaung Thar & onderweg (Pathein / Pyay)

In Chaung Thar verbleef ik bij het Shwe Hinn Thar Hotel. Rustig hotel en gelijk aan het strand gelegen. Daar had ik een mooie, nette kamer en genoot van hun restaurant aan het strand. Nu (2023) zie ik dat het tijdelijk gesloten is, wie weet gaat het nog weer open net als Myanmar zelf natuurlijk. Dit hotel kan ik het zeker aanbevelen.

In Pathein verbleef ik bij Taan Taan Ta Guesthouse. Hier heb ik nog wel de omgeving verkend en ging naar de lokale markt en bezocht de Shwemokthaw Pagode.

In Pyay boekte ik een nacht bij het Lucky Dragon Hotel waar ze ook een zwembad hadden en waar ik dus iets meer betaalde. Na 2 busreizen vond ik dat ik het wel even had verdiend 🙂 Ik heb dus ook in Pyay eigenlijk niets bezocht.

Op doorreis door Pathein - Myanmar
Shwemokhta pagode – Pathein

Vind je deze blog handig?
Bewaar hem dan of deel hem op je sociale media kanalen!

Meer lezen over Myanmar?

De Berg Popa beklimmen – Nabij Bagan

De bekende Beenroeiers va het meer van Inle

2 dagen Hiken nabij Hsipaw – Shan State

De bekende U-Bein brug bij Amapura

Lees eens wat tips over hoe je veilig reist met je dagtas, schoudertas of iets dergelijks

7 Veiligheidstips voor je tas op Reis – Veilig Reizen met je Dagtas

Ik hoop dat jij net geniet van deze mooie wereld als ik!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *