Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan – Myanmar

Als jij naar Bagan gaat verwacht jij natuurlijk ook die mooie foto’s te kunnen maken die je vind als je googled op Bagan. Ook jij gaat vroeg in de ochtend het gebied in om de zonsopgang in magisch Bagan vast te leggen. Je wordt zeker niet teleurgesteld, dat is iets wat ik zeker weet!

Ik kwam met de lokale bus aan in Bagan…midden in de nacht! De bus stopte in New Bagan en we konden uitstappen. En daar stond ik samen met een Frans stel. Ik stond daar een beetje beteuterd en keek om me heen. Ik had echt het gevoel alsof ik een oude Western film ingestapt was. Ik stond op een brede lege, stoffige weg met aan beide zijden winkels. Ze waren dicht natuurlijk en hadden van die grote houten deuren die de hele winkel afsloten.

Wat een apart gezicht zo in het maanlicht…

Er kwam een jongeman op mij afgestapt en hij bood me een taxirit aan op zijn scooter. Ik had een reservering voor de volgende dag in Old Bagan en ik gaf hem het adres en stapte achterop zijn scooter.

We reden weg het donkere landschap van Bagan in.

Na 1 of 2 km begon ik wat licht te zien in het donkere landschap om mij heen. Ik was natuurlijk erg benieuwd en bleef kijken. Toen het dichterbij kwam realiseerde ik me dat ik gewoon echt nu al de eerste tempel van de honderden tempels van Bagan zag!!

Dit was echt weer eens zo’n intens geluk momentje die je tijdens je reizen hebt!

Zo’n moment dat je weer weet waarom je het allemaal doet!

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Aangekomen bij mijn hotel was ik blij dat ik in de hotellobby op een bank mocht gaan liggen. Het was het Thande Hotel in Old Bagan en ik vond het een heerlijk hotel voor de rest van mijn dagen in Bagan. Het ligt aan de Irrawaddi rivier en is echt pal naast 1 van de grootste tempels.

Ik lag daar in de lobby en werd wakker van de eerste mensen die op pad gingen om de zonsopgang te gaan bewonderen.. Ik ging ook natuurlijk!

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

In eerste instantie liep ik daar, ik zag best veel tempels maar geen hoge tempels waarvan je mooi de zonsopgang kon zien. Ik zag er ook geen trappen ofzo waar ik omhoog kon. Even later sprak ik een man die onderweg naar zijn werk was met paard en wagen. Ik vroeg hem welke kant ik op moest lopen. Hij wees me de weg, ik moest nog een stuk verder lopen en dan linksaf bij de grote kruising.

Dan zou ik het wel zien..

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan
Zag ik er niet lekker fris uit na een nacht in de bus en op de bank in een hotel lobby 🙂

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan
En toen zag ik de eerste luchtballon!!

De Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Myanmar

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

En als snel begon ik er meer te zien….

Zonsopgang bij Bagan

Ik liep precies waar de man mij aangaf en ik begon aan de horizon ook al snel grote tempels te zien. Maar ook de zon en de heteluchtballonnen.Wat was dit alleen al een geweldig zicht!! Ik was echt moe na de nacht in een bus waar ik bijna geen oog dicht had gedaan maar hierdoor was ik weer helemaal happy!!

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Na nog een paar minuten lopen zag ik een grote tempel met allemaal mensen er boven op. Dit was de tempel waar ik ook naartoe ging. Ik zou daar dan nog op tijd zijn om het grote spektakel van de zonsopgang hier in het magische Bagan op tijd te zien!!

Wat werd ik hier blij van!

Wat een geweldig uitzicht!!!

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Zonsopgang in Magisch Bagan

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Zonsopgang in Magisch Bagan

Ik bleef 4 dagen in Bagan en vond het elke dag weer geweldig. Wat een enorm gebied! Ik heb elke dag mijn best gedaan om zoveel mogelijk te zien van dit mooie gebeied en van de vele tempels, stupa’s en pagodes!!

Wat zou ik hier graag nog een keer naar terug gaan…

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Mijn Eerste Zonsopgang in Magisch Bagan

Zou jij ook graag de zonsopgang willen zien?

Deel je deze blog ook voor anderen?

Ben je ook nieuwsgierig naar de rest van mijn reis door Myanmar?

De Berg Popa beklimmen – Bagan

De Bekende U Bein Brug

2 hiken nabij Hsipaw

De bekende Beenroeiers van het meer van Inle

Bezoek aan een lokale dokter – Nuang Shwe

Of kan ik je inspireren om te gaan hiken?

Bijvoorbeeld een pelgrimstocht?

Eerste 200 km van de Camino Frances – Spanje

Ik hoop dat jij net zo mag genieten van deze wereld als ik!!

Tags:
3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *