De Lokale Bus in Myanmar, geweldig! Yangoon – Chaung Tha – Pathein

De beste herinneringen worden over het algemeen gemaakt op momenten dat je het niet verwacht, of momenten die je op dat moment liever niet mee maakt. In het begin van mijn 3 maanden reis in Zuid Oost Azie nam ik de lokale bus in Myanmar van Yangoon naar Chaung Tha en verder naar Pathein. Zij waren echt super om mee te maken en een geweldig begin van mijn reis!

De Lokale Bus in MyanmarJe vraagt je af waar ik mijn voeten liet? Ja…onder je bibs.. kleermakerszit..

Die eerste bus bracht me dus wel gelijk weer terug bij hoe alles hier werkt in Azie. Neem je tijd, rustig maar en alles komt goed, we komen er wel..

De Lokale Bus in Myanmar

If you want to read this blog in English, click here

Na een paar uur rijden in een oude, ja echt oude bus, kwamen we door een kleine dorpje. Net nadat we het dorp weer uitreden stopte de bus. Hij deed het niet meer. Dit is al iets wat je haast niet kan voorstellen in de Westerse wereld en als dat dan wel gebeurt….dan is dat een ramp! Hoe ze er hier mee omgaan is geweldig. Iedereen begint te helpen om de bus aan te drukken en daarna met het repareren omdat aandrukken echt niet meer lukte.. En ja hoor, na een uurtje ongeveer deed de bus het weer en reden we weer vrolijk verder!

De Lokale Bus in Myanmar

De Lokale Bus in Myanmar

Samen drukken …

De Lokale Bus in Myanmar

De Lokale Bus in Myanmar

De Lokale Bus in Myanmar

Ik heb een paar leuke dagen in Chaung Tha, Ayeyarwady regio gehad. Het is een leuke strandstad en daar heb ik toch even een paar dagen rust genomen om daarna echt aan mijn rondreis te beginnen in Myanmar. Ik zat in het Shwe Hintha Hotel wat gelijk aan het strand ligt, ik had een heerlijke kamer en heb er echt even genoten!!

Na een paar dagen besloot ik om weer een lokale bus nemen, deze keer naar Pathein om vanuit daar naar boven te reizen; Pyay, om dan uiteindelijk in Bagan uit te komen. Nou die bus, dat was weer een avontuur op zich. Geweldig!! Ik ben altijd wel weer verbaasd wat mensen onderweg allemaal kopen en dan vooral eten en drinken.  Ze lijken de hele dag te eten. Een zakje met wat fruit, een gekookt ei of wat gedroogd vlees. Ik vind dat ze apart om te zien.

De Lokale Bus in MyanmarDe Lokale Bus in Myanmar

Deze vrouw hier naast mij bood mij een ei aan en wat fruit. Dit had ze net buiten de bus gekocht van een vrouw. Zo leuk!! Ik heb het niet aangenomen omdat ik net in Azie was en het eten uit het binnenland kwam en van de straat. Ik had het gevoel dat ik eerst nog even wat meer aangepast moest zijn voor ik dat ging doen.

De Lokale Bus in Myanmar

Typerend voor mensen uit Myanmar is het Tanaka wat ze op hun gezicht smeren. Ze doen dit als bescherming tegen de zon. Je ziet het ook steeds meer als schoonheidsuiting in allerlei mooie vormen op de wangen gemaakt.

De Lokale Bus in MyanmarWat een geweldig beeld!

De Lokale Bus in Myanmar

De Lokale Bus in MyanmarMijn medepassagiers 🙂

In De Lokale Bus in Myanmar

De Lokale Bus in Myanmar

Zou jij ook graag op deze manier willen reizen?

Of kies jij er stiekem toch voor om de luxe toeristenbus te nemen?

Mijn beste reiservaringen heb ik toch door mij te mengen tussen de lokale bevolking en te reizen zoals zij dat ook doen!

Lees bijvoorbeeld ook even deze blogs:

Magische Zonsopgang in Bagan – Myanmar

2 dagen Hiken nabij Hsipaw – Myanmar

Ontdek de zomerhoofdstad Baguio – Filipijnen

Kookles bij Juwita’s Cafe – Samosir Eiland, Indonesië

Thajiwas Gletsjer beklimmen – Kashmir, India

Lees ook eens deze tips

11 Tips voor Vrouwen – Veilig Wandelen als Vrouw Alleen – Veilig & Zinvol Reizen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *