Top 25 bezienswaardigheden Singapore – Alles voor een Lang Weekend Singapore

Singapore, ik moest het natuurlijk een keer bezoeken. Omdat ik een maand leefde in Melaka, Maleisië kon ik gewoon makkelijk twee keer een lang weekend Singapore plannen. Dus deel ik nu de top 25 bezienswaardigheden Singapore met jou.

Ik was al vaker in Azië maar Singapore was er nog nooit van gekomen. Een stad en land op zichzelf. Super modern maar ook oude historie en heel veel natuur is er te vinden. Ik was echt onder de indruk van de veelzijdigheid van de stad. De eerste dagen dat ik in Singapore was heb ik met open mond rondgelopen over de verschillende lagen van de stad. Van mooie oude, veelal koloniale gebouwen op de voorgrond met daarachter enorme moderne flats en daar tussenin toch veel natuurlijke componenten.

Ik heb een nieuwe favoriete stad in Azië erbij!
Top 25 Bezienswaardigheden Singapore!

Reisgids voor Singapore, de Jewel in Singapore
The Jewel at Changi Airport – Singapore

Wist je dat Singapore ook wel Garden City wordt genoemd?
Ik snap helemaal waarom! En mede daardoor zal het vast komen dat ik het zo’n fijne stad vind.
En dat Singapore ook al op mijn favoriete steden lijstje kwam te staan!

Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore
Wat ik het meest leuk vond aan Singapore? Dat je ook zo in de natuur bent! – Henderson Waves

De eerste twee dagen waren een korte kennismaking met Singapore die smaakten naar meer. Toen ik voor een tweede bezoek ging besloot ik er een langer weekend Singapore van te maken. Ik zal eerlijk bekennen, een weekje Singapore had ik er ook zo van kunnen maken. Er is zoveel te ervaren en te doen in Singapore. Ik deel daarom ook graag een top 25 bezienswaardigheden in Singapore met jou.

Komen & Gaan Singapore

Maleisië – Singapore

Vanuit Melaka, Maleisië, is het zo’n 3.5 uur met de bus en dus perfect om lang weekend Singapore te plannen. Ik boekte een ticket online via Easybook.com en deze koste me 19 euro. De bus was super comfortabel met brede stoelen en genoeg beenruimte. Een uitstapje tijdens jou rondreis door Maleisië naar Singapore is dus heel goed te doen.

Amsterdam – Singapore

Als jij vanuit Nederland, Schiphol, naar Singapore vliegt ben je zo’n 12,5 uur onderweg. De meeste vluchten hebben dan ook een tussenstop, ik had mijn tussenstop in Abu Dhabi. In totaal was ik dus een ruime dag kwijt aan reistijd naar Singapore.

Als begin of laatste stop van je rondreis in Azië is Singapore wel echt een aanrader!

In deze reisgids voor Singapore zet ik even wat feiten voor je op een rijtje. Wist je dat Singapore officieel Republiek Singapore heet? Het land Singapore bestaat grotendeels uit de gelijknamige stad en de omringende 63 eilanden. Republiek Singapore is een eiland omdat de Straat van Johore Singapore van Maleisië scheidt en de Straat van Singapore de eilanden scheidt van Indonesië

Buurten verkennen in wereldstad Singapore

Gardens by the Bay - Reisgids voor Singapore

Een top 25 bezienswaardigheden voor Singapore zou niet compleet zijn als ik je niet de verschillende buurten laat verkennen van Singapore. De enige die op dit lijstje staat die ik niet bezocht heb is Holland Village. Maar zo’n ramp vind ik dat niet, ik kom vast nog wel een keer weekendje in Singapore!

Dat steden in typische buurten zijn opgedeeld vind ik juist fijn aan Azië. De verscheidenheid aan culturen die zo dicht bij elkaar leven. Het lijkt allemaal zoveel fijner en beter dan hoe wij op veel plekken in Nederland met elkaar omgaan. Dat wij niet dulden dat er een moskee gebouwd gaat worden omdat dit ten koste gaan van ‘onze’ cultuur. Terwijl hier in de buurt een cultuur floreert en de andere cultuur net zo veel hoogtij viert een paar meters verderop.

Zijn wij Nederlanders bang dat onze cultuur minder interessant is? Dat er dan mensen niet meer met onze eigen cultuur tevreden zijn en zich aansluiten bij andere culturen, zienswijzen, leefwijzen. Dat is wel een beetje mens eigen hè? Om zo te denken en om je dan af te zetten tegen de ander.

Kunnen we niet gewoon onze eigen cultuur meer beleven, meer vieren en meer plek geven in onze straat / dorp? En dat op die manier een ander ook gunnen? Op die manier kan er juist een mooie balans komen, een balans die ik vaker ervaar in Azië.

Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore
Ook het combineren van oud en nieuw, stad en natuur doen ze echt geweldig – Singapore

 Top 25 bezienswaardigheden Singapore – Wat te doen?

The Jewel – Chiangi Airport Singapore

De meesten van ons zullen binnenkomen bij het vliegveld Chiangi Airport Singapore en dus zal de eerste stop die je maakt vast The Jewel zijn. Ik deed dat natuurlijk ook en vond het een super leuke eerste kennismaking met dit land. Ik ben daarna niet weer op het vliegveld van Singapore geweest anders was ik er zeker weer naartoe gewandeld. Het is namelijk een korte wandeling vanuit het vliegveld, in een half uur kun je The Jewel bewonderen.

The Jewel at Changi Airport - Reisgids voor Singapore

Een mooie waterval, een mooie groene jungle erom heen en alvast winkeltjes en restaurants om je in te verliezen.
Best wel even een fijne plek om zo even te zitten na een lange vlucht!

Chinatown

De eerste dagen dat ik in Singapore verbleef sliep ik in Chinatown. De hustle and bustle van Chinatown vind ik heerlijk. Op elke straathoek is iets te doen en in elke winkel kijk ik mijn ogen uit. Overal zie je vreemde artikelen die ik niet ken en waarvan ik het gebruik niet weet. Ik begin rond te lopen nadat ik in Chinatown Point (GPS Chinatown Point) eerst wat gegeten heb. Dit is een winkelcentrum waar de onderste verdieping uit allemaal kleine restaurantjes bestaat. Met de metro vanaf het vliegveld was ik in dit centrum beland. Als ik later verder loop blijken ook boven nog allemaal restaurants te zitten.

  • Peoples Park

Ik daarna loop vrij vlot het Peoples Park in. Het begon te regenen ik zocht wat schuilmogelijkheid. Ik zag gebraden eenden hangen in de vitrines en honderden kippenpoten liggen. Tientallen mensen zitten aan kleine tafels met plastic stoelen erom heen heerlijk te eten. Ik loop er wat doorheen en verbaas me over alles wat er aangeboden wordt.

Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore - Peoples Park - Chinatown

Om het je makkelijk te maken deel ik ook even GPS Peoples Park.

  • 37 Pagoda Street

Als ik verder loop, over de loopbrug, nog steeds overdekt en de Pagoda Street in ga. Ook daar vergaap ik me aan alle winkeltjes en panden die ik tegen kom. Zo kom ik langs een pand waar vroeger een Coolie House zat. (GPS Coolie House). Dit is een huis waar vroeger de slaven verkocht werden. Dit waren veelal mensen uit Zuid China. Op het huis zie ik een foto van mensen die voor de woning zitten, de foto dateert van 1920.

Coolie House - Pagoda street - Reisgids Singapore
Erg indrukwekkend wat ik lees en wat ik zie

  • Sri Mariamman Tempel

Als ik de straat uit loop kom ik bij een tempel zoals ik ze ken uit Zuid India. Een hindoe tempel met vele kleurrijke beelden die hoog op gestapeld worden zodat er een hoge tempel ingang ontstaat. Tijdens mijn tweede bezoek aan Singapore verblijf ik schuin tegenover deze tempel. In de ochtend hoor ik dan het typische geluid uit India door de straat galmen waardoor ik er ga kijken. Ik zie dan een man op een trommel met daarnaast een man op een blaasinstrument wat het geluid veroorzaakt. Het ochtend gebed is gaande.

GPS Sri Mariamman Tempel

Top 25 bezienswaardigheden Singapore
Lang Weekend Singapore

  • Buddha tooth relic Temple

Een stukje verderop in de straat vind je het immense complex van de Buddha Tooth Relic Temple. Ik vind het indrukwekkend om te zien. Het is groot, het is ook hoog maar dat stelt nog niets voor met de reuzen die er omheen staan. Ik loop in de tempel en vraag me af waar de tand verborgen is… Ik kan me nog goed herinneren dat ik in Sri Lanka heel vroeg uit bed ging om het heiligdom te zien waar een stukje van de tand van Buddha in zat. Dat was nogal een happening die alleen in de vroege ochtend plaatsvond. Misschien zal dat hier ook zo zijn?

De tempel staat vol met kleine beeldjes, elke wand staat er vol mee. De sfeer was erg fijn en rustig in de tempel.

Buddha Tooth Relic Temple Singapore - Chanting Area

Toen ik weer buiten liep herinnerde ik me een foto online waarop de tempel te zien was vanuit de hoogte. Dus toen ik weer buiten was scande ik de omgeving af naar ingangen van de flats rondom de tempel. Ja hoor, als snel zie ik een ingang waar ik naar binnen kan. Omdat ik me toch iets een indringer voel neem ik de trap 21 verdiepingen naar boven. Ik maak onderweg om de paar verdiepingen een foto. Wat een imposante tempel hè?

Buddha Tooth Relic Temple Singapore - Uitzicht over omgeving - Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore

GPS Buddha Tooth Relic Temple

Om toch nog maar eens te benadrukken hoe groen Singapore is, wat toch echt niet blijkt uit de voorgaande foto… Deel ik onderstaande foto, deze is het straatje tegenover de Buddha Tooth Relic Temple. Wat precies naast het metrostation Maxwell Station is.

Tip.. wil je naar de Buddha Tooth Relic tempel vanuit een ander deel van Singapore dan reis je dus naar dit metrostation als je reis met de Tourist Pass. Vanuit de Buddha Tooth Relic Tempel kun je China Town verder gaan ontdekken.

Straatje tegenover Buddha Tooth Relic Temple Singapore
Straatje tegenover Buddha Tooth Relic Temple Singapore

Achter de tempel kun je ook eten, ook hier weer een soort kleine Peoples Park. Ik besluit een bapao te kopen bij K88 Kopitam. Ze heten hier anders maar ik herken de vorm. Voor 1.80 Singaporese Dollar heb ik er eentje en nadat ik die op heb kan ik er weer even tegenaan.

Tips voor een Lang Weekend Singapore

  • Thian Hock Keng Temple 

Als ik later in de avond over Cross Street naar Marina Bay wandel kom ik langs de Thian Hock Keng Temple. Tip: Wandel niet alleen over de lange grote straten maar pak juist de kleine zijstraten. Deze mooie tempel zat verscholen in een van de zijstraten van Cross Street. Er was een feest gaande op dat moment en dus stond ik er toevallig even bij te kijken. Er was muziek, ik zag mensen in drakenpakken lopen.. De dans had ik helaas net gemist.

GPS Thian Hock Keng Temple

  • Yu Huang Gong – Temple of the Heavenly Jade Emperor

Gelijk ernaast zag ik een geweldig torentje met een kleine doorgang ernaast. Ik besloot om daar in de lopen om beter zicht op het torentje te krijgen. Ik las dat het de Temple of the Heavenly Jade Emperor was, een Taoistische tempel. Deze foto heb ik een tijdje als achtergrond op mijn telefoon gehad. Zeg nou zelf, dit is toch een geweldig plaatje hè?

Yu Huang Gong - Temple of the Heavenly Jade Emperor - Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore

In het kleine parkje waar ik liep lees ik nog wat over de mensen die er vroeger werkten en uit verschillende werelddelen kwamen. Ook dit vind ik erg leuk aan Singapore, overal waar je loopt staan beelden en een borden met uitleg zodat je echt wat leert op over Singapore en het ontstaan van deze diverse en kleurrijke stad.

GPS Yu Huang Gong – The Temple of the Heavenly Jade Emperor

  • Baba House

Bij de top 25 bezienswaardigheden Singapore mag Baba House niet ontbreken. Een geweldig mooi onderhouden oud blauw huis aan de weg (Neil Road) als je loopt naar Henderson Waves. Weet wel dat als je deze wil bezoeken je echt een afspraak moet maken online. Ik kwam er een paar keer langs en zelfs toen er mensen waren mocht ik niet naar binnen omdat ik niet online vooraf een afspraak had gemaakt. Beetje jammer. Dus alleen een mooie foto van het blauwe huis van buiten.

Het mooie blauwe Baba House - Reisgids voor Singapore

GPS Baba House

Little India

Tijdens mijn eerste lange weekend Singapore was ik even in Little India maar was het zo ontzettend druk. Ik begreep later dat het festival Thaipusam gaande was en er op die dag zelf vaak een processie gehouden wordt. Hier was ik dus getuige van. Ik zag op meerdere plekken dat er eten uitgedeeld werd aan de mensen die meededen in de processie. Er was veel politie op de been om de processie veilig de drukke weg in Little India over te laten steken.

GPS Little India

Tan Teng Niah House – Little India

Wereldstad Singapore - Former House of Tan Teng Niah
Het kleurrijke Chinese huis wat vroeger van Tan Teng Niah was.

Je voelt aan alles dat deze buurt anders is, ik stap ineens India binnen. De kleuren en geuren overheersen net wat meer als in Chinatown en ik zie al snel de vele bloemen die als offerande worden gebruikt in de Indiase Hindoe tempels.

GPS Tan Teng Niah House

Ik bezocht Little India op mijn tweede dag in Singapore en toen was het gewoon te druk door Thaipusam. Tijdens mijn tweede lange weekend Singapore ben ik weer terug gegaan. Toen bezocht ik meerdere mooie plekken in Little India.

Wat kun je zoal zien in Little India? Een aantal mooie oude huizen, scholen, tempels, moskeeën en kerken. Ook een Mahatma Gandhi Memorial (GPS) kwam ik tegen. Tegen over de oude race course vind je ook een heel aantal mooie panden met uitleg, bijv de Foochow Methodist Church. Bezoek ook de tempels Leong San See Temple en Sri Veeramakaljamman temple.

Ook werd ik nog gewezen op het Mustafa Centre. Een lokaal winkelcentrum waar je echt alles kan kopen wat je nodig bent. Maar waar in de omgeving ook erg leuke marktjes zijn. Ik was er in het weekend en het was er erg druk.

Little India - Singapore - Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore
Kleurrijke Indiase tempels bezoeken in Little India – Singapore

Top 25 Bezienswaardigheden Singapore – Zinvol Reizen

Holland V

Ook wel Holland Village genoemd. Deze wijk was me iets te ver uit het centrum en heb ik om die reden niet bezocht. Je zou er in de avond lekker kunnen eten en vooral ook naar pub en bars kunnen. Aangezien bars en pubs niet mijn ding is heb ik er geen moeite voor gedaan om hier naartoe te gaan.

GPS Holland Village 

Kampong Glam / Muslim Quarter

In het Moslim kwartier heb ik 2 nachten verbleven. Ik vond het een erg gezellige buurt, de sfeer is weer totaal anders dan Chinatown en omgeving. Ook al was ik het eten in Chinatown en die omgeving nog lang niet zat ik had ook wel zin in wat Midden-Oosters. Wat lekker brood, een fijne salade?

Als je in Kampong Glam bent kun je niet om de mooie grote moskee heen. De moskee domineert de uitzichten in de hele buurt. De Sultan moskee is hoog en de resterende straatjes erom heen bestaan alleen uit laagbouw. De buurt is eigenlijk maar een paar straten maar wel heel typerend Midden-Oosters.

GPS Kampong Glam / Muslim Quarter

Sultan Mosque

Sultanmoskee in de Muslim Quarter, Singapore

GPS Sultan Mosque

In de omliggende winkelstraten, met name Arab Street zie ik de mooie kleurrijke lampen en vloerkleden.

Er zijn vele Turkse, Griekse en Libanese restaurants te zien in de straten. De manier waarop de klanten binnen gehaald worden kom je ook verder nergens tegen. Hier staan de mannen nl aan de straat je over te halen om bij hen op het terras te gaan zitten. De hele dynamiek verandert erdoor. Ik loop 2x door de straat en daarna vind ik het ongemakkelijk worden doordat ik weer door dezelfde mannen benaderd wordt. Als je gewoon rond wil lopen is dat wat minder fijn. De buurt is maar klein, een paar straten, dus lang rondlopen wordt lastig.

Ik besluit om te gaan eten en daarna lig ik heerlijk in mijn capsule wat te internetten en te lezen. Ik heb er heerlijk gegrilde haloumi salade gegeten met brood.

Haji Lane & Bali Lane

Haji Lane in de Muslim Quarter, Singapore - Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore

De straat Haji Lane is de smalste straat van Singapore en ook echt wel even leuk om doorheen te wandelen. Het is een erg drukke straat omdat aan weerszijden winkeltjes, restaurants en bars te vinden zijn. De terrasjes zitten tot midden op straat vol. Erg gezellig en dus.. als je van een borrel en wat gezelligheid houdt ben je hier op je plek. Bali Lane ligt er achter en is minder gezellig op dit moment omdat er gelijk naast verbouwd wordt.

GPS Haji Lane / GPS Bali Lane

Alle Culturen Vind je in de Wereldstad Singapore

Tanjong Pagar

Als ik vanuit Chinatown naar de Henderson Waves kom loop ik door Tanjong Pagar met vele mooie, oude gekleurde huizen langs de straat. Ze doen me een beetje denken aan Portugal eerlijk gezegd maar daar vind ik verder geen ondersteuning voor. Ik maak er wel veel foto’s van. Ik vind dat echt geweldig, die oude gekleurde huizen met de saaie wolkenkrabbers erachter.

GPS Tanjong Pagar

Noodle Star – Korean Noodle House

Little Korea is een onderdeel van deze buurt. En aan Tanjong Pagar Road ga ik dan ook bij een Koreaans restaurant naar binnen. Het restaurant had ik op internet gezien en werd hoog aangeprezen. Als ik er kom kan ik, omdat ik alleen ben, nog net ergens aan tafel zitten. Het is er druk, de mensen werken er hard en er zitten veel jongeren te eten. Ik bestel er een noodle soep die me aanbevolen wordt door de medewerker. Ik krijg er zoet, zuur en pittig bij en vond hem erg lekker en goed voor de lunch! Hierna loop ik door naar de Henderson Waves dus ik kon het wel gebruiken.

Noodle Star - Korean Soup in Singapore

Wil jij ook een Koreaans soepje eten bij Noodle Star?
GPS Noodle Star – Korean Noodle House

Ook kom ik langs Everton Park. Op internet vind ik dat hier hippe cafes zouden zijn. Ik vind er alleen een soort binnentuin bij flatgebouwen met een hawkers market waar je kan eten en wat winkeltjes. Ik heb vast niet goed genoeg gezocht 🙂 Wel zie ik bij Everton Park kippen en kuikens rondlopen. Ze lopen in het gras waar ze zoeken naar eten, zo in de drukke stad Singapore. Erg verrassend weer, vind ik.

Mooi gekleurde huizen Tanjong Pagar - Singapore
Mooi gekleurde huizen in Tanjong Pagar – Singapore

GPS voor Everton Park

Ervaringen in wereldstad Singapore

Zonsondergang vanaf Marina Bay Sands

In de avond is het heerlijk wandelen nabij Marina Bay Sands. De temperatuur is fijn, er zijn veel mensen op straat en de sfeer is er heerlijk! Op de achtergrond zie je de verlichte Singapore Flyer, het grote rad wat natuurlijk het geheel een mooi zicht geeft. Overal kun je wel wat lekkers kopen om al wandelend of zittend aan het water te nuttigen. Een lekker ijsje, milkshake of een fijne cappuccino.

Bezoek het Merlion beeld

Als je dan even lekker aan de wandel bent rondom het water bij Marina Bay Sands dan kom je langs het nationale symbool van Singapore. Dat nationale symbool van Singapore hebben ze een naam gegeven namelijk Merlion en is een half leeuw half vis standbeeld. Om het compleet te maken spuit het dier water uit zijn mond wat het in de avond een extra mooi zicht geeft.

Nationaal Symbool Singapore - Merlion - Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore

GPS voor het Merlion Beeld

Top 25 bezienswaardigheden Singapore – Zinvol Reizen

Spectra Watershow bij Marina Bay Sands

In de avond wordt er ook een watershow afgespeeld met luide muziek op het water bij Marina Bay Sands. Als je dan aan de zijde van het Merlion beeld zou staan zie je natuurlijk de Singapore Flyer op de achtergrond. Je staat dan wel iets verder van de watershow af. Ook dit vond ik best leuk om even te zien. Keiharde muziek erbij, voor eventjes is dat best leuk! Ik kan me niet voorstellen dat je hier woont en dit elke avond hoort.

Als je niet van harde muziek en grotendeels moderne muziek houdt zijn beide shows niet voor jouw misschien. Maar het is wel echt een stukje Singapore, vind ik. Hoort bij het moderne deel van deze stad en mag je dan eigenlijk niet missen 🙂

GPS Spectra Watershow

Avondshow in Gardens by the Bay

Op mijn eerste avond in Singapore liep ik naar Gardens by the Bay en was ik precies op tijd om de show van 19.45 uur mee te maken. Ben je daar net te laat voor? Geen probleem want om 20.45 begint er nog een. Ik vond het heerlijk om er even onder te zitten, de harde muziek mij mee te laten slepen met de lichten van de bomen.. Heerlijk! Er is natuurlijk niets natuurlijks aan maar ook daar hou ik wel van hoor. Eventjes… en na 20 minuten liep ik lekker weer verder op de zwoele avond door het mooie park.

Gardens by the Bay Lichtshow - Singapore - Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore

GPS Gardens by the Bay

Wat ik niet deed maar wel leuke opties zijn!

Fietsen door Singapore

Fietsen vind ik eigenlijk juist altijd erg leuk en ik vind het dan ook jammer dat ik hier geen tijd voor heb genomen. Overal zag ik de fietsen langs de weg staan. Met een app kun je ze ontgrendelen en voor een bedrag per tijd gebruik van maken. Uiteraard zijn er ook begeleide fietstrips te boeken zodat je wat uitleg van een gids krijgt. Deze gaat zeker op het lijstje voor mijn derde bezoek aan Singapore!

Singapore vanaf het water

Er varen natuurlijk allerlei boten over de Singapore rivier maar ook op het water bij Marina Bay Sands. Of wat dacht je van het bootje in The Shoppes winkelcentrum?

Kijk voor leuke boottripjes in Singapore

Parken in de wereldstad Singapore

Fort Canning Park

Ik vond het Fort Canning Park wel erg leuk om even doorheen te lopen. Ik was op zoek naar de Tree Tunnel en liep dus diagonaal door het park. Voor al op de terugweg toen ik wat meer tijd had zag ik het grote huis, Pinacothèque de Paris, wat in het park staat. Dit is een prachtig pand maar helaas niet toegankelijk voor publiek. Hierna kwam ik door de Spice Gallery te lopen. Ik vond dit ook een heerlijk geurende plek. Hier ben ik wel even geweest om de kruiden te zien, de insecten die er rondvlogen op de foto te zetten en alle info die gegeven werd in me op te nemen.

Spice Gallery in Fort Canning Park - Wat te doen in Singapore

GPS Fort Canning Park

Doby Ghaut Green – Tree Tunnel (Bekende Insta Spot)

Ik ben hier geweest omdat ik zocht naar de Tree Tunnel. Het is een bekend stukje geworden nadat er vele foto’s van op Instagram kwamen. Toen ik daar achter kwam moest ik er natuurlijk ook even een foto maken 🙂 Ik heb er zelfs even voor in de rij gestaan, wat leuke gesprekjes later en een goede fotograaf kan ik je onderstaande foto laten zien!

Verder leek het parkje Doby Ghaut Green echt een lokaal stukje groen te zijn wat bij het metrostation aan ligt. Een mooie strook groen, wat banken en mooie slingerende paden om de betonnen jungle te doorbreken. Zonder de Tree Tunnel had ik dit parkje niet benoemd.

Tree Tunnel - Insta Spot - Dhoby Ghaut Green Park - Top 25 bezienswaardigheden Singapore

Deze Tree Tunnel bevind zich exact tussen Doby Ghaut park en Fort Canning Park.
De centrale ingang aan deze zijde ligt rechts van deze Tree Tunnel.

Exacte locatie Instagram spot Tree Tunnel: GPS locatie Tree Tunnel

Singapore Botanic Gardens

De Singapore Botanic Gardens is het oudste park in Singapore en was de eerste UNESCO werelderfgoed notering voor Singapore. Ik heb het niet bezocht maar dat gaat bij een volgende bezoek wel gebeuren. Als je een vakantie in Singapore hebt en niet verder een omliggend land in trekt dan snap ik wel dat je een uitstapje maakt deze tuin in.

De Singapore Botanic Gardens zijn gratis te bezoeken behalve als je de orchideeën tuin in wil, dan vragen ze een entreeprijs. Maar deze National Orchid Garden heeft dan ook meer dan 60.000 verschillende soorten planten en orchideeën te showen.

GPS Singapore Botanic Gardens

Gardens by the Bay & East

Gardens by the Bay is zeker het bezoeken waard. Je kunt er haast niet omheen natuurlijk als je in de avond de supertrees en de licht- en muziekshow gaat bekijken. Maar ga ook even overdag terug om het park op zich te bekijken. Mooie paden, mooie kunstwerken en veel water tref je in dit park.

Garden by the Bay - Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore
Dit is toch super! Ik moest echt zo lachen toen ik dit kunstwerk zag

GPS Gardens by the Bay

Cloud Forest in Gardens by the Bay

In deze top 25 bezienswaardigheden Singapore mag Cloud Forest echt niet missen. Wat vond ik dat een mooi ‘museum’. Het Cloud Forest mag je echt niet missen als je het mij vraagt. Ik heb zo’n 2 uur rondgelopen in het Cloud Forest en was echt verrast hoe ze dit opgebouwd hebben en hoeveel erg groeide en bloeide. Het was echt prachtig!

Ook is er de Flower Dome en ik geloof gelijk dat deze net zo betoverend is. Ik wilde niet een hele dag bijna kwijt zijn aan deze musea en dus koos ik ervoor om alleen het Cloud Forest te bezoeken.

Gardens by the Bay - Cloud Forest - Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore
Gardens by the Bay – Cloud Forest – Natuur en hypermoderne technologie bij elkaar onder een dak

GPS Cloud Forest in Gardens by the Bay

Kosten Gardens by the Bay

Voor het bezoeken van Cloud Forest betaal je 35 Singaporese Dollars. Dat is ruim 23 euro. Als je een combi ticket koopt om naast de Cloud Forest ook de Floral Fantasy en Flower Dome te gaan bezoeken betaal je 45 SGD, dat is dan ruim 30 euro. Als ik al deze prachtige plekken zou bezoeken was ik een dag kwijt geweest.

Henderson Waves / Telok Blangah Hill Park / Mount Faber Park

Deze parken liggen een stukje (4 a 5 km) buiten het centrum maar ik ben er toch 2x naartoe gelopen. Lees daar meer over in Wandelingen in Singapore. Ik vond het super leuk om zo even in de natuur te zijn. Ja, het is aangelegd maar voelt als echt even in de natuur. En over dat het aangelegd is… Alle natuur die wij in Nederland hebben is natuurlijk aangelegd dus hoe erg is dat dan? Natuur blijft de natuur natuurlijk.

Henderson Waves op een regenachtige dag - Singapore
Henderson Waves op een regenachtige dag – Singapore

In Telok Blangah Hill Park en Mount Faber Park kun je op verschillende paden lopen en dit maakt het super verrassend en leuk! Je staat onder de hoge bomen of loop jij er juist in de boomtoppen?

Verzamelnaam van dit gebied is de The Southern Rigdes, het beslaat een gebied van 10 kilometer en verschillende parken aaneengeregen. De eerste 3 bezocht ik… Hort Park, Kent Ridge Park en Labrador Nature Reserve zijn voor een volgend bezoek op het lijstje blijven staan.

The Southern Rigdes - Telok Blangah Hill Park - Mount Faber Park - Reisgids Singapore

The Southern Rigdes - Telok Blangah Hill Park - Mount Faber Park - Top 25 bezienswaardigheden Singapore - Alles voor een Lang Weekend Singapore

GPS Henderson Waves / Telok Blangah Hill ParkMount Faber Park

Welke andere parken blijven op mijn lijstje staan?

Tampines Eco Green

Een park wat tot een minimum is bewerkt voor ons, mensen, om er te zijn. Perfect voor een wandeling dus. Er is een trail voor wandelaars uitgezet en zo nu en dan kom je wel een plekje tegen waar je kan rusten / schuilen. Alles wat er is gebruikt voor de rustplekken en de borden is natuurlijk materiaal.

Tampines Eco Green park is echt een toonbeeld voor biodiversiteit. Er is een stuk wetlands, een deel regenwoud en wat graslanden. Deze staat dus echt voor de volgende keer op mijn lijstje van te bezoeken parken in Singapore.

GPS Tampines Eco Green

Sungei Buloh Wetland Reserve

Dit betreft Singapore’s eerste ASEAN Heritage Park. Het park heeft grote delen wetlands en een mangrove bos. Dit brengt weer een andere biodiversiteit aan het park. Ik lees dat je tussen april en augustus hele andere groepen watervogels kan bewonderen, zij zijn dan op doorreis naar hun zomer/winterbestemming.

GPS Sungei Buloh Wetland Reserve

Singapore Night Safari

Singapore heeft een dierenpark. Het dierenpark is 35 hectare groot en de dieren lopen er vrij rond. Ik las ook dat er een nightsafari georganiseerd werd. Daar ben ik dan wel weer benieuwd naar. Dat zou dan wel iets kunnen zijn wat ik wel zou overwegen om te gaan doen.

Een dierenpark spreekt mij niet aan. Ik ben er niet gelijk op tegen maar vind het ook altijd naar om dieren in gevangenschap te zien. Omdat er door ons toedoen (de mensheid) zoveel dieren bedreigd worden met uitsterven is het voor sommige dieren bijna de enige mogelijkheid nog tot overleving, voortplanting. Ook de voorlichting voor kinderen is natuurlijk goed. Ik kan er toch niet blij van worden als ik dieren in een dierpark zie.

Boek alvast jou ticket voor de night safari in Singapore

GPS nightsafari bij Singapore Zoo

Top 25 Bezienswaardigheden Singapore

Shoppen in Singapore?

Orchard Road schijnt de grootste winkelstraat te zijn. Ben jij van het shoppen dan moet je hier zijn. Aangezien ik niet zo van het shoppen ben en al helemaal niet op reis ben ik hier niet geweest.

Wel heb ik rondgelopen in het enorme The Shoppes at Marina Bay Sands. Wist je dat in dit winkelcentrum de meest dure en exclusieve winkels zitten? Uiteraard ben ik daar niet binnen geweest maar ik heb me wel staan vergapen aan de bootjes die er rondvaren in het kanaal wat dwars door dit centrum gaat. En de waterval die naar beneden klettert…

Shoppen in Shoppes Singapore - Top 25 Bezienswaardigheden Singapore

GPS Orchard RoadGPS The Shoppes at Marina Bay Sands

Eten in Singapore

Lau Pa Sat

Wat heb ik hier heerlijk gegeten. Het is mooi oud, markt gebouw waar tientallen verschillende eettentjes in zitten. Je kunt er lekker rondlopen om een keuze te maken uit de verschillende eetculturen. Als je een keuze hebt gemaakt kun je een plekje zoeken in het meer centrale deel, of buiten op het terras. Niemand heeft een eigen zitgedeelte en dus alles loopt door elkaar en overal mag je gaan zitten.

Reisgids Singapore - Lau Pa Sat, waar je echt eten moet

Ik hou van deze plekjes! En meer nog… van het eten!

Navigeer naar Lau Pa Sat

Peoples Park

Iets meer lokaal, iets minder netjes maar juist daarom is er meer te zien als je tenminste op zoek bent naar hoe de lokaal eet, smakt en zijn lekkernijen verorbert:) Ik heb hier niet gegeten omdat ik graag wat comfortabeler zit en rond kijk. Het is hier wat minder netjes – schoon en er waren iets minder vegetarische gerechtjes te vinden.

GPS Peoples Park Food Centre

Makansutra Gluttons Bay

Rondom het water bij Marina Bay bevinden zich aan allerlei zijden gelegenheden om heerlijk te zitten. Makansutra kwam ik in de middag langs en was toen het nog niet open. Het is een open plek waar je in de avond lekker kan eten. Je kunt bij verschillende tentjes / foodtrucks wat lekkere hapjes kopen en dan aan een tafeltje plaatsnemen. Ik hou ervan!

Het drukke Boat quay in Singapore - Marina Bay area
In de avond is het druk op de terrassen van Boat Quay

GPS Makansutra Gluttons Bay

Clarke & Boat Qauy

In de omgeving heb je ook Clarke Quay om een lekker drankje op het terras te doen. En zo ook Boat Quay. Allen bevinden zich in de omgeving of rondom Marina Bay. In de avond een heerlijke plek om te wandelen en wat af te koelen. Je hebt in de wijk erachter ook nog het Market Street Hawkers Centre. Overal kun je heerlijk eten dus daar zul je in Singapore niet lang voor hoeven te zoeken.

GPS Clarke QauyGPS Boat Qauy

Nanking Street / Upper Nanking Street

Ook dit leuke overdekte straatje kwam ik tegen. Ik zag allerlei borden en muurschilderingen met uitleg over de achtergrond, het leven zoals het daar was rond de jaren 1930. Het is in de avond een levendige straat met veel terrasjes waar je heerlijk kan zitten.

Nanking Street - Singapore

GPS Nanking Street

Slapen in hostels in Singapore

Wink at Upper Cross Street

Ik heb hier twee nachten geslapen. Als uitgangspositie vond ik het erg fijn. De locatie bevind zich in middenin Chinaton. Om naar Gardens by the Bay te gaan is het een wandeling van ongeveer 3 km. Ik vind dat wel fijn! Het is gelijk een avondje uit en op de terugweg kom je langs Lau Pa Sat waar je heerlijk je avondeten kan uitzoeken.

Verschillende kamers met meerdere cabines die je kan afsluiten met een rolgordijn. Je eigen, af te sluiten, lade eronder waarin je rugtas kan. Deze was af te sluiten door een eigen pin te bedenken dus je bent geen slotje nodig. De toiletten zijn te vinden als je door de gemeenschappelijke ruimte bent gelopen. In het toilet bevindt zich ook de douche. Ik vind deze combi niet fijn….al is om deze reden het toilet wel erg schoon. Maar ook dat je vanuit je kamer door de gemeenschappelijke ruimte loopt om te gaan douchen voelt niet fijn.

Het verrassende straatbeeld van Singapore - Zijstraat van Upper Cross Street
Het verrassende straatbeeld van Singapore – Zijstraat van Upper Cross Street

Atelier Singapore

Dit vond ik echt het leukste en gezelligste hostel waar ik ben geweest. Het ontbijt was lekker maar veel te klein om er echt tegen aan te kunnen voor een dag Singapore ontdekken. Het is een Frans tentje, met heerlijke koffie en leuke zitjes binnen en buiten. De kamer was fijn en je kan er je bed met een gordijn afsluiten. Bij het bed was een kluis waar je hele tas in kan, een lichtje en natuurlijk een stopcontact.

In de gezamenlijke kamer zat een grote badkamer met twee aparte ruimtes waarin een douche en toilet was. Als deze bezet waren kon je altijd in een van de gangen een toilet vinden. Ik vond het fijn geregeld hier.

The Pod Boutique Capsule Hostel

In de Arabic Quarter verbleef ik in The Pod Boutique Capsule Hostel. Super net hostel en alles perfect geregeld. Ik zou hier ook zo weer kunnen verblijven. De badkamer was echt perfect! Allemaal kleine complete badkamers waar je alles in kan vinden, ze hadden er zelfs wat shampoo of bodylotion staan. Wat wil je nog meer?

Onder de capsules, waarin je licht en stopcontact had, was een grote kluis waarin je alles kwijt kan. Deze opende en sloot af met je kaart waarmee je ook de deur van de kamer kon openen. Super handig, geen apart slot oid wat dan altijd lawaai maakt maar ook die je dan weer moet opzoeken in je tas. Deze toegangspas was alles in 1.

Alles in 1 The Pod Boutique Capsule Hostel - Singapore
The Pod Boutique Capsule – het bed is opgemaakt en een handdoek is ook aanwezig

Water uit de kraan?

Het water uit de kraan in Singapore is gewoon te drinken. Dus neem je eigen fles mee zodat je die kan bijvullen in de hostels, restaurants van Singapore. Het scheelt je veel geld want je hoeft geen flesjes water te kopen en je bent milieubewust bezig!

Lopen of met de metro Singapore verkennen?

In de stad Singapore heb ik heel veel gelopen. De meeste attracties en bezienswaardigheden van Singapore liggen wel in een cirkel van 6 a 7 kilometer. Ik snap het wel als je denkt, ik wil dat hele stuk niet terug lopen. Het is makkelijk om een kaartje te kopen om snel terug te gaan. De kaart die je kan kopen voor 1 of 2 dagen om de metro’s onbeperkt te gebruiken kon er bij mij zeker niet uit. Ik wandel liever veel zodat ik de stad goed leer kennen en dat ik juist veel straatjes en panden zie. Op deze manier heb ik de top 25 bezienswaardigheden van Singapore bijna allemaal te voet bezocht.

Op onderstaande kaart kun je het systeem van de MRT van Singapore zien. Je kunt op heel veel plekken komen door de verschillende metrolijnen met elkaar te combineren.

MRT map Singapore - Map van het metrosysteem van Singapore
Map van het metrosysteem van Singapore

Je kunt een kaart kopen voor de metro van Singapore, dan kun je een, twee of drie dagen onbeperkt reizen. Je betaald voor de pas een borg en deze krijg je weer terug als je de pas inlevert. Dit moet je wel binnen een bepaalde termijn doen. Ik wilde dit namelijk doen nadat ik het twee weekend was geweest en de kaart helemaal niet had gebruikt. Op dat moment was de periode al lang verlopen en kreeg ik mijn borg niet terug. Informeer hier tijdig naar, scheelt je toch weer een paar euro in de dure stad Singapore.

Tourist Pass Singapore

Ook is er een pas te koop waarin een aantal entrees al verwerkt zitten. Ga jij naar verschillende parken en wil jij niet achteraf nog veel moeten betalen is dit een goede optie. Ik heb veel gratis te bezoeken plekken benoemt in deze reisgids Singapore. Wil jij wel allerlei parken en meerdere musea bezoeken bekijk de verschillenden opties en passen dan eens.

Top 25 Bezienswaardigheden Singapore
De stad Singapore is duur, hou daar rekening mee

Kosten Lang Weekend Singapore

De kosten heb ik niet bij gehouden tijdens mijn tripjes naar Singapore vanuit Melaka. Wat dat betreft ben ik een slechte blogger 🙂

Ho(s)tel in Singapore

Om de kosten enigszins binnen het budget te houden heb ik alleen maar in hostels geslapen tijdens mijn lange weekend in Singapore. Ik kan je wel vertellen dat een overnachting in een hostel al zo rond de 40 a 50 euro kost. Alles wat je meer kwijt wil verruimd je omgeving. Wel moet ik zeggen dat ik de hostels heel goed vond en ik bij alle 3 de hostels een pod had, een capsule of hoe je het maar wil noemen. Dus je kan je lekker achter een gordijntje even verschuilen en op bed liggen te lezen of even een middagdutje doen zonder dat iedereen die langs je bed loopt je gelijk ziet liggen.

Eten in Singapore

Grotendeels at ik bij de foodcentres zoals Lau Pa Sat of Peoples Park maar ook een Koreaans restaurant. Ik hou van Aziatisch eten en krijg er niet snel genoeg van. Rond de 10 a 15 euro kon ik een goede maaltijd krijgen door bijv Thaise Pad Thai of Groente met Noodles te bestellen in Lau Pa Sat.

Op het terras in de Muslim Quarter betaalde ik misschien net iets meer (15 a 20 euro) maar daar zat ik ook heerlijk aan de straat te kijken. Daarbij had ik zicht op de mooie moskee dus is het logisch dat je daar net iets meer betaalt dan in een hawkers centre.

Lau Pa Sat - Eten in Singapore

Top 25 bezienswaardigheden Singapore
Alles voor een Lang Weekend Singapore

Ken jij bezienswaardigheden Singapore die de moeite waard zijn?
In deze top 25 bezienswaardigheden Singapore noem ik er al veel maar ik heb vast wat gemist.
Vertel ze me en dan neem ik ze op in deze volledige reisgids Singapore.

Tip nr 26 – Sentosa Island

Singapore’s Island Getaway met witte palmstranden en pret- en waterparken. Ik ben er niet geweest maar ga daar de volgende keer ook verandering in brengen. Het is niet zozeer dat ik aan het strand wil liggen of dat ik naar een pretpark wil maar ik wil het gewoon wel eens zien. Het is het 3 na grootste eiland van Singapore en je kunt je er prima vermaken met een gezin. Vanaf het eerder genoemde Mount Faber kun je met een Cable Car naar Sentosa Island. En die kabelbaan lijkt me dan juist wel leuk om eens te doen. De Cable Car kost maar een paar Singaporese dollar dus ik zou me er wel een middag kunnen vermaken.

Op het eiland heb je het voormalige Fort Siloso wat het bezoeken waard lijkt. Bij Fort Siloso is nu een Skywalk gemaakt van 11 verdiepingen hoog en maar liefst 181 meter lang. Beiden zijn gratis te bezoeken.

Daarnaast zijn er waterparken, adventure parken een heel aantal mooie stranden (aangelegd). Daarbij kun je natuurlijk verblijven in de meest luxe resorts op het eiland. Je zou er haast een hele vakantie kunnen realiseren.

25 x bezienswaardigheden Singapore

Wil je meer lezen?

8 verschillende wandelingen in Singapore

Wat te doen op het eilandje Koh Mook – Wandelen / Snorkelen – Thailand

Wandelen door de theeplantages van Cameron Highlands – Maleisië 

Wandelen op Ko Adang / Snorkelen bij Koh Lipe – Thailand

Hoe vermijd je een cultuurshock – Eerste keer India

De authentieke Nyonya Laksa van Donald & Lily – Nyonya Laksa eten in Melaka, Maleisië

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *