8 x verschillende wandelingen in Singapore – Ga Wandelen in Singapore! – Actief op Reis

Ga wandelen in Singapore? Ja, vraag je je af? Ja! Singapore is er de perfecte stad voor als je het mij vraagt. Een wandeling om je dag sportief af te sluiten of gewoon om een middag even in de natuur te zijn. In Singapore wandelend verrassend veel zien en doen. Ik heb verschillende wandelingen in Singapore gedaan en was echt super verrast met de diversiteit in de stad. Het is een grote stad en dat blijft het natuurlijk maar er is veel natuur, veel groen in de stad. Ik heb mij er goed vermaakt!

Kies je voor een educatieve wandeling of wil je zomaar een beetje Singapore wandelend bekijken? Er zijn meerdere wandelingen in Singapore en zo is er voor elk wat wils. In de dagen dat ik er was heb ik verschillende wandelingen gemaakt. De eerste keer dat ik in Singapore was kocht ik een tourist pass voor de metro maar de tweede keer dat ik er was heb ik gewoon alles lopend gedaan.

Ga Wandelen in Singapore – Actief op Reis

8 x verschillende wandelingen in Singapore - Henderson Waves
Henderson Waves – Wandelen in de jungle van Singapore

Alle wandelingen die ik hier beschrijf zijn vanuit het centrum, Chinatown of Arabic Quarter e.o, goed te doen. Om Singapore te leren kennen kan ik een aantal van deze wandelingen echt aanbevelen.

Rondje Singapore River Walk

Als je de highlights van Singapore zoekt kom je al snel uit bij de rivier die Singapore instroomt. De Clarke Quay en Boat Quay liggen aan de rivier en zijn in de avond erg in trek. Vele restaurants en cafe’tjes maken het een kleurrijk en mooi verlichte plek om te zijn en te wandelen. Ik liep er in de avond een keer langs en las vele informatieborden langs de rivier die vertellen over de achtergrond en het ontstaan van Singapore.

Marktkooplui uit verschillende landen - Singapore River Walk
Marktkooplui uit verschillende landen – Singapore River Walk

Ook overdag liep ik een deel van deze route. Super interessant om te zien hoe zo’n stad ontstond rondom een riviermond waar natuurlijk de handel en wandel volop bloeide. De mensen kwamen hier vanuit allerlei uithoeken van Europa en Azië om handel te drijven. Net als overal in Singapore staan er beelden en informatiepanelen om je te vertellen wat je ziet en hoe het ontstond.

Beelden langs de Singapore rivier - Wandelen in Singapore
Vroeger speelden de kinderen van de marktkooplui natuurlijk heerlijk in het water van de Singapore river

Rondje Marina Bay Sands

Een stukje verderop vind je Marina Bay Sands met een mooie waterpartij waar je een wandeling omheen kan maken. Ook een must visit als je in Singapore bent natuurlijk. De wandeling is 3.5 km en doordat ze de Helix brug gebouwd hebben van 280 meter lang kun je nu helemaal rond lopen.

Het water met de lelies rondom het Art Science Museum - Marina Bay Sands - Wandelen in Singapore

Je hebt er het The Shoppes at Marina Bay Sands winkelcentrum maar ook het symbool van Singapore vind je aan deze waterpartij. Het symbool van Singapore is een halve vis en leeuw en is genaamd Merlion. En Merlion is in de avond super mooi verlicht en aan de andere zijde van het water kun je genieten van een mooie watershow met muziek.

Merlion - Marina Bay Sands - Wandelingen in Singapore

Ik vond de sfeer super gezellig en gemoedelijk. Alles is groots opgezet dus je staat niet snel te dicht op mensen waardoor je soms het idee krijgt dat je op je spullen moet letten. (door bijvoorbeeld zakkenrollers)

Palmbomen opgedragen aan Olympische teams - Marina Bay Sands - Wandelingen in Singapore
Wist je dat elke palmboom opgedragen is aan een jeugd olympisch comité van een land? IK heb nog gezocht naar het plaatje van Nederland maar niet gevonden.

280 meter lange Helix brug - Marina Bay Sands SIngapore

8 verschillende wandelingen in Singapore

Jubilee Walk

Deze wandeling brengt je langs een heel aantal mooie historische plekken en gebouwen in Singapore. Deze wandeling vind ik zeer de moeite waard als je wat meer van de stad wil zien. Het brengt je naar de andere kant van de rivier dan de River Walk en laat je bijvoorbeeld Old Hill Street Police Station zien, Parliament House, Armenian Apostolic Church en nog vele andere mooie gebouwen.

The Arts House at the Old Parliament House - Wandelen in Singapore

Dat Hill Street Station politiebureau valt van verre al op door zijn regenboog gekleurde luiken. Super mooi en groot gebouw! En tot mijn verbazing heb ik er geen foto van gemaakt 🙂

Je doet ook Marina Bay Sands, Gardens by the Bay en The Singapore River aan. Er zijn duidelijke bordjes te vinden langs de weg en je kunt dus overal aanhaken op deze 8 km lange wandelingen langs de mooie historische plekjes van Singapore.

Raffles Hotel - Wandelen in Singapore

Fort Canning Park

Zoals de naam al zegt, dit park is gebouwd rondom een fort. Het Fort Canning staat midden in het park en de tuinen rondom het fort. Er zijn nog wat oude poorten en smalle doorgangen te zien waar je kunt er door heen lopen. Er zijn verschillende ingangen en daarbij mooie toegangspoorten te vinden.

Fort Canning Park - Wandelen in Singapore

Wist je dat Fort Canning Park ook verboden heuvel wordt genoemd? Door de lokale bevolking genaamd Bukit  Larangan. Er wordt geloofd dat het er spookt. Het oude Singa Pura was op deze plek en nadat er veroveringen kwamen vanuit de kant van China werd deze plek verlaten. Er wordt geloofd dat de oude Koningen er nog heersen …

Fort Canning Park - Wandelen in Singapore

Fort Canning Park is niet super groot maar wel een fijn parkje om even te wandeling en over de historie ervan te lezen en te zien. Natuurlijk moet je dan ook even het punt Tree Tunnel bezoeken om een mooie foto te maken. Deze is gelokaliseerd aan de kant van Dhoby Ghaut metro station. Maar overal in het park staan bordjes die ook naar de Tree Tunnel verwijzen.

Fort Canning Park - Tree Tunnel - Wandelen in Singapore
Een erg mooi plekje natuurlijk om even een Instagram-waardige foto te maken 🙂 Tree Tunnel @ Fort Canning Park

Op de terugweg door het park stuitte ik op een Spice Gallery.
Super leuk gemaakt en onderhouden. Heerlijke geuren kwamen er uit de kruidentuin.

Fort Canning Park - Spice Gallery - Wandelen in Singapore

Wil jij ook een foto maken in de Tree Tunnel? Navigeer dan naar deze GPS Tree Tunnel. Wil jij ook de Spice Garden bezoeken? GPS Spice Garden.

Wandelen in Singapore – Stad & Natuur

Wandeling Henderson Waves

Henderson Waves - Wandelen in Singapore

Dit waren wel mijn favorieten hoor! De Henderson Waves en het Earth Trail en Forest Walk (komt verder op in de blog aan bod). Ik vond dit echt super leuk! Het is een wandeling van zo’n 4 a 5 km vanuit het centrum om er te komen. Ligt er aan waar je hotel is, als je in Chinatown zit is het 5 km. En als je in Arabic Quarter gehuisvest bent wandel je er 5km over.

Ik vond de ingang van het Faber park aan de Henderson Road en liep er naar boven. Al snel liep ik op de Henderson Waves en kreeg ik uitzicht over Singapore. Aan de ene kant zag ik de baai in de verte en aan de andere kant een vergezicht over de stad zelf.

Henderson Waves - Wandelen in Singapore

Die eerste keer begon het te regenen en ik probeerde te schuilen onder de waves.. Dat lukte maar net want wat blijkt? Ze zijn niet dicht, je kunt er dus in principe niet droog zitten. Maar in een laag deel waar het hout wat hoger was lukte het toch. Het was erg rustig op de Henderson Waves en na een fotosessie ben ik naar de stad terug gegaan.

Henderson Waves - Wandelen in Singapore

De Henderson Waves verbindt de parken Faber Park en  Telok Blangah Hill Park.
En wist je dat de Henderson Waves de hoogste brug in Singapore is met 36 meter boven Henderson Road!

Ga ook wandelen op de Henderson Waves, navigeer ernaar toe met de GPS Henderson Waves

The Southern Ridges.

Als je veel tijd hebt in Singapore om te wandelen dan zou je eigenlijk het hele park mee moeten pakken. The Southern Ridges bestaan uit de volgende parken: Mount Faber Park, Telok Blangah Hill Park,  Hort Park en Kent Ridge Park. De parken zijn aan elkaar gelegen en er lopen trails door de parken zodat je een lange wandeling zou kunnen maken door de verschillende parken.

Het park The Southern Ridges is in 2004 geopend en heeft ruim 10 km aan wandelpaden. Deels op de grond en deels in wandelbruggen.

Southern Ridges - Wandelen in Singapore

Er zijn twee populaire routes die ik vond en die ik een volgende keer ook echt ga doen. Om die te kunnen wandelen zou je makkelijk met een metro naar een beginpunt kunnen gaan en daarna vanuit het eind weer terug wandelen de stad in, of andersom natuurlijk. Ik denk dat het anders wel een hele lange wandeling wordt. Vooral met warm weer ben je de energie net iets sneller kwijt.

Southern Ridges - Wandelen in Singapore

Bekijk de routes A & B eens. Bij B beschrijven ze mooie tuinen en diverse stijlen weg gezet. Ik zag al een mooie tuin, de Therapeutic Garden. Zo goed dat ze daar plekken voor maken, plekken voor rust en de daarbij horende fijne planten. Ik zou dus voor B gaan als ik nu weer in Singapore ben.

Southern Ridges - Wandelen in Singapore

Kijk waar de Southern Rigdes zich bevinden in Singapore – GPS Southern Rigdes

Earth Trail en Forest Walk

Als je alleen voor de Henderson Waves was gekomen moet ik je toch echt aanbevelen om nog even iets verder te lopen. Als je de Henderson Waves uit loopt in de richting van Telok Blangah Hill Park moet je op een gegeven moment de weg oversteken en dan bij Alkaff Mansion hou je links aan.

  • Langs deze weg vind je parkeerplaatsen, een waterfonteintje om je waterfles te vullen en wc’s.

The Alkaff Mansion, tussen de parken in - Wandelen in Singapore

Hierna kom je dan langs de trap die je naar Terrace Garden leidt. Wel een mooie plek om ook weer even zicht over de stad te krijgen. Het is opgebouwd uit verschillende terrassen in verschillende hoogtes. Ik kon hier niet overheen wandelen omdat de achterzijde was afgesloten dus ik liep over de weg erlangs om uit te komen bij het startpunt van de Forest Walk. Daar staat een informatiebord over de paden en dat is dus niet te missen. Er achter kun je gelijk op hoogte gaan wandelen tussen de bomen want daar wandel je zo de Forest Walk op. Echt, ik vind het super!

De natuur gezien vanaf de Forest Walk - Wandelen in Singapore

Je ziet mooie boomstammen, geweldige bladeren maar ik spot ook al snel een enorme spin niet eens zover van mij af. Er lopen dan altijd mensen langs mij die het niet zien, er geen oog voor hebben of gewoon niet goed opletten. Soms spreek ik mensen erop aan maar heel vaak krijg ik dan verbaasde gezichten dus deze keer liet ik iedereen passeren. Niet iedereen vind een spin interessant 🙂

Met behulp van internet lees ik dat het een Nephila Pilipes is.  Een spinnensoort uit de familie van de wielwebspinnen. Ik had ze al eerder gezien en ik vind ze super interessant om te zien. Ze zijn ook super groot! Met de poten erbij gerekend kom je zeker op 15 cm in lengte. Het lichaam alleen al is zo’n 3 tot 5 cm lees ik, als ik verder zoek op het internet.

Nephila Pilipes - Grote Spin gezien vanaf de Forest Walk

Overal staan informatieborden met de namen van de bomen, planten en dieren die je ziet of hoort. Alsof ik al ver in de jungle loop hoor ik de cicade schreeuwen! Ik was zelfs al bordjes tegen gekomen dat ik moest opletten voor wilde dieren zoals apen. Wat te doen als ze dichtbij je kwamen…

  • Als je Instagram hebt kun je daar de Singapore stories van deze dag en mijn bezoek aan Singapore nakijken en kun je luisteren naar de schreeuw van de Cicade.

Forest Walk in Telok Blangah Green Hill Park - Wandelen in Singapore

Kijk waar de GPS van Forest Walk en Earth Trail is

Nadat ik een stuk op het Forest Walk gewandeld heb besluit ik bij een van de punten waar je kan wisselen van pad om naar het Earth Trail te gaan. Ik loop ineens op een pad tussen de hoge bomen, ik zie plantjes langs het pad en zie weer mieren lopen. Ineens ben je weer deel van de natuur, niet meer beschermd door een pad wat in het niks hangt. Ik bedenk me nu dus even hoe ik mijn spullen bij mij draag voor het geval er toch een aap aan komt die mijn waterfles van mij af wil pakken.

Bloem van de Simpoh Air - Forest Walk - Wandelen in Singapore
Bloem van de Simpoh Air, las ik op een informatie bord.

Earth Trail in Telok Blangah Hill Park - Wandelen in Singapore
Earth Trail met erboven de Forest Walk

In totaal loop ik een paar kilometer op deze twee paden. Ik loop dit pad een stukje af maar als ik een tijdje op het Earth Trail gewandeld heb besluit ik weer op de Forest Walk te gaan wandelen terug naar het centrum.

Voor mij is het tijd geworden om wat te gaan eten. Binnen 1 uur sta ik weer in de drukke binnenstad van Singapore en bestel ik wat te eten bij Lau Pa Sat. Wel echt mijn favoriete plekje om lekker eten uit te zoeken in Singapore!

Genieten van alle culturen onder 1 dak - Lau Pa Sat - Singapore
Genieten van alle culturen onder 1 dak – Lau Pa Sat – Singapore

Wandelen in Singapore

Wandelen in Singapore – Gardens by the Bay

Als laatste tip om te wandelen in Singapore komt natuurlijk Gardens by the Bay ook langs. Gardens by the Bay is de plek bij uitstek om een fijne wandeling te maken in Singapore. Het is een best uitgestrekt gebied gelijk aan het centrum en het park bevat allerlei mooie kunstvoorwerpen. Bijv deze gekleurde kat die tegen een gebouw aan sproeit, haha!

Wandelen in Singapore - Gardens by the Bay

Ook kom je hier de bekende supertrees tegen. In de avond zijn hier gratis meerdere licht- en geluidshows te bewonderen. Ik ben op mijn eerste avond hier geweest en vond het wel echt gaaf om te zien. Honderden mensen zaten op de grond, op de bankjes en genoten van de klassieke en moderne muziek met een mooie lichtshow.

Supertrees - Gardens by the Bay - Singapore

Cloud Forest - Gardens by the Bay - Singapore
Cloud Forest – Gardens by the Bay – Singapore

Een andere dag ben ik overdag ook weer door het park gegaan om het Cloud Forest te bezoeken. Wat een gaaf ‘museum’. Het is een enorme glazen dome waarin een heus regenwoud is nagebootst. Van grote bomen tot kleine vleesetende plantjes zijn er te bewonderen. Ik heb daar een kleine 2 uur rondgewandeld. En daarna sta je weer in het park en heb ik nog even heerlijk door de Gardens by the Bay zelf gewandeld.

Cloud Forest - Gardens by the Bay - Singapore

Navigeer naar Gardens by the Bay om daar ook te wandelen.

8 x verschillende wandelingen in Singapore

Zou jij op een citytrip ook zoveel wandelen?
Of ben jij meer van de metro?

Wandelen in Singapore

Zoek je meer leuke inspiratie?

Wandelen in het geweldige Cappadocië, Turkije

Fietsen tussen de tempels van Ayutthaya in Thailand

Op bezoek bij de sjamaan op de Mentawai Eilanden – Indonesië

Avontuurlijk Reizen – Slapen in een grot in de Harau Vallei – Sumatra

Poon Hill Trek (8dgn) – Nepal

Of wil je een lekkere Nyonya soep proberen?

De authentieke Nyonya Laksa van Donald & Lily – Nyonya Laksa eten in Melaka, Maleisië

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

7 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *