Wat te doen op het eilandje Koh Mook, Thailand – Wandelen op Koh Mook & Kajakken in de Andaman Zee

Koh Mook, een heerlijk klein eilandje in de Andaman Zee. Koh Mook ( ook Koh Muk ) maakt deel uit van de Trang Eilanden groep en valt onder het Hat Chao Mai National Park. Ik bezocht het tijdens mijn reis in maart ’23 en vond het echt een super fijn relaxed eilandje. Ik kwam vanaf het drukke en toeristische Koh Lipe en was daarvoor ook al even op Langkawi, Maleisië, geweest dus zat al helemaal in het eiland ritme. Wandelen op Koh Mook was ook weer heerlijk en kajakken in de Andaman Zee was weer een fijne workout!

Door het lokale dorp op Koh Mook wandelen - Thailand
Die heerlijke smalle eilandweggetjes

Wandelen op Koh Mook & Kajakken in de Andaman Zee

Door het lokale dorp wandelen op Koh Mook - Thailand
In de achtergrond zie je lange pier van Koh Mook

Dit eiland is nog lang niet zo toeristisch dan Koh Lipe en juist dat was erg welkom. Het lokale gevoel van een laidback Thailand voelde ik hier og echt. Toen ik net op het eiland was liep ik even het dorpje in, het ‘bruisende’ centrum van Koh Mook. Er zitten een aantal winkels, veel restaurants en wat hostels. Gelijk vanaf de pier loop je een iets bredere straat in het eiland op. Na verloop van tijd kom je bij een afslag naar links. Die gaat naar een school…en daarna naar een aantal resorts.

Op die afslag staat Mr. Dew en hij kan je alles vertellen over het eiland, wat je er kan doen en wat de beste tijden zijn. Ik kreeg een handig kaartje mee met zijn tips en ging daarna op pad.

Wandelen op Koh Mook

 • Wandelen langs de dorpjes / strandwandeling Koh Mook

Die middag begon ik met een wandeling op Koh Mook richting het lokale dorpje. Maar omdat ik had gehoord van Mr. Dew dat ik eigenlijk een strandwandeling voor de resorts moest doen om de krabjes te zien rond een uur of 3 bleef ik daar eerst lekker hangen. Ik dronk er een colaatje op een strandterrasje en zat wat op een schommel te wachten. Een fijne strandwandeling op Koh Mook is natuurlijk helemaal geen straf.

Hondje op het strand van Koh Mook - Wandelen op Koh Mook, Thailand

Strandwandelingen Koh Mook Thailand

Relaxen op Koh Mook, eiland van Thailand

Ik zag wel al die andere krabjes die het zand schoonmaken om het alg eraf te eten en in dat bolletjes wegleggen in mooie motieven op het strand. Je hebt ze vast ook wel eens gezien. Ze zijn super klein en hebben bijna dezelfde kleur als het strand. Super druk zijn ze bezig om al die mooie perfect ronde bolletjes te maken.

Wandelen op het strand van Koh Mook - Thailand

Wandelen op het strand van Koh Mook - Thailand

Omdat ik niet wist hoe groot die krabben waren dacht ik dat ik ze niet zou zien toen ik rond 15.30 uur nog niets zag. Ik ben toen verder gaan wandelen op het strand en ineens zag ik toch iets bewegen. Toen ik dichterbij kwam zag ik ook de ‘drommen’ kleine krabjes wegrennen. Wat een super gezicht!

Duizenden krabjes op het strand van Koh Mook - Wandelen op Koh Mook, Thailand

Struinen over de stranden van Koh Mook – Thailand

Tip: Maak een strandwandeling Koh Mook en zie honderden krabjes over het strand bewegen. Dit is zo na 15 uur op Sivalay Beach voor Riviera Beach Resort en Koh Mook De Tara Beach Resort o.a. Ik vond het echt leuk om te zien.

Close-up krab op het strand van Koh Mook - Wandelen op Koh Mook, Thailand

Ik ben er een tijdje mee bezig geweest om ze op de foto te krijgen, zelf geen schaduw te veroorzaken en dichtbij te komen. Ik heb online gezocht welke naam erbij deze krab hoort maar ik kom er niet uit. Als jij het weet hoor ik het graag!

Er zijn twee wegen die door het lokale dorpje op Koh Mook gaan. De wandelpaden komen dan uiteindelijk weer op de doorgaande weg uitkomen naar Charlie Beach. Je loopt echt door het lokale dorp met her en der huizen op palen, veel rotzooi moet ik eerlijk zeggen nabij de huizen. Wij maken het altijd netjes rond het huis maar dat was hier ver te zoeken. Ook als ik bij de huizen naar binnen spiekte vond ik niet dat ze het erg netjes hadden.

Ik zag allemaal volgepakte huizen met allerlei spullen. Weinig plek om het voor jezelf fijn en behaaglijk te maken, zo op het eerste zicht. Ik  heb natuurlijk niet achter de woningen gekeken dus wie weet daar? In het klimaat van Koh Mook leef je natuurlijk veel meer buiten dan binnen…

Door het lokale dorp op Koh Mook wandelen - Thailand

Wandelen op Koh Mook Thailand

Door het lokale dorp op Koh Mook wandelen - Thailand

Na het lokale dorpje sla je voor Charlie Beach linksaf op de iets grotere weg en loop je nog zo’n 1.5 kilometer. Ik vond het een fijne wandeling over het eiland Koh Mook. Je komt wat winkeltjes tegen, een tankstation wat ik alleen nog van vroeger ken hier in NL. En veel palm- en bananenbomen natuurlijk!

Wandelen op Koh Mook, Thailand

Wandelen op Koh Mook, Thailand

Wat te doen op het eilandje Koh Mook, Thailand

Wandelen op Koh Mook, Thailand

Grotendeels is de weg al goed aangelegd en daar zijn ze ook nog mee bezig. En dus liep ik ook nog een stuk over een onverharde weg, wat juist wel een charme met zich mee bracht…maar ook veel stof haha. Zoals met alles heeft ook dit voor- en nadelen.

Op Charlie Beach kun je dan genieten van de late middag, wat drinken of eten. Er is genoeg te doen op het kleine strandje. Ik nam vanuit daar de tuktuk weer terug. Deze kost voor een enkel reisje over het eiland, waar dan ook maar naartoe altijd 50 Baht p.p. Je hoeft niet te onderhandelen, het is een vaste prijs die voor iedereen en altijd geldt. Als je met meerderen de taxi deelt is er wel ruimte voor onderhandeling mogelijk.

Relaxen op Charlie Beach - Koh Mook, Thailand

Relaxen op Charlie Beach - Koh Mook, Thailand

 • Junglewandeling Koh Mook naar het Jungle Viewpoint

Er is een fijn wandelpad op het eiland Koh Mook uitgezet. Een echte junglewandeling op Koh Mook die je naar een mooi uitzichtpunt brengt. Je kan vanaf het resort Inhale at Hill de weg naar het binnenland kiezen. Daar kom je dan langs de nursing home en daarna verdwijn je de rubber plantages in. Op een gegeven moment splitst het pad zich en koos ik de linkerkant wat rechts had moeten zijn. Na een flinke klim in de rubberplantage waarbij ik een touw vasthield om omhoog te komen bleek dit pad echt te stoppen en keerde ik om.

Wandelen op Koh Mook - Rubberplantage Koh Mook, Thailand
Hoe de rubber wordt opgevangen van de boom

Wandelen op Koh Mook - Rubberplantage Koh Mook, Thailand

Hierna zag ik wel waar het mis ging. Ik heb een rood pijltje op een rubberboom over het hoofd gezien want het pad wordt echt wel aangegeven daar waar nodig.

Na deze afslag was er eigenlijk geen aanwijzing meer nodig. Er loopt gewoon 1 prima junglepad naar boven. Deels door de rubberplantage en later door het bos. Het werd al snel warm en de jungle geluiden waren heerlijk om mij heen. Ik ben 1 stel tegen gekomen op mijn weg naar boven. En toen ik boven kwam bij het jungle viewpoint stond daar nog een stel.

Wandelen naar het Jungle Viewpoint - Wandelen op Koh Mook, Thailand

Junglewandeling Koh Mook & Kayakken in de Andaman Zee

Wandelen naar het Jungle Viewpoint - Wandelen op Koh Mook, Thailand
Zou jij hem gespot hebben langs het pad?

Wandelen naar het Jungle Viewpoint - Wandelen op Koh Mook, Thailand

Ik nam er lekker mijn tijd en liep er wat rond, nam wat foto’s en toen het stel weg was
maakte ik ook een foto van mijzelf in een yogapose natuurlijk 🙂

Yogapose bij jungle viewpoint op Koh Mook

Wandelen naar het Jungle Viewpoint - Wandelen op Koh Mook, Thailand

Heerlijk wandelen en hiken op Koh Mook – Thailand

Wandelen naar het Jungle Viewpoint - Wandelen op Koh Mook, Thailand
Aapjes in de boom bij het jungle viewpoint

Kort daarna kwam de Engelse Angela boven. Ze vertelde me een heel verhaal over waarom ze al weken op Koh Mook was. De reden was dat ze een boek schreef over haar leven… haar jeugd in een familie van travellers/gypsies, broer die overleden was aan een overdosis, misbruik in een tehuis waar ze in geplaatst was en alle drama in die roerige jaren 70 / 80. Wie haar vader was wist ze niet, waarschijnlijk een Griek of Egyptenaar. In een sneltreinvaart en met dat typerende Britse Slang accent vertelde ze me dit. Ik vond het super interessant.

Als laatste opmerking zei ze: I guess you now think why did I ask her? Haha dat dacht ik juist niet. Deze ontmoetingen kleuren juist je dag!

Andere uitzicht bij jungle viewpoint op Koh Mook
Andere uitzicht bij jungle viewpoint op Koh Mook

Jungle Viewpoint op Koh Mook - Thailand

Hierna liep ik weer rustig naar beneden. Ik vond het een heerlijke wandeling en naar beneden voelde het voor mij minder warm en nam ik ook weer lekker de tijd.  Ik nam een fijne lunch van rijst met curry bij Dulay Cafe.

Wandelen op Koh Mook - Thailand
Aanwijzingen voor het wandelen op Koh Mook

GPS Jungle View Point Koh Mook

 • Junglewandeling Koh Mook naar Ao Lo Dung Beach

Ook loopt er een fijn wandelpad naar het strand van Ao Lo Dung. Dit is echt een leuke junglewandeling Koh Mook om in de ochtend even te doen. Niet heel erg uitdagend maar het brengt je naar twee leuke afgelegen strandjes waar je even kan snorkelen en of relaxen.

Wandelen naar Ao Lo Dung Beach - Koh Mook

Wandelen naar Ao Lo Dung Beach - Koh Mook

Als ik op het strand kom neem ik even de tijd om ‘voor me uit te staren’. Heerlijk met die geluiden van de zee en de jungle op de achtergrond. Als ik weer om me heen ga kijken zie ik dat er verschillende schelpjes voorbij kruipen. Zo leuk!

Strandwandeling Koh Mook - Het Ao Lo Dung Beach - Koh Mook - Thailand

Het Ao Lo Dung Beach - Koh Mook - Thailand

Ik vond de junglewandeling weer erg leuk, ik hoorde weer veel vogels en apen. Ook zag ik wat mooie vlinders en reptielen! Ik maak de laatste jaren alleen nog maar foto’s met mijn mobiel en dat is best lastig met reptielen, vogels en vlinders.

Vlinders en reptielen op weg naar Ao Lo Dung Beach - Koh Mook

Vlinders en reptielen op weg naar Ao Lo Dung Beach - Koh Mook

Toen ik eenmaal terug was had ik echt trek gekregen en nam ik een laat ontbijt / vroege lunch op het terras van Exhale Bar & Cafe. Zie bij eten in Koh Mook voor een foto hiervan 🙂

 • Duur van de wandeling is zo’n uur heen en een uur terug. Dus dan ligt het er een beetje aan hoe lang je op de twee strandjes tijd doorbrengt.

GPS strand 1 / GPS strand Ao Lo Dung

Tips voor kajakken op Koh Mook – Thailand

Kajakken en snorkelen bij Koh Mook

Kajakken en snorkelen Koh Mook, dat moet zeker een onderdeel van je tripje zijn op dit paradijselijke eiland in de Andaman zee. Op de laatste middag dat ik op dit leuke kleine eiland verbleef ging ik met de kajak de Andaman Zee op. Op het kaartje wat ik de eerste dag kreeg kon ik zien dat er een aantal grotten langs de kust zouden zijn die ik kon bezoeken. Ook was er strandje te bezoeken, Sabai Beach. Tijdens de junglewandeling naar het jungle viewpoint had ik over deze baai gekeken. Nu zou ik dus daar beneden even kunnen gaan snorkelen.

Omdat ik die middag ook incheckte bij Mayow Bungelow kon ik via hen een kajak krijgen. Zij regelen dat via Mong Bar Koh Mook. Deze zit helemaal in het verste hoekje van Charlie Beach, net naast Koyao Bungelows wat een verhoogd terras heeft.

Kayakken nabij Koh Mook, Thailand

Na even wat passen en meten voor de snorkel ging ik op pad. Mijn waterdichte tas mee en mijn telefoon in het hoesje. Ik kan je vertellen dat je denkt zo om het hoekje van de rotswanden te gaan als je op het strand staat.. Totdat je op het water zit en begint te kajakken. Het duurde best even voordat ik het strand niet meer zag.

Toen zat ik dus alleen in de kajak en voer ik langs een immens hoge rotswand. Het water onder mij was vrij donker en ik kon dus niets zien. Misschien verwacht je dit niet gelijk van mij maar ik heb het niet zo op vissen. Ik zwem ook zeker niet snel hier in de Noordzee. Die is veel te donker en dus kan ik niet zien of er vissen bij mijn benen zwemmen. En nu dus ook, ik zat wel veilig op de kajak maar ik kon totaal niet zien wat er onder mij zwom.

En dan gaat je brein met je op de loop. Zo stom… voor het zelfde geld zwemt er een grote vis die mijn kajak omslaat…en dan? Het duurde even en toen kon ik mijzelf herpakken. Echt hè? Doe normaal! Er gebeurt haast nooit wat en de angst is in feite irrationeel… En stel dat er wel wat gebeurt dan heeft het zich er zorgen over maken terwijl dit nog niet gebeurde geen enkele meerwaarde..

Mijn Kajakavontuur Koh Mook

Kayakken nabij Koh Mook, Thailand

 • Tiger Cave

Ik begon me te concentreren op de mooie rotswand waar ik langs ging. Ik zag er allemaal krabben op lopen. En ik maakte een mooie boog om een rotswand die zo uit het water steekt, zag daar dat de grond deels zichtbaar bleek en dat het niet meer zo diep als daarvoor leek te zijn. Ook kwam ik langs een stuk waarvan ik denk dat het de Tiger Cave is. Ik kon er in en maakte een paar foto’s.

Kayakken in de Andaman Zee - Koh Mook, Thailand
Slechte foto door het plastic tasje waar de telefoon in zat… wel veilig 🙂

Toen ik weer verder ging zag ik een aantal toeristen boten liggen langs de torenhoge rotswand. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat dit de Emerald Cave was. Ik met mijn kleine kajak wilde niet tussen die grote boten door en dus ben ik eromheen gegaan. Ik nam me voor om op de terugweg de Emerald Cave in te gaan.

 • Sabai Beach

Het duurde niet lang voordat ik bij Sabai Beach uitkwam. Ik was blij om even uit de kajak te gaan, even wat grond onder de voeten te hebben en wat rond te lopen. Wat een leuk strandje! Er waren nog wat andere mensen, met boot of met kajak. Ik heb er even gesnorkeld en best veel kleurrijke vissen weer gezien. Zo typisch dat ik dit dan wel durf he? Meestal komen die vissen niet heel dichtbij en ik kan goed kijken waar ze zijn door die bril… Dat geeft mij het vertrouwen dan toch.

Stukje wandelen op Sabai Beach, Koh Mook, Thailand

Sabai Beach - Kajakken bij Koh Mook - Thailand

Na een klein uurtje ben ik weer door gegaan. Ik wilde toch nog even om het hoekje kijken bij Sabai Beach. Het was een heel lang stuk waar ik verder zo niets zag en dus keerde ik om. Ik wilde de Emerald Cave ( Tham Morakot ) natuurlijk in en het moest er ook niet te laat voor worden. Toen ik bij de Emerald Cave kwam zag ik dat er 1 toeristen boot nog was.

 • Emerald Cave

Ze lagen net allemaal in het water en wilden zich klaar maken om in een treintje, met de gids voorop, de grot in te gaan. Snel vroeg ik hen of ik bij hen mocht aansluiten.. Het is best een donkere grot en toen we er eenmaal in dreven besefte ik me dat ik dit alleen zeker niet gedaan had. Ik denk dat het zo’n 100 meter is waar je in het donker doorheen moet voordat je bij de opening komt. Er is dus echt wel een heel stuk waar je de ingang en de uitgang niet meer ziet en dat het dus pikkedonker was.

De Emerald Cave indrijven - Koh Mook, Thailand

Ik hield mij goed aan mijn voorganger vast en bedacht me maar niet dat het achter me een donker gat was. Luisteren naar het gegiebel van de vrouwen in het Aziatische groepje waar ik nu deel van uit maakte. Ik moet zeggen dat de mannen net zoveel giebelden.. Het is gewoon wel een spannende ervaring, zo in het donker, in het water… langzaam drijvend de grot in.

Binnenkomst Emerald Cave - Koh Mook, Thailand

Binnen in de Emerald Cave, Secret Lagoon, Koh Mook, Thailand

En dan komt ineens weer wat licht binnen. Langzaam dreven we naar het einde de Emerald Cave. Het punt waar een secret lagoon op je wacht… Je kan het strand oplopen en je bevind tussen de immens hoge rotswanden. Hoe het ontstaan is weet ik niet maar het lijkt alsof er een enorm gat ooit is geslagen net voor de kust… Als je met vloed de grot in gaat dan staat het halve strandje nog onder water, de foto’s die ik online zie zijn echt super. Bij mij was het water alweer weg. Los daarvan is het wel een heel mooi plekje om even te staan.

Binnen in de Emerald Cave, Secret Lagoon, Koh Mook, Thailand

Waarschuwing: Je mag met de kajak niet in de grot. Je kunt dus niet kajakken naar het strandje in Emerald Cave. Ik lees dit op andere blogs wel maar dat is dan veranderd. Er staat duidelijk een bord bij de ingang met de aanwijzing. Er hangt ook een touw waar je makkelijk je kajak even aan kan bevestigen als je er in gaat zwemmen.

Actief en Zinvol Reizen in Thailand

Alle tuktuks die je terugrijden naar je hotel op Koh Mook - Charlie Beach
Alle tuktuks die je terugrijden naar je hotel op Koh Mook – Charlie Beach

GPS Sabai Beach / GPS Emerald Cave

Zonsondergang bij Charly Beach

Als laatste hoogtepunt van Koh Mook wil ik deze dan toch ook belichten. De zonsondergang op Charlie Beach is super! Er zitten langs de rand van het strand allemaal tentjes met eten en drinken en zij hebben allemaal stoelen, zitzakken etc. Je kunt er dus heerlijk zitten en afwachten totdat het zover is. Ik had niet verwacht nog enige kleur te zien aangezien de zon niet echt zichtbaar was door bewolking.

Wachten op de zonsondergang op Charlie Beach - Koh Mook, Thailand

Net voordat ik op wilde geven begon het dan toch te kleuren. En het werd feller, meer roze en oranje en echt!
Het was een spektakel van kleuren en niet even een minuutje.. Het was zeker 10 minuten geweldig gekleurd!

De mooiste zonsondergang op Charlie Beach - Koh Mook, Thailand

De mooiste zonsondergang op Charlie Beach - Koh Mook, Thailand

Iedereen stond op en maakte foto’s, liep richting het water en poseerde mooi voor deze geweldig gekleurde achtergrond. Dit was echt het wachten meer dan waard!

De mooiste zonsondergang op Charlie Beach - Koh Mook, Thailand

De beste zonsondergang van het eiland

GPS Charlie Beach

Waar verblijven op Koh Mook?

 • Sea Side Home

Ik verbleef bij het leuke Sea Side Home. Ik vond het een heerlijk plekje! Vanuit bed kon ik zo over de zee kijken, de kamer had namelijk twee grote schuifdeuren van glas naar het terras. Dit super fijne terras lag hoog boven het strand en bij vloed verdween de zee er zowat onder.

Seaside Home op Koh Mook - Thailand
Uitzicht vanuit mijn kamer – Seaside Home

Ik had nog gehoopt om voor mijn terrasje een doejong langs te zien komen. Het is wel de meest perfecte plek om ze te spotten op het eiland begreep ik. Aan de zijde dus waar de pier is en waar veel gras groeit in het ondiepe water.. Helaas heb ik geen doejong gezien.

De hele dag kun je thee, koffie en water nemen en de eigenaresse zorgt er ook voor dat er wat fruit of andere snacks liggen voor je. Toen ik er was kreeg ik in bananenblad ingepakte sticky rice voor ontbijt!

Ontbijt bij Seaside Home op Koh Mook, Thailand
Heerlijke sticky rice voor ontbijt

Ontbijt bij Seaside Home op Koh Mook, Thailand

 • Mayow Bungelow Kohmook Trang

Als je dichtbij Charlie Beach wil verblijven is Mayow Bungelow ideaal. Ik verbleef hier mijn laatste nacht omdat ik wilde kajakken en dit gelijk naast Charlie Beach is. Ook bieden zij de huur van de kajak inbegrepen bij je kamer. Ook fijn toch? De snorkel moet je dan wel huren als je daar ook gebruik van wil maken.

Bij Mayow kun je ook eten, er is tevens een restaurant. Maar op Charlie Beach heb je natuurlijk ook volop keuze en is op nog geen 5 minuten lopen afstand.

Weet wel dat je aan deze kant van het eiland alleen contant kan betalen. Zorg dus dat je voldoende cash bij je hebt.

Pinnen kan op het eiland Koh Mook alleen in het dorpje bij de pier. Naast de plaatselijke supermarkt staat een pinautomaat.

Waar eten op Koh Mook?

 • Nabij het dorp op Koh Mook

Aan de zijde van Koh Mook waar ik in eerste zat at ik bij Seaview op het fijne terras. Ik vond het eten echt heerlijk en genoot er tweemaal volop. Hier is natuurlijk ook het dorpje zelf en daar hebben ze ook allemaal wat grotere restaurants met grote terrassen aan de straatzijde. Ik hou er wel meer van om toch aan het strand te zitten en wat kleinere restaurantjes te nemen.

Lunchen bij Sea Side op Koh Mook

Bij Dulay Cafe at ik na het wandelen op Koh Mook, de jungle viewpoint trek. Een heerlijke curry met rijst op wederom een fijn terras met uitzicht over de Andaman zee.

Na de wandeling naar Ao Lo Dung strand at ik een best wel prijzige late breakfast bij Exhale Bar & Cafe. Deze was dan ook zeer uitgebreid met veel vers fruit.. Ik klaag er zeker niet over maar de prijs was wel 3x hoger dan ik had verwacht 🙂

Dure maar heerlijke lunch bij Exhale Bar & Cafe

Op het strandje bij meerdere resorts at ik Perfect Bar & restaurant. Ik bestelde er een ei gerecht wat ik erg lekker vond. Het waren gekookte eieren die vervolgens gefrituurd waren met een heerlijk pittig, sambal sausje erover. Daarbij had ik nasi goreng.

 • Verblijf je aan de andere zijde van het eiland?

Als je bij Charlie Beach op Koh Mook verblijft heb je daar natuurlijk genoeg keuze ook op het strand. Daarnaast at ik bij mijn hotel, Mayow, ook heerlijk

Kajakken en Wandelen op Koh Mook

Komen & Gaan Koh Mook

De grootste stad in de omgeving is Trang, hier is een vliegveld. Handig is het dus om te vliegen vanaf Bangkok of andere plaatsen in Thailand naar Trang en vanuit daar de bus of taxi te pakken naar Khuang Tu Ku pier om de boot / ferry te pakken naar Koh Mook. Ik verliet in de ochtend Koh Mook met de ferry van 8 uur en werd naar Trang gebracht waar ik gelijk een bus boekte naar Surat Thani. Toen ik daar was heb ik ook gelijk weer een bus gepakt naar Khao Sok National Park. Hier was in diezelfde dag voor het avondeten ingecheckt in mijn hotel.

Vogels spotten op Koh Mook - Thailand
Wist je dat ook veel mooie vogels kan spotten tijdens het wandelen op Koh Mook? Ik had geen goede camera daarvoor bij mij maar zag erg veel mooi gekleurde vogels

 • Van / naar Koh Lipe

Ik boekte de speedboot om van Koh Lipe in een paar uur naar Koh Mook te gaan. Onderweg maakt hij nog wat korte stops bij andere eilanden en ik vond het een prima manier om te reizen. Ik betaalde 1350 Baht / € 36,75 voor deze reis en als je een beetje rond kijkt blijkt alles wel een beetje dezelfde prijs te hebben. Het was een tocht van zo’n 2 a 3 uur.

 • Van / naar de Khuang Tung Ku Pier / Trang

Voor de taxi van mijn hotel naar de boot en de boot naar Khuang Tung Ku Pier en door met de bus naar het busstation van Trang heb ik 250 Baht betaald. Dit ticket kocht ik op Koh Mook bij het eerste bureautje als je de pier afkomt links. Omgerekend is dit nog geen € 5,00. Ik ging die dag gelijk door naar Surat Thani met bus en daar betaalde ik 180 Baht voor en toen ik daar was boekte ik een bus naar Khao Sok NP voor 250 Baht. De busjes die ik boekte waren allemaal kleine busjes, zgn vipbus of kleine 10 personen busjes.

Met de boot van Koh Mook terug naar het vasteland, Thailand

Let wel op bij het busstation van Surat Thani. Ik werd eerst aangesproken door een mannetje wat mij erg vlot en behulpzaam wilde helpen maar dezelfde busrit bood voor 650 Baht… en toen al snel 450… Dit is dus echt teveel! Ga naar een loket waar je goed geholpen wordt.

Heb je Koh Mook ook op je lijstje staan?
Bewaar deze blog in je favorieten

Wil je meer lezen over reizen in Thailand?

Wandelen op Ko Adang – Kajakken nabij Koh Lipe

Fietsen tussen de tempels van Ayutthaya

Fietsen in Bangkok met de Co van Kessel fiets toer

3 dagen zoeken naar wildlife in Khao Yai National Park

Yogales bij Khaosok Yoga bij Khao Sok NP

Vlieg je via Singapore naar Azië? Kijk eens naar deze wandelinspiratie!

8 x verschillende wandelingen in Singapore – Ga Wandelen in Singapore! – Actief op Reis

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *