Scholen in Khajuraho sponsoren, MP India

Tijdens het reizen stuit je vaak op scholen, bedrijfjes of dergelijke die worden geholpen of gesteund door andere reizigers of mensen die zich verbonden voelden op de een of andere manier met die plaats of school. Een kleine bijdrage geven aan zo’n goed doel is vaak een kleine moeite.

Scholen steunen met een bijdrage is voor ons een kleine moeite

Goede doelen, scholen sponsoren

If you want to read this post in English, click hereIn het plaatsje Khajuraho, bij de bekende Kamasutra tempels, werd ik binnen gevraagd bij een school. Deze werd gesponsord door mensen uit Drenthe, Nederland. Ik was uiteraard nieuwsgierig en heb mij laten rondleiden. De school zou mede door het geld van deze mensen gebouwd en uitgebreid zijn.

Scholen Khajuraho - MP India

Het is toch interessant om te zien hoe de kinderen hier les krijgen. De klaslokalen zijn klein en er staan bankjes met tafels eraan vast. Net zoals mijn ouders dat vroeger hadden op school.We zien nog een verdwaalde leerling rondlopen ondanks dat het zondag is.

Scholen Khajuraho - MP India

De scholen zien er kleurrijk maar armoedig uit – Khajuraho MP India

Er werd vol passie gesproken door de directeur over alles wat ze wel voor elkaar hadden gekregen. Over alles wat ze de kinderen konden bieden. Hij liet ons een fiets zien die gekocht was met geld wat geschonken was. Ze hadden nu al een heel aantal kinderen een fiets kunnen geven zodat ze niet zo ver hoefden te lopen naar school elke dag. Vanuit Engeland kregen ze een motiverend schilderij met handafdrukken van de kinderen die hen ook een warm hart toedroegen.

Scholen Khajuraho - MP India

Toen we weer weggingen hebben we uiteraard wat geld geschonken. Dit werd officieel bijgescheven in een boekje en ik kreeg de namen van de Nederlanders die elk jaar kwamen en hen goed hielpen. Het geld wat ik mijn vader en ik schonken kwam ten goede aan de examens die er aan kwamen; voor de boekjes en pennen.

Nu, een paar maand later heb ik er toch nog niets van gehoord. Ze zouden foto’s mailen zodat ik kon zien wat er met het geld gebeurd was. Dit deden ze altijd en ik heb volgens mij alles goed opgeschreven.

Ik ga dan maar al te graag vanuit dat het adres foutief overgenomen is en dat het geld goed terecht gekomen is 🙂

Scholen van Khajuraho, MP India

Les krijgen in een oude tempel – Scholen Khajuraho

Toen we de volgende dag nog even door het dorpje Khajuraho dwaalden, voordat we weer verder reisden, kwamen we op een binnenplaats tegenover de hoofdlokatie van de tempels van Khajuraho. Tot onze verbazing zat hier een school. Deze was half in de oude tempel en in de gebouwen eromheen gesitueerd.

Scholen Khajuraho - MP India

Ook hier werden we binnen gevraagd door de schooldirecteur. Hier waren de klassen erg somber ingericht en in de meeste klassen stonden geen stoelen en tafels. Een slinger jutezak lag er op de grond waar de kinderen op konden zitten zodat ze niet op de koude grond hoefden te zitten. Het was ondertussen  maandag en dus waren alle kinderen op school en konden we de normale gang van zaken zien.

Scholen Khajuraho - MP India

Een klas in de tempelschool

Zittend op slinger van jutezakken de grond

Scholen Khajuraho - MP India

We kwamen het terrein op lopen tijdens de pauze en toen deze was afgelopen konden we normale gang van zaken zien. En dus was het in elke klas druk werken, zingen of lezen. Mooi om te zien, de directeur vond het geen enkel probleem om ons even binnen te laten kijken.

Natuurlijk gaven wij ook hier een gift

* Sponsor de scholen in India *

voor ons een kleine moeite maar voor hen een groot plezier

Deze school was in een hele mooie oude tempel gemaakt en in de ruimtes eromheen zaten ook nog klassen. De locatie was super maar de middelen lieten nog op zich wachten. Ook hier hebben we uiteraard een donatie gegeven.

Scholen Khajuraho - MP IndiaEr werd verteld dat er gespaard werd om een betere watervoorziening. Zoals je op de foto hieronder ziet hebben ze er nu nog een mobiel watertankje staan. Hier willen ze een goede, degelijke watertank neerzetten zodat water langer houdbaar en gekoeld blijft.Scholen Sponsoren - Khajuraho - MP India

Nu maar hopen dat het geld goed gebruikt wordt en dat de school snel beter wordt en ze van deze super locatie een mooie school kunnen maken!

Welke ervaring heb jij met het sponsoren van goede doelen die je tegenkomt op reis?

Wil je meer lezen over mijn avonturen in India?

Srinagar en het Dal Meer – Kashmir

Indiaas Servies Kopen, Chennai – India

Taj Mahal bij zonsopgang – Agra

Op zoek naar de tijger in Periyar Tiger Reserve – Kerala

De Streetfood cultuur in Mumbai – India

Of kan ik je uitdagen tot een mooie yoga pose?

Yoga Inspiratie – Do It Yourself

Tags:
11 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *