2x Wandelen in Kaş aan de Lycische Kust van Turkije

Ik was natuurlijk naar Turkije gekomen om te gaan wandelen. Toen ik eenmaal in Kaş aan de Lycische kust was besloot ik om te stoppen met het wandelen op de Lycian Way. Erg jammer maar ik vond het te lastig om overnachtingen te regelen na elke etappe. Ik zou dan elke keer met de bus naar andere plekken moeten voor een pension / hotel. Dit is niet mijn manier om een wandelvakantie te doen. Dan gebruik ik het liefst een week of 2 a 3 geen gemotoriseerd verkeer namelijk.

Ik was in Kaş aan de Lycische kust beland en verbleef daar 3 nachten in Kayahan Hotel. En dat is helemaal geen straf, kijk maar eens naar de fijne plaatjes in deze update.

GPS Kaş om je een beeld te geven waar Kaş globaal ligt.

Wandelen in Kaş aan de Lycische Kust van Turkije

Kaş Viewpoint - 2x wandelen in Kaş aan de Lycische Kust - TUrkije

Om de stad Kaş aan de Lycische Kust te verkennen is het heerlijk om een wandeling langs een aantal mooie punten in de stad Kaş te maken. Ik vond Kaş een heel fijn stadje om rond te wandelen en te verkennen dus ik deel graag deze twee wandelingen met je.

Kas verkennen aan de Lycische Kust in Turkije

Wandeling langs hoogtepunten van Kaş

Uitgangspunt voor deze wandeling is het centrale plein waar je het beeld van Atatürk vindt. Het is een leuk plein met veel vlaggetjes en propaganda.. ik dacht eerst even dat het voor de verkiezingen was maar als ik van andere mensen hier foto’s zie dan hangen ze er ook. Aan dit plein vind je vele restaurants en aangrenzende leuke winkelstraatjes. Op zich zou je je in dit deel van de stad al wel een middag kunnen vermaken. De haven ligt ook aan dit plein met het leuke kleine vuurtorentje. Als je een tripje wil boeken om te gaan kayakken, boottocht of snorkelen ben je hier ook op de goede plek.

2x Wandelen in Kaş aan de Lycische Kust van Turkije
Het centrale plein in Kaş aan de Lycische Kust – Turkije

Na een fijne lunch begon ik aan mijn wandeling Kaş aan de Lycische Kust. Ik liep het plein af in de richting .. daar ging ik rechtsaf om omhoog te wandelen. Op een gegeven moment heb je aan je rechterhand de Kaş Merkez Mosque. Aan de achterzijde bevindt zich een open ruimte waar men zich kan wassen alvorens te gaan bidden in de moskee. Juist dat stukje vond ik erg mooi!

Kaş Merkez Moskee - 2x wandelen in Kaş

Kaş Merkez Moskee - 2x wandelen in Kaş

Hierna liep ik verder maar boven. Ik kwam langs de grote weg te lopen die boven de stad langs loopt. De grote weg waarover ik kwam toen ik met de Dolmuş vanaf Kalkan kwam. Een stuk verderop aan de weg heb je een mooi stuk met bankjes en ruimte om mooie foto’s te maken van Kaş. De wind is hier heerlijk en aangezien ik het warm had gekregen heb ik hier een tijdje gestaan, gekeken en gedroomd.

Ps. Weet jij wat Dolmuş betekent? Volgepakte bus 🙂 En ja dat zijn ze natuurlijk ook vaak!

Kaş Viewpoint - 2x wandelen in Kaş aan de Lycische Kust - TUrkije

Kaş Viewpoint - 2x wandelen in Kaş aan de Lycische Kust - TUrkije

Vanuit hier ging ik weer terug naar beneden. Net voorbij de otogar, iets voorbij de Moskee aan de andere zijde van de weg, ging ik rechtsaf om daarna een kleinere straat in de wandelen aan de linkerzijde. Als je na een 40 meter rechts van je kijkt zie je een bord staan. Je kunt daar een pad volgen het groen in wat je brengt bij de Akdam Doric Tomb. Er zijn verschillende oude overblijfselen te vinden en een leuke wandeling over de berg geeft je ook weer fijne uitzichten over Kaş, de zee en de haven.

Akdam Doric Tombs - Kaş wandeling

Akdam Doric Tombs - Kaş wandeling

Zorg dan dat je aan de zeezijde van de berg deze berg weer afgaat.

Je komt dan uit bij het Antiphellos. Als je aan het eind van de middag hier komt is het natuurlijk een prachtige plek om de zonsondergang af te wachten. Deze gaat niet aan de stad zijde onder helaas 😊 Toen ik er was waren er teveel wolken voor een mooie oranje hemel.

Antiphellos bezoeken tijdens je Kaş wandeling - Turkije

Antiphellos bezoeken tijdens je Kaş wandeling - Turkije
Heerlijk relaxed al die katten in Kaş

Als je dan het Antiphellos verlaat aan de andere zijde kun je als je linksaf gaat de stad weer in. Let dan op aan je rechterhand.. Er is tussen een paar restaurants ruimte om naar de zee af te dalen. Als laatste stop op deze wandeling wel erg relaxed!

Klik voor de exacte locatie van dit strandje

Keienstrand tijdens de wandeling Kaş - Turkije

Je kunt er de zee in om te zwemmen… Of gewoon even lekker zitten en wegdromen bij het zicht over Kaş.

  • Strand tip in Kaş
    Als je een leuk, fijn en klein strandje zoekt om even te zwemmen, te zonnen en te relaxen kan ik je Cinarlar Plaji aanbevelen!

Strand Cinarlar Plaji, Kaş - Turkije

Links naar Derya Beach bevind zich het pad naar het kleine strandje.

Als je daarna verder loopt staat er ook nog een bord voor de ruïnes van een tempel. Daar is echt niks te zien en is het een rotzooitje helaas. Dus liep ik door richting haven en was ik weer bij het beginpunt.

Over dit rondje deed ik ruim 2 uur. Het valt en staat natuurlijk met hoeveel tijd je neemt op de verschillende plekken.

Wandelen in Kaş aan de Lycische Kust – Turkije

Lycian Way – Sleeping Giant Viewpoint over Kaş

Daarnaast kun je een leuk stukje op de Lycian Way lopen door naar de Sleeping Giant Viewpoint te lopen. Als je dit plekje zoekt op Google Maps heet het Uyuyan Dev, Kaş. Het is een makkelijke wandeling als in, je verdwaalt niet, maar wel een uitdagende wandeling omdat je wel een aantal meters de hoogte in gaat. Juist wel erg leuk om tussen het relaxen door even te doen toch?

Stukje op de Lycian Way naar de Sleeping Giant - Wandelen in Kaş aan de Lycische Kust - TUrkije

Vanuit het centrum van Kaş loop je naar boven en steek je de grote weg over om daar de bordjes van de Lycian Way te vinden.

Klik voor de exacte locatie voor het begin van deze wandeling op de Lycian Way.

Stukje op de Lycian Way naar de Sleeping Giant - Wandelen in Kaş aan de Lycische Kust - TUrkije

Zo’n 5 meter nadat je het pad op bent gegaan kun je links of rechtsaf slaan. Dat is dan dus de kant van Fethiye of Antalya op. Kies dan voor rechts. Daarna is het nog maar 1 pad omhoog, aangeduid met het bekende rood/witte vlaggetje voor de lange afstand wandeling.

Stukje op de Lycian Way naar de Sleeping Giant - Wandelen in Kaş aan de Lycische Kust - TUrkije

Vanuit het centrum naar boven deed ik er bijna 1.5 uur over. Ik liep lekker rustig, nam de tijd om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. De weg naar beneden gaat natuurlijk wat sneller. Maar reken er maar op dat je ook voor deze wandeling zo’n 2.5 a 3 uur kwijt bent.

Stukje op de Lycian Way naar de Sleeping Giant - Wandelen in Kaş aan de Lycische Kust - TUrkije

Toen ik boven kwam was het helaas erg bewolkt en waaide het. Ik was bang dat het zelf ging regenen en heb er dus niet lang gestaan. Wel kwam ik er een aantal Lycian Way wandelaars tegen. Met een van hen liep ik weer mee naar beneden. Altijd leuk om mede-wandelaars tegen te komen en ervaringen uit te wisselen.

Stukje op de Lycian Way naar de Sleeping Giant - Wandelen in Kaş aan de Lycische Kust - Turkije

Klik hier voor waar de Sleeping Giant exact is – GPS Sleeping Giant

Toen ik hierna weer beneden kwam scheen de zon nog volop en heb ik geen bui gezien. Ik genoot nog even van het zonnetje op mijn balkon. Om toch maar even af te sluiten met een fijne zonnige foto 🙂

Mijn heerlijke balkon bij hotel Kayahan in Kas, Turkije

Waar verblijven in Kaş

Ik had 3 dagen een heerlijke kamer in het hotel Kayahan. De kamer had een fijne kleine badkamer en een super fijn balkon zoals je hierboven ziet. Het ontbijt was inbegrepen en werd geserveerd op het dakterras. De koffie was echt super. Er stond een fijn apparaat waar je een heerlijke latte kon maken. Echt een aanrader!

Kijk voor jou opties bij Hotel Kayahan

Komen & Gaan Kaş

  • De lokale Dolmuş

Goedkoopste manier om je te verplaatsen in Turkije is natuurlijk de Dolmuş, de lokale bus. Voor bijv 20 Turkse Lira ben je vanuit Kaş in een half uurtje in Kalkan. Dit zijn de kleinere afstanden en ritten van hooguit een uur ongeveer. Als je verder wil kom je uit bij Flixbus of andere maatschappijen.

  • Flixbus

Vanuit Kalkan reisde ik verder naar Fethiye.  Dit is een grotere stad van waaruit je naar meerdere bestemmingen kan reizen. Toen ik mijn reis startte kwam ik vanuit Alanya en had ik ook via de Flixbus een busticket gekocht naar Fethiye. Rond de 10 a 15 euro ben je in zo’n 5 uur van de ene kant va de Lycische kust naar de andere.

Maak jij om een stad te ontdekken ook wandelingen?

Vind je deze wandeling door Kaş leuk?
Deel ze dan!

Wil je meer over Turkije lezen?

Wandelen in Cappadocië – In valleien en tussen oude grotwoningen

Winterse Ballonvaart over Cappadocië

Wandelen langs de Lycische Kust – Etappe 1 van de Lycian Way

Wandelen in Jordanië? Bezoek Dana Biosphere Nature Reserve

Of wat dacht je van wandelen in een Wadi in Oman of Jordanië

Bekijk ook eens deze avontuurlijke rondreis door Oman

10 dagen roadtrip Oman – Avontuurlijk en Actief – Rondreis Oman

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik doe

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *