Fietsen in Bangkok? Doe de Co van Kessel Fietstour – Thailand

Wat vinden wij Nederlanders nu leuker dan fietsen? Ja … de uitdaging van fietsen in een buitenlandse stad 🙂 Dus de Co van Kessel Fietstour is perfect voor ons Nederlanders! Niet voor niets is Co van Kessel een Nederlander die dit bedrijfje in het hart van Bangkok opzette meer dan 30 jaar geleden al! Helaas is Co van Kessel in 2012 overleden maar wordt het bedrijf wat natuurlijk loopt als een tierelier voortgezet met veel passie!

Kies je voor een Co van Kessel Fietstour dan heb je keuze uit verschillende fietstochten!! Je kunt een halve dag fietsen (3 uur) maar ook een hele dag (5 of 9 uur)! Als je ervoor kiest om langer dan 3 uur te gaan zit er ook een stukje boot of trein bij in. Hoe leuk is dat!!

Co van Kessel Bangkok Tours heeft tot doel om haar klanten een unieke fietstocht in Thailand te laten ervaren. Al onze tochten zijn gebaseerd op Co’s uitgebreide topografische kennis van Bangkok en directe omgeving, alsmede zijn scherpe oog voor het interessante en aparte bezienswaardigheden. Dingen die u niet ziet vanuit een tourbus of als u anderzijds op de gebaande paden blijft.

Bron: Co van Kessel

De fietsen van de Co van Kessel Fietstour

Ik koos voor de Co Combo, een 5 uur durende fietstocht waar ook een stukje boottocht bij in zat om zodoende ook buiten de stad te komen.

Fietsen door de stad maar ook de buitenwijken leek me wel wat!!

De Co van Kessel Fietstour – Thailand

We beginnen de dag al vroeg, ik wordt namelijk om 7 uur in de ochtend al verwacht om klaar te staan voor de start. Er wordt een fiets bij me neergezet met de vraag of hij passend is. Ik ga zitten en voel dat ik hier lekker rechtop op kan zitten, je weet wel…net als bij zo’n ouderwetse opoe fiets. Ik keur hem goed en als ook de rest een passende fiets heeft dan krijgen we een korte uitleg.

We moeten dicht bij elkaar blijven en niet zonder wat te zeggen stoppen en dus achterblijven in een van de kleine straatjes van Bangkok 🙂 Als je even stil staat en de groep fietst verder…ja dan kan het snel gaan. Ook worden we gewezen op het feit dat er veel op straat gekookt, gefrituurd en gebakken wordt. Dat wil dus zeggen dat de kokende pannen ook op straat staan. Hier moeten we natuurlijk extra voorzichtig mee omgaan.

Goede waarschuwing bij de Co van Kessel Fietstour:

Let op de food tentjes aan de kant van de weg. Een pan kokende soep wil je uiteraard niet omver fietsen met je blote benen op de fiets….

De kleine straatjes in van Bangkok - Co van Kessel

Kort hierna fietsen we weg en verdwijnen al snel de Chinese wijk in. Ondanks de waarschuwingen om bij elkaar te blijven duurt het niet lang voordat we de halve groep kwijt zijn…haha! Na even wachten en de gids die een stukje terug fietst en gaat zoeken zijn we weer compleet en stappen we weer op. Ondertussen kon ik mooi wat foto’s maken van de omgeving.

Co van Kessel Fietstour - Bangkok, Thailand

Co van Kessel Fietstour - Bangkok, Thailand

Co van Kessel Fietstour - Bangkok, Thailand

Ook een boottochtje met Co

We steken de rivier Menam ter hoogte van Yodpiman River Walk over met een boot, onze fietsen passen er natuurlijk ook netjes in en als we over zijn pakken we allemaal onze eigen fiets weer aan en stappen weer op. We fietsen naar Wat Kalayanamit. Een tempel die aan de koninklijke familie toebehoort. Heerlijk dat dit soort uitstapjes ook bij de Co van Kessel Fietstour hoort. Je leert zo wat van de omgeving maar ook van de historie van Thailand.

En als fietsen dan niet gelijk je grootste hobby of passie is dan heb je dus genoeg stops onderweg 🙂 Tijdens de Co van Kessel Fietstour hebben we niet langer dan 20 a 25 minuten achtereen gefietst. Dan kregen we weer een uitleg over waar we waren of wat we zagen.

De Meram Rivier oversteken naar Wat Kalayanamit

Wat Kalayanamit Bangkok, Thailand

Wat Kalayanamit Bangkok, Thailand

Toen we verder fietsten bij de tempel was het na een 20 minuten alweer tijd om in de longtailboot te stappen. Dit tochtje bracht ons naar de buitenwijken van Bangkok en gaf ons heerlijke uitzichten langs de kant van het water..  Namelijk de lokale woningen van de Thai aan de rivier…en de bezoekers die zij hebben vanuit de natuur! Je vraagt je vast af wat ik daarmee bedoel.. Ik zag vele varanen bij hen op de veranda liggen. En niet van die kleintjes hoor!! Er zaten er een paar van minstens 1.5 meter tussen!

Varanen tijdens de Co van Kessel Fietstour

Varanen zien tijdens Co van Kessel Fietstour - Bangkok, Thailand

Ze zijn nogal schichtig dus je hoeft niet bang te zijn dat ze je aanvallen. Ik zag een paar jaar terug ook in het Queen Sirikit park een enorme varaan lopen.. Die wilde ik natuurlijk op de foto maar dat ging niet omdat hij al snel verdween in het water / of de riolering…

Weg was’ie!

Co van Kessel Fietstour - Bangkok, Thailand

Co van Kessel Fietstour - Bangkok, Thailand

Nadat we onze fietsen weer hadden stapten we weer op en fietsten we door een heel ander deel van Bangkok. We waren weg uit het drukke centrum en kwamen zelfs door de rijstvelden te fietsen. Heerlijk om even in de frisse lucht te zijn. Ik weet nog dat ik voor het eerst in Bangkok was, 2005.. Ik waste die avond mijn gezicht en de witte handdoek van het hotel kleurde bijna zwart…

Buiten de buitenwijk van Bangkok - Co van Kessel Fietstour

Fietsen in Bangkok!

Na een leuk tochtje met een paar leuke bochtjes waarbij je wel echt moest opletten dat je niet in het water kukelde kwamen we uit bij een drijvende markt. Ook echt iets wat bij Bangkok hoort toch?

Drijvende markt tijdens de Co van Kessel Fietstour

Drijvende markt tijdens de Co van Kessel Fietstour

We werden getrakteerd op wat lekkers en ik kocht zelf ook nog wat lekkernijtjes. Het blijft natuurlijk altijd een geweldig zicht als je de mensen op hun longtail boot ziet koken en bakken! Het is ongelooflijk wat allemaal mogelijk is als het noodzakelijk is.

 Drijvende markt tijdens de Co van Kessel Fietstour - Bangkok, Thailand

Ik vind eten met die korte Chinese stokjes al lastig!
Zie haar kunstig alles bakken!!

Hierna ging het al richting het middag uur en dus gingen we op pad om te gaan lunchen. Er werd verteld dat we gingen eten bij een goede vriendin van Ko. Een stukje fietsen, een stukje met de boot… en toen heerlijk op een boot de lunch nuttigen.

Wat een heerlijk gevarieerde ochtend hadden we!

In het buitengebied van Bangkok fietsen

Maar denk niet dat de hele tocht makkelijk is want zie die banden eens van mijn fiets… Er waren er toch een aantal die niet met schone schoenen thuis kwamen 🙂 Klein beetje uitdaging hoort er toch zeker bij!!

Lunch tijdens de Co van Kessel Fietstour

Na de lunch gingen we terug naar het startpunt van deze tocht, bij River City Bangkok Complex waar het kantoor van Ko van Kessel zit. Hier namen we afscheid van elkaar en doordat ik erg geïnspireerd was door het begin van onze tocht liep ik het eerste stuk even te voet na. Ik dook China Town in, heerlijk om al die straatjes te zien en alle bezigheden die zich op de vierkante meter plaatsvinden!

China Town – Bangkok, Thailand

Wandelen in China Town - Bangkok

Wandelen in China Town - Bangkok

Co van Kessel Fietstour

Waar & Hoe te boeken?

Als je op google zoekt voor deze fietstour dan kom je al snel terecht op de website van Co van Kessel en de vele andere tours die hij biedt. Via de site is de fietstour makkelijk te boeken en heb je een mooi  overzicht van de fietstours maar ook boottochten of een walking tour die ze bieden.

Ik heb de fietstour van Co van Kessel via een app op de telefoon geboekt. Zou zo maar eens de TripAdvisor app kunnen zijn. Die is toch altijd makkelijk om even te kijken wat er allemaal aangeboden wordt in de omgeving en voor het boeken wordt je simpel doorgeleid naar een site.

Co van Kessel Fietstour – Bangkok

Ik betaalde zo rond de 50 euro en vond dat best wel prijzig maar achteraf vond ik het dat zeker wel waard! Ik vond het heerlijk om even door een ander deel van de stad te fietsen en als je nagaat dat je een paar keer de boot pakt, wat lekkers op de drijvende markt krijgt en een lunch... Ach dan heb je je dag toch goed besteed!!

Als je dan besloten hebt om ook deze tour te boeken mag je je melden bij hun kantoor op dit adres: River City Bangkok, Charoen Krung Road, Soi 24, Bangkok, 10100

Vond jij deze tip leuk?
Dan zou ik het super vinden als jij deze voor anderen deelt!

Ik heb nog lang niet alle leuke foto’s gedeeld die ik maakte dus hieronder nog een leuke impressie van mijn Co van Kessel Fietstour

Co van Kessel Fietstour

Co van Kessel Fietstour

Fietsen in Bangkok?
Doe de Co van Kessel Fietstour – Thailand

Co van Kessel Fietstour

Wat Kalayanamit Bangkok, Thailand

Co van Kessel Fietstour

Buiten de stad zie je de rijstvelden en bananenbomen - Bangkok, Thailand

Co van Kessel Fietstour

Co van Kessel Fietstour

De Co van Kessel Fietstour – Bangkok, Thailand

Co van Kessel Fietstour

Wil je meer lezen over mijn korte reis in Thailand?

3 dagen in het Khao Yai NP

Bangkok Ontdekken

Kookles bij Silom – Bangkok

Een gezonde sessie pijn – Voetreflexologie

Open Water Brevet – Koh Tao

Soms een heel fijn hotel is  niet verkeerd toch?

Tijdens een lange reis let ik uiteraard op de centjes maar zo nu en dan is een zwembad en een fijne douche op je eigen kamer wel echt nodig 🙂

Sukhumvit 12 Bangkok Hotel & Suites – review

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *