Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels – Italië

Het is alweer even geleden dat ik hier was maar ik zie dat ik deze nooit naar het Nederlands vertaald heb. Ik wil deze wel graag met jullie delen dus ga ik dat alsnog doen! Ik was in Italië en koos voor de stad Napels, velen vonden het een vreemde keuze want de stad staat bekend als een vieze stad… Ik vond het een heerlijke stad en er is ook nog eens veel te doen in de omgeving zoals de Vesuvius bezoeken!

Dus een hele goede keuze voor een lang weekend!
Tevens at ik er de lekkerste pizza ever!

Als je dus in Napels bent ga je ook de omgeving verkennen. Ik ging op een ochtend naar de Flegreische Gronden. Echt een uniek stukje aan de rand van de stad. Daarnaast ging ik diezelfde middag de vulkaan Vesuvius beklimmen!!

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - Italië
Flegreische gronden – Pozzuoli

Hoe bezoek je de Vesuvius vanaf Napels?

Ik ging met de trein naar Ercolano en daar pakte ik een bus die een tour regelde naar de Vesuvius. Deze bus start net naast het station en brengt je naar de weg die naar boven gaat, naar de vulkaan. Ze gaan pas rijden als de bus vol is en in hoogseizoen zal dat vast na elke trein zijn. Ik moest toen contant betalen in de bus maar dat is misschien al wel veranderd. Contant geld is dus wel fijn om bij je te hebben.

De pinautomaat was om de hoek en dus is snel even pinnen ook geen probleem. Ze hebben gewoon even op mij gewacht zodat ik alsnog mee kon 🙂

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - Italië Centraal Station in Napels

Vulkaan Vesuvius bezoeken
Napels – Ercolano – Italië

De bus reed ons het eerste deel van de berg op. We werden afgezet waar het te steil werd voor de bus. Als je echt niet ver kan lopen kan een auto je wel naar boven brengen maar dat zijn uitzonderingen. Ik zag namelijk wel een auto voorbij gaan toen ik aan het lopen was. Het werd best wel steil op een gegeven moment en ik moet juist zeggen.. Daarom vond ik het alleen nog maar leuker!!

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - ItaliëDrukke volle bus naar de vulkaan

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - Italië

Het laatste stuk lopen, Vesuvius – Ercolano

Het was een leuke klim, ik vind dat heerlijk! Je moet er wat voor doen wil je van een uitzicht genieten! Er waren heel wat mensen aan de wandel en om de zoveel tijd stond er wel een bankje aan de kant zodat je wat rust kan pakken. Ik was er op een bewolkte dag wat uiteraard erg jammer is voor je uitzicht. Als je een heldere dag hebt dan heb je al kort nadat je begint te lopen de meest geweldige uitzichten over de omgeving!

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - ItaliëZoals je ziet liep ik echt de mist in…

Climbing the Vesuvius at Ercolano, Italy

Maar…wat ik niet verwacht had…
Ik werd toch getrakteerd op een geweldig uitzicht aan de andere kant!

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - Italië

Dus als je beneden bent… Je weet maar nooit hoe het weer er boven uitziet. Ik ging alsnog en heb zelfs nog een lekker zonnetje gehad daar boven.

Ga naar boven en laat je verrassen!!

En ja.. uiteindelijk is de vulkaan gewoon een groot gat..

Op de vulkaan Vesuvius

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - Italië

Het was ooit natuurlijk een vulkaan….nu is het een groot gapend gat waar ooit hete lava stroomde…

De ervaring van naar boven lopen, in het Italiaanse landschap met een steeds wijder wordend uitzicht vond ik heerlijk! Daarbij nog een lekkere work out gehad doordat het nog wel even een klim was, wat wil je nog meer op een heerlijke vakantiedag in Italië?

Even de stad uitgaan op je citytrip en het landschap van Italië bewonderen is voor mij een must tijdens je citytrip in Napels!!

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - Italië

Climbing the Vesuvius at Ercolano, ItalyToch nog een beetje in de wolken

Climbing the Vesuvius at Ercolano, Italy

Vulkaan Vesuvius Beklimmen

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - Italië

Vulkaan Vesuvius beklimmen bij Ercolano, Napels - ItaliëDe vulkaan Vesuvius beklimmen kan ik echt aan bevelen!
Ik vond het een heerlijke middag met een mooie work out!

Bewaar deze tip of deel deze met anderen!

Wil je nog meer lezen over Europese trips?

Fietsen buiten Rome

Kopenhagen te voet – Denemarken

Wat je niet mag missen in Porto – Portugal

Externsteine in het Teutoburgerwald – Duitsland

Betoverend Brugge – Belgie

Of kan ik je inspireren om te gaan wildkamperen in Zweden?

Kamperen volgens het Allemansrecht in Zweden

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *