Wat je niet mag missen in Porto – Portugal

Wat je niet mag missen in Porto!! En dat zijn een heel aantal gebouwen en plekken want wat is dit een geweldig leuke stad.

De stad is ook wel bekend om zijn portowijn die iedereen natuurlijk kent! Daarnaast is het de een na grootste stad van Portugal. En wist je dat de stad vroeger Portucale heette? En wist je dat de naam van het land hiervan is afgeleid? Ik niet 🙂

Toen ik net de Camino gelopen had ben ik op de trein gestapt vanuit Santiago de Compostella en ging ik naar Portugal. Ik begon daar in de geweldig mooie stad Porto. Wat vond ik het heerlijk om hier rond te lopen en om even van het zonnetje te genieten op de kade met op de achtergrond een heerlijk muziekje. Ik moet bekennen dat dit muziekje nog heel lang in mijn hoofd bleef hangen. Wat een heerlijk sfeertje was dit!!

Wat je niet mag missen in Porto

De wijk Ribeira

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Zie je die vrouw daar boven op de balkon?

Ze stond daar net haar was op te hangen 🙂

Toen ik weer verder ging lopen begon ik de wijk Ribeira beter te zien. Wat een heerlijk wijkje!! Heel veel traditionele gebouwen, huizen en super veel leuke winkeltjes. Lopen door de smalle straatjes moet je zeker doen. Niet alleen de grote winkelstraten pakken maar juist die smalle straatjes geven je de mooie lokale beelden!!

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Dit zijn de heerlijke doorkijkjes waar ik van hou als ik loop te dwalen in een stad!!

Wat je niet mag missen in Porto

Clerigos Tower

Ik was er al een paar keer langs gelopen. Ik had er zelf al even voor gezeten en at de heerlijke bekende pastel de Bacalhau, hier vertel ik later meer over.

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

In de verte zie je Clerigos Tower, deze foto nam ik bij Kathedraal Se /  Kathedraal van Porto

Toen bekeek ik de toren eens beter bekeek zag ik dat er mensen naar binnen gingen. Vanuit daar moet je natuurlijk ook een heel mooi uitzicht hebben en daar ben ik altijd wel voor te porren.

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

De oude kerk is nog altijd een mooie oude kerk met enorm veel versiering en beelden. Het gebouw wat onderaan de toren staat is ingericht als museum en ook dat was wel interessant om even door te lopen.

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Wat ook wel iets is wat je zeker moet proberen is deze lokale beroemdheid 

De pastel de Bacalhau

Een lekker krokant balletje van aardappel, bakkeljauw en gekruid met onder andere peterselie. De winkel is enorm druk en als je staat te wachten in de rij heb je genoeg te zien. De hele historie wordt als in een soort museum aan je uitgelegd. Super leuk om alleen al even binnen te kijken ook als je niet zo’n lekker balletje wil proberen. Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Wat je niet mag missen in Porto

Kathedraal Se / Kathedraal van Porto

Vanaf de Dom Luis I Brug liep ik omhoog en kwam ik na een aantal straten over te steken bij de Kathedraal uit. Maar dit doorkijkje wilde ik je ook niet ontnemen.

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Geweldig om zo even onder de was door te lopen

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Om deze reden is het nemen van die trap toch echt de moeite waard vind ik!!

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Ik heb meer genoten van het uitzicht dan dat ik foto’s van binnen in de kathedraal heb gemaakt zie ik. De kathedraal had een aantal erg mooie beelden staan waarvan ik door slechte belichting geen mooie foto kan delen. De foto hierboven nam ik vanaf de Clerigos Tower en daarop zie je de kathedraal.

Ik had, zoals ik eerder al benoemde, net voor dit bezoek de Camino Frances helemaal afgelegd. Ik liep toen in 35 dagen zo’n 800 km wat een geweldige ervaring was!! Toen ik bij deze kathedraal kwam verviel ik in een oude gewoonte die ik mijzelf had aangeleerd tijdens het lopen… Ik ging na mijn korte bezoek aan deze geweldige kathedraal weer de gele pijlen volgen!! Geweldig!

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

De bekende gele pijl!!

Wat je niet mag missen in Porto

Station Sao Bento

In de hele stad zie je het “Delfs blauw”, dit geeft echt een geweldige uitstraling.  Er staan veel kerken en historische gebouwen her en der in de stad maar een van de hoogtepunten is wel het Station Sao Bento. Bjj veel van deze mooie gebouwen zie je het van verre af al…maar dat is hier niet het geval.

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

De hele grote hal is van binnen is wel totaal ‘betegeld’. Je kunt er uren naar kijken en hele historische verhalen lezen. Ik vertrok later vanaf dit station ook verder met de trein naar Lissabon.

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Wat je niet kan missen in Porto

Dom Luis I brug

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

In het eerste filmpje zie je hem al even. De Dom Luis I Brug. Deze is beeldbepalend als je vanaf de mooie uitzichtpunten uit de stad mooie plaatjes schiet. Zo krijg je de mooie huizen, rivier Douro erop en natuurlijk die mooie brug!

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

En toen ik voor de zonsondergang kwam stond ineens de Braziliaanse Fernando in mijn lens. Met hem en Ignasi kwam ik na 35 dagen lopen aan in Santiago de Compostela aan. Ik wist niet dat hij in Porto was. Super leuk verrassing en we hebben gezellig samen gegeten aan de kade van Porto die avond!

 

Wat je eigenlijk ook niet mag missen…

boekwinkel Lello

Maar ik toch niet voor in de rij ging staan

Wat je niet mag missen in Porto - Portugal

Ik zat in Pension Franca wat 150 meter hiernaast zat. Ik vond het een geweldige plek, het was goedkoop….maar super schoon of netjes was het niet. Internet was wel heel goed en de mensen vriendelijk en ik zat er goed voor die 3 nachten.  Mijn ontbijt nam ik hier op de eerste dag en op de achtergrond zie je al de rij staan voor boekwinkel Lello. Dat wist ik toen nog niet maar toen ik het de volgende dag wel wist was de rij nog veel langer. Ik heb er dus voor gekozen om niet naar binnen te gaan …. wat ik stiekem achteraf wel heeeel jammer vind!!

Check google eens op foto’s!! Geweldig!!

Vond je deze post interessant?

Deel hem dan met anderen op Facebook of Twitter!!

http://safeandhealthytravel.com/goteburg-gocard/

Wil je mijn post zien over de mooiste panorama’s over Porto?

Doe een stedentrip Trondheim in Noorwegen

Of Paardrijden in Topes de Collantes in Cuba

10 dagen op het schone en groene Sri Lanka

Ontdek Goteborg met de GO card – Zweden

Of kan ik je inspireren om eens te gaan kamperen op Pampus?

Avontuurlijk Overnachten op Forteiland Pampus – Muiden

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

7 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *