Kopenhagen Citytrip – Kopenhagen te voet, Denemarken

Ik bezocht Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, voor een middag maar wat gaf het me een geweldige gevoel. Het was maar heel kort en ik ga hier zeker weer komen! Ik heb een heerlijke wandeling gemaakt in de binnenstad langs de highlights en was aangenaam verrast door de schoonheid ervan.

Ik had mijn verblijf in Generator Hostels en toen ik daar te voet vanaf het station naartoe ging kreeg ik al het geweldige uitzicht over het bekende Nyhavn.

Als je dag zo begint dan kan die natuurlijk niet meer stuk!

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark

Nyhavn

Nadat ik ingecheckt was ben ik op zoek gegaan naar een plekje voor lunch en daarvoor ben ik terug  gegaan naar het geweldige Nyhavn. Wat een geweldig uitzicht over de kleurrijke oude gebouwen aan deze haven.

Kopenhagen te voet, Denemarken

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark

Nyhavn

Na een heerlijke salade met veel garnalen (wat anders in Scandinavië) begon ik te wandelen in de richting van het water. Ik ben rechtsaf gegaan en dus juist niet in de richting van de bekende Mermaid. Die heb ik voor het laatst bewaard 🙂

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark Havnegade

A Walk along the Sights of Copenhagen. Denmark

Het weer was super en ik zag mensen vanaf de kade het water in springen en lekker zwemmen in het water. De boulevard is breeds op gezet en heeft veel bankjes. Als je niet gaat zwemmen kun je er alsnog van genieten door er te gaan zitten 🙂 Ik kan me voorstellen dat deze boulevard echt gezellig druk kan zijn. Ik was er in september en dus al laat in het seizoen.

Hierna boog ik af van het water en dus ging ik de stad in. Op de gratis stadsmap met een plattegrond van de stad die ik kreeg bij Generator Hostels zag ik een heel aantal historische gebouwen die de moeite waard waren om langs te lopen.

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark

De highlights van Kopenhagen, Denemarken

Als je de stad ingaat kom je als snel langs geweldig historische gebouwen zoals: Christian IV gamle borssal, Børsen, Thorvaldsens museum, Christiansborg Slot, het Deense Parlement.  Als je dan te voet door dit gebied gaat heb je alle rust om de omgeving goed in je op te nemen en ik vergaapte me aan de grote en rijk gedecoreerde gebouwen.

A Walk along the Sights of Copenhagen. Denmark

Børsen

A Walk along the Sights of Copenhagen. Denmark

Op een van die grote kruisingen zie je het beeld van Absalon Equestrenen kort daarna liep ik de winkelstraat Købmagergade in. Als je nog had bedacht dat je wilde shoppen in Kopenhagen dan kun je daar alles kopen wat je ook maar nodig bent!

A Walk along the Sights of Copenhagen. Denmark

Købmagergade

Kopenhagen te voet, Denemarken

Misschien weet je dat ik het super vind om stadspanorama’s te zien? Ik had op de stadsmap van Kopenhagen gezien dat er een toren was.  De oude historische Ronde Toren doemde ineens op in het straatbeeld van de moderne winkelstraat Købmagergade. Ik ging daar natuurlijk naar binnen. Het kost je een paar Deense Kronen maar ik vond het zeker de moeite waard!

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark

Rundetaarn – Round Tower

Je gaat uiteraard te voet naar boven en in de Rundetaarn is  dat een ervaring op zich! Er zijn geen trappen en je loopt dus een helling op die best steil is.

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark

Ziet dat er niet gaaf uit? Je loopt deze spiraal die 268,5 meter lang is naar boven en uiteindelijk ben je 36 meter hoog. De toren is gebouwd voor astronomische doeleinden. Het is daarmee de oudste ster observatorium in Europa. Boven in staat nog steeds een oude telescoop om je daarvan te overtuigen.

Ondertussen zijn er verschillende ingangen langs het gangpad naar boven en een daarvan is open. Als je daar naar binnen gaat, je bent dan al 25 meter hoog, kun je naar beneden kijken. En nog meer… je kunt ook op de dikke glasplaat gaan staan!! Dat geeft je toch best een vreemd gevoel als je zo hoog staat!!

Zou jij dat doen? 25 meter hoog op een glasplaat staan?

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark

Wandeling langs de highlights van Kopenhagen

Stadspanorama

Rundetaarn – Ronde Toren

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark

Zeg nou zelf, dit is toch een geweldig uitzicht?

Te voet verder door de stad, de winkelstraat Købmagergade  eindigt bij het metrostation Nørreport. Ik ging er rechtsaf en vervolgde mijn wandeling over de Øster Voldgade. Vanaf hier liep ik richting het gebied waar het beeld van de kleine zeemeermin staat.

Eerst zag ik aan mijn rechterhand de Botanische tuin. Ik ging daar naar binnen en heb daar even genoten van de natuur. Soms had ik echt even het idee dat ik al ver buiten de stad was. De tuin was vol met lokale mensen die nog van de heerlijke nazomer dag aan het genieten waren.

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark

Kopenhagen te voet – Denemarken

Botanische Tuin

Kopenhagen te voet, Denemarken

Kopenhagen te voet, Denemarken

Aan de andere kant van de weg stond het super mooie Rosenberg Slot. Het is een klein kasteeltje en is open voor bezoek, de tuin eromheen is ook open voor bezoek en als je meer tijd hebt is het heerlijk om ook hier wat langer tijd aan te besteden.

A Walk along the Sights of Copenhagen - Denmark

Rosenburg Slot

Ik wandelde verder over de Øster Voldgade en ging rechts op de  Stokhuskade. Ik ging daar de wijk in om een paar lokale straten mee te pakken. Ik kwam langs de Jerusalem kerk en kwam op de Krusemyntegade. Ik had ergens gelezen over de gele huizen van Nyboder en wilde die nog graag even zien natuurlijk!!

Maar ik was nu in een super leuk hip wijkje beland!

A Walk along the Sights of Copenhagen

Reflecties van de Jerusalem Kerk

A Walk along the Sights of Copenhagen

Krusemyntekade

A Walk along the Sights of Copenhagen

Wat vinden jullie van Scandinavische steden? Ik heb er nu een aantal bezocht, Goteborg en Stockholm in Zweden, Trondheim in Noorwegen en moet eerlijk zeggen dat ik in dit deel van de wereld wel vaker rond wil zwerven!!

De straten van Nyboder

Toen ik aan het eind van de straat rechts ging keek ik ineens naar de gele huizen van Nyboder. Wat apart! Alles is geel… maar dan ook echt alles is er geel!! En dan ook die typische kleur geel. Het geeft een heel apart sfeertje om daar te lopen. Alles is het zelfde, elk huis is geel en heeft rode luiken en een groene voordeur.

Ik vond het echt wel geweldig om hier even te lopen.

Het geheel straalde een rustige en serene sfeer uit.

Te voet langs de gele huizen van Nyboder

A Walk along the Sights of Copenhagen

A Walk along the Sights of Copenhagen

A Walk along the Sights of Copenhagen

Zou jij hier ook niet rond willen lopen?

De sfeer van Nyboder proeven?

A Walk along the Sights of Copenhagen

Als je meer van deze buurt wil zien check dan even de site van Emiel van Act of Traveling. Ik werd ook door hem geinspireerd om in deze buurt te gaan kijken naar de gele huizen van Nyboder.

Toenik weer verder liep kwam ik uit op de Folke Bernadottes Allé. Deze volgde ik en zo kwam ik langs het stervormige Kastellet. Ook een mooi plekje om te bezoeken!!

A Walk along the Sights of Copenhagen

Omgeving Kastellet

A Walk along the Sights of Copenhagen

Ook hier ging ik niet naar binnen en ik ging te voet verder naar de kust. De middag kwam al ten einde en ik wilde natuurlijk naar het bekende beeld de Kleine Zeemeermin of in het Deens  Den Lille Havfrue.

Het was er druk zoals het natuurlijk altijd druk is bij bekende plekken. Iedereen wilde op de foto het met beeld 🙂

A Walk along the Sights of CopenhagenIk ben uiteraard wel even naar voren gekropen voor een foto 🙂

A Walk along the Sights of CopenhagenDe Kleine Zeemeermin

Al snel vervolgde ik te voet mijn pad terug naar het mooie Nyhavn. Ik wilde toch ook graag hier mijn diner nemen en koos daarvoor restaurant Nyhavn 37 uit. Wat een heerlijke sfeer hangt er en wat een geweldige kleuren hebben de mooie historische gebouwen. Ik voelde me oprecht gelukkig en gezegend dat ik daar mocht zijn. Ik kon terug kijken op ene heerlijke middag in Kopenhagen als begin van mijn fietstrip in Zweden.

A Walk along the Sights of Copenhagen

Kopenhagen te voet, Denemarken

Om je te laten zien waar ik gelopen heb zal ik de stadsmap van Kopenhagen hieronder tonen. Op de map zie je de plattegrond van het stukje centrum wat ik gelopen heb.  Zie je dat stukje bij de Kastellet en Den Lile Havfrue? Geweldig toch die stervorm?

A Walk along the Sights of Copenhagen

Googlemaps stadsmap Kopenhagen

Ik hoop dat als jij naar Kopenhagen gaat er meer tijd hebt te besteden.

Ik had nog zoveel langer kunnen rondlopen of zoals Sigrid van MyTravelSecret rond kunnen gaan fietsen. Ik vind dat altijd geweldig! Check haar blog eens en weer geïnspireerd om ook naar Kopenhagen te gaan!

Overnachten in Kopenhagen

Ik verbleef in een hostel. Als je alleen reist is en ook als 40+er is het een fijne optie. Bekijk Generator Hostels eens of als je liever in een hotel zit kan ik je Motel One Copenhagen aanbevelen.

Als je deze tips leuk vond deel je hem dan met anderen?

Wil je meer zien van mijn reizen in Europa?

Roadtrip Nationaal Park Eifel – Duitsland

Bezoek de stervormige steden van Nederland

Wat je niet mag missen in Porto – Portugal

Betoverend Brugge – België

In de zomer 10 minuutjes werd mij verteld..Thingvellir Natuur Park, IJsland

Of wat dacht je van deze uitdaging?

Yoga en ondertussen ook de Camino lopen 🙂

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *