De Pizza van Da Michele in Napels, Italië – Lekkerste Pizza Ooit!

Er werd mij altijd verteld dat je de lekkerste pizza ooit zal eten in Napels. De oorsprong van die pizza ligt in Napels…dus waar zul je anders de beste pizza ever vinden? Dus toen ik voor een weekend trip naar Napels ging was ik erg benieuwd natuurlijk! Ik ging op zoek en het werd de pizza van Da Michele voor mij!

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

Op de tweede dag van mijn bezoek nam ik de Hop on Hop off bus en ontmoette ik een stel uit Australië. Zij vertelden me over een pizza die zij gegeten hadden en dat ze die echt super vonden! Zij hadden dit adres uit de Lonely Planet en vertelden mij over het kleine lokale restaurant wat ongelooflijk goed bezocht werd!

Lekkerste Pizza Ooit!
De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

 L'Antica Pizzeria Da Michele in Napoli

Deze lange rij zag ik staan vanuit de bus

Diezelfde middag zag ik de lange rij staan…. Bij een klein restaurant zag ik tientallen mensen in de rij staan. Ik las snel wat er boven stond en toen begreep ik het! Het was het restaurant waar het Australische stel het over had, L´Antica Pizzeria Da Michele. Ze stonden allemaal in de rij om die Lekkerste Pizza Ooit te kopen!!

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

In de rij voor de Lekkerste Pizza Ooit!

Ik nam me voor om er gelijk naartoe te gaan. Dus toen de bus het rondje afgemaakt had stapte ik uit en liep ik terug om een pizza van Da Michele te bemachtigen! Ik had er ook echt zin in! Ik had al een heel tijd in de bus gezeten en een paar uitstapjes gemaakt dus het was tijd op die lekkerste pizza ooit te gaan eten!!

Toen ik daar kwam was de rij voor de winkel misschien nog wel langer. Ik ging gelijk in de rij staan en hoorde de mensen over eventueel de pizza binnen op te eten. Daar was de rij nog veel langer voor… Het beste kon je gewoon een take away pizza van Da Michele nemen op het tijdstip dat ik er was. Dit zou 10 minuten duren en dus koos ik die optie! Ik kon niet wachten om deze lekkerste pizza ooit te gaan eten!

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

Dus ik stond een half uurtje te wachten en bestelde de pizza van Da Michele. Ik had de keus uit een Pizza Marinara en de Pizza Margherita. Ze hebben gewoon 2 pizza´s en dan kun je kieze uit grootte of extra kaas. Ik koos vandaag voor de Pizza Marinara, die klonk me gewoon beter in de oren 🙂

L’Antica Pizzeria Da Michele in Napels – Italië

Ik mocht wel even binnen komen om te wachten totdat de pizza klaar was. Dat nam ik gretig aan want ik wilde wel even zien waar alle drukte voor was natuurlijk! Binnen gekomen zag ik een simpel restaurant met veel tafels en allen waren ze bezet. Aan de muren zag ik veel oude foto´s en schilderijen die de geschiedenis van de familie vertelden maar ook van bekende bezoeker van het L´Antica Pizzeria Da Michele. Ik zag dat ze in de keuken erg hard aan het werk waren. Het was een simpele keuken maar het was voorzien van alle gemakken.

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

De Lekkerste Pizza Ooit Bakken

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

Ik bekeek de prijslijst even om eens na te gaan of ik nog een keer zou komen om binnen te zitten. Ik zag dat ze ook hun ingrediënten allemaal deelden… Ze maakten er dus geen geheim van!! Maar ja, als je niet een fijne oven hebt en niet in Napels bent smaakt hij altijd minder goed! 

De Pizza van Da Michele smaakt het beste in het restaurant of op straat in Napels.

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

Prijslijst voor de pizza van Da Michele

Het restaurant was nog niets groter dan het in eerste instantie leek. Er zat nog een tweede ruimte verscholen als je voorbij het toilet liep. Ook daar zat het helemaal vol. Ik denk dat daar wel zo´n 20 a 25 man nog in kan. Ze draaien goede business daar!

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

Tweede en nog een derde ruimte achterin

Ik keek wat rond, nam wat foto´s en verbaasde me over hoe groot het restaurant  nog was… Voor ik het wist was mijn pizza klaar en kon ik weer de straat op. Ik liep een paar meter verder en ging op de stoep zitten. Ik zag alter dat ik voor een ander restaurant was gaan zitten… Sorry 🙂 Ik denk dat ze het wel gewend waren onderhand.

Het voelde en beetje vreemd om zo op straat met die pizza te zitten maar gelukkig was ik niet de enige. Ik opende mijn pizza doos en zag de meest simpele pizza ooit in de doos liggen. Toen ik er een hap van nam snapte ik wel dat deze veel mensen trok. Wat een heerlijke pizza zeg!!

Pizza van Da Michele in de straten van Napels

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

De pizza van Da Michele opeten buiten op straat

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

De Marinara, hij was heerlijk!!

Ik vond het een heerlijke pizza. Uiteraard had ik trek en had ik hoge verwachten maar die werden ook zeker beantwoord. De bodem was super, het gaf een heerlijke bit. Een soort van solide brood met een typische smaak. Ik kan die zo niet thuis brengen maar in combinatie met de tomaat en kaas echt heerlijk was! Hoe simpel kan iets zijn en toch zo grootse smaak hebben!

Ik kan echt zeggen dat dit de lekkerste pizza ooit is geweest voor mij!

De laatste dag dat ik in  Napels was ging  ik terug naar L’Antica Pizzeria Da Michele. Deze keer ging ik rond 19 uur. Ik wist nu dat lunch (15.00 uur) en diner (21.00 uur)  tijd in Napels niet te doen waren maar daar tussen in kon je wel een plekje bemachtigen.

Lekkerste Pizza Ooit!!
L’Antica Pizzeria Da Michele in Napels

En dat klopte. Ik kon gewoon gaan zitten en werd bediend aan mijn tafel. Ik had een plekje bemachtigd in de eerste grote ruimte en kon hen dan ook aan het werk zien. De lekkerste pizza ooit aan het maken voor mij! Ik bestelde deze keer dan toch de andere, de Pizza Margherita. Toen ik de pizza kreeg wilde ik toch ook nog graag even ermee op de foto!! Dat deed hij graag en hij zorgde er voor dat de naam van het restaurant goed in beeld kwam!

Lekkerste Pizza Ooit! De Pizza van Da Michele in Napels, Italië

Laatste dag in Napels… Uiteraard een pizza van L’Antica Pizzeria Da Michele 🙂

Mijn advies?
Als je naar Napels gaat moet je zeker de pizza van Da Michele proeven!!

De ingrediënten voor deze lekkerste pizza ooit zijn:
Flower (type 00) of tender grain
Not concentrated Saint Marzano tomato peels OGM free
Fior of latte (cheese)  from Agerola (Italy)
Sunflower oil
Water of Naples
Sea salt
Basil
Oregano
Garlic

Deel jij deze post?

Wil je meer van mijn Italië trip lezen?

Fietsen buiten Rome – Bracciano en Martignano meer ontdekken

Vulkaan Vesuvius Beklimmen – Napels

Lopen op Brandende Gronden – Pozzuoli

Metro´s en treinen in Napels

Of kan ik je inspireren om naar Spanje te gaan en een pelgrimstocht te gaan wandelen?

Eerste 200 km van de Camino Frances – Spanje

Ik hoop dat jij net zo geniet dan ik van deze mooie wereld!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *