Een nachtje alles wat je kan wensen – Viewdeck Cottages – El Nido

Een nachtje alles wat je kan wensen.. dat heb je bij Viewdeck Cottages. Wat een geweldig plekje dit zeg. Als je naar El  Nido gaat droom je natuurlijk al van de mooie uitzichten over die geweldige baai, van de ondergaande zon en van heerlijk zwemmen en uitrusten! Hier zat ik op mijn eigen privé terrasje met een heerlijk drankje te kijken over de baai naar de zonsondergang.

Ik boekte een kamer bij Viewdeck Cottages in de hoop dat te krijgen. Toen ik daar kwam bleek dat zij heel erg pech hebben met hun buren. Ze worden totaal ingebouwd door hoge gebouwen, nieuwe hotels, die hun uitzicht over namen. Maar… ze hebben geluk! Ze zitten op een heuvel en de bovenste cottages en kamers van hen blijven over de gebouwen heen kijken!

Viewdeck Cottages El Nido

Viewdeck Cottages El Nido
Als ik happy word van een plek neem ik ook weer de tijd om goed bezig te zijn 🙂

Viewdeck Cottages El Nido
Maar als je lager zit is dit voor nu je uitzicht…

Hoe hoger je zit hoe meer je ook betaald natuurlijk….terwijl het dan best wel een klim is om te komen bij je kamer 🙂 Maar ik had niet zo veel betaald….en dus was mijn uitzicht wat minder. In overleg met eigenaar Samson mocht ik een nachtje in een cottage slapen voor een review.

Nou die schrijf ik heel graag over plekjes als deze!!

Viewdeck Cottages El Nido – Filipijnen

Ligging Viewdeck Cottages

Viewdeck Cottages El Nido

Viewdeck Cottages ligt aan de rand van El Nido. Net buiten het drukke centrum en dus is het een stuk rustiger en is er meer natuur en ruimte wat heel fijn is. In nog geen 10 minuten lopen ben je in het drukke centrum van El Nido en kun je een restaurantje uitzoeken om te gaan eten. Het is 1 lange straat die je afloopt.

Aan de andere kant ligt Corong Corong maar om daar te komen nam ik wel de tricycle. Dat duurde dan ook zo’n 10 minuten. Ik betaalde daar zo’n 30 pesos voor.Tussen El Nido en Corong Corong staat een enorme berg en daar achter zit de heuvel waar Viewdeck Cottages op zit.

Viewdeck Cottages is volop in de natuur zijn. Je loopt langs en tussen het geweldige groen, dat wat wij haast jungle noemen… Vooral de geluiden die je hoort in de vroege ochtend zijn geweldig! Gewoon een rondje lopen op het terrein van Viewdeck Cottages is al een avontuur!!

Viewdeck Cottages El Nido

Viewdeck Cottages El Nido

Viewdeck Cottages El Nido

Uitzicht Viewdeck Cottages

Nu denk je misschien gelijk…achter de grote berg?  Hoe kun je dan een geweldig uitzicht hebben?

Dat is nu juist zo gaaf aan dit plekje!! Ze hebben uitzicht op beide baaien. Ik kreeg cottage 3 en keek vanaf mijn balkon op de baai van El Nido maar het mooiste uitzicht was die op de baai van Corong Corong. Ik lag heerlijk op mijn ligbedje te genieten, op mijn privé terras van het uitzicht!! Hoe fijn is dat?

Viewdeck Cottages El Nido
Het zicht op El Nido Baai vanaf het balkon wat hoort bij Cottage 3

Uitzicht over Corong Corong Baai vanaf je privé terras
Zicht op Corong Corong Baai vanaf het privé terras wat hoort bij Cottage 3

De Cottage zelf

Het huisje heeft echt alle luxe die jij je maar kan wensen. Een heerlijk bed, een mooi en handig klein zit hoekje en wat dacht je van een raam met geweldig uitzicht over je privé zwembad!

Het uitzicht vanuit je cottage

Daarnaast zit de badkamer buiten de kamer. Dus je loopt je balkon op, die met dat heerlijke uitzicht naar de baai van El Nido. Daar zit ook de deur naar je ruime badkamer. Ik vond dit wel een hele fijn combinatie want door de airco is het in je kamer altijd wat frisser en de overgang is dan niet zo groot. Als je dan onder de heerlijk warme douche stapt kun je nog even heerlijk van het uitzicht genieten terwijl je je haren droogt!!

Viewdeck Cottages El Nido

Wel zit er in de kamer zelf nog een klein zitje waar een spiegel zit en waar je dus nog even de laatste hand kan leggen aan je haar, make up of wat dan ook voordat je naar buiten gaat. Je hoeft dan niet weer de badkamer in 🙂

Volop genieten van je privé zwembad

Prive zwembad bij Viewdeck Cottages

Na een ochtend duiken was het heerlijk om de middag bij te komen in mijn zwembad. Genieten van dat geweldige uitzicht en de stralen van het water mijn schouders te laten masseren. Wat vond ik dat fijn zeg! Een zwembad is natuurlijk altijd fijn maar als je hem niet hoeft te delen met een ander, niet je plekje onder de waterstralen te lang bezet wil houden omdat een aantal anderen overduidelijk ook hun spieren even ontspanning gunnen.. Hoe fijn is dat?

Uitzicht op de Corong Corong Baai vanuit je zwembad - El Nido

Viewdeck Cottages El Nido

Is dit niet een geweldig zwembad??

Helemaal voor jou alleen!!

Viewdeck Cottages El Nido

Uitzicht op de Corong Corong Baai - El Nido

Met dit geweldige uitzicht op de baai van Corong Corong

Het beste uitzicht van El Nido

En dan ook nog je privé terras met dat beste uitzicht ever!!

Na het zwemmen was het echt heerlijk relaxen op de heerlijke ligstoelen van het privé terras. Ik genoot van het uitzicht en van de heerlijke dag die ik had.

Op momenten als deze voel ik mij zo gelukkig. Er zijn altijd beslissingen geweest die je maakt in je leven die niet goed zijn….niet goed waren… Maar waar ik uiteindelijk sta in mijn leven…wat ik nu allemaal kan doen omdat ik gedaan heb zoals ik situaties aangepakt heb en verwerkt heb… Ja daar ben ik wel blij mee!!

Viewdeck Cottages El Nido

Ontbijt Viewdeck Cottages

Het ontbijt wordt elke ochtend opgediend in het restaurant. Je hebt allerlei keuzes van pannenkoekjes naar gebakken of roer eieren. Het verse brood wat ze bij het ei gerecht op dienen is heerlijk kan ik je vertellen!! Ook vond ik het pannenkoekje erg lekker!

WiFi Viewdeck Cottages

WiFi is alleen beschikbaar in de kamer dichtbij de receptie. Samson vertelde dat hij bezig was om het over het hele terrein te krijgen maar hij moest daarvoor nog wat installeren. Dus dat wordt beter!! Hoe fijn zou het zijn om heerlijk op dat terras te liggen en je blog ook nog te kunnen bijwerken.. Of je Facebook vriendjes even live mee te laten genieten 🙂

Trips boeken bij Viewdeck Cottages

Ze bieden hier alle hulp bij het vinden van je dagtrip. Ik wilde gaan duiken en er waren een paar scholen die ze konden aanbevelen en in overleg koos ik voor de school in Corong Corong. Al snel was er contact gelegd en kon ik er terecht de volgende dag.

Viewdeck Cottages El Nido

Ook een island hopping trip was snel geregeld. Zij hebben de voorbeelden voor Tour A, B, C of D wel bij de receptie hangen dus kiezen is zo geregeld en zij regelen de rest. Je wordt opgehaald bij de receptie en je heerlijke dag genieten in de baai van El Nido kan beginnen!!

Andere kamers van Viewdeck Cottages

Zoals ik eerder zei… Ik had mijn eerste nacht een andere kamer. Deze zat gelijk naast de receptie en had nummer 11. De kamer was netjes, schoon en eigenlijk super ingericht en van alle gemakken voorzien. Ik vond het bed wel echt gaaf!! De badkamer was klein maar netjes en de WiFi was er super goed wat ik ook altijd wel heel fijn vind natuurlijk.

Viewdeck Cottages El Nido

Daarnaast had het ook een heerlijk terrasje waar je kon zitten. Vroeger, voordat het grote hotel er werd gebouwd, had je hier ook zicht op El Nido baai. Nu zit je er tussen de gebouwen in. Toen het donker begon te worden hoorde ik de tokeh roepen. Hij zat hier, onder de overkapping..  Nu is er een bijgeloof dat als je een tokeh in of bij je huis hebt die als bescherming voor jou en je familie dient.. Of moest hij dan 7 keer tokeh hebben geroepen? Ik vind het tenminste altijd mooie beesten en nadat ik even zocht liet hij zich toch zien aan mij!

Viewdeck Cottages El Nido

Tussen helemaal laag zitten, bij de receptie, en helemaal bovenin bij de prive zwembaden zit nog een tussenweg. Zoals je ziet kijk je vanaf deze cottages nog wel over de nieuwbouw en kun je de baai zien liggen. Je hebt dan geen zwembad maar wel een heerlijk terras waar je van de avond kan genieten met een heerlijk uitzicht!!

Viewdeck Cottages El Nido

Als je het aan mij vraagt is dit echt een must om te bezoeken als je in El Nido bent. Je kunt natuurlijk in het drukke centrum gaan slapen waar je met een minuutje lopen bij de baai bent. Maar de keerzijde daarvan is dat het druk en veel geluid met zich mee brengt. Daarnaast heb je daar niet zo’n heerlijke tuin waar je door heen kan lopen zodat je je waant in de jungle!!

Bekijk ook even het filmpje wat ik maakte toen ik daar verbleef. Neem een kijk in mijn cottage 🙂

Zou jij ook wel in zo’n heerlijk huisje willen verblijven?

Check dan even de website van Viewdeck Cottage

Als je deze plek ook gaaf vond deel je hem dan voor anderen?

New Shangrela Beach Resort

Hotel Waterfront – Gotenburg

Of lees je graag wat over mijn reizen?

Wandelen in kleurrijk Trinidad – Cuba

Drijven in de Dode Zee – Israël

Taj Mahal bij zonsopgang – Agra, India

Of lees mijn uitgebreide verslag eens van een super leerzame maar ook wel zware 10 dagen Vipassana

10 dagen stilte.. – Vipassana – Om nooit te vergeten!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *