Wandeling door kleurrijk Trinidad, Cuba – Ontdek het lokale Trinidad

Als je een rondreis maakt in Cuba dan komt iedereen in het authentieke en kleurrijke Trinidad. Het is dan ook een geweldige stad waar je veel van het Cubaanse leven op straat vind. De hele sfeer die er hangt is Cuba ten top!

De muziek klinkt bijna in elke straat, overal zie je oude mannetjes Cubaanse sigaren roken en dat allemaal in een scene die heerlijk gekleurd is door alle mooi gekleurde, historische panden. Wat is er dan mooier om in zo’n plaats een mooie wandeling te maken?

Wandeling door kleurrijk Trinidad – Cuba

Wandeling door Trinidad

Nadat ik aan kwam in Trinidad werd ik gelukkig opgehaald door een taxi geregeld vanuit mijn casa. Er stonden nl een heel aantal jineteros ons op te wachten om ons naar een casa te brengen waar zij zaken mee doen..  Lees meer over dit fenomeen en over de Casa’s! Toen ik ingecheckt was en een lekkere bak koffie had gekregen heb ik de Lonely Planet erbij gepakt en een kaart die ik van hen kreeg om te kijken naar de wandelroute die de LP beschrijft.

Wandeling door het kleurrijke Trinidad, Cuba

Mijn kamer bij Casa Georgina Zayas (Hostal Titi)

Wandeling door kleurrijk Trinidad

Ik ben even later naar het startpunt gelopen van de looproute door kleurrijk Trinidad. Ik las ook dat deze juist mooi zou zijn aan het eind van de middag als de zon al iets onder ging. Als de ondergaande zon dan op die mooie kleurrijke huizen schijnt! Ik ben dus eerst wat door de stad gaan dwalen genoot van al het moois!

Wandeling door het kleurrijke Trinidad, Cuba

Plaza Mayor in Kleurrijk Trinidad

De wandeling begint op centrale punt in Trinidad: Plaza Mayor. Hier hoor je de heerlijke Cubaanse muziek vanuit de verschillende restaurants de straat op klinken!

Wat een heerlijk sfeertje!

Ik ging  langs de kerk die het aanzicht van het plein domineert en liep in de richting van het parkje met het daartegenover gelegen museum wat veel laat zien over de revolutie. Tevens heeft dit museum een geweldige toren van waaruit je een mooi uitzicht kan krijgen over kleurrijk Trinidad. De route volgend bracht deze mij in de wijken van het authentieke Trinidad die minder toeristisch waren.

Wandeling door het kleurrijke Trinidad, Cuba

Wandeling door het kleurrijke Trinidad, Cuba

Hier begint het lokale leven zichtbaar te worden en juist om die reden moet je deze wandeling echt doen!

Wandeling door een lokale wijk van Trinidad

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dan al snel weer op mijn eigen kompas ga lopen en de route die de Lonely Planet omschreef iets uitgebreid heb. Wat ik wel mooi vond om te zien is dat ik andere toeristen met me mee krijg. Ik zag ze twijfelen. Ze bekeken de kaart nog een keer en zagen dat het eigenlijk een andere weg was die aanbevolen werd maar .. ze liepen met mij mee!

Wandeling door het kleurrijke Trinidad, Cuba

Nog steeds liepen we over de oude straatkeien die vroeger in het kleurrijke Trinidad terecht zijn gekomen doordat deze in de schepen mee kwamen met de slavenhandel. Die achtergrond is natuurlijk wel heel apart om te beseffen. Als je verder uit het centrum komt is de straat of van een asfalt of zelfs nog gewoon zand. Er wordt door de staat lang niet altijd een weg gelegd. Dit moet je dus als bewoners zelf regelen, als je dan het geld hebt is het nog lang niet altijd ook zo dat je bouwmaterialen kan kopen. Dan nog blijft het een crime om alle benodigdheden te vinden, je hebt er namelijk geen bouwmarkten of iets dergelijks.

Wandeling door kleurrijk Trinidad, Cuba

In de vensterbank van deze woning worden banaantjes verkocht 🙂

Wandeling door kleurrijk Trinidad, Cuba

Al wandelend in authentiek en kleurrijk Trinidad kom je langs winkeltjes die bij ons in een ver verleden in het straatbeeld hoorden maar die nu niet meer bestaan. De kleine zelfstandige is hier nog echt een kleine zelfstandige 🙂

Wandeling door het kleurrijke Trinidad, Cuba

Geweldig om dit allemaal te zien, om er even deel van uit te maken. De heerlijke sfeer van het Cubaanse leven te proeven. Het is geen makkelijk leven wat ze hebben maar hoe ze met elkaar omgaan, hoe ze het samen doen, hoe je de samenhang in de wijk ziet vond ik echt geweldig!

Wandeling door kleurrijk Trinidad, Cuba

Wandeling door kleurrijk Trinidad, Cuba

Mensen die je aankijken en vriendelijk ‘Ola’ zeggen.

Dit wil jij toch ook meemaken?

Wandeling door kleurrijk Trinidad

De oorspronkelijke wandeling die ik wilde maken kun je vinden op pagina 279 van de Lonely Planet van Cuba

Wandeling door kleurrijk Trinidad, Cuba

Wandeling door kleurrijk Trinidad, Cuba

Vond je deze blog leuk om te lezen?

Dan maak je mij blij als je deze deelt op je sociale media 🙂

 Wandeling door Kleurrijk Trinidad

Wil je meer lezen over mijn Cuba reis?

3 weken Rondreis door Cuba

Boek jij een Casa of Hotel?

Paardrijden in Topes de Collantes – Cuba

Fietsen naar Playa Ancon – Omgeving Trinidad, Cuba

Wil je andere wandel inspiratie?

8 dagen pelgrimeren – Camino Frances – Wandelen van Pamplona tot Burgos (217km)

Tags:
12 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *