New Shangrela Beach Resort, Ambalangoda – Sri Lanka

Een van mijn laatste hotels was het Beach Resort New Shangrela Beach Resort in Ambalangoda, Sri Lanka. Het was een heerlijk hotel wat alle luxe had…behalve goed internet maar daar was ik onderhand een beetje aan gewend geraakt in Sri Lanka.

Hotel New Shangrela Beach Resort

New Shangrela Beach ResortHotel New Shangrela Beach Resort is een nieuw hotel en alles is dus nog heerlijk netjes en schoon. Maar ook alles is nieuw en modern met een Sri Lankees tintje!! Dat is wel heel fijn en had ik nog niet heel erg veel meegemaakt op mijn reis door Sri Lanka.

In andere hotels was het allemaal prima hoor, maar allemaal een beetje verouderd, daarom allemaal niet helemaal schoon meer. Zoals bijna overal in Azië maken ze niet schoon waar je toch niet komt dus spinnenwebben zitten overal 🙂 Maar hier was het super netjes en schoon! De douche was heerlijk en die deed het goed, met warm water zelfs! De badkamer is netjes afgewerkt en zelfs aan leuke decoratie is gedacht.

New Shangrela Beach Resort

New Shangrela Beach Resort

Het is een familiebedrijf dus als je beneden binnenkomt dan stap je zo de woonkamer van de familie binnen. Een aantal dochters en vader en moeder. Vader runt alles en bij hem kun je terecht met al je vragen.

Balkon – New Shangrela Beach Resort

Elke kamer heeft een mooi balkon met zicht aan de achterzijde. Door de palmbomen zou je de zee kunnen zien. Je kijkt over de turtle hatchery en daarachter is de zee. Een echt strand was er niet maar er is wel een kleine baai waar door de lokale jeugd en mensen gezwommen wordt. Dit is een veilig stukje en voor kinderen wel heel geschikt.

New Shangrela Beach Resort

Ligstoelen heb ik niet gezien om aan het strand te liggen. Maar naast dit hotel, bij de vuurtoren, wordt nog een groot hotel/restaurant gebouwd. Hier zal vast in de toekomst wel gelegenheid zijn om een middag te relaxen bij het zwembad wat ook gebouwd wordt en van hun ligstoel te genieten als je er een drankje koopt.

New Shangrela Beach Resort

Voor een fijner strand kun je wel naar Mirissa lees ik de tips van Yvonne in haar blog Deze stranden mag je niet missen in Sri Lanka. Ik ging vanuit deze plek ook naar Mirissa om de walvissen te spotten maar als je dan de rest van de dag daar bij blijft kun je heerlijk genieten aan het strand van een middagje welverdiende rust.

Dakterras – New Shangrela

Voor het ontbijt en diner hebben ze op het dak een geweldig dakterras gemaakt. Hier heb je ook nog eens een geweldig zicht op de zee en de vuurtoren die een paar huizen verderop staat. Het strand is niet te zien wat je eigenlijk wel zou denken als je de naam hoort. Als je de andere kant bekijkt zie je de huizen en de straat, voorzijde van het hotel.

New Shangrela Beach Resort

En ja…als je dan even wat tijd alleen op het dakterras bent wat kun je dan beter doen dan wat heerlijke oefeningen 🙂 #yoga

Heeft me wel weer een heerlijke foto opgeleverd, al zeg ik het zelf. Deze is uiteindelijk gemaakt door de kok die even later boven kwam om mijn avondeten klaar te maken!!

Internet – New Shangrela Beach Resort

Sri Lanka is wel goed in gesteld op toeristen maar dit soort luxe waar wij als westerlingen onderhand zo aan gewend zijn is voor hen nog niet zo vanzelfsprekend. En als je op reis bent moet je toch ook een beetje los komen van dit soort bezigheden dus heel erg is dat dan ook weer niet. Toch heb ik een aantal keren bij hen in de woonkamer mogen zitten omdat daar de ontvangst van het internet het beste was.

Schildpadden opvang achter New Shangrela

Achter het hotel zit een schildpadden opvang. De meeste worden nadat ze uitkomen gelijk  in de zee uitgezet maar een Srilankese regel schrijft ze voor dat ze de vrouwelijke schildpadden 3 jaar moeten opvoeden en dan pas uit mogen zetten. Dit is een regel bedacht om het uitsterven tegen te gaan. Er is maar een heel klein percentage van de uitgekomen schildpadden vrouwelijk en deze zouden dan de eerste moeilijke periode ook nog moeten overleven. Dus er zijn een heel aantal verschillende schildpadden te zien zoals de leatherback, green turtle en hawksbill.

New Shangrela Beach Resort

New Shangrela Beach Resort

Ligging New Shangrela, Ambalangoda

Het hotel ligt aan de doorgaande weg van het plaatsje Ambalangoda en ik kan me voorstellen dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Om bij Galle te komen, de bekende plaats waar je nog veel Nederlandse invloeden tegen komt, is uur rijden en dus heel goed te doen als dagtrip. Ook naar Mirissa, waar je op de boot kunt stappen om walvissen te gaan spotten, is op 1.5 uur rijden afstand.

New Shangrela Beach Resort

Het walvis spotten mag je niet missen als je naar Sri Lanka gaat!! Ook het plaatsje Galle mag je als Nederlander natuurlijk niet vergeten!

Wat is er in de omgeving te doen?

Hotel New Shangrela Beach Resort

  • Genieten van het strand

New Shangrela Beach Resort

Bij het naburige nieuwe hotel of bij een resort in de omgeving kan dit heel goed! Maar ook als je een stukje verder richting Galle rijdt zijn mooie stranden waar je van kan genieten. Daar kun je een mooie ligstoel huren en is het wel een stuk drukker en minder authentiek. Als je surf lessen wil is dat op veel plekken hier mogelijk.

Dit is het stuk strand waar op tweede kerstdag in 2004 de tsunami Sri Lanka raakte. Ik was er op tweede kerstdag 2016 en dus op de dag dat het herdacht werd.. Ik sprak daar met een vrouw en zij vertelde mij haar persoonlijke traumatische ervaring van die dag.

  • De traditionele vissers van Sri Lanka

New Shangrela Beach Resort

Daar waar het toeristisch is tref je ook deze vissers. Zij zitten er om geld te maken en niet om te vissen…maar het blijft een super plaatje natuurlijk!!

  • Museum maskers Ariyapala

Ook erg leuk om even te bezoeken. Het is ongeveer een kwartier rijden de andere kant uit, richting Colombo. Het is een museum met een mooie tentoonstelling over de achtergrond van deze culturele maskers. Daarnaast hebben ze een heel aantal  maskers, van modern tot oud. Je kunt er uiteraard een leuk masker  of ander aandenken kopen en als je geïnteresseerd bent naar hoe ze gemaakt worden mag je een kijkje in de werkplaats nemen!

New Shangrela Beach Resort

New Shangrela Beach Resort

New Shangrela Beach Resort

  • Boot safari

Er zijn verschillende opties in de omgeving om een boot safari te doen. Dit is dan in het binnenwater gebied, de mangrove in en het unieke leefgebied daar verkennen. Ik vond het wel heerlijk om een middagje op het water te zijn! Ik deed de boot safari op de Madu Rivier.

New Shangrela Beach Resort

New Shangrela Beach Resort

De Bijeneter, wat een geweldig vogeltje hè?

Deze tripjes zijn uiteraard allemaal bij het hotel New Shangrela Beach Resort te boeken. De eigenaar helpt je heel graag op pad en weet genoeg te vertellen over de omgeving en denkt graag met je mee.

Dit hotel bevind zich buiten het super toeristische deel van dee strook strand. Om die reden zal je ervaring unieker zijn en meer Sri Lankees waar we toch uiteindelijk allemaal voor gaan?

Lijkt het je leuk om ook hier een paar dagen te vertoeven?

Ik kan je zo in contact brengen met een lokaal reisbureau die voor mij ook alles regelde. Ik ben er helemaal voor om  het lokaal te regelen en dus niet met tussenkomt van een groot online bookingsbedrijf, jij ook?

Wil je deze post delen?

Wil je meer over mijn reis in Sri Lanka lezen?

Walvissen spotten bij Mirissa

Op safari in Kaudulla NP – Grote groepen olifanten spotten

Lion Rock beklimmen – Sigiriya Rock

10 dagen Sri Lanka – Rondreis

Of kan ik je inspireren om de doopplek van Jezus te bezoeken?

De kerken van Madaba en Bethany beyond the Jordan – Jordanië

Ik hoop dat jij net zo kan genieten van deze wereld dan ik

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *