Review: Hotel Waterfront Gotenborg (Best Western) – Zweden

Dat je na een lange, mooie maar natte tocht gefietst te hebben in de stad Gotenborg aan komt en dat er dan zo’n heerlijk hotel op je ligt te wachten! Ik had de Kattegattleden gefietst en als afsluiter kreeg ik een heerlijke overnachting aangeboden in het Hotel Waterfront Gotenborg van het Best Western.

Het hotel ligt net buiten het centrum maar op een geweldige plek langs het water.

Hotel Waterfront, Best Western

Het gebied waarin hotel Waterfront Gotenborg ligt was vroeger een industrieel gebied. De gebouwen en de uitzichten zijn dan ook doordrenkt met grote imposante fabrieksgebouwen uit vervlogen tijden. Dat maakt het echt een super omgeving! In het gebied heerst een super gave combinatie tussen het oude en nieuwe wat het verrassend mooi maakt!

Het hotel zelf was vroeger een brouwerij, de Carnegie Porter brouwerij. Hoe gaaf is dat? Als je in de achtergrond en historie geïnteresseerd bent van dit gebied dan biedt het hotel een app die je een rond laat lopen in het gebied en de historische feitjes verteld en langs de mooiste plekjes laat gaan.

Hotel Waterfront Gotenborg, Best Western

Zicht stadinwaarts op de St Birgitta kapel

Hotel Waterfront Gotenborg

Best Western

Toen ik de stad binnen kwam fietsen zag ik de bekende groene brug al. Ik had die vorig jaar zomer ook gezien toen ik naar het eiland Vinga ging met de GO card. Toen ik die zag werd ik blij..  Ik was over! En ik zal je vertellen… de bui die ik toen over mij kreeg was de ergste tot dan. Nat tot op het bot was ik! Ik heb daarna nog 2 dagen op slippers gelopen omdat mijn schoenen tot op de binnenzool nat geworden was.

Hotel Waterfront Gotenborg, Best Western

Deze foto nam ik dus op een ander moment

Ik werd heerlijk verwelkomd in het hotel en kon al gelijk inchecken, ook al was ik veel te vroeg voor de normale inchecktijd. Hoe fijn is dat!! Dat zijn juist de momenten dat ik erg blij word en heel dankbaar voor de gastvrijheid van sommige hotels en medewerkers!!

Mijn kamer had het geweldige uitzicht over het water en dus ook op de brug. Ook hier werd uiteraard heel blij van! Meestal zit ik net in dat hotel wat achter zo’n hotel met het beste uitzicht 🙂

Luxe in mijn kamer

En mijn kamer had een ligbad!! #Happy Ik kon volop genieten van een heet bad en weer helemaal op temperatuur komen! Er stonden allemaal leuke flesjes klaar om mijn bad heerlijk te laten ruiken.

Hotel Waterfront Gotenborg, Best Western

Hotel Waterfront Gotenborg, Best Western

En na zo’n heerlijk, heet bad is natuurlijk de hele badkamer vol met damp..

En wat dacht je dan dus hiervan?

Hotel Waterfront Gotenborg, Best Western Een gedeelte van de spiegel blijft gewoon helder!!

Hotel Waterfront Gotenborg, Best Western

Opladen van apparatuur

Op de kamer zijn meerdere oplaadpunten. Dat vind ik altijd wel heel fijn omdat ik natuurlijk vaak ook verschillende apparatuur heb die ik wil opladen.  Wat ik ook echt een pluspunt vind is dat ze ook een stopcontact hebben die blijft opladen ook al ben je niet op je kamer. Ik ben er voor dat we zuinig moeten zijn met het milieu maar ik vind het ook wel fijn dat er 1 stopcontact beschikbaar is voor opladen terwijl je zelf op pad bent.

Hotel Waterfront Gotenborg, Best Western

Kopje thee of koffie op je kamer?

Hotel Waterfront Gotenborg

Altijd fijn als hier voor gezorgd wordt op een hotelkamer. Daarnaast stond dit op een bureau waar je heerlijk aan zou kunnen werken als je een laptop bij je hebt en nog wat moet werken. Ik koos er deze reis voor om geen laptop mee te nemen en dus alles pas achteraf online te zetten… Maar zo’n klein handig bureau’tje is natuurlijk heerlijk!

Werken op je hotelkamer?

Hotel Waterfront Gotenborg

Hotel Waterfront Gotenborg

Restaurant with the best view!

Waterfront restaurang

Ik nam uiteraard plaats aan het raam zodat ik van het geweldige uitzicht kon genieten. Ik was een tijdje buiten geweest om de zonsondergang te gaan zien maar ik kreeg het koud en wachtte het niet meer af. Hoe mooi is het dan dat je vanuit het restaurant eigenlijk het mooiste uitzicht hebt?

Hotel Waterfront Gotenborg Best Western

Ik zat daar dus goed!! Ik heb heerlijk gegeten en toen ik bij het dessert aangekomen was begon het buiten echt heel gaaf te worden. Het was al aardig donker maar er is genoeg verlichting buiten. Ik heb dit heerlijke dessert even laten wachten en de medewerkers een deur voor mij laten openen.

Hotel Waterfront Gotenborg Best Western

Soms ben je gewoon wat chocolade en andere zoetigheid nodig, toch?

Het was op dat moment niet warm genoeg zodat iemand buiten zat dus alles was gesloten maar als je er om vraagt gaat het balkon natuurlijk voor je open zodat van het geweldige uitzicht kan genieten!!

Hotel Waterfront Gotenborg Best Western

Met uitzicht op de bekende rode Eriksberg kraan

Avondzicht over de brug voor het hotel

Extras

WiFi

De WiFi is perfect en overal goed te gebruiken. Er is 1 netwerk wat door het hele hotel goed te gebruiken is. Je zit dus niet met verschillende netwerken en verschillende wachtwoorden die je moet invoeren wat ik wel heel fijn vind!

Saferoom en fietsenstalling

De saferoom heb ik kunnen gebruiken om mijn fiets in te stallen. Super fijn dat deze dus niet buiten moet blijven staan in de nacht. Er zijn wel genoeg fietsenstallingen buiten zodat je overdag je fiets netjes kan stallen bij de ingang. Dit zie je ook niet vaak!

Old Volvo Cars

Het hotel biedt ook rondritten aan met de oude Zweedse Volvo’s!  Hoe leuk is dat? Ik zag verschillende leuke Volvo’s staan bij de ingang. Je kunt dus totaal in Zweedse stijl een mooie tour maken! Er zijn verschillende opties te boeken via Time Travel Sightseeing Goteborg. Je kunt ervoor kizen om zelf rijden of om deftig rondgereden worden 🙂

Hotel Waterfront Gotenborg Best Western

Hotel Waterfront Gotenborg Best Western

Geheel in Zweedse stijl bij de ingang het hotel!!

Disclaimer

Zoals je zag heb ik volop genoten van mijn bezoek aan dit heerlijke en luxe hotel!! Mijn mening is niet beïnvloed door het feit dat deze overnachting mij werd aangeboden door VisitSweden maar uiteraard wel door hun tot stand gekomen 🙂 Dit was de beste afsluiting van mijn avontuur langs de westkust van Zweden! Ik fietste namelijk de Kattegattleden.

Als je meer wil lezen kijk dan eens hier

Sharing is Caring

Hotel Waterfront Gotenborg

Wil je meer hotels zien waar ik verbleef?

Botel Rygerfjord in Stockholm – Zweden

Verschillende accommodaties in IJsland

Sukhumvit 12 Bangkok Hotels & Suites – Bangkok

Brown Sugar Backpacks Lodge – South Africa

Of kan ik je inspireren om yoga te gaan beoefenen?

Yoga Inspiratie – Do It Yourself

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan dat ik doe!!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *