Vegetarische Indofoodtour – Indonesisch smullen in Den Haag met Helena van Eating Habits

Eerder dit jaar werd ik verwend met heerlijk Indonesisch eten tijdens de eerste vegetarische Indofoodtour in Den Haag. Al een tijdje zie ik het voorbij komen, Helena Smit van Eating Habits organiseert de leukste Indofoodtours in Den Haag. Deze keer werd ik uitgenodigd om aan deze eerste en unieke vegetarische Indofoodtour mee te doen. Het is even reizen voor mij maar uiteraard ging ik mee. Ik zeg nooit nee tegen heerlijk eten. Ik ging smullen in Den Haag met Helena van Eating Habits.

Helena van Eating Habits tijdens de vegetarische indofoodtour in Den Haag

Indonesisch smullen in Den Haag met Helena van Eating Habits

Het was helaas een regenachtige dag en toen ik voor Den Haag CS stond en mijn leenfiets op haalde ben ik ook nog snel even naar een winkel gegaan om een wegwerp regenponcho te kopen. So far mijn goede voorbereiding… Daarna ging ik naar de afgesproken plek en de groep vormde zich. Een aantal vrouwen kwam uit Den Haag en op eigen fiets, een aantal haalden ook leenfietsen van de NS en zo was de groep al snel compleet.

Uitzicht tijdens de vegetarische indofoodtour in Den Haag
Mijn NS fiets buiten in de regen…

Fietsen vraag je? Ja we gingen die dag een mooi stukje fietsen om zo bij de leukste plekjes en lekkerste hapjes te komen tijdens de vegetarische indofoodtour. Ik ben niet echt bekend in Den Haag dus zo krijg je ondertussen ook nog een leuke rondleiding door Den Haag. We fietsen over drukke winkelstraten maar ook door verlaten straatjes, door parken en langs mooie historische gebouwen. Ik keek, van onder mijn regenponcho capuchon, mijn ogen uit!

Toko Cendana

Laan van Medervoort 164 a Den Haag

Toko Cendana - Den Haag Heerlijke vegetarische soto tijdens de vegetarische Indonesische Foodtour - Den Haag

We begonnen de dag met een heerlijke vegetarische soto, ik hou ervan! Vooral nadat we koud en nat waren na het eerst stuk fietsen konden we ons heerlijk opwarmen aan een goede soto. Als lekker toetje kregen we een lekkere lemper. Het begon al goed. Na een leuk gesprek met de eigenaar deden we onze ponchos weer aan en gingen terug de regen in.

Toko Cendana - Den Haag Heerlijke vegetarische lemper tijdens de vegetarische Indonesische Foodtour - Den Haag

Toko Nusantara

Apeldoornselaan 316 Den Haag

Hier werden we met een brede glimlach ontvangen door de eigenaar. Met veel trots nam hij ons mee in zijn toko en zijn verhaal. We aten ondertussen van zijn heerlijke Bakwan. Lekker knapperig met een hete sambal ernaast, de een was echt te heet voor mij de ander kon ik net aan! Ik had het dus weer lekker warm toen we eenmaal verder gingen.

Toko Nusantara - Heerlijke Bakwan proeven tijdens de vegetarische Indonesische Foodtour - Den Haag

Oh, en hier kwam ik er ook achter dat ik op een ander punt ook slecht voorbereid was. Als je deze foodtour, of een andere foodtour die gegeven wordt door Indofoodtours volgt, neem dan bakjes mee om wat overblijft mee te nemen naar huis. Ik had niets bij mij maar kreeg wel een bakje van de eigenaar zodat ik wat mee kon nemen. Weg gooien kan natuurlijk niet en is ook nog eens eeuwig zonde met dit heerlijke eten!

Julia Indo Sweets & Treats

Weimarstraat 169A Den Haag

We fietsten weer door en gingen op weg naar wat lekkernijtjes. Ik dacht even wat kleine hapjes te proberen maar ondertussen kreeg ik flinke stukken en smulde ik heerlijk van de keu lapis en klappertaart. Allebei erg vullend… Daarnaast lagen er nog lekkere pasteitjes, martabak en lemper etc.

Weet dus dat je een goede trek moet meenemen als je de indofoodtour gaat doen!

De lekkernijen bij Julia Indo Sweets & Treats Den Haag - Vegetarische Indonesische Foodtour

Ik begreep dat het tweetal wat in deze toko de sweets & treats maken bekend zijn en als je dus de beste Indo sweets & treats wil proeven je echt even naar Julia in Den Haag moet gaan.

De lekkernijen bij Julia Indo Sweets & Treats Den Haag - Vegetarische Indonesische Foodtour

En wat hebben we hier ook heerlijk gesmuld van al het lekkers.

Toch moesten we weer op de fiets en door want er wachtte een lekkere rames op ons bij de volgende stop!

Vegetarische Toko

Prins Hendrikstraat 150A Den Haag

Hier werden we opgevangen door Max die ons vol passie vertelde over het proces van hun vegetarische vlees. Ze maken dit zelf en hebben het verbeterd in de jaren. We kregen een vegetarische rames naar keuze. Ik was erg benieuwd hoe het vlees zou smaken maar ook hoe de structuur zou zijn, dit is toch vaak wel iets wat lastig is als je het echt ‘na’ wil bootsen.

Vegetarische Indofoodtour - Den Haag, Eating Habits

Ik moet eerlijk zeggen dat het ‘vlees’ echt heel goed nagemaakt was. De structuur was echt verbazingwekkend goed. Ook de smaak was heerlijk en alle andere groentes die erbij kwam maakte het helemaal af. Ik kan deze rames echt aanbevelen. Na deze maaltijd begon ik toch wel echt overvol te raken. Heel erg vond ik het dus niet dat we even weer een stukje gingen fietsen zodat alles wat kon zakken…want we gingen nog een stop aan tijdens deze vegetarische indofoodtour.

Kopi Kopi

Korte Houtstraat 8A Den Haag

Op hun site schrijven ze dat Kopi Kopi het knusse Indonesische restaurant in Den Haag is met traditionele gerechten uit Jakarta. Ik kan beamen dat je gelijk bij binnenkomst de fijne Indo-sfeer zal voelen. 

Vegetarische Indofoodtour - Den Haag, Eating Habits
Tahu Telor

We aten zoals je ziet hierboven een overheerlijke Tahu Telor met pindasaus en fris knapperige komkommer erbij. Echt een heerlijke combinatie. Hierna kregen we nog een lekkernij wat moeders klaar gemaakt had voor ons. Kue Serabi, een heerlijk luchtig cakeje met een zoete saus erover heen. Hoe lekker!

Kue Serabi van Kopi Kopi in Den Haag - Vegetarische Indonesische foodtour

Overal in de toko staan mooie Indonesische kunstwerken waar ze ook graag de achtergrond over vertellen. Erg verfijnde en mooie voorwerpen zoals je op onderstaande foto langs de muur ziet staan.

Indofoodtour 30-3 Kopi Kopi - Den Haag

Als toetje kregen we een kue Serabi. Een heerlijke luchtige cake overgoten met een saus. Ik zat hierna zo vol dat ik het extra toetje, het ijs, niet meer op kon. We konden kiezen uit een lekkere Es Cendol, Es Shangai, es Klapper oid.

Wil jij ook mee op een indofoodtour? Ik kan het me helemaal voorstellen. 

Ondanks de regen heb ik echt een heerlijke dag gehad. Toen ik later in de trein zat at ik heerlijk nog van de Kue Lapis van Julia en genoot ik nog een keer stilletjes na.

Vegetarische Indofoodtour - Den Haag - Eating Habits
Vegetarische Indofoodtour – Den Haag – Eating Habits

Wil je meer leven over foodtours die ik deed? Ik deed er niet veel in NL maar op reis houd ik er wel van!

Food Walk – Oud Delhi – India

Kookworkshop in Melaka – Maleisië

Lekkerste Pizza Ever – Da Michele Napels

Kookles bij Red Brigde in Hoi An – Vietnam

En lees ook over de leuke kookles bij Heddy van Juwita’s Cafe

Kookles bij Juwita’s Cafe – Samosir Eiland, Indonesië

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik dat doe

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *