Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Toen ik in Hoi An, Vietnam was nam ik een kookles bij  Red Bridge. Ik vind het echt super leuk om kooklessen te nemen en wat te leren uit de lokale keuken. Vervolgens thuis kan ik dan wat gevoel weer terug krijgen in de keuken van mijn reis!!

Ik probeerde in Mui Ne al een kookles te nemen maar het was zondag en het was gesloten. Tijdens het reizen vergeet je soms welke dag het is 🙂 Ik ben daarna doorgereisd en toen ik in Hoi An was kwam ik bij deze plek. Later hoorde ik dat dit van hetzelfde bedrijf was, een Australische eigenaar.

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Hoi An is een super leuk stadje in Vietnam wat aan de kust ligt. Ze hebben hier het oude centrum super goed onderhouden en is ook echt een must om te bezoeken. Er zijn een heel aantal gebouwen waar je naar binnen mag om te kijken hoe er geleefd werd. Het stadje is, mede door de kanalen die erdoor lopen, geweldig leuk om overdag maar ook zeker in de avond te bezoeken.

Hoi An, Vietnam

De kookschool in Hoi An was een hele mooie! Ze hebben een restaurant in het centrum van Hoi An en voordat de les begon kreeg ik nog wat te drinken en vulde de klas zich langzaam met de deelnemers.

De kookles startte daar en we gingen lopend het centrum in naar de lokale markt. De kokkin en lerares liet ons een heel aantal producten zien en kocht er ook een heel aantal voor de les. We kregen uitleg over kruiden en groente, ik zag er een heel aantal die ik nog niet kende 🙂 Ook liepen we langs de vismarkt en de vleesmarkt. Ik vond het gaaf om er rond te lopen, om mij te verbazen over hoe het er aan toe gaat en hoe de producten worden aangeboden.

De markt in Hoi An, Vietnam

 De Markt in Hoi An, Vietnam
De vrouw die dit aanbood vond het wel wat minder dat ik deze foto nam…
Ik kan me dat wel voorstellen…

De markt in Hoi An, Vietnam
Ze legde ons dat als we wat wilden kopen we dat beter nu konden doen waar zij bij was. Dan zouden we namelijk de Vietnamese prijs krijgen en niet de toeristische prijs!! Na dit bezoek aan de markt stapten we in een boot en gingen we de rivier af naar de keuken. Alleen dit al was een heerlijke tocht!

Een half uur even relaxen en kijken waar je allemaal langs komt!

Hoi An is echt een super leuke plaats!

Wil je meer zien check dan even deze Bezienswaardigheden in Hoi An.

Kookles bij Red Brigde in Hoi An

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

De school ligt tussen Hoi An en het strand waar ik verbleef met mijn hotel. Het heet dus Red Bridge en zoals je op bovenstaande foto kunt zien snap je nu waar deze naam vandaan komt! Ze hebben een mooie plek langs de rivier en hebben er een mooie kruidentuin, we liepen hier door heen en we kregen uitleg over de verschillende kruiden die ze gebruikten in de Aziatische keuken.

Er zijn een heel aantal kruiden die we helaas in Nederland niet vers kunnen kopen. Dat is ook de reden dat ik het eten nooit zo perfect kan namaken thuis…

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Toen begonnen we eindelijk te koken. De kokkin begon ons uitleg te geven. Het zag er zo super makkelijk uit zoals ze dat deed. En toen was het onze beurt… Best lastig om dan precies na te doen wat ze deed. Alles was perfect klaar gezet en ik kwam heerlijk op gang.

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Kookles bij Red Brigde in Hoi An

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, VietnamZiet dat er niet gelijk al goed uit?
Papier maken voor de springrolls
We maakten verse springrolls en Hoi An pannenkoekjes. Die pannenkoekjes vind ik echt lekker, die maak ik thuis ook regelmatig! Ze heten bành xèo. Met een beetje pittige pindasaus is het echt super!!

Papier maken voor de springrolls

Vers papier maken voor de springroll!

Kookles bij Red Bridge in Hoi An, Vietnam

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Ze waren heerlijk!

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

De Hoi An Pancakes!

Ik vind deze echt super!
Ik heb die thuis nog vaak gemaakt.

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Hierna was het tijd om Vietnamese aubergine in een klei pot te maken. Dat was ook eigenlijk best simpel en makkelijk te maken. Daarnaast maakten we nog een zoet gerecht wat in een ananas werd opgediend. Dat is toch geweldig? Ik vind het verse fruit hier ook altijd zo super, niet te vergelijken met de smaken die we van thuis kennen.

Kookles bij Red Brigde in Hoi An, Vietnam

Na het koken gingen we alles lekker op eten samen. We zaten in de tuin te genieten van al het lekkers en van de omgeving.

Ik heb best veel geleerd zo in een ochtend, de kruiden en groentes waar ik nog nooit mee gewerkt had. En hoe je vers papier maakt?!? denk niet dat me dit ooit thuis gaat lukken 🙂

Ik hou van zulke lessen en dat probeer ik in elk land te doen!!
Jij dan?

Weet je wat ook in de omgeving van Hoi An te vinden is? Deze bestond nog niet toen ik in Vietnam was.. De Golden Bridge bij Danang werd in 2018 geopend. Deze brug hangt op 1400 meter hoog!! Daar wil jij toch ook even op  lopen en van het uitzicht genieten?

Vond je deze tip leuk? Pin hem dan!!

Wil je meer lezen van mijn reis door Vietnam?

Canyoning in Dalat

De zandduinen en de Fairy Stream in Mui Ne

De bekende Cu Chi Tunnels

Of pak je buurland Laos ook nog even mee?

Tuben in Vang Vieng – Laos

De mysterieuze Vlakte der Kruiken – Phonsavan

Of lees over mijn eerste trip in Vietnam, mijn eerste solotrip!

Mijn eerste Solotrip! Halong Baai en Cat Ba Eiland – Vietnam

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik!

Tags:
5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *