Knopen doorhakken.. Keuzes maken en uitdagingen aangaan!

En dan denk je al heel lang over iets wat je graag zou willen… uitdagingen aangaan, uit je comfortzone gaan!

Je denkt misschien al wel jaren aan die ene uitdaging.. Misschien alleen denken? Of heb je het ook al wel eens gedeeld met iemand? Of op Facebook….met de rest van de wereld..

Zodat ook iedereen er iets van kan vinden?

Uitdagingen aangaan!

Uitdaging

Dat is misschien wel eng….soms ook wel erg confronterend.. en soms ook wel iets waardoor mensen anders naar je gaan kijken. Men had dit niet van je verwacht. ‘We’ leven ook nogal naar verwachtingspatronen …. dat kan heel positief zijn… Als er veel van je verwacht wordt in de richting van waar je ook naartoe wil.. Maar kan ook de andere kant op werken. Je wil graag veranderen maar doet het niet omdat men van je verwacht dat je blijft doen wat je doet en men daarop kan blijven ‘leunen’.

Als je dus beslist om iets anders te gaan doen, uitdagingen aangaan, kan daardoor dus je hele wereld veranderen. Alleen door te zeggen wat je als droom hebt…wat je graag nog eens zou willen doen, welke uitdagingen je ziet..

Knopen doorhakken.. Keuzes maken en uitdagingen aangaan!

Voor mij werkt het zo dat als ik het deel met de wereld….ik het ook echt ‘moet’ gaan doen. Dan is het eruit…dan weet iedereen ervan…dan kan ik gericht gaan werken om mijn doel te bereiken. Begin dit jaar deed ik dat met mijn voornemen om de Camino te gaan lopen. Ik vond het best nog wel een dingetje…

Uitdagingen

Maar het heeft nog wel wat in petto om het ook echt te doen.

Keuzes maken – Uitdagingen aangaan!

De eerste keer een lange reis? Aan een nieuwe opleiding beginnen? Jezelf fysiek uitdagen?

Het vergt veel voorbereiding, veel dagdromen en soms ook wat doemdenkerij. Het is spannend en soms twijfel je…wil je dit echt? Ga je het echt doen? Is het echt mogelijk?

Je praat erover met anderen en hoort wat zij denken:

Wat gaaf dat JIJ dit doet.
Ik zou het nooit kunnen/durven.
Ik ‘moet’ doen wat ik nu doe omdat mijn ‘omgeving’ dit van mij verlangt. (Omgeving = Familie/vrienden/werk)
Ik ben verantwoordelijk voor een ander en blijf dit doen zodat ook voor hen de zekerheid in het leven blijft bestaan. 

Dit zijn, als je het mij vraagt, de klassieke smoesjes om het niet te doen.. Om maar niet naar je gevoel te hoeven luisteren … om je wensen en dromen maar niet in vervulling te laten gaan.. Maar dat is een ander verhaal..

Knopen doorhakken!

En dan ga je de knopen doorhakken, je uitdagingen aangaan …. neem de eerste beslissingen … onderneem de eerste stappen om je uitdagingen werkelijkheid te laten worden. Een ticket geboekt. Je aangemeld bij een instituut of jezelf ingeschreven voor vrijwilligerswerk. Of toch eindelijk die sollicitatiebrief de deur uit.

Je toekomstbeeld verandert…het is niet meer iets wat je zou willen doen maar iets waar je naartoe werkt omdat het gaat gebeuren!

Dan ineens is het je toekomstbeeld

Je gaat er naartoe leven.
Je gaat heel gericht jezelf daarop voorbereiden en in je gedachten wordt je een ander persoon.
Dit is wie jij bent en dit is wat jij gaat doen.

Jij gaat dit doen omdat je deze uitdaging aan wil gaan. Omdat jij dit heel graag wil gaan doen. Jij wil die ervaring ervaren….niet alleen ervan dromen en het misschien wel heel leuk vinden!

De Camino Frances – Spanje

In het voorbeeld van mijn Camino voornemen voelde het soms alsof ik het niet zou kunnen … Het is namelijk best veel… 800 km lopen achter elkaar. Ik was in Nederland uiteraard aan het oefenen en wilde veel km’s maken….maar ook nog werken en ook nog bloggen…de andere sporten liet ik achterwege… Maar ik liep elke week en elke week liep ik iets verder… Hoe dichterbij ik bij mijn doel de Camino kwam, hoe beter ik me er een beeld bij kon vormen. Hoe realistischer het werd, het ging lukken! Hoe meer zin ik erin kreeg en ik ook echt voelde dat mijn lichaam er klaar voor was.

Camino Frances Uitdagingen

Na zo’n 30 dagen lopen waren er nog ‘maar’ 100KM te gaan #uitdagingenaangaan

Waarom denk ik hier nu weer over na?

Ik heb mijzelf weer voor zo’n uitdaging gezet. Ik denk al lang dat ik een keer een retraite wil gaan doen. Mijzelf uitdagen om mijzelf beter te leren kennen… Te gaan mediteren…niet even een dag…niet twee…maar 10 dagen. Er zijn een heel aantal mensen die ik ken die dit gedaan hebben en het super vonden.

Het is een beproeving…

uitdagingen

Het is niet alleen maar 10 dagen oefenen om te mediteren… Het is ook 10 dagen niet praten, 10 dagen weinig eten, 10 dagen sober leven en daardoor je lichaam naar voren kunnen laten komen…

10 dagen stil zijn… #mediteren

Nu ik mijn reis helemaal omgegooid heb en weer terug in Azië ben zonder echt reisplan vond ik echt dat het tijd was om dit verlangen eens om te zetten in een daadwerkelijk toekomstbeeld. Ik zocht en kon in eerste instantie niks vinden op zo’n korte termijn, alles was volgeboekt. Ik heb dus de vraag op Facebook gedeeld of iemand iets wist en uiteraard werd ik aangesproken door meerdere personen. Een daarvan ging deze retraite in Leh, India doen. Ook in december, ik kon misschien wel aansluiten en hij had een website voor me. Die school zat vol maar ik zag kans om me in te schrijven in Chennai, Tamil Nadu – India.

Een paar dagen later had ik al een bevestiging dat ik mocht komen!!

Dus … e-visum is aangevraagd en goedgekeurd! 9 tot en met 18 december ga ik mij afzonderen. Ik ga aan mijn lichaam en geest werken. Ik ga 10 dagen stil zijn….me concentreren en me houden aan alles wat mij daar opgelegd gaat worden om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen!

Knopen doorhakken.. Keuzes maken en uitdagingen aangaan!

Voor wie geïnteresseerd is …. of gewoon nieuwsgierig waar ik naar toe ga..

Uitdagingen - mediteren

Deze foto maakte ik voor een YogaChallenge op Instagram.

Wil je lezen hoe het mij vergaan is tijdens die 10 dagen? Vipassana 10 dagen Stilte

—-

Welke uitdagingen heb jij volbracht dit jaar?

En welke uitdaging heb jij voor volgend jaar bedacht?

Deel ze hieronder en misschien inspireer je een ander wel met geweldige uitdagingen!!

Voor meer inspiratie lees ook:

Yoga Inspiratie

Yin & Yang

Ja…Ik reis alleen…Ik ben single

Mind over Matter

In Mogelijkheden Denken – Gewoon Omdat Het Kan!

Ik hoop dat jij net zo geniet als ik van deze mooie wereld!

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *