Yin en Yang …

Vorige week schreef ik dat ik blij ben dat ik bijna alles positief zie.
Ik begon mij toch af te vragen, zoals velen :), hoe dat kan en of dat wel altijd zo positief is.

Yin en Yang

Goed en Kwaad

Positief en Negatief

Ik zie uiteraard, net als iedereen, nare dingen om mij heen al probeer ik daar juist niet de nadruk op te leggen. Ik kijk eigenlijk zo min mogelijk naar het nieuws waar altijd de aandacht wordt gelegd op de negatieve dingen. Dat is nieuws blijkbaar. Ik luister eigenlijk alleen naar het nieuws op de radio of krijg het mee als anderen het aan hebben staan.

Hoort het Nieuws Negatief te zijn??

Als er iets op het nieuws is waar iemand of iets positief in het zonnetje wordt gezet, wordt er al snel geroepen…goh..is dat nieuws? Goh…waarom moet dat nu op het nieuws. We zijn blijkbaar al zo gewend aan het feit dat het nieuws eigenlijk niet positief is dat als er dan eindelijk eens positief nieuws is dat al snel afgekeurd wordt…

En dan werk ik natuurlijk in een beroep waar je soms niet om de harde waarheid heen kan. Dat ik met de neus op de feiten gedrukt wordt. Waar je in situaties van leed en verdriet terecht komt. Dat ik zie hoe slecht sommige mensen het hebben, ook in Nederland waar we het allemaal eigenlijk heel goed zouden moeten hebben.

Ongewild zien we allemaal genoeg leed…

waarom niet het positieve benadrukken?

Yin en Yang

1. Township in Port Elizabeth, Zuid Afrika

2. Vervuild vissersdorp in Myanmar

3. Hele gezinnen die op straat leven in Manila – Filipijnen

———– Yin en Yang ———–

Is het dan juist daarom dat ik in mijn leven relativeer dat het allemaal zo goed is? Is het daarom juist dat ik zie hoe fijn het ook kan zijn? Hoe goed ik het heb? Realiseer ik me dat meer dan anderen?

Hoe super het is dat ik kan werken,

mag reizen en mijn passie mag delen?

Is er daardoor een soort van balans in mijn leven? Een balans tussen positief en negatief?

Die balans die zo mooi weergegeven wordt in de Yin en Yang?

En net zoals je daarin ziet, zit er in elk positieve deel ook een klein puntje negatief…en dat geldt andersom ook.

En dus is mijn leven ook niet alleen maar leuk, super en geweldig.

Dat kan ook niet, dat mag ook niet..

en dat is juist goed!

Yin en Yang

Lees eens wat meer over wat Yin en Yang inhoudt.

Yin en Yang

Toerist in eigen land uithangen!!

Wat een geweldig mooie kleuren,

genieten toch?

In dezelfde periode schreef ik ook de volgende blogs:

Waarom mijn wereld nog steeds positief is!

Elke dag mogen we weer opnieuw Kiezen

Mind over Matter

Knopen doorhakken.. Keuzes maken en uitdagingen aangaan!

Of lees deze eens!

Gebruik de Kracht van Positief Denken in Jouw Voordeel!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *