Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi – Vietnam

Toen ik naar Hanoi ging had ik gelezen dat er bij het Hoan Kiem meer in de vroege ochtend veel gesport werd. Dit was iets waar ik mij erg op verheugde om te gaan zien. Dit zijn van die typische Aziatische eigenaardigheden die we hier maar zelden zien en waar ik heel benieuwd naar was. Meedoen zou natuurlijk helemaal tof zijn….maar of ik dat durfde?

Op de tweede dag dat ik in Hanoi was stond ik vroeg op en liep ik richting het Hoan Kiem meer. Mijn hotel, Rainbow Hotel, was op maar 10 minuten lopen vanaf dit geweldige meer.

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi – Vietnam

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Ik was erg verbaasd dat ik gelijk veel sportende mensen zag staan toen ik aan kwam lopen. Ze waren aan het rekken en strekken en sommigen deden Tai Chi bij het Hoan Kiem meer. Ook hoorde ik muziek en zag ik mensen dansen!! Hoe goed was dit? Precies dat waar ik voor kwam speelde zich voor mij af!

Toen ik hierover nadacht toen ik nog thuis was had ik in gedachten om misschien ook zelf wat Tai Chi te gaan doen hier…maar nu ik er stond. Ik heb in het verleden 10 jaar Wu Shu beoefend, daar leer je ook Tai Chi… Maar nu, nu ik het hier zag durfde ik echt niet mijn oefeningen te doen 🙂 Ik ben op een bankje gaan zitten en heb een tijdje gekeken naar alle mensen die aan het dansen waren en mensen die aan het badmintonnen waren. Van allerlei activiteiten zie je, super!!

Healthy Lifestyle @ Hanoi – Vietnam

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi – Vietnam

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Ik zag ook vogels in hun kooitjes hangen in de bomen. Je ziet dat veel in Azie he? Dat mensen hun vogel meenemen en die dan de hele dag in de boom hangen of bij hun marktje hangen. Het zijn echt lievelingshuisdieren hier en ze verzorgen ze goed!!

 Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

 Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi – Vietnam

Dit beeld van Ly Thai To zag ik in een straat iets nabij Haon Kiem Meer. Ik denk dat er een festival was geweest als je al die bloemen zit aan de voet van het beeld.

Op de foto hieronder zie je het park wat erachter ligt. De volgende dag liep ik er weer langs en zag ik dat er een bruiloft gaan de was. Het kapelletje in het midden werd voor de ceremonie gebruikt. Wat een geweldig plekje hè?

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Toen ik door liep kwam ik aan de andere kant van het meer te lopen. Opnieuw zag ik mensen sportief bezig zijn. In het midden van het meer staat een gebouw, dit is  Turtle Tower (Tháp Rùa). Er is nu niks meer in dat gebouw volgens mij maar vroeger was het de visplek van de voormalige koning Le Thanh Tong.

Dat is ook wel een geweldig plekje zeg!! 

 Turtle Tower (Tháp Rùa) in the center of the lake You see the Turtle tower behind me. Je ziet de Turtle Tower hier achter mij.

En toen ik even verder was zag ik eindelijk een oudere man heel relaxed zijn Tai Chi oefeningen doen. Dit was toch echt het perfecte plaatje zoals ik het in mijn hoofd had. Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi .. Helemaal geweldig!! Hij deed het zo gecontroleerd, hij was zo in zichzelf bezig… Volgens mij had hij echt niet in de gaten dat er best een aantal mensen van hem aan het genieten waren!!

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Dit is toch een geweldig plaatje?

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi – Vietnam

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Ik heb daar echt wel een tijdje gezeten. Kijken naar de soepelheid in de beweging van deze man. Dit was precies wat ik me voorgesteld had, dat torentje op de achtergrond… Kon het nog beter?

Soms gaat alles zoals je het wil….dan is het een picture perfect! Ik voelde me op dat moment echt zo happy!! Dit waren die eerste zoveel bepalende momenten in mijn eerste langere solo reis!!

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer in Hanoi - Vietnam

Toen ik terug liep kwam ik weer in het drukke verkeer van Hanoi, onderweg naar mijn hotel. Ik voelde mij echt de gelukkigste persoon op deze hele wereld!!

Wanneer had jij dat gevoel?

De gelukkigste persoon ter wereld te zijn!

Ik hoor het graag van je!! #inspireer

Als je deze post leuk vond, deel je hem dan ook voor anderen?

Benieuwd naar meer avonturen die ik had in Vietnam?

In de Bekende Cu Chi Tunnels

De Keizerlijke stad Hue ontdekken

Canyoning in Dalat

Bezienswaardigheden Mui Ne

Of wat dacht je van de volgende avonturen:

Heilige Rituelen op het strand van Papanasam, Varkala, Kerala – India

Liften op de Shabbat in Israël

Of kan ik je inspireren om naar de Filipijnen op reis te gaan?

2 weken backpacken op de Filipijnen

Ik hoop dat je net zoveel geniet van deze geweldige wereld dan ik doe!

6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *