Wat te doen Hue – Vietnam – De keizerlijke stad in Vietnam

Tijdens mijn eerste solo reis van 2 maand (Vietnam, Laos en Cambodja) bezocht ik ook deze keizerlijke stad van Vietnam: Hue. Hue ligt een klein 700 onder Hanoi en het was na Halong Baai en Hanoi de tweede stop die ik maakte in Vietnam. Het was helaas regenachtig toen ik er was maar ik heb het ervaren als geweldige dagen. De temperatuur was prima en ik zag de pracht en praal van de ooit keizerlijke stad Hue.

Hue is de hoofdstad geweest van de Nguyen Dynastie tussen de jaren 1802 – 1945. Hue ligt in de provincie Thừa Thiên Huếen is tevens daar de hoofdstad van. Het citadel in Hue staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Wat te doen Hue – Vietnam

Op mijn eerste dag in de keizerlijke stad Hue ging ik wandelen naar het Citadel. Ik ging naar binnen en liep er helemaal rond de muur, om een idee te krijgen van hoe groot het was. Binnen de muren was de empirische stad en die moet je uiteraard ook bezoeken.

Hopelijk kun je het nu in volle glorie aanschouwen, ik was er namelijk in 2012.

De Empirische stad is ommuurd (2 km bij 2 km) en beschermd door een gracht. Het water in de grachten komt uit de Perfume rivier en wordt door een aantal sluizen hierin geleid… Hoe gaaf hebben ze dat bedacht!

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Citadel van Hue bezoeken

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

De muur rondom de Citadel

Citadel of the Nguyen Dynasty

Een van de vele poorten die in de muur rondom de citadel zit. Ik liep rondom om deze poorten aan beide zijden te bewonderen, ik kan dat ook zeker aanbevelen 🙂 Verder loop je natuurlijk gewoon door de straten waar niet veel anders te zien is dan het straatleven van Hue.. En daar hou ik natuurlijk ook van!

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

In de Citadel zijn vele pleinen en mooie paleizen

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Ze vertelden me dat in vroegere tijden de vele bedienden hier zouden staan in een opstelling om bijv een feestelijke dag voor de koning te vieren. Het zou er indrukwekkend moeten hebben uitgezien, het hele plein vol met mensen mooi gekleed in feestelijke stemming. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen.

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Het complex staat op de lijst van UNESCO world heritage en dus zijn ze druk met de restauratie. Dus als je er geen gaat zal je geld deels daaraan besteed worden, het behoud van de cultuur en deze mooie gebouwen!

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken
Is dat geen geweldig tuinhuis?

Wat te doen Hue – Vietnam

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

In een poncho 🙂 Ik weet niet eens waarom ik deze foto maakte… Zo charmant is die niet 🙂

Bezoek de keizerlijke stad Hue in Vietnam

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

En weer een andere poort van het Citadel

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Dit huis staat in de citadel, binnen de muren, en zag er echt goed uit. Ik zag dat er nog mensen woonden, zij houden vast een oogje in het zeil als er in de avond niemand meer is. Als er iets gebeurt oid dan kunnen zij ingrijpen.

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Poort, poort, poort ..

Wat te doen Hue
de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Is dit niet geweldig?

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

De hoofd ingang.

Mij werd verteld dat de ene ingang groter was dan de andere voor de olifanten die naar binnen moesten vroeger. De andere ingangen waren te smal geweest daarvoor. Ja…zo hebben we natuurlijk allemaal onze problemen over waar je rekening mee moet houden bij de bouw van je huis/citadel haha!!

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Het kan er best druk zijn net buiten het Citadel van de Nguyen Dynastie in Hue.

Maar ik vind het verkeer wel super om te zien. Alle scooters en alle mensen die daarop zitten en de armen en gezichten beschermen tegen de zon… En daartussen nog wat toeristen op fietsen, lekker met de armen bloot om juist wat kleur mee te pakken 🙂

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Entree Imperial City – Hue

De entree die je betaald wordt deels gebruikt om het te restaureren. Je kunt overal zien dat ze daar wel druk mee bezig zijn al zag ik niemand echt werken. Het gaat op zijn Aziatisch, zeg maar. Ik was hier in 2012 dus ik denk wel dat je nu een restaureert Imperial City kan bezoeken.

Ik ga graag eens terug en kijken en rondlopen hoe ik nu, ruim 10 jaar later, naar de wereld kijk en rondreis.

GPS Imperial City Hue

Buiten de Citadel van de Nguyen Dynastie

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoekenEven tijd nemen voor de lunch

Ik hou van deze straat scenes in Azie!

Wat te doen rondom Hue!

De keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Als je in Hue bent moet je ook zeker een dagje de omgeving in! Ik boekte een tripje om de bekende graftombes in de omgeving van de keizerlijke stad Hue te bezoeken en om natuurlijk de Thien Mu pagode te bewonderen. Het was die dag wel beter weer en ik heb er volop van genoten om even buiten de stad te zijn!

De graftombes liggen zo’n 6 km buiten de stad en als je een dag hebt kan ik aanbevelen om het op de fiets te gaan bezoeken. Dit was tijdens mijn eerste reis en ik had de ervaring nog niet om wat meer zelf te ondernemen en dus zat ik in een auto en in een groep mede-toeristen waar ik op dat moment nog veel van kon leren.

Maar nu zou ik echt op de fiets zijn gegaan of misschien wel lopend… Hoe leuk zou dat zijn?

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken
Ik huurde wel een fiets voor een middag trouwens! Leuke uitdaging: Ontdek de stad in het drukke Vietnamese verkeer

  • Khai Dinh graftombe

Keizer Khai Dinh leefde van 1888 tot 1925 en heerste als keizer het land van 1916 tot aan zijn dood. Met de bouw van zijn graftombe werd een start gemaakt in 1920 en pas in 1931 was het klaar. Het gebied rondom de graftombe is geweldig en de verschillende gebouwen maken het super om door dit complex te wandelen en de pracht er van de aanschouwen.

Khai Dinh graftombe, Hue Vietnam

Khai Dinh graftombe, Hue Vietnam

Wat te doen Hue – Omgeving keizerlijke stad – Vietnam

Khai Dinh graftombe, Hue Vietnam

Khai Dinh graftombe, Hue Vietnam

GPS Khai Dinh graftombe

  • Tu Duc graftombe

Ook dit is ook een heel complex waar je zeker even een wandeling moet maken.  Tu Doc (1829 – 1883) heerste in de dynastie voor maar liefst 35 jaar en is daarmee de langst heersende keizer. Vanaf 1848 tot aan zijn dood was hij keizer.  Zijn graftombe is omringd door maar liefst 50 gebouwen en een 1500 meter lange muur. Dit complex werd gebouwd tussen 1864 en 1867 en weerspiegelt de poëtische aard van de keizer.

Tu Duc graftombe, Hue Vietnam

Tu Duc graftombe, Hue Vietnam

Tu Duc graftombe, Hue Vietnam

Tu Duc graftombe, Hue Vietnam

GPS Tu Doc Mausoleum

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

  • Thien Mu Pagode

De oudste pagode van Hue is de Thien Mu Pagode. De bouw van de pagode werd door Lord Nguyen Hoan bevolen in het jaar 1601. De Thien Mu pagode staat buiten de stad en gesitueerd langs de Huong Rivier. De klok die er boven in hangt klinkt over de rivier en galmde zo de stad in… Tot de deuren van het citadel…en verder de zee over… Het wordt ook wel de ziel van Hue genoemd..

Thien Mu Pagode - Hue Vietnam

Thien Mu Pagode - Hue Vietnam

Wat te doen Hue – Vietnam -Thien Mu Pagode

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken

Hue, de keizerlijke stad in Vietnam bezoeken
Het zonnetje scheen heerlijk op deze middag – oktober 2012!

GPS Thien Mu Pagoda

Waar verblijven Hue

Ik verbleef dichtbij het citadel in de omgeving. In het centrum van de stad en alles kon ik dus makkelijk en snel regelen. Het hotel wat ik toen had kan ik zo niet weer vinden. Kijk eens in het centrum naar wat leuke hotels om Hue te ontdekken.

Vond je deze tips handig?
Pin of deel hem dan!

Wil je meer lezen van mijn Vietnam reizen?

De bekende Cu Chi Tunnels

Tip: Canyoning in Dalat – Vietnam

Reisgids Mui Ne

Hanoi ontdekken in een dag – Vietnam

Kookles bij Red Bridge – Hoi An

Kan ik je ook inspireren om te gaan hiken? Wat dacht je van de Filipijnen?

Trekking naar de top van Mt. Pulag – De Filipijnen

Ik hoop dat jij net zo van deze mooie wereld geniet dan ik!!

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *