Mui Ne, Vietnam – Bezienswaardigheden langs de kust rondom Mui Ne

Als je naar Mui Ne gaat in Vietnam is het meest aangeboden tripje wat je ziet de zandduinen en de fairy stream bezoeken. Ik had er al over gelezen en wilde daar natuurlijk ook naartoe! Mui Ne is een relaxed kustplaatsje wat veel toeristen trekt doordat je er super goed kan surfen. Ik zou er nu zo weer naartoe gaan om dat eens te gaan doen voor een weekend zoals ik deed in Gambia! Maar lees eerst verder voor de bezienswaardigheden Mui Ne Vietnam.

Zoals overal in Azië zitten er verschillende reisbureautjes in het toeristische gebied en een trip naar de bezienswaardigheden langs de kust rondom Mui Ne Vietnam zijn dan al snel geboekt!

Toen ik rondliep in Mui Ne kwam ik Babette weer tegen, we lagen eerder die dag naast elkaar in de sleeperbus van Ho Chi Minh City naar Mui Ne. Samen boekten we deze trip voor de volgend dag!

De Zandduinen en de Fairy Stream

De volgende ochtend heb ik heerlijk aan het zwembad gespendeerd. Zo nu en dan een beter hotel is toch echt wel fijn! Op reis zijn mag toch ook echt wel vakantie heten?

Dit is het Tien Dat Hotel in Mui Ne en die heeft verschillende gradaties. Daar zat ik alsnog in de goedkoopste optie. Ze hebben ook nog een hotel wat tot aan het strand gaat. Ik vond deze al heerlijk met een super zwembad!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne Vietnam

Ik had heerlijk gelegen en in het restaurant at ik een heerlijke salade voordat ik naar het reisbureau ging waar we zouden worden opgepikt. De groep werd daar nog uitgebreid met een Duitser en een Nieuw Zeelander. Even later werden we opgepikt in een jeep en kon de trip beginnen!!

Bezienswaardigheden Mui Ne Vietnam

Op een gegeven moment, zo ergens langs de kust, moesten we uitstappen en de chauffeur wees de andere kant op. Daar moesten we naartoe lopen.. Ik snapte het niet gelijk maar we begonnen maar te lopen tussen de huizen door, langs de tuinen.  We moesten naar het eind van het stroompje lopen en weer terug komen, hij wachtte ons hier op.
Ik snapte het niet helemaal maar we begonnen maar te lopen. We liepen tussen de huizen door en konden bij de mensen in de tuin kijken… voor wat ze dan hier als tuin hebben.. Het is meer een opslag over het algemeen en het stonk er op een aantal plekken best 🙂

Aan het eind van de pad kwamen we dan toch echt bij een stroompje uit!!

Schoenen uit en lopen dan maar!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne
  • Fairy stream

Mui Ne Bezienswaardigheden

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Fairy Stream – Mui Ne

Het zachte zand tussen je tenen, heerlijk!!

Dus we deden onze schoenen uit en namen ze mee, ik kan ze altijd handig hangen aan mijn tas 🙂 Dus we begonnen stroomopwaarts te lopen. Het is een heel ondiep stroompje en het water is niet koud en het zand er onder is verrassend zacht! We hebben echt wel een heel stuk gelopen en het werd niet dieper, het bleef een cm diep e het water stroomde langzaam stroomafwaarts.

Het liep heerlijk!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne
En ziet dat er niet gaaf uit?

De omgeving is ook als in een sprookje..

Ik denk dat we zo’n 15 a 20 minuten aan het lopen waren toen we meer mensen tegen kwamen. Zij kwamen terug lopen en hadden gezien waar wij nog naartoe gingen. Ik was nogal slecht voorbereid en wist eigenlijk niet waar we naartoe gingen 🙂 Het stroompje werd naar mate we verder kwamen wel steeds smaller en uiteindelijk ook iets dieper.

Het zachte zand werd iets ruwer en er kwamen meer stenen tussen te zitten. We liepen zo heerlijk op dat zachte zand dat het nu wel even weer oppassen was waar je je voeten neerzette. Er kwamen nog meer rotsen in zicht en toen zagen we ook het eind. Daar waar we naartoe liepen was een kleine waterval 🙂

Je kunt wel zeggen net zo klein als het stroompje al was bleek de waterval aan het eind ook te zijn.

We maakten uiteraard een aantal foto’s en toen ik mocht poseren verloor ik net op dat diepste moment mijn zonnebril.. Samen hebben we gezocht met onze voeten en vonden we hem ook nog weer terug!!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Toen we weer terugkwamen stond de chauffeur ons uiteraard nog netjes op te wachten en konden we instappen om verder te gaan naar de Witte Zandduinen!

Bezienswaardigheden Mui Ne Vietnam

En toen gingen we verder naar de zandduinen van Mui Ne, Vietnam. We reden langs de kust en we kwamen op een aantal plekken langs geweldige uitzichten. Men leeft hier van de zee en dus liggen er overal boten voor de kust.

Dat geeft toch echt wel gave beelden, vind je ook niet?

Zanddduinen van Mui Ne, Vietnam

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

We besloten alle 4 dat we gingen wandelen in plaats van een four wheel drive te huren. We begonnen te lopen en ons doel was om de hoogste top te gaan opzoeken! Het was best warm en nadat we een aantal foto’s hadden genomen besloten we om naar beneden te rennen 🙂

Lekker spelen in die grote zandbak!!

Omdat we niet wisten hoe diep we in het zand zouden zakken gingen we hand in hand 🙂 Ik ging naar beneden met de Nieuw Zeelander Greg en het viel best mee met het wegzakken dus Babette besloot in haar eentje naar beneden te rennen!
Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

We zijn hierna over de rug van een hoge zandduin weer terug gelopen

Ik vond het uitzicht over deze duinen echt super!!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Dit waren de Gele Zandduinen en natuurlijk gingen we ook nog naar de Rode Zandduinen!

We gingen nu naar de Rode Zandduinen!! Hier zouden we de rest van de middag blijven om ook de zonsondergang te gaan zien. Daar besloten we om een paar matjes te gaan huren zodat we van de duinen konden afglijden! Wat leuk zeg!

Er waren wat kinderen en een vrouw die ons hielpen om het matje goed onder ons te krijgen. Ik probeerde eerst zelf maar ging bijna over de kop 😉 Met een beetje hulp ging het super!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Het trucje leren

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Als je eenmaal goed zat dan kreeg je een duwtje en gleed je van de zandduin af, hoe leuk is dat!! Het ging nog best snel en daardoor was het ook echt wel leuk!

Toen het tijd was om de zonsondergang te gaan bekijken gaven we de gehuurde matjes terug en zochten we een mooi plekje!

Bezienswaardigheden Mui Ne Vietman

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

De Amerikaanse Babette en ik tijdens de zonsondergang op de rode zandduinen, Mui Ne

Jaren later zag ik Babette weer en beklommen we de Cerro de las Tres Cruces in Medellin, Colombia!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Omdat het iets langer duurde voordat de zon onderging dan verwacht kwamen er allemaal ideetjes naar boven om leuke foto’s te maken.. Ik heb dus een hele serie met verschillende poses #fun

Ik heb een heerlijke dag gehad in Mui Ne. 

En die herinnering kwam dagen later nog uit mijn tas!! #zand

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Zonsondergang bij de Rode Zandduinen

  • Andere bezienswaardigheden Mui Ne Vietnam

Met de scooter langs de kust touren

Ook een leuke dagbesteding is natuurlijk een tripje naar Phan Thiet! Samen met Babette ging ik langs de kust rijden om naar Phan Thiet te gaan om daar eens over de markt te lopen. Onderweg heb je meest mooie uitzichten en moet je natuurlijk een aantal stops maken. Ik vond dit ook echt leuk om te doen. Alle vrijheid om te stoppen waar je wil en om de plaatjes te schieten die jij graag wil hebben!

Met de scooter langs de kust touren

Hou er wel rekening mee dat je verzekerd moet zijn en dat je het juiste rijbewijs hebt voor deze scooters. Het zijn in Vietnam namelijk grotendeels motorscooters en niet de scooters die wij in NL kennen. Op een heel aantal plekken wordt hier op gecontroleerd.

Surfen of Kiten in Mui Ne

Overal zie je kitescholen en surfscholen langs de kust. Het is een perfecte plek om dit te leren of als je al een surfer bent om hier een paar dagen te blijven puur daarvoor. De ligging is perfect en er staat bijna dagelijk genoeg wind…zo niet te veel wind!!

Bezienswaardigheden Mui Ne Vietnam

Mijn eerste nacht in Mui Ne verbleef ik in een cabin aan het strand. Geweldig plekje! Ik heb niet genoteerd waar dit was maar als ik de GPS locatie bekijk is het de plek waar nu Sunrise Resort zit.

Bezoek de lokale markt / haven van Mui Ne

Om de lokale markt te bezoeken ben je nooit een extra reden nodig. Zien hoe het er aan toe gaat bij de lokale Vietnamezen is altijd een beleving op zich! Aangezien Mui Ne een kustplaats is zul je veel vis tegen komen, de mooiste kleuren en vormen!! Daarnaast wordt er natuurlijk op zon markt alles aangeboden wat je je maar bedenken kan!

Vrouw op de markt Mui Ne

Bezienswaardigheden Mui Ne, Vietnam

Vond je dit leuke bezienswaardigheden Mui Ne Vietnam?

Deel hem dan voor anderen!

De zandduinen en de fairy stream – Mui Ne, Vietnam

Wil je meer lezen over Vietnam?

Ik vervolgde mijn trip vanuit Mui Ne naar Dalat waar ik ging Canyoning – Dalat

Bezoek ook de Cu Chi Tunnels

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer – Hanoi

Ontdek Hanoi in een dag – Vietnam

Ontdek de Keizerlijke stad Hue – Vietnam

Of kan ik je inspireren om naar El Nido in de Filipijnen te gaan?

Eiland Hoppen bij El Nido, Palawan – De Filipijnen

Ik hoop dat jij net zo van deze wereld kan genieten dan dat ik dat doe!

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *