Canyoning in Vietnam – Dalat

Toen ik in Vietnam was en allerlei tripjes deed vermaakte ik mij opperbest… Maar op een gegeven moment bedacht ik me dat ik het wel heel rustig aan deed en geen risico nam om gewond of iets dergelijks te raken. Ik was op mijn eerste langere rondreis, 2 maanden en ik wilde natuurlijk niet dat verpesten.

En dus deed ik pas aan het eind van die reis deze trip en wat was dat gaaf!! Ik kan het iedereen aan bevelen om het canyoning in Dalat te doen!

Canyoning in Dalat

Het stadje Da Lạt, Vietnam

Ik ging naar Dalat, in de bergen van Vietnam. Đà Lat is de hoofdstad van de provincie Lâm Đồng en is in de hooglanden van Vietnam. De stad heeft een hoogte van 1500 meter boven zeeniveau. Đà Lat is erg in trek bij toeristen door haar koelere klimaat en geweldige omgeving. Er zijn veel toeristische trekpleisters zoals de bloemen, wijn en groente die daar verbouwd worden. Maar ook een kabelbaan in de bergen is een belangrijke trekpleister.

Het straatbeeld in Dalat

Canyoning in Dalat

Canyoning in Dalat

Ik vond het een heel leuk klein stadje. Het centrum heeft zoals elk Aziatische plaats veel kleine winkeltjes en restaurantjes. Als je naar beneden gaat kom je bij een grote overdekte markt uit en als je iets door loopt kom je bij het grote meer uit. De markten zijn natuurlijk altijd leuk om te bezoeken, deze markt was grotendeels overdekt, ik heb er wat heerlijke snoepjes gekocht voor in de bus naar Na Thrang 🙂

Canyoning in Vietnam

Een trip boeken

Die eerste avond boekte ik gelijk mijn trip voor de volgende dag. Ik had via een reisbureau’tje in Ho Chi Minh  wat suggesties gekregen zoals het bezoeken van de wijnvelden en de bloemen maar ik wilde toch iets meer avontuur. Ik zag al snel tegen over mijn guesthouse een super aanbod! Canyoning!! Dat sprak mkij wel aan, ik was wel toe aan wat fysieke inspanning en wat avontuur! Ik zag wat foto’s van de trip en was gelijk verkocht!!

Ik had het best frisjes… Ik zag dat het wel liefst 19 graden was toen ik dat checkte.. Ik had het gewoon koud! Ik was al zo’n 1.5 maand al in 30-40 graden geweest en daar wen je dus heel snel aan! Ik vroeg dus of het overdag wel lekker zou zijn om te gaan canyoningen.. De hele dag koud had ik namelijk geen zin in 🙂

Ze verzekerden me dat de temperatuur overdag lekker zou zijn en dus boekte ik deze trip!

  • Tip: Later die avond ging ik nog even naar de markt en zat ik bij  het Xuan Huong meer met een lekker warm kopje kumquat thee!! Blue Lake restaurant biedt je dan een heerlijk zicht over het meer.

De volgende ochtend was ik na een lekker pannenkoek ontbijt al vroeg aan de overkant, ik kon haast niet wachten om te beginnen 🙂 We hadden een groep van 6 en dat is dus ideaal. Niet te groot en dus niet te lang wachten op elkaar 🙂 Je moet er wel rekening mee houden dat je open sandalen of gympies draagt die nat worden. Gewone slippers kan natuurlijk echt niet, die raak je bij de eerste afdaling in een waterval kwijt.

Canyoning in Vietnam, Dalat

Canyoning in Dalat

 Canyoning in Dalat

Veiligheid – Canyoning in Vietnam

Nadat we aangekomen waren bij het startpunt kregen we eerst een lesje over hoe je jezelf goed zekert aan het touw. Ze leerden ons de knopen en vertelden hoe ze te gebruiken. Toen kregen we nog een droog lesje in een afdaling van een kleine wand. Dus je kreeg even het gevoel van hoe je het touw vast moest houden, hoe snel je die door je hand moet laten glijden om te ervaren hoe hard je dan naar beneden zakt 🙂

Ik vond het heel professioneel allemaal en kreeg daar door zeker vertrouwen in de instructeurs en in deze nu al geweldige, zonnige dag!

Canyoning in Dalat

De instructeurs waren twee mannen, dit waren ook de eerste sportieve Vietnamese mannen die ik zag. Ze zagen er daardoor zelfs aantrekkelijk uit en dat had ik nog niet eerder meegemaakt 🙂

Canyoning in Dalat
Van de ene waterval naar de andere waterval moesten we natuurlijk lopend door de rivier 🙂

Wat een avontuur!!

Canyoning in Vietnam

We liepen een stuk voordat we bij de eerste afdaling aankwamen. Hier zouden we naar glijden.. Het was een gladde rots en ze hadden bedacht dat dit dus de glijbaan was. De instructeurs gaven aan hoe we moesten gaan zitten, liggen of welke pose ze ook maar bedacht hadden en dan lieten ze ons los en gleden we naar beneden.

Ik ging een keer zittend, liggend met mijn hoofd eerst 🙂 en de laatste keer samen met een ander. Het was echt leuk om te doen!!

Canyoning in Dalat

Canyoning in Dalat

Het was echt leuk in het water – Dalat, Vietnam

Canyoning in Dalat

Samen met de Spanjaard van de glijbaan!!

Canyoning in Dalat

Voordat we echt verder gingen met het canyoningen kregen we een lunch, boven aan de grote waterval. Een heerlijke gezonde lunch hadden ze bij zich en voor ons was het tijd om even uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving.

Canyoning in Dalat

Canyoning in Dalat

Canyoning in Vietnam

In de waterval afdalen!!

Dus na de lunch kon het echte werk beginnen. Ze gaven een goede uitleg over hoe we van de waterval langzaam naar beneden zouden gaan en dan op het laatst ons los moesten laten en in het water zouden laten vallen. Ik vond het geweldig!!

Bovenaan de waterval heeft het water natuurlijk een behoorlijke kracht en spat hoog tegen je op, geweldig! Ik was nog een beetje bang dat ik zou uitglijden maar langzaam aan ging ik steeds verder achterover hangen. Voor ik het wist was ik over het punt heen wat het een beetje eng maakt, dat je moet gaan hangen in het touw en dus het vertrouwen erin moet hebben dat je dan niet valt.

Als je achterom kijkt is het toch best hoog!!

Canyoning in Dalat

Als je op dat punt bent dan zie je ook haast niks meer omdat er zoveel water tegen je aan spat dat je alleen maar langzaam naar beneden kunt gaan. Ik ging lekker, stapje voor stapje verder en het water werd iets minder en ik kon weer wat zien!

Canyoning in Dalat

Ineens hoorde ik de instructeurs schreeuwen.. Ik moest het touw loslaten en me laten vallen!!

Ik keek naar beneden en zag dat het nog best hoog was…

Ik wilde me niet laten vallen…

Ik was bang dat als ik me gewoon liet vallen ik misschien langs de rotsen zou schaven.

Ik moest me laten vallen?? Serieus?

Ik wilde eigenlijk niet maar moest toch.. Er is geen optie terug op het moment dat je daar staat…hangt… Dus ik zette me goed af en liet het touw los zonder er verder over na te denken…

Canyoning in Dalat
Wat was het gaaf!!

De Wasmachine – Canyoning in Vietnam

De laatste waterval hadden ze de naam “De wasmachine” gegeven.

We moesten erin afdalen en hij was erg steil naar beneden dus op een gegeven moment hing je aan het touw. Als je dan in het water komt was het stuk zo smal tussen de rotsen door dat het water je meeneemt en je helemaal schoon wast 🙂 Daarna moest je dan weer naar de kant zwemmen wat ook nog wel een uitdaging was. Ik heb ook van deze afdaling twee keer genoten!! Als je er dan toch bent moet je het er ook van nemen toch?

Canyoning in Dalat

Als laatste moesten we van een rots afspringen, 6 meter hoog!! Van zo hoog had ik nog niet eerder gesprongen en als je daar staat is het dan ook ECHT hoog!! Maar toen ik het had gedaan bedacht ik me dat het best goed was om nog een keer te gaan….

En dus sprong ik gewoon nog een keer 🙂

Canyoning in Dalat

Het was echt een geweldige dag!! De groep was ook super gezellig! Iedereen in de groep is wel een grens over gegaan, van de afdaling van de grootste waterval, tot het zwemmen of springen van 6 meter hoogte!

Ik hou van zulke uitdagingen!!

Canyoning in Dalat

En de instructeurs super bedankt voor het maken van deze geweldige foto’s!!

Waar ik mijn Verblijf en Activiteit boekte

  • Ik verbleef in het Peace Hotel (Hoa Binh). Ik betaalde maar zo’n 10 euro per nacht en ik had wel een eigen prive kamer. Het was een prima hotel, mijn kamer zat aan de voorzijde en dus had ik nog een leuk uitzicht ook nog. Het is er in de ochtend lekker druk met backpackers die niet allemaal hier geslapen hadden maar wel allemaal komen voor de geweldige pannenkoek die hier gemaakt wordt 🙂

  • Ik boekte mijn trip schuin tegenover het hotel. Als je verder de straat in loopt zijn er tig bureau’tjes die hetzelfde bieden. Ik was erg tevreden met deze trip en noem dan ook graag hun website om eens te gaan kijken Green AdventourEn als je er dus komt is dit echt de trip die je moet doen in Dalat; Canyoning in Vietnam!!

Lijkt je dit een gave trip?

Bewaar hem dan!!

 

Wil je meer lezen over mijn reis door Vietnam?

Kookles bij Red Bridge in Hoi An

De Cu Chi Tunnels

De Zandduinen en de Fairy Stream bij Mui  Ne

Tai Chie bij het Hoan Kiem Lake – Hanoi

Of kan ik je inspireren om naar een natuurpark in Thailand te gaan?

3 dagen in het Khao Yai NP -Thailand

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *