Een must: Rickshaw rit door Chandni Chowk – Delhi

Als je naar Delhi gaat moet je zeker een rickshaw rit boeken in de oude wijk Chandni Chowk. Dan zie je de oude stad die je ziet als je foto’s ziet van oud Delhi. De kleine, smalle weggetjes die super druk zijn met alle bezigheden die je maar kan bedenken. Wij begonnen onze toer bij het Red Fort en gingen gelijk de kleine straatjes in.

Rickshaw Rit in Chandni Chowk

Rickshaw Ride in Old Delhi

Veiligheid in de drukke straatjes

Ik vind de drukte in die kleine straatjes echt super. Alles wat er verhandeld wordt en de chai die in een deuropening gedronken wordt, heerlijk! Je moet wel opletten in die drukte natuurlijk. Doordat het heel druk is kun je dingen die dichtbij je gebeuren over het hoofd gaan zien. Ik ben nog nooit mijn tas kwijt geraakt maar ik hou hem dan ook altijd binnen zicht en bereik. Ik heb er altijd een hand op liggen of tenminste een arm of been door het hengsel.

Het was voor mij niet de eerste keer dat ik in Old Delhi was… Ik was er al voor de derde keer en weer zag ik dat grote Rode Fort en vond ik het indrukwekkend. Toch stond er weer een lange rij voor de ingang en besloot ik weer om niet naar binnen te gaan.  De rij was nu minder lang als de voorgaande keren en dus zou het einde van de middag een betere tijd zijn om je kans te wagen.

Rickshaw Rit in Old Delhi

Rickshaw Ride in Old Delhi

In die oude straatjes wordt alles verkocht.. Van eten, sieraden naar kleding en alles wat je nog maar meer kan bedenken. De straatjes zijn super vol gepakt en de huizen en straten zijn zo vol met elektriciteitsdraden, echt ongelooflijk! Dat hier zo nu en dan kortsluiting ontstaat en dus een brand is zeker niet vreemd…

Rickshaw Ride in Old Delhi

Een must: Rickshaw rit door Chandni Chowk - Delhi

Kun je het je voorstellen?

Een Rickshaw Rit door de oude straten van Delhi

Een must: Rickshaw rit door Chandni Chowk - Delhi

Weg afsluiten voor wegwerkzaamheden? Nee joh!!

Als je er nog langs kan dan ga je gewoon lekker door 🙂

De grootste moskee in India, de Jama Mashid, staat hier in Chandni Chowk, Old Delhi. Als je hier even naar binnen wil dan betaal je RS300. Ik ging niet naar binnen maar heb wel even de trap opgelopen om een glimp op te vangen van de grote binnenplaats. Ook het uitzicht terug op de straten van Chandni Chowk waren een goede reden om wel even naar boven te lopen. Je ziet dan nog een keer heel goed hoe druk de straatjes zijn…en hoe klein.

Rickshaw Ride in Old Delhi

Even later hoor ik een sirene van een brandweerauto heel langzaam voorbij gaan. Hij zal daar ergens in de smalle straatjes gereden hebben.. Er is ook vrijwel geen ruimte voor een grote brandweerauto.. Als die maar op tijd kwam voor eventueel in het nauw zittende mensen denk ik dan…

Een must: Rickshaw rit door Chandni Chowk - Delhi

Ik heb vele foto’s gemaakt tijdens dit tochtje… Je kunt wel door blijven klikken in die drukke straatjes waar je van de ene verbazing in de andere verbazing blijft vallen..

Rickshaw Rit in Old Delhi

 

Duur en kosten

Wij betaalden onze Rickshaw man  RS 300 voor een uur in Chandni Chowk, Old Delhi.

Hij heeft ons door een aantal straatjes gereden en gaf ons daar waar we tijd wilden natuurlijk de tijd om even uit te stappen.

Vond je deze tip leuk?

Deel hem dan op je sociale media!

Nieuwsgierig naar andere reizen in India?

Stadsgids Udaipur – Wat te doen in Udaipur

Taj Mahal bij Zonsopgang – Agra

Op zoek naar de tijger bij Periyar Tiger Reserve – Kerala

Srinagar en het Dal meer – Kashmir

De tocht door de theeplantages van Munnar – Kerala

Of wat dacht je ervan om zelf in een Rickshaw te gaan rijden?

De Rickshaw Challenge in India – 1000 km zelf crossen door het Indiase verkeer!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

Tags:
2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *