Pokhara in een dag – Nepal

Als je naar Nepal gaat om te hiken kom je veelal uit in de stad Pokhara waar je hiking trip gaat beginnen. Deze stad is echt ingericht op de hiker en je kunt er dus van alles last minute kopen om je hiking trip goed te beginnen. Ik was vooraf een dag in Pokhara en toen we terug uit de bergen kwamen waren we nog weer een dag in Pokhara. Ik vond het een zeer relaxt stadje en super leuk om rond te lopen. In de winkelstraat maar ook juist langs het Pehwa meer.

Een stad wat aan een meer ligt heeft altijd een extra dimensie door het water. Geweldige uitzichten en in de avond is het heerlijk lopen langs het meer. Misschien kom jij dan net als ons ook vreemde voodoo-achtige praktijken tegen.

Het filmpje wat ik maakte en postte op YouTube is verwijderd zie ik. Het was ook echt vreemd en soms naar/bloederig om te zien…toch bleven we staan kijken..

Pehwa Meer, Pokhara

Toen we terug kwamen van onze 8 dgn trek Poon Hill Trek hadden wij zin in meer avontuur en boekten we de trip paragliden boven Pokhara!!

Overal in de stad kun je deze trip boeken. Ze bieden allerlei verschillende opties. Zo kun je kiezen voor de vroege ochtend, meer kans op bewolking, de late ochtend en vroeg in de middag. De meeste tripjes kosten je rond de 45 euro en daarin begrepen zit een dvd met een filmpje die gemaakt wordt onderweg met een gopro 🙂

Een dag in Pokhara - Nepal

Uiteraard mag je zelf ook foto’s en filmpjes maken op eigen risico. Als je telefoon valt ben je hem uiteraard kwijt. Ik pakte mijn telefoon uit mijn jaszak en voelde gelijk dat mijn lipbalsem meekwam en naar beneden viel… Maar ik maakte wel wat leuke beelden en moet eerlijk bekennen dat ik de video nog steeds niet bekeken heb die ik meekreeg van het bedrijf.

Een dag in Pokhara moet ook bestaan uit paragliden

Check mijn filmpje (klik op de foto) op YouTube en abonneer jij je dan ook gelijk? Ik deel zo nu en dan nieuwe filmpjes op mijn kanaal.

Als je dan de ochtend heel door bent gekomen ben je vast hongerig 🙂

De hoofdweg die door Pokhara loopt is vol met leuke winkeltjes, fijne restaurantjes en koffietentjes. Daar kun je vast wat vinden. En als je er dan toch loopt zoek je ook alvast een leuk restaurant voor de avond uit. Je kunt er voor alles terecht, van Mexicaans tot aan Franse Cuisine. Ik ga het liefst voor Indiaas….maar dat wisten jullie vast al wel 🙂

Pokhara in een dag – Nepal

  • Peace Pagoda

Peace Pagoda op de berg bezoeken en genieten van het uitzicht!

Na een goede lunch ben je vast op zoek naar wat beweging. Als je bij het meer staat en in de verte kijkt, aan de linkerkant zie je dan een berg waar bovenop een beeld staat, een Pagoda. Deze is erg leuk om even te bezoeken.

Peace Pagoda - Pokhara, Nepal

    

Wat wij deden was met de taxi ernaar toe en dan lopend naar beneden naar het meer om dan met een bootje naar de overzijde weer te gaan. Terug naar een van de ghats.. Als je dat aan het eind van de middag doet kun je zo naar Barahi Ghat om de Puja even later te aanschouwen.

De pagoda boven op de berg geeft je een mooi uitzicht over de wijde omgeving. En als je even wat rust wil is het heerlijk vertoeven daar boven op de berg.

Zicht over Phewa meer

Halverwege naar beneden, Peace Pagoda - Phewa meer

De taxi voor de heenweg kostte ons na wat afdingen 700 NPR. De onderhandeling begon bij 1300 en dus moet je even wat afdingen om bij dit bedrag te komen. Maar misschien heb jij meer geluk en tref je iemand die lager begint en dus ook lager eindigt. Het is altijd maar de vraag of je nu teveel betaald of dat je betaald zodat ze wel wat verdienen maar je niet oplichten. Uiteindelijk moet je er maar vanuit gaan dat het toch maar 5 a 6 euro is…

HEt bootje voor de terugweg was ook 500 NPR en zeker zo leuk! Als je iets meer beweging zou willen moet je gewoon echt met het bootje heen gaan en naar boven lopen en weer terug naar beneden. Wij waren net de dag ervoor terug uit de Himalaya van onze Poon Hill Trekking… En dus… Beetje rustig aan doen 🙂

Pokhara in een dag – Nepal

Phewa meer, Pokhara

  • Pehwa Lake – Pokhara

Wandelen langs het grote Pehwa meer, overdag en in de avond!!

In de ochtend maar juist ook in de avond is het goed vertoeven langs het meer. Er is altijd vanalles te doen. Daardoor lopen allerlei toeristen, de lokale maar ook de westerse. Leuke mix van mensen kijken 🙂

Pokhara in een dag, Nepal

  • Barahi Ghat

Bij barahi Ghat moet je zeker in de avond uren een zogenaamde Puja bijwonen.

Net als in India is de religie die hier overheerst Hindu. Dit brengt met zich mee dat je overal kleurrijke beelden ziet maar ook dat er de puja opgevoerd wordt in de avond. In India had ik dit al een aantal keren mogen zien.

Puja op het strand van Papanasam / Ochtendrituelen bij de Ganges

Bij de Ganges is ook elke avond de avondpuja en deze werd ook hier op kleinere schaal uitgevoerd. Ik vond het weer erg leuk om te zien. Omdat het hier wat kleiner is kan er meer interactie met het publiek zijn. Het viel me op dat er hier veel geschonken werd door de toeschouwers, grotendeels Nepalese mensen met hier en daar een westerse toerist.

Pokhara in een dag, Nepal

  Met de zonsondergang op de achtergrond is dit toch een geweldig plaatje!!

Pokhara in een dag, Nepal

Als je mooie foto’s wil schieten met veel kleur moet je hier zijn rondom de zonsondergang!

Shop till you drop

Ik had niets meer nodig toen ik in Pokhara was aangekomen en heb alleen maar genoten van het heerlijke eten en de hippie feeling op straat. Ik was daar erg verbaasd over eigenlijk. Ook in Kathmandu heerst dat gevoel, alsof je zo nu en dan in de tijd terug stapt als je de ‘hippies’ ziet lopen.

Ik hou erg van Indiaas eten en in Nepal is dat natuurlijk overal te verkrijgen. Dus ging ik uiteraard voor de naan en curries!!

Pokhara in een dag - Nepal

Zoals je aan de overkant ziet zit de straat overvol met allerlei winkeltjes die je alles kunnen verkopen of verhuren voor jou hiking trip de bergen in. Als je een souvenir zoekt ben je uiteraard ook op de juiste plek hier 🙂

Pokhara in een dag – Nepal

Ben jij al eens in Pokhara geweest?

Heb jij andere mooie plekjes bezocht die ik eigenlijk ook had moeten bezoeken?
Ik hoor ze graag van je!

Meer lezen over reizen in de geweldige Himalaya?

10 dagen Sikkim – India

De deelstaat Kashmir bezoeken – India

Online je visum aanvragen

Paklijst voor Pelgrims

Secret Foodtour in Kathmandu – Nepal

Bezoek Mumbai eens een paar dagen!

Complete Reisgids Mumbai – India

Ik hoop dat jij net zo geniet dan ik van deze mooie wereld!

Tags:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *