Loop de 1000 steps van Haifa – Israël

Haifa is een heerlijke stad in Israël ik was er een paar dagen toen ik voor TBEX in Jeruzalem was. Het is de derde grootste stad van Israël en heeft een belangrijke haven voor verschillende industries. Ik vond het land Israël echt geweldig en zo ook Haifa. Toen ik hoorde van de 1000 steps van Haifa wilde ik die graag gaan lopen!

De laatste stop van mijn 2 weken reis was Haifa en ik vond de stad vanaf dag 1 echt geweldig. Het is een stad die aan zee ligt wat natuurlijk heerlijk is. Daarnaast ligt de stad tegen een berg aan wat je natuurlijk geweldige uitzichten biedt.

Ik voelde me in het land Israel en Haifa net zo totaal veilig en reisde solo rond met openbaar vervoer en ging zelfs een keer liften toen het shabbat was!

Zo zie je de verschillende wijken met verschillende achtergronden. Daarnaast is mooie Baha’i tempel vanaf elke plek in de stad haast te zien. Het is het sprankelende middelpunt van deze mooie stad. Erom heen liggen de mooie tuinen wat het allemaal een mooi groen beeld geeft in Haifa.

Loop de 1000 steps van Haifa – Israël

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

Op mijn eerste ochtend in de stad ben ik naar de plaatselijke VVV gegaan en daar kreeg ik een uitgebreid boekje en een mooie map van de stad. Ik was er te vroeg…mijn tijd was op wintertijd blijven staan en dus had ik een extra uur op deze mooie dag in Haifa!

Nooit verkeerd 🙂

Een van de eerste tips die mij opviel in het boekje is dat je vanaf het hoogste terras van Haifa naar beneden kon lopen via de 1000 traptreden. Walking the 1000 steps of Haifa. Nou, zoiets hoef je mij niet vaak te zeggen… Ik nam mij voor om die 1000 steps van Haifa te gaan lopen natuurlijk!!

De wandeling 1000 steps van Haifa brengt je door minder toeristische wijken en over trappen die normaliter niet door toeristen genomen werden. Helemaal super dus!!

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

1000 steps van Haifa

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

Al lopend op andere trappen in Haifa 🙂

Doordat de stad tegen een berg aanligt zijn er vele trappen te nemen!!

Je kan natuurlijk een taxi of bus naar boven nemen maar ik koos er voor om te gaan lopen, langs de Baha’i tempel naar boven. Uiteindelijk redde ik het niet en na anderhalve uur was ik weer beneden en nam ik alsnog de bus naar boven, die kostte bijna niks en rijdt er voor de toeristen. Het was toch een stuk hoger en verder dan ik had gedacht 🙂

Ik werd omhoog gebracht naar het viewingpoint Savyonim. Ik ben natuurlijk ook even de tuinen in gegaan van de Baha’i tempel en voor ik naar beneden ging koos ik ervoor om een lekkere lunch te nemen. Het restaurant wat ik daarvoor koos was precies naast het eerste pad wat me weer naar beneden leidde, de weg van de 1000 steps van Haifa!

Mijn ochtend loop was een middag loop geworden

maar ik vond de ochtend een heel goed bestede!!

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

Ik vond mijn brunch ook heerlijk, zie het uitzicht wat ik had!! Dit leuke restaurantje zat op de hoek van Yefe Nov street en Sha’ar Ha-Levanon street.

Het was vrij nieuw en ik kan het iedereen aanbevelen!!

1000 Steps van Haifa

Rechts ernaast begon ik aan de 1000 steps van Haifa. Het zijn niet allemaal trappen en ze zijn ook niet allemaal schoon en goed onderhouden maar ze waren allemaal heel prima om te lopen.

De uitzichten over de stad waren ook geweldig!

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

In Israël ben ik ook een beetje begonnen voor het eerst met wat praten in de camera… Vreselijk.. maar ja.. je moet ergens beginnen toch?

Het boekje was duidelijk en ik liep het pad mooi naar beneden. Over gewone straten, kleine paden en dan weer de trappen af. Ik kwam geen toeristen tegen en zag dus het Haifa zoals de Israëliet het ervaart.

Zou jij het ook leuk vinden om op deze manier rond te lopen in een stad?

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

En toen kwam ik langs de Baha’i tempel

Loop de 1000 steps van Haifa - Israël

Ik vond de tip in het boekje super, de 1000 steps van Haifa. Je ziet een heel ander deel van de stad, dit zou ik anders nooit gedaan hebben. Dan loop je wat lukraak rond maar nu leidt dit pad je wel langs een aantal plekjes die ze je graag willen laten zien en beleven.

Ben jij ook het soort reiziger die een dag zou kunnen spenderen aan het rondslenteren in een stad?

  • Duitse Kolonie en Baha’i Tuinen

  • Aan het eind van deze wandeling kom je in de Duitse Kolonie aan, dit is een wijk met vele Duitse invloeden, zoals de naam al liet vermoeden. Mijn hostel was Yafo 82 Guesthouse en dat was ook in de Duitse Kolonie.

  • Daarnaast moet je ook zeker de Baha’i tuinen en tempel bezoeken.

Bahai tuinen - Haifa, Israel

Bahai tuinen - Haifa, Israel

Een Oase in de stad van Haifa!!

De wijk German Colony vond ik ook echt super om doorheen te slenteren. Er is veel te doen en in de vele winkeltjes en marktjes wordt van alles verhandeld!!

Duitse Koloni - Haifa, Israel

Duitse Koloni - Haifa, Israel

Duitse Koloni - Haifa, Israel

Voor mij was het nog niet genoeg op deze mooie dag, ik ging ook naar de Carmel berg en begon aan het kabelbaantje wat mij naar het Carmelieten klooster bracht.

Dit is ook een leuke activiteit voor de rest van de middag.

  • Kabelbaan naar de Stella Maris Carmelietenklooster

Kabelbaan naar het Karmelietenklooster

Karmelietenklooster - Haifa

Onderin de Karmelietenklooster zaten mensen te bidden.
Het was er donker en dus geen scherpe foto.

Karmelberg - Haifa

Om mijn actieve dag ook actief te eindigen pakte ik niet weer het kabelbaantje naar beneden maar liep ik deze over een mooi pad wat op de berg speciaal daarvoor gemaakt is. Ik had slippers aan maar ook met de slippers was het pad goed genoeg om gewoon heerlijk te wandelen!!

Karmelberg - Haifa

Karmelberg - Haifa

Zou jij jou dag ook zo kunnen besteden in deze mooie stad?

Wil je deze informatie voor mij verspreiden?

Ik hou ervan om steden te verkennen!!

Jij dan?

Kijk eens wat in nog meer in Israël deed!!

Drijven in de Dode Zee – Israël

Liften op de Shabbat

Bezoek Jeruzalem

Waar een bloedbad zich afspeelde – Masada

Kan ik je inspireren om naar Oman te gaan?

Avontuurlijke Rondreis Oman – 100% Avontuur, natuur en cultuur

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

Tags:,
2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *