Laat jij je leiden door de angst van een ander?

Natuurlijk is het goed dat je luistert naar waarschuwingen. Maar zijn die waarschuwingen gegeven uit angst? Of juist uit ervaring? Werden ze gegeven op rationele of emotionele gronden? Laat jij je leiden door de angst van een ander? Bovenstaande vragen zijn belangrijke vragen die jij jezelf zou moeten stellen als je wat met die waarschuwingen wil doen. Neem jij ze serieus en weeg je het voor jezelf af?

Daarom mijn advies aan jou:

Wees heel selectief waar jij jou leven door laat leiden!

Ga jij iets niet ondernemen omdat iemand anders een nare ervaring daarmee had?

Ben jij bang voor een situatie omdat iemand jou ooit vertelde dat er iets naars gebeurde bij diegene?

Ik zag iemand bang kijken naar een insect die net daarvoor op mijn hand zat … dat insect zat rustig alles te besnuffelen toen het zich bedacht dat ik niks van zijn gading had en dus weer verder vloog. De volgende persoon dreigde met zijn hand om zich heen te meppen om het enge beest weg te jagen.

Rationele Angst of Emotionele Angst

Angst van een ander

Daar waar ik juist met fascinatie naar het mooie insect keek, de vleugels, de kleuren en het lijf.. Zag diegene waarschijnlijk alleen een angel die een ander of hijzelf, misschien ook wel, eens in zijn lichaam had gehad. Hij reageerde dus uit angst en deze keer wel uit eigen ervaring of misschien toch aangeleerd door ouders/familie of andere naaste.

Dit is volgens mij iets wat veel gebeurt.

Ik was hier niet bang voor #fascinerend
Ik was hier niet bang voor #fascinerend

Je wordt gewaarschuwd, neemt dat serieus en doet bepaalde dingen niet.

Alleen reizen is volgens mij ook iets wat in dat rijtje voorkomt. Men denkt altijd dat hij/zij dat niet kan. Dat het eng is, gevaarlijk is.. Niemand die je helpt als jou iets overkomt. Niemand waar je mee kan praten. Of als dat het dan niet is… dan is het wel dat je niemand hebt waar jij je ervaring mee kan delen…per direct..

Of is het dat je niet alleen zulke keuzes durft te maken. Dat het misschien fijn is, dat als de keuze niet helemaal fijn of super was, het niet alleen jou ‘schuld’ is? Dat je samen iets gekozen hebt wat niet goed was..En dat je dus samen verantwoordelijk bent?

Neem jij de volle verantwoordelijkheid voor jou leven?

Jou keuzes?

Jou fouten?

Jou successen?

De meeste adviezen die ik krijg hebben helaas een negatieve inslag. Ik luister altijd naar advies maar kan vaak maar met 10% van de gegeven adviezen wat. Het is toch jammer dat zoveel van een negatieve kant bezien wordt?

Ook in ons nieuws en de dagbladen is het meeste wat je leest negatief, geen goed nieuws of momenten met een slechte afloop. Ik kies daarom al jaren bewust om geen nieuwsbladen meer te lezen en niet elke dag het nieuws te volgen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet heel erg achterloop 🙂 Als er iets is wat ik moet weten kom ik dat wel te weten doordat men mij dat vertelt of omdat ik toch een nieuwsuitzending meekrijg op de radio.

Laat je niet leiden door de angst van een ander

 

Zal het allemaal niet heel erg meevallen als je het gewoon eens probeert? Als je toch gewoon doet wat jij wil? Is die angst gegrond of was het iets wat een ander ervaren had en niet per definitie iets is wat jou zal overkomen?

Ondervind… Ervaar… Ontdek jezelf op een andere manier..

Laat jij je leiden door de angst van een ander?

Vraag jij jezelf dit vaak genoeg af?

Wanneer was de laatste keer dat jij besefte dat jij je liet leiden door de angst van een ander? Of herinner je nu situatie waarvan je achteraf inziet dat je de keuze hebt laten leiden door de ervaring van die ander. Dat je zelf dan niet de verantwoording durfde te nemen omdat je bang was voor het bekende zinnetje: I told you so!

Zal ik je eens vertellen dat ik tot nu toe nog altijd zelf dat zinnetje heb kunnen gebruiken? Dat ik terugkwam van een reis of een andere gave uitdaging en kon zeggen, I told you so!

Alles is weer goed gegaan en ik heb een fantastische tijd gehad!

Laat jou ervaring in een reactie achter zodat anderen er zich ook bewust van kunnen worden.

Ik deelde ondertussen al meer blogs over dit onderwerp en als je geïnteresseerd bent klik dan even door

Wat je Aandacht geeft Groeit

Gebruik de Kracht van Positief Denken in jou Voordeel

Contact met de Lokale Bevolking

Tips voor Vrouwen – Veilig Reizen in India

Lees ook: Ja, ik reis alleen…ik ben single

Het Mind over Matter principe waar ik heel erg van overtuigd ben

En wees er van bewust dat jij NU leeft..

Geniet van het moment… De weg naar het geluk!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

Tags:
6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *