3e dag van mijn Wildlife Avontuur, Kruger Park – Zuid Afrika

De derde dag van mijn 4 dagen en 3 nachten wildlife avontuur zijn we in en nabij Kruger Park – Zuid Afrika

Die dag gingen we eindelijk Kruger Park echt in! Wat heb ik er zin in!

Ik werd vroeg in de ochtend wakker omdat ik iets langs mijn tent hoorde lopen. Ik dacht al dat het een Nyala zou zijn. Die had ik de dag ervoor ook al zien lopen op het kamp. Ik sliep in een tentenkamp, dit was op ongeveer 5 a 10 minuten lopen vanaf de lobby. Geweldig toch? Dus echt het gevoel dat je in de wildernis kampeert. Ik vond het super! De tent was ook geweldig, ik heb niet 1 keer het gevoel gehad dat ik niet veilig was of dat er insecten binnen konden komen. Het was perfect!

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaIn mijn luxe tent!

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaWat er ondertussen buiten rondliep 😉

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

Die derde dag, toen ik mijn tent opende, zag ik dus die Nyala voorbij lopen. Hoe geweldig is dat? Wakker worden en zo’n prachtig beest voor je tent rond zien scharrelen. De eerste foto die ik nam was onscherp maar de tweede is gelukkig beter geworden. Tja…wat kan ik zeggen…ik was net wakker 😉

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaNa het ontbijt hadden we kort de tijd om even de tanden te poetsen, we moesten natuurlijk ook nog helemaal terug lopen naar de tent. De gids wilde zo snel mogelijk vertrekken zodat we zoveel mogelijk tijd in Kruger konden doorbrengen van de dag.

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaIk sliep in de rechter tent 🙂

Het was niet warm die dag, de zon scheen wel maar de medewerkers van Marc’s Treelodge waarschuwden ons om ons warm aan te kleden. Ook al schijnt de zon, als je de hele dag boven op zo’n open auto zit wordt het toch wel fris.  Gelukkig had ik een lekker windjack gekocht op de Tafelberg, daar was het ook best frisjes eerder deze reis 🙂

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaIk heb echt een geweldige dag gehad in Kruger Park. We hebben veel grote dieren gezien en de omgeving waarin je ze ziet is gewoon geweldig!

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaDit waren de eerste dieren die we spotten

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaZuidelijke Hoornraaf

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaGeweldig uitzichtpunt

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaEn daar zagen we weer deze Afrikaanse Vis Arend

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaWat een geweldig gezicht toch?

Nijlpaarden, volwassen en kleintjes. In een uit het water.

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaIk vind deze foto echt geweldig. Die 2 vogeltjes!!

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaDeze rende….liep over de weg

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaEen hele oude Baobab boom.

Iedereen in onze groep had de avond voordat we hierheen gingen gezegd wat ze wensten te zien. Of omdat ze die dieren geweldig vonden of omdat ze die als enige nog niet gezien hadden. Ik heb de luipaard gezegd. Dat was het enige dier van de Big Five die ik nog niet gezien had. En ja hoor!! We hebben hem gespot! Op een afstand … maar toch! Ik vond het echt speciaal om zo’n machtig beest daar te zien liggen in zo’n boom. Kunnen jullie hem zien?

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur

Als je heel goed kijkt zou je hem misschien kunnen spotten. Ik had ook zeker een aantal aanwijzingen nodig om de plek te zien waar hij lag. Ik had hem zeker nooit gezien als onze gids het niet uitgelegd had en hij geen aanwijzingen had gekregen van andere gidsen.  Hij ligt rechtsonder op de onderste grote tak.

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaRondrijden, op zoek naar wild in Kruger Park

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaKleine giraf, geweldige beesten!

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

Deze oude buffels stonden bij de ingang van het enige restaurant in Kruger. Daar waren dan wel gelijk een aantal grote ketens vertegenwoordigd en kun je heel lekker eten!

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

Dit geweldige vogeltje kwam heel dichtbij, had ook trek. Ik heb dit punkervogeltje ook al in Johannesburg gezien, geweldig beestje!

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaDaarna zagen we weer vele andere grote dieren

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaDe giraf die langsloopt als we een neushoorn spotten

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur


De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaZij zaten aan de kant van de weg te eten

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaEen Nyala met een groot gewei. Wat een geweldig plaatje geeft dit.

Toen we onderweg naar de uitgang waren kwamen we een groep olifanten tegen bij het water. Wat een super gezicht. Zij stonden te drinken, met een aantal kleine olifanten in de groep.

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid AfrikaZie je dat kleintje?

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

Voordelen en nadelen over deze trip

Ik heb de hele tour, de 4 dagen, met een groep gedaan en dus gegidst van begin tot eind. Voordelen daarvan zijn dat de gids exact weet waar je dieren kan spotten en onderling contact heeft met andere gidsen. De luipaard had ik anders nooit gezien. Ik vond het niet erg om in de ochtend erg vroeg op te staan. Elke dag zijn wij vroeg tot enorm vroeg opgestaan. (ook twee ochtendwandelingen gemaakt)

Nadelen zijn dat je in een voertuig zit met veel personen. Als je in een voertuig zit met mensen die je kent vraag je misschien eerder of zij een foto voor je kunnen maken als het wild zich aan de andere kant van het voertuig bevind. En dat is de enige die ik mij kan bedenken.

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

Ik heb de trip in 2014 geboekt bij het bedrijf Detour Africa op detourafrica. Zij zijn echt zeer flexibel in het aanbieden van allerlei trips en met vertrektijden op bijna elke dag. Ze waren ook erg snel met reageren via mail. De hele trip was erg goed geregeld. Ik boekte de 4 day Tente Camp Safari en heb R5995 betaald, dat is iets over de 500 euro. Het enige wat ik moest betalen op de trip waren 2 lunches, op de heen- en op de terugweg. Daarnaast dagelijks je eigen drankjes.

Lees alles in 1 blog over deze gave trip – 4 dgn trip NP Kruger

Meer lezen over mijn trip in Zuid Afrika?

De penquins van Betty’s Bay – Zuid Afrika

Walvis spotten in Hermanus Baai

Township Toer in Knysna

Robbeneiland – Kaapstad

Of ga avontuurlijk reizen en rij zelf in de Sossusvlei in Namibie

Avontuurlijk Reizen – Sossusvlei en Deadvlei, het meest iconische plekje van Namibië – Sesriem

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *