Betoverend Brugge – België

Ik was een paar dagen in Brugge en ik heb mij volop verbaasd over de schoonheid van deze stad. Ik had uiteraard op internet gezocht en niet voor niks deze plaats gekozen voor een kort weekendtripje. Vaak zijn toch de foto’s mooier dan het in het echt kan zijn. Men kan mooi foto’s maken…mooie invalshoeken zien en alles mooi blijkleuren. Maar hier…Het was echt betoverend!!

For the English version of Enchanting Bruges, Belgium

Betoverend Brugge, Belgie

Bij elke bocht die ik fietste, ik was met de camper waar natuurlijk ook een fiets achterop stond, stond ik stil en nam ik weer foto’s van mijn nieuwe uitzicht.

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

Met het vele water wat door de stad loopt krijg je zulke mooie weerspiegelingen, de oude panden die er naast staan. Het is op vele plekken haast een sprookje waar je in beland.

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge – België

Die eerste avond ben ik gegaan naar het centrum om tijdens de zonsondergang het mooie stadhuis te bewonderen. Het duurde even voor ik daar kwam omdat ik al zoveel moois tegenkwam onderweg. Daar komt uiteraard deze titel ook vandaan.. Betoverend vond ik het!

Betoverend Brugge, Belgie

Dit is toch ook een geweldig stukje Brugge.

Het meertje Minnewater in het centrum van het betoverend mooie Brugge nabij het begijnhof Ten Wijngaerde.

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

Toen ik eindelijk op de Grote Markt aangekomen was stond er een groot podium en tribune opgesteld dus het plein was aardig vol maar het beeld van de bewerkte voorpui van het stadhuis is geweldig en dan de zon die er nog op scheen.

Betoverend Brugge, Belgie

Met dit mooie uitzicht kun je heerlijk vertoeven op een van de vele terrasjes die het plein biedt. Ik heb hier uiteraard een tijd gezeten en genoten van het uitzicht, het mooie weer, alle mensen die er liepen en van mijn keuze om de 3 dagen die ik vrij had te benutten om op onderzoek uit te gaan met de camper van mijn vader!!

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend – Heilige Bloed Processie

Heerlijk weer had ik erbij en zonder dat ik het wist viel ik midden in de Heilige Bloed Processie die er eenmaal per jaar gelopen wordt. Tja..het was natuurlijk ook Hemelvaart en dat is voor het katholieke geloof een feestelijke dag. En in Brugge dus een dag waar de hele binnenstad voor afgesloten werd.

Betoverend Brugge, Belgie

Ik heb de Heilige Bloed Processie een tijd bekeken en vond het geweldig om te zien hoe iedereen zich in zijn “middeleeuwse” rol leefde! Tot in de puntjes aan gekleed en een plaatje neergezet. Alsof je even weer terug in de tijd ging! Als je naar Brugge gaat en er rekening mee kan houden om met Hemelvaart een bezoekje te brengen zul je daar geen spijt van krijgen!

Het was ook super weer die dag dus dat helpt uiteraard altijd wel mee 🙂

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

Het was ontzettend druk en de halve stad leek het centrum ingelopen. Het duurde een tijd voor ik in de gaten had dat ik niet meer de stad uitkwam. Ik heb verschillende wegen geprobeerd maar de processie was zo lang dat hij haast rondom het centrum leek te lopen.

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

 Poorten bij de stadsomwalling

Brugge heeft een oude stadskern die omsingeld is met water, dit is natuurlijk om een goede verdediging te krijgen in vroegere tijden. Ik vind dat geweldig, die oude stadspoorten, de route die je kan afleggen over die oude wal langs dat water. Het geeft je vele mooie uitzichten over de stad of juist de andere kant op over de omliggende wijken. Ook is het vaak een mooie groene plek om even rustig te zitten.

Ezelpoort – Betoverend Brugge

Betoverend Brugge, Belgie

Een van de 4 overgebleven Stadspoorten: De Ezelpoort. De eerste bouw van deze poort was al in 1297, ik kan me daar haast geen voorstelling bij maken…Dat een poort er al zo lang staat!! In 1369 werd hij herbouwd en daarna zijn er natuurlijk nog allerlei renovaties geweest. Deze poort is volledig omringd door water en dat is wel kenmerkend aan deze poort. Als je de weg helemaal uit zou lopen die door deze poort leidt kom je uit in Oostende en om die reden werd de poort ook wel Oostendsche Poort genoemd.

Betoverend Brugge, Belgie

Wat een plaatje! Brugge – Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

De mooie Smedenpoort

&

De Kruispoort – Brugge

Betoverend Brugge, Belgie

Wederom een mooie stadspoort met op de achtergrond de Sint Janshuismolen.

Hieronder beter in beeld gebracht. De molen is al een aantal keren vervangen en degene die er nu staat dateert uit 1770.

Deze doet nu nog dienst als korenmolen.

Betoverend Brugge, Belgie

Ik heb 1 poort helaas niet gezien en dat is de kruispoort. Als ik daar op google zie ik wederom een prachtige poort en vind het echt jammer dat ik niet opgelet heb en dus weer terug die mooie stad ingedoken ben 🙂

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge, Belgie

Na een heerlijke maaltijd op het grote stadsplein is het geen straf om weer terug te fietsen naar de plek waar ik mijn camper geplaatst had.

Betoverend Brugge, Belgie

Betoverend Brugge

Tip

Als je mooie uitzicht/panorama foto’s van Brugge wil maken  moet je hier even naar boven gaan. Belfort of Halletoren van Brugge, bevind zich op het Grote Markt. Hij is 83 meter hoog en deze zal je een ultiem zich bieden! Hij was helaas gesloten toen ik naar boven wilde.

Met de camper in Betoverend Brugge

Dit was net buiten het centrum. Vanaf de grote weg super goed te bereiken en in een mum van tijd stond ik, had ik een kaartje om later te betalen. Net als in de parkeergarage… De kosten in de zomermaanden zijn per camper 25 euro per dag. In de winter is het uiteraard iets goedkoper, 19 euro. Het zijn verharde plaatsen met aan de achterzijde stukjes gras waar je toch lekker tegen een groene bosschage rand kan zitten.

Ik stond op parking Kanaaleiland, mooie en nette plaats. Alles is aanwezig om evt water bij te vullen of om je toilet te legen. Het is een rustige plek nabij de haven. Daarnaast is het echt 5 minuten verwijderd van het bekende begijnhof en dan zit je al in het hart van Brugge. Ideaal dus!!

Als je genoten hebt van deze foto’s deel ze dan ook voor anderen 🙂

Betoverend Brugge, Belgie

Heb je ook een Instagram account? Volg je mij al?

https://www.instagram.com/p/BFkAaaUOGWi/?taken-by=safeandhealthytravel

 

14 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *