Hoogtepunten Damaraland – Twyfelfontein, Palmwag en Skeleton Coast etc – Namibië

De hoogtepunten Damaraland die je zeker moet bezoeken tijdens je rondreis in Namibië geef ik je in deze blog. Je kunt er eigenlijk niet om deze hoogtepunten Damaraland heen en dus 1 of meerdere van deze plekken zullen zijn opgenomen in jou rondreis door Namibië. Tijdens mijn rondreis in Namibië was ik ook op een aantal plekken in Damaraland. Rijdend door dit gebied krijg je de meest mooie uitzichten over eindeloze vlaktes met daarin de meest mooie rotsformaties.  Soms waan je je even in Amerika of in een van de woestijnen die deze wereld rijk is, de veelzijdigheid van dit landschap bleef mij verbazen tot op het laatste moment van mijn bezoek toen ik aan de kust van Skeleton Coast Damaraland weer verliet.

Damaraland is het land waar de stam Damara leefde en is dus geen provincie of vastgesteld gebied. Damaraland is gelegen in de Kunene regio en is grofweg te vinden tussen Sesfontein, Brandberg en de indrukwekkende kustlijn.

De grote leegte van de woestijn - Hoogtepunten Damaraland
De grote leegte van de woestijn – Hoogtepunten Damaraland

Rijden in Namibië is geweldig en voor ons Europeanen heel goed te doen. Je rijdt aan de linkerkant van de weg en dat is in het begin even wennen. Als je eenmaal uit de stad of een dorp bent dan kom je nog maar weinig verkeer tegen. De asfalt- en gravelwegen zijn goed onderhouden en geven je een fijn overzicht. Het land is uitgestrekt en groot, dus verbaas je niet als je 250 km moet rijden zonder dat je een afslag moet nemen.

Je komt een gemsbok of struisvogel tegen, er loopt een schijnbaar verdwaalde Namibiër langs de weg en dan heb je het wel gehad met het leven wat je tegen komt. Maar die uitzichten… Die vervelen geen enkel moment. Elke heuvel, elke bocht geeft je weer een nieuw prachtig beeld waar je je aan mag vergapen terwijl de kilometers onder de banden van je 4WD doorvliegen.

Onderweg kom je vanalles tegen - Bezoek Damaraland
Onderweg kom je vanalles tegen – Hoogtepunten Damaraland

Wist jij dat ik 10.776 km reed in Namibië? En een heel klein stukje in Botswana. Ik deed hier 10 weken over in jan/febr en maart van 2021. Lees meer over mijn route in Solo Rondreis Namibië.

Bezoek Hoogtepunten Damaraland in al zijn pracht en praal

Na mijn eerste nacht in het prachtige Spitzkoppe gebied reed ik verder om naar Brandberg te gaan. Ik maakte tijdens deze tocht verschillende stops om het gebied waarin ik reed goed op mij in te laten werken. De grootsheid van dit lege gebied waarin toch zoveel diversiteit is te vinden. Daar waar schijnbaar geen water is maar waar toch zoveel groen nog her en der groeit.

Waar toch veel mensen / stammen nog leven op een manier die honderden jaren geleden nagenoeg hetzelfde was. Het is voor mij onbegrijpelijk dat je hier überhaupt kan overleven. Nergens zie ik water, nergens kom ik leven tegen anders dan die verdwaalde gemsbok of eenzame Namibiër lopend langs de kant van de weg. Tijdens je bezoek aan de hoogtepunten Damaraland kom je het allemaal tegen.

Brandberg – Hoogtepunten Damaraland

Als ik in dit geweldige gebied kom vergeet ik wat ik hier zou moeten bezoeken nl de White Lady rotstekening. Want als ik zie dat bij de lodge een heerlijk zwembad is besluit ik om de middag aan het zwembad met een goed boek te slijten. Het is er erg warm en een schaduwplek onder 1 van de hemelbedden langs het zwembad is mijn spot voor de eerstkomende uren.

Hoogtepunten Damaraland - Brandberg

Pas later die middag besluit ik om de campsite verder te bekijken en om een plekje te zoeken voor mijn 4WD met daktent. Ik had hier een geweldige plek gevonden en ik las ook dat er de meest mooie zonsondergangen te verwachten waren. Eerst ging ik de campsite maar eens verkennen, ik liep een stuk langs de buitenrand van het park. Ik zag overal olifanten voetafdrukken. Op een gegeven moment is dat toch een beetje beangstigend aangezien ik er in mijn eentje liep en in coronatijd er ook niet zo heel erg veel toeristen zijn. Dus loop ik weer terug het kamp in.

Ondertussen was het al richting de avond aan het gaan en dus ging ik mijn eten klaarmaken. Ik zag dat er een man aankwam die het vuur opstookte in de donkey. Dit is hoe ze het water verwarmen voor de douche zonder dat er elektriciteit is. Op meerdere plekken waren toilets gebouwen of douche gebouwen gemaakt. Allen in de open lucht, heerlijk toch?

Hoogtepunten Damaraland - De Donkey in Brandberg

Ken jij dit? Een donkey?
Voor het verwarmen van het water voor een fijne warme douche.

Wel vraag ik me nog steeds af waar de benaming Donkey vandaan komt. Ik heb het verschillende mensen gevraagd maar niemand heeft me nog een antwoord kunnen geven. Weet jij dit?

Hoogtepunten Damaraland - Sundowner Brandberg
Sundowner Brandberg

En dan genieten van de rust en het uitzicht…. Hoe fijn?

Hoogtepunten Damaraland - Sundowner Brandberg

Op vakantiedagen zijn de zonsondergangen altijd veel mooier…of hebben we er meer oog voor?
Zeg het maar!!

Sundowner in Brandberg

Wat te doen in Brandberg

 • De White Lady rotstekening
 • Huur een gids zodat je de unieke woestijn olifant gaat opsporen.

Waar verblijven in Brandberg

Hoogtepunten Damaraland
Twyfelfontein, Palmwag en Skeleton Coast en meer – Namibië

Twyfelfontein – Hoogtepunten Damaraland

De volgende dag rij ik door het geweldige Damaraland naar de unieke plek Twyfelfontein. Ik had mij slecht voorbereid want als ik aan kom bij Twyfelfontein blijkt dat je er alleen contant kan betalen en dus rij ik terug naar een logde. Geluk bij een ongeluk tref ik een mooie plek om mijn lunch te nuttigen bij een super uitzicht. Ik kan er met pin betalen en ze zetten het bedrag een stuk hoger zodat ze mij een deel kunnen uitbetalen. Wat een fijne oplossing als er geen pinautomaat in de omgeving is, toch?

Hoogtepunten Damaraland - Lange uitgestrekte wegen in de woestijn

Ik rij hierna terug naar Twyfelfontein en ga op pad met een gids in het unieke gebied wat een werelderfgoed is. Het is een plek met de rijkste rotskunstconcentraties van Afrika. De gids en ik hebben al snel een leuk gesprek, wat niet de hele tijd over de rotsformaties gaat maar ook over waar hij vandaan komt en hoe hij nu woont.

De gids vertelt me dat hij op het gebied van een oude grote boerderij woont die uiteindelijk uitgegroeid is naar een heus dorp. Er is alleen niemand die er officieel woont en dat begint nu een probleem te worden. Hij staat op papier bij zijn vrouw en kinderen ingeschreven in de stad maar woont als hij werkt dus hier in Damaraland nabij Twyfelfontein. De gids vind het een fijne plek en hoopt dat hij er kan blijven wonen. Hij woont in een huis gemaakt van klei en hout maar heeft wel 3 kamers en een keuken. Lachen moet hij wel als hij erachter komt dat hij dus een huis heeft wat groter is dan het kleine huis waar ik ga wonen na deze reis. We hebben het over mijn motivatie om kleiner te gaan wonen en over onze voetafdruk op deze aarde.

We zaten een tijdje op een bankje te midden van de eeuwenoude rotstekeningen van Twyfelfontein. Het was heerlijk zo in de schaduw en zo elke keer een zuchtje frisse wind mee krijgen! Ik ben de enige toerist en dus hebben we alle tijd.

Hoogtepunten Damaraland - Twyfelfontein rotstekeningen

Bezoek Damaraland - Twyfelfontein rotstekeningen

De gids vertelt me dat de tekeningen vroeger werden gebruikt om de jonge krijgers / jagers uit te leggen hoe ze het wild herkennen. Dus welke sporen ze moeten volgen voor welke dieren. Welke voetafdruk hoort er bij welk dier. Maar ook waar de waterbronnen zijn en welke waterbronnen er het hele jaar zijn en welke er alleen in het regenseizoen zijn.

En als we het dan over waterbronnen hebben… Weet je waaraan twyfelfontein zijn naam te danken heeft? Een twijfelachtige fontein. Deze fontein had lang niet altijd water en dus was het altijd maar de vraag dat als je er kwam of er water uit de fontein kwam.

Een twijfelachtige fontein bij Twyfelfontein

Na dit bezoek rij ik terug naar Mowani Mountain Campsite waar ik een paar nachten zal verblijven. Als ik eenmaal mijn daktent op heb gezet wilde ik niet meer gaan rijden naar Twyfelfontein maar op de campsite blijven. Ik had genoeg eten en drinken dus ik zou een heuse rustdag nemen. Bij Mowani kun je een mooie wandeling maken, ik had de meest mooie campsite die ik maar kon bedenken en had een ver uitzicht over de omgeving. Alle ingrediënten voor een fijne vakantiedag waarin je niets hoeft en waarin alles mag.

Ik had een buitenkeuken, een picknick tafel die overdekt was voor de schaduw en een heuse toiletkamer in de buitenlucht. Echt een geweldige plek! Als je naar Twyfelfontein gaat en er in die omgeving een campsite zoekt moet je echt deze boeken!!

Mowani Mountain Campsite nabij Twyfelfontein
Chakalaka met aardappel als avondeten was het…

Mowani Mountain Campsite nabij Twyfelfontein
De buitenbadkamer op de campsite van Mowani Mountain Campsite

Wel ging ik naar de Logde om daar een heerlijk kopje koffie te nuttigen en gebruik te maken van hun wifi. Er was namelijk geen enkel ontvangst op mijn telefoon op mijn campsite. Ik zag later pas dat ze er ook een fijn zwembad hadden … wie weet mag je er gebruik van maken als je het lief vraagt 🙂

Mowani Mountain Campsite nabij Twyfelfontein

Wat te doen bij Twyfelfontein

 • Bezoek de eeuwenoude rotstekeningen
 • Huur een gids om de unieke woestijn olifant te zoeken

Waar verblijven Twyfelfontein

 • Mowani Mountain Campsite
 • Twyfelfontein Country Lodge

Palmwag – Hoogtepunten Damaraland

Tijdens mijn bezoek aan de hoogtepunten Damaraland reed ik ook naar Palmwag. Ik had al ergens gelezen dat Jimbo de woestijn olifant hier kind aan huis was dus ik hoopte er dan eindelijk een te ontmoeten. Toen ik incheckte na een fijne reis door wederom een geweldige Damaraland landschap vertelden ze me dat Jimbo al een hele tijd niet gezien was. Als ik geluk had dan kwam hij terug maar daar konden ze niets over voorspellen.  Die middag lag ik heerlijk aan hun zwembad, ze hebben er twee en ik koos die welke het dichtst bij de campsite was. Die avond at ik mijn zelf gekookte eten met uitzicht over de drooggevallen rivierbedding die voor de campsite langs liep.

Palmwag - Damaraland - Namibie

Palmwag - Damaraland - Namibie

Ik vond dit ook weer een heerlijk plekje. Dit was een van de eerste keren dat ik best wat toeristen om mij heen had en dus tijdens het ontbijt en bij het zwembad wat medereizigers sprak. Altijd fijn om ervaringen uit te wisselen en evt tips en trucs te ontvangen voor de daktent en het kamperen in Namibië.

Soms is een beetje luxe ook wel erg fijn!

Op deze campsite waren het douchegebouw en de toiletten erg netjes. Er stond zelfs shampoo en bodylotion voor ons om te gebruiken. Ik had die middag een fijne wandeling gemaakt over het kamp en langs alle huisjes maar was ook blij dat ik voor de volgende ochtend een wandeling met gids had geboekt om in de omgeving te gaan wandelen.

Vroeg in de ochtend werd ik verwelkomd door Hendrik, een kleine, stevige Namibiër met een aanstekelijke glimlach. Hij stelde zich voor als de gids maar vertelde er ook bij dat hij tevens de chef kok was. Hij wilde graag wat anders en leerde nu tevens voor gids op de wandelingen. Hoe leuk is dat? Hij had voor ons wat te drinken meegenomen en in zijn rugtas had hij ook een boek met alle dieren die wij zouden kunnen treffen. We begonnen te wandelen in de richting van de uitgang over de rivier achter de campsite. Ik vroeg hem naar Jimbo… Nee hij had Jimbo ook nog niet gezien maar er was gezegd door het overige personeel dat hij die ochtend gezien was.

Jimbo de olifant bij Palmwag - Namibie

Toen ik opzij keek zag ik een slagtand boven het gras uitsteken…  Ik kon het haast niet geloven en tikte Hendrik op zijn schouder en wees naar de plek waar ik de slagtand zag… Twijfelend zag ik Hendrik kijken, zou Jimbo nog leven? We liepen iets verder zodat we beter zicht op de slagtand kregen. Dit is toch vreemd? Slapen olifanten liggend? Hendrik wist het ook niet en dus liepen we terug naar het personeel. Lachend vertelden zij dat Jimbo vaak zo lag te slapen en ja, hij zag er dan uit alsof hij dood was maar er was niets aan de hand. Toen we even later weer terug kwamen stond Jimbo alweer en was hij aan de wandel gegaan.

Ik was toch zeker niet graag getuige geweest van het feit dat Jimbo, de bekende Jimbo van Palmwag, overleden was…

Jimbo de Woestijnolifant van Palmwag is er nog

Ochtendwandeling met Gids Hendrik bij Palmwag

Ochtendwandeling met Gids Hendrik bij Palmwag

Ochtendwandeling met Gids Hendrik bij Palmwag

We gingen door de droge rivierbedding, op goede afstand van Jimbo, het natuurgebied in achter Palmwag Campsite Gondwana Collection. We liepen een heuvel op om ondertussen de bekende Welwitschia te bewonderen. Hendrik vertelde me dat deze plant wel honderd jaar oud kon worden. De plant is makkelijk te herkennen aan zijn vorm, hij bestaat namelijk alleen uit 2 bladeren. Deze bladeren scheuren in de loop van de jaren dus lijken het meerdere lange bladeren aan weerszijden van de plant. Ook de mannelijke en vrouwelijke vorm is makkelijk te onderscheiden aan de bloemen.

We zagen in de verte nog een Oryx lopen en toen we naar de rivierbedding gingen kwamen we nog wat vogels tegen. Verder is er niet veel leven zo op het eerste oog…maar schijn bedriegt natuurlijk. Er is genoeg leven wat aan onze ogen voorbij gaat. Toen we terug kwamen was Jimbo er nog, hij liep nu zelfs over het kampeerterrein heen.

De schone slaper in de camper op de foto heeft er geen erg in gehad …

Jimbo op de campsite in Palmwag

Wist je dat er in dit gebied nog zwarte neushoorns voorkomen? Helaas heb ik die niet gezien.

Een stel wat ik sprak bij het ontbijt, wat ik heerlijk luxe nuttigde in het restaurant, was naar de Palmwag Concession geweest die dag ervoor. Zij hadden lang rondgereden in de hoop wat te zien maar hadden helaas niets gespot. Ik was blij dat ik aan het zwembad had gelegen en dat ik de wandeling boekte. Ook voor die dag had ik een heerlijke relaxte dag gepland waarbij het wildlife zo voor en in mijn campsite liep.

Ontbijt bij Palmwag - Hoogtepunten Damaraland
Een maskerwever die mij gezelschap houdt tijdens mijn ontbijt bij Palmwag – Damaraland.

Het stel wat ik sprak had maar een korte reis en moest de nodige km’s alweer maken die dag. Voor hen geen rustdagen tijdens de reis, ze waren nl maar 10 dagen in Namibie en wilden natuurlijk wel zo veel mogelijk zien. Heel begrijpelijk maar op zo’n moment ben ik weer zo blij met hoeveel tijd ik op alle plekken had omdat ik maar liefst 10 weken de tijd had.

Palmwag in het donker
Ook in de avond is de locatie goed en sfeervol verlicht

Wat te doen bij Palmwag

 • Doe een (ochtend of avond) wandeling met gids
 • Boek een neushoorn excursie (wandeling of met voertuig) – erg prijzig
 • Ga op een safari met gids in Palmwag Concession

Waar verblijven in Palmwag

 • Palmwag Campsite Gondwana Collection

Wist jij dat Palmwag vroeger een plek was waar de vangst verzameld werd en aan het eind van de dag de opbrengst verdeeld werd. De mensen die aan het wachten waren om de opbrengst die hun toekwam in ontvangst te nemen zaten te wachten onder de palmbomen…zodoende de naam Palm Wag.

Je kunt er een kamer / huisje huren of er natuurlijk met je eigen daktent kamperen.

Ik reed na deze plekken op mijn rondreis door naar Opuwo om de Himba’s te bezoeken. Later, na een aantal weken en vele honderden kilometers gereden te hebben, keerde ik weer terug in Damaraland. Ik bracht een nacht door in Damara Mopana Lodge Gondwana Collection.

Net buiten Palmwag sprak ik deze mooie Himba vrouw
Net buiten Palmwag sprak ik deze mooie Himba vrouw, ik gaf haar mijn laatste groentes

Hoogtepunten Damaraland – Namibië

Vingerklip – Hoogtepunten Damaraland

Ik was onderweg van Mount Etjo naar Ugab Terrace Logde. Daar zou ik kamperen bleek toen ik daar kwam terwijl ik in gedachten had dat ik in een hotelkamer zou verblijven. Ik had echt geen zin in kamperen na een hele tijd geen hotelkamer te hebben gehad. Deze kamer was erg prijzig en dus besloot ik door te rijden naar Damara Mopana Lodge Gondwana Collection.

Onderweg naar Vingerklip - Namibie

Ondertussen was ik al wel langs Vingerklip gereden en had ik de enorme rots bewonderd vanaf de weg. Als je niet bij Vingerklip Logde verblijft kun je er niet heel dichtbij komen. Omdat ik een lange dag door dit geweldige gebied met super uitzichten had gereden en eerst op zoek ging naar mijn hotelkamer heb ik eigenlijk geen foto van deze unieke plek.

Soms denk je achteraf…waarom nam ik daar niet meer tijd en probeerde ik niet alsnog vast te leggen wat ik wel zag?

Onderweg naar Vingerklip - Namibie

Onderweg naar Vingerklip - Namibie

Wel stapte ik eerder uit de auto om het Amerikaans uitziende landschap te fotograferen. Ik ben nooit in de Nationale Parken van de USA geweest… Ik reisde wel van LA naar Miami met de Greyhound bus ooit.(volgens mij in 1999).. Maar sloeg onderweg alle hoogtepunten over, het was een andere tijd en een andere manier van reizen. Laten we het daar maar op houden.

Wat te doen Vingerklip

 • Vingerklip aanschouwen

Waar verblijven Vingerklip

Bij Damara Mopana Logde wandelde ik de berg op en had ik een mooi uitzicht over het woestijnlandschap. Ook lag ik natuurlijk heerlijk aan hun zwembad met wederom een goed boek. Daarnaast genoot ik van hun goede keuken. Het eten (behalve lunch) in deze logde zit bij de prijs inbegrepen want er is geen andere optie in de omgeving. Bij elke kamer van deze logde was een kleine moestuin aangelegd en dus kunnen ze, aangezien ze zo’n 50 huisjes hebben, alles verbouwen wat ze hier nodig zijn in de keuken. Super goed! Er zijn dus de hele dag mensen bezig met tuinieren.

Damara Mopana Lodge

Ook fijn om je even geen zorgen om eten te hoeven maken. Eigen eten maken tijdens het kamperen geeft wel een andere dimensie aan je reis, ik heb geleerd handig te koken op maar 1 gaspit. Ik had er 2 tot mijn beschikking maar ik hou wel van 1 pan gerechten en dat lukte goed. Dus de afwisseling om dan ook te eten bij logdes maakte het perfect!

Damara Mopana Lodge

Damara Mopana Lodge

Uitzicht van de berg bij de logde waar de wandelroute overheen loopt.

Damara Mopana Lodge

Na een heerlijk relaxed verblijf in Damara Mopana Lodge reed ik naar de Skeleton Coast.

Petrified Forest/ Versteend bos – Hoogtepunten Damaraland

Onderweg naar de Skeleton Coast kwam ik langs de ingang van het Petrified Forest. Ik had de vorige keer tijdens mijn bezoek Damaraland deze bordjes ook gezien maar het niet bezocht. Deze dag had ik daar nog alle tijd voor. Na een tankbeurt in Khorixas reed ik verder het desolate landschap van Namibië in om de eerste stop te plannen bij het versteende bos.

Petrefied Forest – Versteend bos

Petrified Forest/ Versteend bos - Bezoek Damaraland

Toen ik mijn auto geparkeerd had op een van de schaduwplekken werd ik opgewacht door wel 10 gidsen. Gelukkig kwam er 1 op mij afgelopen en hij zou mij rondleiden nadat ik de entree had betaald. Het was halverwege de ochtend maar al erg warm. Iedereen zat in de schaduw en mijn gids nam een zonnehoed mee om zichzelf nog enigszins tegen de felle zon te beschermen. Ondertussen was ik al aardig bijgekleurd en een pet draag ik al nooit…en dus liep ik achter hem aan in mijn korte broek en hemd. 🙂

Petrified Forest/ Versteend bos - Bezoek Damaraland

Petrified Forest/ Versteend bos - Bezoek Damaraland

Mijn gids begon te vertellen over de historie van dit versteende bos. Met recht een van de hoogtepunten Damaraland. Het bos was versteend doordat het eeuwen geleden in de ijstijd in de ijskap terecht was gekomen. Toen deze ijskap ging verplaatsen kwam hij op een ander continent terecht en smolt… Zodoende liggen hier bomen die niet eens op deze plek voorkomen en die dus versteend zijn en daarom nog in volle glorie te bewonderen zijn.

Petrified Forest/ Versteend bos - Hoogtepunten Damaraland

In Namibie was de regel dat wanneer je in het openbaar was, dus buiten je eigen huis, je een mondkapje moest dragen.

Waar is het Petrified Forest?

 • Aan de weg C39 – 44km vanaf Khorixas

Daarna reed ik door naar het volgende hoogtepunt Damaraland, nl het unieke Skeleton Coast.

Skeleton Coast – Hoogtepunten Damaraland

Uren reed ik door de woestijn, de woestijn die langzamer leger en leger werd. Nadat ik de entreegeld had betaald bij het NP Skeleton Coast ingang werd het landschap nog leger. Er groeide weinig tot niets meer en toch was ik gewaarschuwd dat ik mijn auto niet uit mocht omdat er leeuwen zouden kunnen lopen. Het leek me zo vreemd maar ja, het staat er niet voor niks en dus ging ik niet uit mijn auto.

Skeleton Coast NP - Namibie

Ik had nog niet veel jakhalzen gezien maar ik zag er hier toch al snel een aantal in de verte lopen. Zij jagen hier natuurlijk op het kleine wild…en in hun plaats zijn ze voer voor de leeuwen? Later hoorde ik dat ook de pelsrobben als voer dienen voor de leeuwen. De kleur van het land veranderde langzaam van de mooie roodbruine kleur naar grijs/geel/wit. Het werd frisser en het begon meer te waaien. Ik kwam echt in een ander gebied te rijden. Op een gegeven moment kwam ik op een kruising uit, rechtdoor zou ik zo de zee in rijden maar daar was geen weg naartoe. Linksaf ging ik richting Cape Cross en rechtsaf zag ik Torra Bay en Terrace Bay aangegeven staan. Ik was onderweg naar Terrace Bay waar ik een nacht zou blijven.

Leeuwen aan de Skeleton Coast – Hoogtepunten Damaraland

Ik heb nog een heel stuk moeten rijden voordat ik er was. In het landschap veranderde niet veel meer en ik hield mijn ogen open voor de leeuwen. Het waaide, het was koud en alles zag er grauw uit. Een wereld van verschil met vanmorgen, toen had ik het nog super warm gehad. De lucht was vol met mist en heel soms kwam de zon er nog even door maar voor de rest zag de wereld er hier troosteloos uit.

Deze kust, de skeleton coast, wordt niet voor niets de grootste begraafplaats voor schepen genoemd. Vroeger kon men gewoon niet zien waar de zee eindigde en het strand startte door deze heftige zeemist. Meestal heb je na het strand wel bomen of ander groen maar hier loopt het strand….de woestijn nog zeker 40 km landinwaarts. Er is dus niets wat jou moet wijzen op het feit dat je richting de kust gaat als je alleen maar navigeert op ouderwetse wijze.

Terrace Bay - Skeleton Coast NP - Namibie

Terrace Bay - Skeleton Coast NP - Namibie

Bij Terrace Bay trof ik vissers, aan de hele kust ben ik trouwens niemand anders dan een aantal vissende mannen tegen gekomen. Ik heb er leuke gesprekken mee gehad en vond het wel leerzaam. De groep die naast mij zat in Terrace Bay kwam uit Zuid Afrika, zij kwamen hier elk jaar om te vissen. Ik leerde ze kennen toen zij hun vangst aan het schoonmaken waren. Zij wezen mij erop dat ik wel een voetafdruk zou kunnen zien van een leeuw, als ik geluk had misschien ook wel een leeuw…of zou ik dan pech hebben? Je bent hier echt alleen, niemand kan je helpen, je kunt niet bellen voor hulp…

Dus toen ik later die dag toch de voetafdruk zag van de leeuw zorgde ik ervoor dat ik mijn auto er dichtbij parkeerde zodat ik niet ver van mijn auto zou zijn.

Pootafdruk Leeuw - Skeleton Coast NP - Namibie

Je weet het maar nooit he? Er is niets waar achter zo’n enorm beest zich kan verschuilen op de vlakte van een woestijn maar toch neem ik graag het zekere voor het onzekere.

Shipwreck - Skeleton Coast NP - Namibie
Overal langs de kust vind je er overblijfselen van scheepswrakken.

Hoogtepunten Daramaland – Een Uniek gebied in Namibië

Waar verblijven aan de Skeleton Coast

Vooraf moet je een hotel besproken hebben omdat je moet betalen om NP skeleton coast binnen te gaan. Je moet daarbij aangeven waar je naartoe gaat, hoeveel nachten je blijft en waar je het NP weer verlaat. Dit alles komt op je vergunning te staan en kan gecheckt worden als je de Skeleton Coast weer verlaat.

Terrace Bay - Skeleton Coast National Park

Ik verliet de skeleton coast om naar Cape Cross te gaan. Daar verbleef ik een nacht op de campsite om daarna door te gaan naar Swakopmund. Ook die stad bezocht ik voor een tweede keer in mijn 10 weken durende reis door Namibië

Als je in Namibië reist mag je zeker dit unieke gebied niet missen. Ik snap wel dat je er geen nacht verblijft als je minder lang rondreist dan ik… maar die enorme leegte moet je echt meemaken. Het feit dat de woestijn zo de zee in verdwijnt is uniek!

Ben jij in Namibië geweest? Dan heb je vast ook een aantal van deze hoogtepunten Damaraland bezocht. Wat vond jij het mooiste plekje? Of waar zag jij de mooiste sundowner? (Zoals ze dat zo mooi noemen in Afrika!)

Sundowner - Brandberg
Sundowner Brandberg

Vond je deze tips handig?
Share / Pin of Bewaar deze link in je favorieten

Meer lezen over Namibië?

Ervaar de Kalahari samen met de San – Namibië / Botswana

Wat te doen bij Waterberg Plateau National Park

Bezoek het uniekek Kokerboomwoud nabij Keetmanshoop

7 dgn Etosha NP – Namibië

Paklijst Kamperen in Namibië met 4WD

Wat je ook zeker niet mag missen in Namibië!

Natuur Erfgoed van Namibië – Oudste bezienswaardigheden van Namibië

Dat jij net zo mag genieten van deze mooie wereld dan ik.

7 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *