Bezoek het unieke Kokerboomwoud en de Tuin der Goden – Keetmanshoop, Namibië

Ik was nog maar een paar dagen in Namibië toen ik het unieke kokerboomwoud nabij Keetmanshoop ging bezoeken. Ik was nog vol onder de indruk van de woestijn waar ik door reed, van de San waar ik de dag ervoor een wandeling mee had gemaakt .. En nu stond ik in een uniek bos met Quivertrees die ik nog nooit eerder had gezien. Het leek wel een sprookje!

Het was eigenlijk te warm die middag om naar het unieke kokerboomwoud te gaan maar ik kon het niet laten dus ik maakte al een kleine wandeling nadat ik mijn daktent had opgezet. Bij mijn auto was niet echt schaduw en de hitte moest ik nog aan wennen, zo van uit NL in de winter te komen in hartje zomer Namibië. In dit unieke kokerboomwoud liep ik op de paden en over de grote stenen en zag de kokerboom (quiver tree) om mij heen. Ik had het gevoel dat ik op een soort maanlandschap was…in een andere wereld .. waar de bomen wel iets weg hadden van die van ons maar toch ook niet.

Unieke Kokerbomenwoud

Bezoek het unieke Kokerboomwoud en de Tuin der Goden
Keetmanshoop, Namibië

Bomen in Namibië zijn speciaal. Bijvoorbeeld de Baobab boom, die is ook geweldig. Het is een enorme boom maar zo’n boom zul je nergens in Nederland treffen. En zo ook de kokerboom, deze is uniek in vorm en uiterlijk.

Het was die middag echt te warm en ik ging maar aan het zwembad in de schaduw liggen. Ik was bij Quiver Tree Forest Rest Camp en ik kon wat te drinken halen en mijn boek verder lezen. Rond een uur of 5 in de middag werden de cheeta’s gevoerd. Ik hou niet zo van dieren in gevangenschap maar ik had ze nog niet gezien en was toch wel benieuwd. Het verhaal achter deze twee cheeta’s is dat ze wees waren en opgevoed zijn door de twee honden van het stel wat hier woont. Dit was ook duidelijk te merken. De hond die zich als moeder opgeworpen had kreeg kopjes door het dunne kippengaas waarachter de cheeta’s zaten. Ze laten ze niet vrij lopen omdat de buren er dan een last van ondervinden en omdat ze zich eigenlijk niet zelf kunnen redden. Ze hebben wel een enorm land van vele km’s waarop ze kunnen rondlopen.

Campsite nabij Kokerbomenwoud

Hierna ging ik eten koken, ik moest nog helemaal wennen aan het leven in een daktent en op campsites van Namibië. Het werd me een beetje lastig gemaakt door de wind die opstak, het begon te regenen… Donkere en dreigende luchten bleven die avond hangen en toen ik het unieke kokerbomenwoud weer inging.

Koken op de campsite van het Kokerbomenwoud

Mijn daktent bij het kokerbomenwoud

Lees ook eens deze blog van Annemarie van Is het nog ver? Praktische Tips voor het Kamperen in Namibië

Het unieke kokerboomwoud van Namibië

De vorm van de unieke kokerboom is echt geweldig om te zien. Er staan in dit stuk unieke kokerboomwoud zo’n 250 kokerbomen waarvan de grootsten wel zo’n 200 a 300 jaar oud kunnen zijn.

Unieke kokerbomenwoud in Namibie

In de middag zag ik het unieke kokerboomwoud zo, mooie blauwe lucht met witte wolken. Net als NL, alleen dan met een temperatuur die ver boven de 30 ging. Op de vlakte, stenen, was het echt te warm. Zonder een zuchtje wind.

Unieke kokerbomenwoud in Namibie

In de avond gaf het dreigende weer mij mooie luchten over dit unieke kokerboomwoud waardoor ik juist geweldige foto’s kon maken. Ik bleef er zo lang mogelijk rondwandelen om alle kleuren op te vangen van deze mooie zonsondergang.

Omdat de luchten zo dreigend werden en het ook al best donker begon te worden ben ik terug naar mijn 4WD met daktent gegaan. Lopend over de grote stenen, langs de vele kokerbomen en de mooie uitzichten achter mij latend ging ik terug naar de Quiver Tree Forest Rest Camp. Het was nog maar mijn eerste week van 10 weken reizen door Namibië maar wat vond ik het nu al geweldig!!

Unieke kokerbomenwoud in Namibie

Unieke kokerbomenwoud in Namibie

Ik kon maar moeilijk afscheid nemen die avond. Samen met wat andere toeristen liep ik rond tussen de unieke kokerbomen. Veel toeristen waren er niet in deze corona tijd. Juist super om er dus in die tijd te zijn en het kokerbomenwoud bijna voor jezelf te hebben. Toen de druppels begonnen te vallen liep ik het stuk terug naar mijn daktent.

Unieke kokerbomenwoud in Namibie

Unieke kokerbomenwoud in Namibie

In elk land waar je komt vind je nieuwe favorieten … Ik had weer een favoriet te pakken!

Unieke kokerbomenwoud in Namibie

Unieke kokerbomenwoud in Namibie

Unieke kokerbomenwoud in Namibie

Ik voelde me gelukkig en een soort van vereerd dat ik het mag en kan aanschouwen. Hebben jullie dat ook wel eens tijdens een reis? Hoe heerlijk is het om ook dat te beseffen! Daarbij wetende dat ik nog een hele tijd voor me had om het land te ontdekken.

Tuin der Goden – Keetmanshoop

Toen ik de volgende dag verder ging moest ik natuurlijk ook even God’s Playground bezoeken. In het Nederlands hebben ze daar Tuin der Goden van gemaakt. Als er reuzengoden met een aantal dobbelstenen zouden spelen dan zou dat hier zijn geweest, dat is het verhaal erachter. Ik heb er een korte wandeling gemaakt en heb mij verbaasd over het indrukwekkende landschap. Een woestijn landschap met stapels aan stenen, rotsblokken…

Hoe apart is het?

Tuin der Goden

Er zijn meerdere bewegwijzerde wandelroutes in de Tuin der Goden. Als je er de tijd voor hebt, en het is minder warm, is het zeker de moeite waard om hier een wandeling te maken!

Tuin der Goden nabij Kokerbomenwoud

Tuin der Goden nabij Kokerbomenwoud

Waar verblijven?
Nabij het unieke kokerboomwoud

Zoals gezegd verbleef ik op het Quivertree Forest Rest Camp. Vanaf de campsite loop je zo het kokerboomwoud in. Ik vond dit wel een mooie plek maar door de hitte was het er in de middag gewoon haast niet uit te houden. Er waren weinig bomen of schaduwplekken dus de warmte blijft er echt hangen. Op de campsite zijn er gezamenlijke douche en toiletruimtes. Alles is ruim opgezet en elke campsite bezit over een zitgelegenheid en een soort beschutting in de vorm van een boom. Wel is er bij het hoofdgebouw, ongeveer 10 minuten lopen vanaf het kokerbomenwoud (achterzijde campsite) een zwembad en wat gekoeld drinken te koop.

Als je de zonsondergang graag wil zien in het unieke kokerboomwoud dan is Quivertree Forest Rest Camp echt een aanrader.

Stokstaartje bij Kokerbomenwoud
Tam Wees Stokstaartje bij Kokerbomenwoud

Komen & Gaan

Het Unieke Kokerboomwoud ligt een kwartiertje (16 km) rijden buiten Keetmanshoop.

Van Windhoek naar Quivertree Forest is het zo’n 500 km rijden. Namibië heeft goede wegen en infrastructuur dus dat is heel prima te doen in een dag.

Als jij je reis vervolgt vanaf het unieke kokerboomwoud kan ik je aanbevelen om de Fish River Canyon te bezoeken. Dit is vanaf Quivertree Forest zo’n 190 km en dus zo’n 2.5 uur rijden. Ik ben 3 dagen bij Canyon Roadhouse geweest en vond dat wederom echt een geweldige plek!

Fish River Canyon vanaf Kokerbomenwoud

Heb je wat meer tijd?

Dan is het natuurlijk leuker om halverwege nog een tussenstop te maken. Aangezien ik alle tijd had heb ik eerst een overnachting gehad in Bagatelle Kalahari Game Ranch Campsite nabij Mariental. Daar zette ik voor het eerst mijn daktent op en ontdekte hoe het is om te kamperen in Namibië. Ook had ik daar mijn eerste bushwalk met de mensen van de San. Super interessant en een heerlijk begin van deze reis.

Bagatelle Kalahari Namibie

Achter mij liep ik zo een rode zandheuvel op zodat ik een uniek uitzicht had over deze prachtige omgeving.

Kun je het je voorstellen? Dit was mijn eerste kennismaking met kamperen in Namibie… 10 mooie weken zouden volgen!

Vond je deze tip de moeite waard, bewaar hem dan in je favorieten.

Meer lezen over Namibië?

10 handige feiten over Namibië

15 interessante feiten over Namibië

Oudste Bezienswaardigheden van Namibië

Roestige Scheepswrakken aan de Skeleton Coast

Maar ook… Beroofd in Otjiwarongo – Namibië

Lees in dit overzicht waar ik allemaal in de 2,5 maanden ben geweest in Namibië

Solo Rondreis Namibië met 4WD – 10.000 km Alleen in Namibië rondreizen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

8 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *