Wat te doen bij Waterberg Plateau National Park – Namibië – Geniet van alle luxe bij Waterberg Wilderness

In eerste instantie stond deze mooie plek niet op mijn reisprogramma maar wat ben ik blij dat ik een paar dagen mocht genieten van alle luxe bij Waterberg Wilderness. Na een regenachtig bezoek aan Ghaub, waar ik zou kamperen, ben ik snel doorgereden naar Waterberg Plateau National Park. Ik verbleef bij het geweldige resort Waterberg Wilderness bijna bovenop Waterberg Plateau National Park. Daar genoot ik volop van het uitzicht over de Kalahari terwijl ik bij mijn eigen kleine prive zwembadje zat. Ik had na een paar dagen regen nu volop zon en ik was weer helemaal in mijn element!

Mijn verblijf bij Waterberg Wilderness Resort bij Waterberg Plateau National Park

Wat een geweldig privé terras he?

Waterberg Plateau National Park is een nationaal park wat zich in Centraal Namibie bevind. De dichtsbijzijnde grote stad is Otjiwarongo, hier heb ik niet zo zulke fijne herinneringen aan… Het park ligt 200 meter boven zeeniveau en doordat het vrij ontoegankelijk is voor mensen zijn er reeds in 1972 een aantal bedreigde diersoorten geplaatst zoals bijv de zwarte neushoorn. Op meerdere plekken in Namibie zijn dieren teruggeplaatst die afkomstig zijn uit Waterberg Plateau National Park.

In het Waterberg Plateau National Park leven 200 verschillende soorten vogels en 25 soorten zoogdieren, waaronder de witte en zwarte neushoorn en de sabelantiloop.

Waterberg Wilderness Resort

Toen ik ging inchecken kon ik kiezen waar ik wilde verblijven. Ik koos de iets minder dure optie maar die was kennelijk toch niet beschikbaar en per direct kreeg ik een upgrade naar de huisjes met eigen zwembadje en super uitzicht over de Kalahari. Hier was ik natuurlijk veel blijer mee en mijn geluk kon niet op toen ik de rondleiding kreeg bij het huisje.  Het was van alle gemakken voorzien en toen ik er alleen was kleedde ik snel om in bikini en genoot ik van mijn eigen plekje voor de eerstkomende 2 dagen.

Mijn verblijf bij Waterberg Wilderness Resort
Zicht vanaf de Waterberg op mijn verblijf bij Waterberg Wilderness Resort

Als je even wil genieten zonder dat je moet nadenken over waar je gaat eten of wat je zelf gaat maken (4WD met daktent reis dingetje natuurlijk) dan is dit ook wel fijn. Ze hebben op elk niveau van hun resort een restaurant. Dus daar waar ik incheckte was een restaurant voor dat niveau van verblijf, een niveau lager. Dit was meer met zicht op de bossen van de berg en het niveau waar ik verbleef was iets hoger en had zicht op de Kalahari woestijn. Ontbijt en diner zijn inbegrepen bij de prijs. Lunch is ook bij te boeken bij dit restaurant. Ik had nog wat in mijn koelkastje in mijn 4WD en dus heb ik lekker crackers met smeerkaas en komkommer bij mijn privé zwembadje gegeten.

Bij het inchecken had ik al gezien dat er verschillende mogelijkheden waren om mij die dag en de volgende dag te vermaken. Er worden verschillende wandelingen geboden maar ook safari drives in het Waterberg Plateau National Park. Het nationaal park bestaat uit de Waterberg en een gebied van maar liefst 8000 hectare in de omgeving.

Natuur Wandelingen Waterberg

Er zijn verschillende wandelingen te maken zonder begeleiding maar dan kom je niet bovenop de Waterberg. Ik was blij toen een Frans meisje deze wandeling boekte en ik erbij kon aansluiten. Samen gingen we de klim aan en de gids vertelde over de achtergrond van deze mooie tafelberg. Hij vertelde dat er juist dieren op de berg waren uitgezet zodat ze veilig konden leven. De berg is namelijk erg moeilijk begaanbaar en zodoende grotendeels vrij van stropers. De dieren kunnen zich zo vrij voortplanten, bijv de neushoorn, en er zijn zodoende al meerdere dieren uitgezet in andere gebieden.

Wandelen op de Waterberg Plateau National Park

Wandelen op de Waterberg

De natuur is indrukwekkend op alle fronten.
Op dit uitzicht vanaf Waterberg Plateau National Park raak je toch nooit uitgekeken?

Wandelen op de Waterberg Plateau National Park

Historische Wandelingen Waterberg

De Waterberg is historisch gezien ook een belangrijk punt in de geschiedenis van Namibië. De Herero verloren hier hun laatste slag tegen de Duitse koloniale troepen. Tijdens mijn hele reis kwam ik natuurlijk veel historie over deze strijd tegen, nooit eerder had ik mij erin verdiept en ik kende alleen de NL achtergrond een klein beetje in zuidelijk Afrika. Duizenden Herero werden gedood hier en velen verloren hun leven in de Kalahari woestijn toen zij verdreven werden door droogte.

Missionary Path en het History Path zijn twee voorbeelden van wandelingen die op en nabij de Waterberg zijn uitgezet met pijlen en met uitleg over de omgeving.

Historische wandelingen op de Waterberg Plateau National Park

Historische wandelingen op de Waterberg Plateau National Park

Historische wandelingen op de Waterberg Plateau National Park

Safari Drive Waterberg Plateau National Park

Deze drives worden in meerdere vormen aangeboden door het resort. Als je na de wandelingen en natuurlijk ook nog even genieten van het fijne zwembad met super uitzicht nog tijd over hebt kun je hier ook safaris boeken met gids.

Natuur rondom Waterberg Plateau National Park

Safari bij Waterberg Plateau National Park
Deze voetafdruk van een cheetah vond ik tijdens mijn wandeling dus neem van mij aan, ze lopen er!

Waar verblijven tijdens je bezoek aan Waterberg Plateau National Park

Er zijn in de omgeving van Waterberg Plateau National Park ook andere opties om te verblijven natuurlijk. Ik ben alleen bij Waterberg Wilderness geweest, ik heb mij daar heerlijk in alle luxe ondergedoken voor 3 nachten. Je zit bij hen deels bovenop de Waterberg en kan genieten van een super uitzicht. Daarnaast hebben ze ook opties om te kamperen. Ik zag bij de verschillende kampeerplekken ook een zwembad en mooie gelegenheden om te douchen. Dit is wat lager op de Waterberg.

Natuur rondom Waterberg Plateau National Park
Uitzicht vanaf het restaurant van Waterberg Wilderness

Waterberg Guest Farm en Cheetah View Logde zouden voor mij betaalbare opties zijn in de nabije omgeving van Waterberg.

Wat te doen na je bezoek aan Waterberg Plateau National Park?

Hoba Meteorite – Nabij Ghaub

Als je richting de kust reist is het zeker wel een leuke stop onderweg. De Hoba Meteoriet is met een gewicht van 60 ton veruit de grootste meteorieten die ooit gevonden is. Het is uniek dat een meteoriet zo groot in zijn geheel op aarde terecht komt. Meestal verbranden ze bij binnenkomst in de atmosfeer. De Hoba Meteoriet is met 3 bij 3 meter best groot en nadat hij tijdens het werken op het land gevonden werd deels uitgegraven en nu dus goed te bezichtigen. Ze hebben er zelfs een kampeerplek omheen gebouwd…

Unieke Hoba Meteoriet nabij Ghaub

Dinasaur Footprints – Nabij Kalkfeld

Nabij Kalkfeld kun je enorme dinosaurus voetafdrukken bewonderen. Ik verbleef een nacht bij Mount Etjo Safari Logde op de campsite. Deze is een paar km vanaf de logde en vanaf die plek kun je makkelijk de wandeling starten naar de voetafdrukken in het steen. De middag dat ik daar kampeerde, net na het moment dat ik beroofd werd in Otjiwarongo, liep ik hier naar boven.

Dinosaurus voetafdruk bij Mt Etjo

Dinosaurus voetafdruk bij Mt Etjo

mijn kampeerplek bij Mount Etjo - Dinosaurus voetstappen
Van de zonsondergang genieten op mijn kampeerplek bij Mount Etjo – Dinosaurus voetstappen

Dragon’s Breath – Nabij Tsumeb

Ondergronds meer nabij Tsumeb. Nu ik deze blog aan het samenstellen ben kom ik die tegen. Ik ben er dus niet gewest maar als ik dit mooie plekje gekend had was ik er zeker naartoe gegaan. Ondergronds meer, lijkt me wel een erg leuk avontuur!

 

Ik deel graag nog wat foto’s met jullie van dit mooie plekje

Sundowner op Waterberg Plateau National Park

Waterberg Plateau National Park - Namibie

Waterberg Plateau National Park - Namibie

Missionary Path sign

Waterberg Plateau National Park - Namibie

Bord met uitleg en beschrijving bij het History Path

Waterberg Plateau National Park - Namibie

Waterberg Plateau National Park - Namibie

Vond je deze post interessant?
Pin – Share – Like 🙂

Wil je meer lezen over Namibie?

Bezoek het Unieke Kokerboomwoud nabij Keetmanshoop

Solo Rondreis Namibie met 4WD – Over de 10.000 km 

10 Handige Feiten voor jou bezoek aan Namibie

15 Interessante Feiten voor jou bezoek aan Namibie

Natuur Erfgoed van Namibie

Of blijf je liever iets dichterbij maar toch echt Afrika?
Bezoek Fes, Marokko

Complete reisgids Fes – Bezienswaardigheden Fes marokko

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *