Het meest kleurrijke straatje van Chennai – Tamil Nadu, India

Ik was in Chennai voor het eerst begin december 2016 en daar zag ik het meest kleurrijke straatje van Chennai. Ik was er omdat ik voor de eerste keer een 10 dagen meditatie ging doen. Het was een vreemde tijd waarin het weer onvoorspelbaar was met een orkaan die over was gekomen en later nog over zou komen tijdens de vipassana maar dat CM Jayalalithaa zou overlijden en wat dat zou veroorzaken had ik niet kunnen bedenken.

Ik mocht mijn hotel niet meer uit, buiten was het chaos. Op de televisie zag ik de straat waar ik die dag daarvoor nog doorheen was gereden met mijn gids.. Ik zag dat de weg die toen verlaten was nu zwart zag van de mensen. Rouwende mensen maar ook een kwade menigte die niet geloofde wat er gebeurt was. Die het niet vertrouwde en over hekken klom om dichterbij het lichaam van Jayalalithaa te komen.

Ik zat die dag gekluisterd aan de tv

Die dag ervoor had ik langs het strand gelopen. De boulevard, dat kun je niet vergelijken natuurlijk met een boulevard bij ons… maar het eerste deel had wel mooie standbeelden en leuke plekken waar je kon zitten maar het deel bij de vismarkt is anders. Daar zag ik de overblijfselen nog steeds van de tsunami in 2004. Zo lang geleden al maar nooit is alles weer hersteld of nieuw gebouwd.  Toen ik vanuit daar weer richting de stad ging was ik zo verrast met het straatje wat ik zag.

Ik heb nog nooit zo’n kleurrijke straat gezien. Ik denk dat dit het mooiste, maar misschien ook een van de armste, straatje van Chennai is!

Overal waren mensen, iedereen was bezig met de dagelijkse bezigheden. Sommige mensen zagen me lopen en gaven me een glimlach en zeiden hallo. Engels lukte niet echt hier maar met handgebaren was het toch leuk om even een kort ‘gesprekje’ te voeren.

Het meest kleurrijke straatje van Chennai – Tamil Nadu, India

Loop jij even met mij mee door dit meest kleurrijke straatje van Chennai? Ik laat je het graag even zien!

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

Iedereen is druk met het schoonmaken van de vis of het verkopen of kopen van fruit

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

Meest Kleurrijke straatje van Chennai

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

Gewoon even zitten voor je huis en wachten op een koper voor jouw voorraad vis!

Ik moet zeggen dat ze hun best deden om mij nog wat te verkopen 😉

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

Alles kun je vinden hier, van stenen huizen naar hutten, meest kleurrijke straatje in Chennai.

Deze straat is dichtbij de kust te vinden. Nabij de vismarkt, en het toen (2016) nog steeds verwoeste stuk door de tsunami…

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

Kijk dat kippenhok, er was nog maar 1 kip aanwezig… waar zou de rest zijn?
Hindoe leek mij hier leidend dus moeten ze nog ergens lopen.

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

Het dagelijkse beeld van kleurrijk gekleede vrouwen bij de plaatselijke groentewinkel

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

De afwas staat buiten de deur te drogen!

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

Zij was echt hard aan werken, de schubben van de vis verwijderen.

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

Wat een geweldige muurschildering! Alleen al die kleuren al!

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

Ontdek Lokaal Chennai – India

Het meest kleurrijke straatje van Chennai - Tamil Nadu, India

En geloof mij, er zijn natuurlijk heel veel van dit soort kleurrijke straatjes in India. Zorg dat jij als je in India bent ook die zijstraatjes neemt en dat je getuige mag zijn van het lokale leven in India .

Het is een arm deel van de stad. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het arme deel het mooiste en kleurrijkste deel van de stad is. Hoe meer geld men heeft hoe minder kleur er is te zien. Ook de dagelijkse bezigheden die je nu op straat ziet gebeuren blijven dan binnenshuis of binnen de omheining van de woning.

Waar ligt Chennai?

Chennai ligt in de staat Tamil Nadu. Die staat ligt in het zuidelijke puntje van India en dan aan de rechterkant, de kant waar Sri Lanka ook voor de kust ligt. Aan de linkerkant van de punt van India ligt de staat Kerala.

Chennai is de hoofdstad van de staat Tamil Nadu en dus een grote stad met vliegveld. Chennai ligt aan de kust maar een echte badplaats is het niet.

Dus als je het ‘echte’ India wil zien, neem dan die kleine kleurrijke straatjes!

Wil je meer lezen van mijn reizen door India?

Het ultieme avontuur: De Rickshaw Challenge – India

Zonsopgang bij de Taj Mahal – Agra, India

Streetfood cultuur in Mumbia, India

Of kijk op mijn India pagina voor het overzicht

Ook ging ik in 2019 naar India om een yoga cursus te doen

3 weken in een Yoga Ashram – 200 RYT cursus in Pushkar, India

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

Tags:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *