Fietsen bij Trinidad – Op de fiets naar het strand van Playa Ancon, Trinidad – Cuba

Trinidad is echt een stad die je niet mag missen! De mooie, met kinderkopjes gevulde straten die je terug in de tijd laten wanen. De muziek die dan ook nog op elke straathoek klinkt en de geweldig gekleurde huizen en gebouwen die het plaatje compleet maken! Ga fietsen bij Trinidad bijvoorbeeld, zorg dan dat je ook genoeg tijd hebt om de omgeving te verkennen en fiets naar het strand van Playa Ancon bijv.

Of ga paardrijden in Topes de Collantes

Fietsen in de omgeving van Trinidad

Fietsen in de omgeving van Trinidad

Fietsen bij Trinidad – Verken de omgeving van Trinidad

Ik wilde de omgeving ook een beetje verkennen en ben gaan fietsen bij Trinidad. Ik huurde mijn fiets via mijn casa. De stad heb je binnen een dag gezien, om er dan alsnog elke keer even rond te dwalen is gewoon super. Dus een halve dag activiteit was voor mij voldoende. Fietsen naar de kust is dan een hele leuke optie. Van Trinidad naar Playa Ancon, de bekende kustplaats, is ruim 11 km.

Ik vond het dan wel lekker om er iets meer van te maken en heb de route via La Boca gefietst. Dat bracht mij op de heenweg via dit kleine dorpje op ruim 13 km.

Fietsen bij Trinidad

La Boca is echt een heel klein dorpje wat niet veel toerisme kent en daardoor juist erg authentiek was. Ik vond het heerlijk om daar even aan het strand te zitten. Ik was vroeg en er was nog niks open maar ik zag wel deze ‘hunk’ uit het water komen! Hij had zijn avondeten al bij elkaar gevist, op een geweldige wijze moet ik er wel bij zeggen!

Dit is nog echt vissen!

Fietsen naar het strand van Playa Ancon, Trinidad - Cuba

Fietsen bij Trinidad – Verken de omgeving per fiets

Fietsen bij Trinidad

Toen ik verder fietste kwam ik langs vele privé strandjes. De eerste die ik op liep leek leeg….totdat ik bijna bij het water was en er toch ineens een man uit de bosjes kwam lopen. Hij gaf aan dat het zijn strand was en dat als ik er gebruik van wilde maken dit natuurlijk een paar centjes kostte. Jammer…ik ben gelijk maar weer weg gegaan.

Fietsen bij Trinidad - Cuba

Een paar van die kleine, leuke strandjes verder was er een onbemand en daar heb ik even wat Yoga oefeningen gedaan. Altijd lekker om even te doen en de plek was natuurlijk super daarvoor!

Fietsen en Yoga – Heerlijke combinatie!

Fietsen bij Trinidad

Met de enige toeschouwer die ik dan ook maar even in het zonnetje heb gezet 🙂 #krab

Toen ik doorfietste kwam ik al snel bij het bekende  plaatsje Playa Ancon aan. Dit is een toeristische trekpleister met mooie lange stranden. Om die reden is het dus volgebouwd met grote hotelketens en mooie terrassen en ligbedden. Iets wat ik nog niet gezien had in Cuba. Ik wilde mijn fiets stallen en er kwam gelijk iemand aan dat ik dat niet aar mocht doen maar hij wees me een plek en gaf aan dat ik daar voor moest betalen. Dat vind ik altijd zo flauw! Uiteindelijk mocht ik hem in een hoekje van de autoparkeerplaats zetten maar moest dus wel betalen.

Fietsen bij Trinidad – Playa Ancon

Hmm…ik ben verder gefietst maar de hele strook was zo. Uiteindelijk toch maar naar een parkeerplaats maar deze man was iets aardiger. Omdat ik een eigen slot had hoefde ik niet te betalen…maar ik mocht het niet doorvertellen 🙂

Uiteraard doe ik dat ook niet…dus niet doorvertellen he?

Fietsen bij Trinidad

Fietsen bij Trinidad

Ik heb even op het strand gelopen en genoten van de branding en het verfrissende water. Ik heb een blikje fris gekocht en er zittend in het zand van genoten. Na een uurtje ben ik weer opgestapt en ben ik weer verder gaan fietsen bij Trinidad maar nu in de richting van Trinidad.

Dezelfde weg terug, zodat je om het meer fietst en dan door naar het plaatsje Casilda. Ook een heel klein plaatsje waar ik een aantal casa’s zag, wat lokale winkeltjes en heel veel verkeer richting Trinidad. Ik ben ook doorgefietst naar Trinidad omdat ik eigenlijk wel last kreeg van mijn knieeen en rug… De fiets was te klein en er echt lekker op doortrappen lukte niet 🙂

Fietsen bij Trinidad

Uiteindelijk dus een leuke tocht van zo’n 25 km gefietst met een paar leuke stops erin. Ik kan het iedereen aanraden. Ook leuk als je lekker een dagje naar het strand wil gaan. Ik had wel mijn bikini meegenomen maar had uiteindelijk toch geen zin in zwemmen 🙂 Je kunt er heerlijk liggen en zwemmen en ik zag een heel aantal toeristen die ik in Trinidad ook gezien had. Zij waren met de taxi gekomen voor een dagje strand!

Als je deze post leuk vond om te lezen zou ik het leuk vinden als je hem verder deelt voor anderen 🙂

Fietsen - Cuba

Of een wandeling door het kleurrijke Trinidad de tocht die beschreven wordt in de Lonely Planet.

En boek jij een Casa of een Hotel? Lees mijn ervaring met de Casas!

Wat te doen in Playa Larga – Varkensbaai

Hoogtepunten van Matanzas

Wil je meer weten over mijn rondreis door Cuba? Kijk dan eens hier

Zoek je meer zinvolle inspiratie?

Mindful Leven – Wat je aandacht geeft groeit!!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

Tags:
18 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *