Paardrijden in Topes de Collantes – Trinidad, Cuba – Ontdek Grand Parque Natural Topes Collantes

Paardrijden in Topes de Collantes is een heerlijke optie om de omgeving van de kleurrijke stad Trinidad te ontdekken. Iedereen die zich voorbereid op een trip naar Cuba weet dat je dit plaatsje zeker moet bezoeken. Geweldige gebouwen en huizen in alle kleuren. Die straten die nog de kinderkopjes bevatten die vroeger meekwamen op de schepen die slaven te vervoerden en het zwaartepunt en evenwicht goed moesten houden op de boten..

De muziek die er de hele dag te horen is vanuit de vele restaurantjes! De hele sfeer die er heerst mag je gewoon niet missen.

Trinidad - Topes de Collantes

Dit stadje ligt in de provincie Sancti Spiritus en is gesticht op 23 december 1514, toen nog onder de naam Villa de la Santisima Trinidad. Het is het best bewaarde stadje van de carribean uit de tijd dat de suikerhandel het grootste exportproduct was en ook om die reden het bezoeken waard!

Grand Parque Natural Topes de Collantes – Trinidad

Ik ben er een aantal dagen geweest en op 1 van die dagen huurde ik een paard en gids en ging ik paardrijden in het natuurgebied Topes de Collantes. Je rijdt zo het stadje uit het natuurgebied in en dus is dit super goed te doen als dagtripje. Als je verder het gebied in wil is het beter om een trip te boeken zodat je met de auto naar een startpunt van een looproute gebracht wordt. Maar eerlijk gezegd vond ik het heerlijk om de middag nog even lekker de stad in te kunnen 🙂 En ook nog eens op de rug van een paard!

Paardrijden in Topes de Collantes

Trinidad - Topes de Collantes

Het regende een klein beetje toen ik weg ging maar al snel werd het heerlijk weer.

Ik kreeg Bruno, een klein mooi paardje!

De paden die we bereden waren soms een beetje lastig voor mijn paardje….dacht ik. Ik heb vaker paard gereden maar het was al wel een tijdje geleden maar dan nog. Ik vond die stenen in het zandpad toch wel lastig…en ik had geen zin om met paard en al uit te glijden 🙂 Alles is helemaal goed gegaan natuurlijk!

Paardrijden in Topes de Collantes

Paardrijden in Topes de Collantes - Trinidad

Maar ook mooie zandpaden met geweldige uitzichten uiteraard!

Na een tijdje kwamen we bij een plek aan, gecreëerd voor de toeristen uiteraard, waar een man stond die ons koffie aanbood. Ook had hij sigaren 🙂 Ik heb een heerlijk bakje koffie gedronken en even gesproken met een Belgisch stel wat ook langs kwam met paard en wagen.

Een andere optie is dus om met paard en wagen de tocht Topes de Collantes in te doen 🙂

Paard rijden in Topes de Collantes

Paardrijden & Koffie drinken

Grand Parque Natural Topes de Collantes – Cuba

We vervolgden onze weg en gingen op pad naar de waterval. Het laatste stuk was niet te doen voor het paard en kon ik gaan lopen. Leuk pad langs een steeds breder worden riviertje en op een gegeven moment hoorde ik het water kletteren. Aan het eind van het pad wachtte een mooie waterval die in twee fasen naar beneden kwam. Het voordeel hiervan was dat we op verschillende hoogtes een soort bad hadden en er dus gezwommen kon worden!! Om die reden kon je er dus ook drinken en snacks kopen 🙂

Paard rijden - Topes de Collantes

Neem een verfrissende duik bij de waterval

Paardrijden in Topes de Collantes

Paard rijden - Topes de Collantes

Na deze pauze reden we door naar het hoogste punt wat ons een geweldig uitzicht bood over de vallei. Mijn gids kon wel Engels…maar helaas te weinig om hem veel vragen te stellen en om er ook nog eens dieper op in te gaan. Ik wist wel dat de vallei van de suikermolens wordt genoemd en helaas heb ik op mijn trip in Topes de Collantes hier niets van gezien.

Uitzicht over de omgeving van Topes de Collantes

Paard rijden - Topes de Collantes

Paardrijden in Topes de Collantes - Trinidad

We gingen nog een stuk verder het park in en kwamen uit bij een restaurant waar ik even lekker kon zitten, relaxen en wat kon drinken. Ook hier zag ik weer het varken aan het spit. Dit zie je erg veel in Trinidad, een man die erbij zit met een sigaar op de lip, draaiend aan het spit. Het varken wordt even later aangesneden en op een tafel gelegd.

Paardrijden in Topes de Collantes - Trinidad

Op de terugweg gingen we niet weer over het hoogste punt en ik moet eerlijk zeggen dat ik het voor Bruno, mijn paardje niet zo erg vond. Ik had uiteraard het uitzicht nog wel een keer willen zien maar de tocht er langs was ook mooi! Deze bracht ons door een klein dorpje waarna we al snel weer terug bij de weg waren die ons Trinidad in leidde.

Paardrijden in natuurgebied Topes de Collantes

Trinidad – Cuba

Paardrijden in Topes de Collantes - Trinidad

Ik vond het heerlijk om zo even in de natuur rond te rijden. Het paardrijden was al lang geleden voor mij en dan in deze omgeving vond ik het helemaal super!

Hoe, wat en waar?

Ik regelde deze trip via mijn Casa. De kosten voor deze ochtend waren 25 euro en ik kon dit betalen aan mijn gastvrouw, zij betaalde diezelfde avond mijn gids die daarvoor langs kwam.

Iedereen werkt samen in Cuba dus kun je bij de Casa’s eigenlijk al je trips regelen. Zij hebben namelijk alle contacten voor je. Om op die manier ook het geld te besteden bij de lokale bevolking en de kleine zelfstandige vond ik een heel goed plan en voelde heel goed!

Ik verbleef in Trinidad bij Casa Georgina Zayas (TITI) en dit was zo’n 10 minuten lopen vanaf het toeristische centrum.

 Als je deze post leuk vond om te lezen ..
zou ik het heel leuk vinden als je hem verder deelt voor anderen 🙂

Paardrijden Topes de Collantes

Als je meer wil lezen over Cuba kijk dan eens naar mijn Hoogtepunten van Cuba (3 weken)

Fietsen van Trinidad naar Playa Ancon voor een middagje strand?

Of een wandeling door het kleurrijke Trinidad zoals aanbevolen door de Lonely Planet

Naar de sigarenboer in de Vallei van Vinales

Wat boek jij? Een Casa of een Hotel?

Wat een reis echt mooi maakt is het contact wat je hebt met de lokale bevolking!

Extra Dimensie Reizen: Veilig Contact met Lokale Bevolking

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

Tags:,
33 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *