Hoogtepunten van Matanzas – Cuba – De City of Brigdes

Echt wel een leuke stad om te verkennen is Matanzas. Het is een grote stad met iets over de 145.000 inwoners. Ik verbleef er 2 nachten en ging daarna door naar Varadero om ook nog even van het strand te genieten. Matanzas is de hoofdstad van de provincie met diezelfde naam. De stad is goed te bereiken vanaf Varadero wat op 32 km afstand is maar ook vanuit Havana goed te doen voor een dagtrip. In deze blog deel ik graag de hoogtepunten van Matanzas met jullie.

De stad wordt ook wel City of Brigdes genoemd omdat de stad maar liefst 17 bruggen heeft. Deze gaan over de rivieren Rio Yumuri, San Juan en Canimar. Ik heb een tijdje bij een van die mooie bruggen gezeten en maakte 1 van mijn favoriete foto’s hier!

Deze brug heet Puente Calixto Garcia en stamt uit 1899.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Hoogtepunten Matanzas – Wat te doen?

Wat is er allemaal te doen in Matanzas? Toen ik deze stad opzocht kwam ik niet veel tegen wat mij aantrok om deze stad ook aan te doen. Het was mijn casa eigenaar in Havana die me zei dat ik hier een aantal dagen naartoe moest gaan omdat de stad toch wel veel te bieden had. Ik vond de sfeer van de stad wel erg fijn moet ik eerlijk zeggen.

Het is er relaxed en ietwat artistiek.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Hoogtepunten van Matanzas, city of Bridges – Cuba

De beste manier om een stad Matanzas te leren kennen is natuurlijk veel lopen en dat doe ik dus ook. Die eerste avond liep ik in de omgeving van mijn casa en zag ik een enorm varken in de straat staan. Hoe verrassend is het dan dat je die de volgende dag op de rug ziet liggen aan de andere zijde van de straat.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Zo werkt het hier nog … ook in de stad!

En door..

naar leukere momenten en plekken in deze minder toeristische stad Matanzas!

Parque de la Libertad

In het centrum van Matanzas heb je een aantal pleinen. De grootste heet Parque de la Libertad. Het plein is omringd door de meest geweldige historische gebouwen. Ik vond het heerlijk om hier gewoon even te zitten. Daarbij kun je natuurlijk ook in dit park gebruik maken van de landelijke wifi.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Midden in het park staat een bronzen standbeeld van Jose Marti

Parque la Vigia

Stukje verderop heb je een kleiner park genaamd Parque la Vigia met ook een mooi standbeeld middenin. Dit parkje trok wat meer jeugd toen ik er was en tevens wat meer jineteros. Jineteros noemen ze in Cuba de mensen die je alles willen en kunnen verkopen…maar vaak wel voor een meerprijs.

Ik ben er niet mee in zee gegaan en regelde eigenlijk alles via mijn casa.

Parque Rene Fraga

Ik hou ervan om te lopen en om op die de sfeer van een stad te proeven. Ergens had ik gelezen dat je naar een uitzichtpunt kon gaan van waar je over de stad kon kijken, hier staat ook een mooie kerk. Ik heb het kaartje van de stad erbij gepakt en ben gaan lopen. Voordat ik mijn doel bereikt had kwam ik langs dit park met ook een geweldig uitzicht over de stad en de baai.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Ermita de Montserrate

Het duurde even maar na in totaal zo’n 1.5 uur lopen haalde ik mijn bestemming. Boven op de berg kun je wat te drinken en te eten kopen. Ik was niet de enige die hiernaar toe ging en vooral stelletjes zag ik hier zitten en genieten van de rust.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Hoogtepunten van Matanzas – Cuba

Museo Farmaceutico

Aan het parque de la Libertad zit een geweldige oude apotheek: Farmacia Francesa. Een van de hoogtepunten van Matanzas die je zeker niet mag missen! Het is net of je de jaren 50 in stapt als je daar naar binnen gaat. Ik bezoek helemaal niet veel musea op reis maar vond deze wel echt interessant! Ze zijn nog steeds aan het restaureren en boven was het nog niet helemaal klaar maar uiteraard mocht ik even boven rondneuzen toen de meeste andere bezoekers weg waren.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Sauto Theatre

Ik ben er niet binnen geweest maar deze schijnt ook erg mooi te zijn en staat symbool voor de stad. Al sinds 1863 is dit theater in gebruik. Hij zit dichtbij parque la Vigia en dit was vrij dichtbij mijn casa.  Ik liep er een heel aantal keren langs en aan deze weg zit ook de brandweer wat je soms een mooi plaatje kan opleveren 🙂

Che Mural

Als je daar de brug Puente Calixto Garcia over loopt kom je bij een herdenkingsmuur uit voor Che Guevara. In heel Cuba zie je deze iconische schilderingen en dat geeft alles toch een historisch en gekleurd gevoel.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Hoogtepunten van Matanzas – Cuba

Varadero

Nadat je deze stad bezocht en bekeken hebt moet je ook gaan genieten van zon, zee en strand. Dat heb ik natuurlijk ook volop gedaan! Ik ontmoette daar een stel gekke Britten die op een fietsvakantie waren. Ik heb een paar leuke dagen met hen doorgebracht!

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Tips voor Koffie – Food – Slapen

Hotel Velazco – Matanzas

Ik dronk in Matanzas elke dag mijn koffie aan het Parque de la Libertad in het geweldige oude hotel Velazco. Iets wat chique maar heerlijk verkoelend als het buiten erg warm is 🙂 En…ze hebben natuurlijk internet.. Als je bij het raam gaat zitten kun je ook de WiFi van het park gebruiken.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Hostal Roberto y Margerita – Matanzas

Mijn Casa in Matanzas was echt super. Ik zat aan de Calle Contreras 79 bij Hostal Roberto y Margerita. Ik heb er een nette kamer gehad en kon er super eten. De kamers zat in een nabij gelegen huis en mijn avondeten kon ik bij hen eten. Ik kreeg vooraf een lekker drankje en er werd alles aangedaan zodat ik mij thuis zou voelen in hun huis. Super!

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Binnenplaats waar ik mijn avondeten kreeg

Eten bij El Galeon – Varadero

Eten bij de locals kun je bij El Galeon. Ik ben daar met het Britse gezelschap geweest en we hebben er heerlijk gegeten.

Het is even zoeken maar ik vond het de moeite waard! Het zit aan Calle 29 y esquina en segunda, Varadero.

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Hoogtepunten van Matanzas - Cuba

Hoogtepunten van Matanzas – City of Bridges

Deel je deze post?

Meer over Cuba lezen?

Naar de sigarenboer in de Vallei van Viñales

Wandeling door het kleurrijke Trinidad

Paardrijden in Nationaal Park Topes de Collantes

Fietsen naar het strand van Playa Ancon

En als jij naar Cuba gaat boek jij dan ook de casas?

Boek jij een Hotel of Casa in Cuba? Rondreis Cuba

Ik hoop dat jij  net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

Tags:
13 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *