Hanoi ontdekken in een dag – Vietnam

Hanoi ontdekken in een dag is veel te kort natuurlijk maar kijk eens hoe je dat heel goed kan doen vanaf achterop een motor! Toen ik in oktober van 2012 op mijn eerste soloreis ging koos ik voor een twee maanden trip door Vietnam, Laos en Cambodja. Mijn reis begon ik in Hanoi, Vietnam en rondlopend door de stad genoot ik volop van het Aziatische leven om mij heen.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en is met zijn oude stad ook echt een must om te ontdekken! De stad staat bekend om de Zuid Aziatische, Chinese en Franse invloeden. Een heerlijke mix van deze 3 kun je verwachten in de architectuur, de mensen en het eten op straat natuurlijk!

Daar had ik een hotel geboekt voor een aantal nachtjes, Rainbow Hotel. Dit hotel kan ik niet meer vinden online. Het hotel lag mooi in het centrum en ongeveer hooguit een km lange weg lopen naar het bekende Hoan Kiem meer. Langs de weg natuurlijk allerhande winkeltjes en geen straf om elke dag te lopen!! Ik ging een aantal keren vroeg in de ochtend naar het Hoan Kiem meer om de Vietnamezen te zien ontwaken met hun rituelen.

Kijk daarvoor even: Tai Chi bij het Hoan Kiem meer

Als je daar dan staat leer dan ook gelijk het verhaal achter de schildpadden pagode die je op de foto zit in het meer van Hoan Kiem.
A Day in Hanoi
De ochtend activiteiten bij het Hoan Kiem meer
  • Een gids regelen voor een dag Hanoi ontdekken
Ik wilde de stad meer ontdekken en ik stond in de drukke straten bij het Hoan Kiem meer me te bedenken hoe ik bij de typische toeristische trekpleister zou kunnen komen. Het duurde uiteraard niet lang voor ik werd aangesproken door een motorrijder. Hij wilde me wel naar een aantal attracties brengen en kon er ook wel over vertellen gaf hij aan.

Hij noemde One Pillar Pagoda, Ho Chi Minh mausoleum enz. Toen ik dat hoorde was ik al verkocht. Ik had die natuurlijk gelezen in mijn Lonely Planet en dus ging ik dit met hem doen!
A Day in Hanoi
Mijn chauffeur / gids voor de dag
Naderhand zou hij me naar een goed restaurant brengen waar ik dan een late lunch zou kunnen doen. Het was een lokaal goed restaurant en hij vond dat ik het moest proberen…Ze hadden de beste Pho, de bekende soep van Vietnam! Ik vond het helemaal prima en nadat we een prijs hadden afgesproken kreeg ik van hem een helm en gingen we op pad!

Rijden door de drukke straten van Hanoi!

A Day in Hanoi
Door het drukke Vietnamese verkeer
Ik durfde eigenlijk op de drukke stukjes geen foto’s te maken dus bovenstaande foto doet geen recht aan hoe het verkeer er echt aan toe gaat… Ik was bang dat ik mijn camera zou laten vallen 🙂

 Hanoi Ontdekken – Vietnam

A Day in Hanoi
A Day in Hanoi

Literature Temple

A Day in Hanoi

A Day in Hanoi, Vietnam

Ho Chi Minh Mausoleum

Op het moment dat ik in Hanoi was waren ze het mausoleum aan het renoveren dus daar kon ik niet naar binnen. Het gebouw op zich was al best imposant om te zien! Het museum ben ik wel even binnen geweest, heel goed om eens wat meer te leren over Ho Chi Minh. Zijn levensverhaal, waar hij geboren en getogen was en hoe hij is geworden zoals hij is geworden. Ik snapte iets meer van het enthousiasme van de Vietnamees over HCM. Hij heeft namelijk best veel voor het land betekend.

Hanoi ontdekken in een Dag

A Day in Hanoi, Vietnam

Het huis van Ho Chi Minh

A Day in Hanoi, Vietnam

En dan het huis waar HCM echt woonde

A Day in Hanoi, Vietnam

One Pillar Pagoda

A Day in Hanoi, Vietnam

De gids vond dat ik Ho Chi Minh een handje moest geven 🙂

Hanoi ontdekken in een dag - Vietnam

Even een kopje koffie bij een van de grote meren in Hanoi stad.

  • Terug in de drukke stad moest ik natuurlijk de lokale soep eten.

Net na de middag werd ik naar een klein restaurantje gebracht in het Old Quarter Hanoi en hij vertelde me hoe ik terug kwam bij Hoan Kiem Meer. Ik ging op advies van hem de vietnamese Pho hier proberen.  Aangezien het mijn tweede dag in Hanoi was en ik nog niet eerder de soep had geprobeerd hielpen ze me even op weg 🙂

A Day in Hanoi, Vietnam

Heerlijke Pho!

Ik vind het heerlijke soep en denk echt dat dit de beste maaltijdsoep ter wereld is!! Tijdens de rest van mijn reis door Vietnam heb ik nog vele verschillende soorten van deze heerlijke soep gegeten en kan het zeker aanbevelen om die op straat te eten.

The Best!

A Day in Hanoi, Vietnam

Het kleine lokale restaurantje

Hanoi ontdekken in een dag

Dan mag je dit ook niet missen!

De dag was nog niet om en ik had natuurlijk nog tijd om zelf rond te gaan dwalen. Ik kan je echt aanbevelen om alsnog verder te gaan lopen. Loop gewoon zoveel je kan in deze stad en be amazed!!

  • Het drukke straatbeeld van Hanoi

Hanoi ontdekken in een dag - Vietnam

Hanoi ontdekken in een dag - Vietnam

Als je weer terug bij het Hoan Kiem Meer bent moet je natuurlijk ook even de tempel bezoeken op het meer. Ook even een oase van rust in het drukke centrum van Hanoi.

  • Ngoc Son Temple

Hanoi ontdekken in een dag - Vietnam

En natuurlijk zijn er nog vele andere must visit plekjes…

Als je er eentje hebt laat het me dan weten…

Ik wil nog graag een keer terug naar deze heerlijke stad!

Na Hanoi ging ik verder naar Halong Baai. Maar je kunt ook het binnenland intrekken en de Ha Giang Loop doen in bijv. 4 dagen. Dat lijkt me wel een echte gave trip.

Waar verblijven in Hanoi

Zoals ik in het begin schreef verbleef ik in de omgeving van Hoan Kiem Lake. Ik moest er zo’n 10 minuten voor lopen maar was er dus vrij snel. Net iets buiten de meeste drukte maar toch lekker dichtbij genoeg. Zoek jij ook in die buurt een hotel?

Kijk eens naar de mogelijkheden in Hanoi.

Vond je deze post leuk? Deel hem dan!

Wil je meer lezen over mijn Vietnam reis?

De Bekende Cu Chi Tunnels – Vietnam

Canyoning in Dalat – Vietnam

De Zandduinen en de Fairy Stream – Mui Ne, Vietnam

Kookles bij Red Brigde in Hoi An – Vietnam

Of kan ik je inspireren om een berg te gaan beklimmen…in de nacht?

Trekking naar de top van Mt. Pulag – De Filipijnen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *