Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse – Namibië

Een van de hoogtepunten van het land Namibië is met stip de Fish River Canyon of terwijl Visrivier kloof op zijn Afrikaans. Op de meeste rondreizen Namibië zul je deze plek aantreffen en dat is zeker niet voor niets. De Fish River Canyon is de een na langste Canyon ter wereld. De Grand Canyon is namelijk nummer 1 maar met een indrukwekkende tweede plaats voor de Fish River Canyon mag je je opmaken voor een behoorlijk natuurspektakel.

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

De uitdrukking oorverdovende stilte had tot voor dit bezoek aan de Fish River Canyon voor mij nog geen betekenis. Toen ik daar voor die immense canyon stond en heel zacht op de achtergrond de kolkende Fish River hoorde was het haast oorverdovend…Het is er stil, je hoort heel soms een vogel maar in de enorme ruimte die je voor je hebt lijkt alles te weerkaatsen en te vertienvoudigen.

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse – Namibië

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

Het ontstaan van de Fish River Canyon gaat 1800 miljoen jaar terug volgens geologen. Het ontstaat als lava, leisteen en zandsteen zich op de flanken van de canyon vastzetten. Door de enorme hitte is het gesteente tot graniet verhard terwijl de afkoeling in een later stadium voor de scheuringen zorgen met het gevolg dat er een diepe canyon is ontstaan.

Tijdens mij 10 weken durende rondreis Namibië stonden er 3 nachten bij Canyon Roadhouse op het programma. Ook die plek kan ik je van harte aanbevelen. Het is echt een roadhouse en overal rondom het hotel zie je oude Amerikaanse auto’s (wrakken). In de avond zijn er een aantal verlicht wat het geheel helemaal een geweldig aanblik geeft. Ik heb een paar keer rondgelopen om foto’s te maken. Het zag er geweldig uit!

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

Na het ontbijt op mijn eerste volle dag daar stapte ik in mijn auto om de Fish River Canyon te verkennen. Ik reed Canyon Roadhouse uit en sloeg rechtsaf, alsmaar rechtdoor en je komt de bordjes tegen. Onderweg maakte ik een paar keer een stop, hopende dat ik nog een Oryx of Giraf zou treffen natuurlijk. Aangekomen bij de entree van Fish River Canyon betaalde ik het entreegeld, kreeg ik een kaart van de gemaakte uitzichtpunten en een korte uitleg van hoe te rijden. Eigenlijk is het gewoon een lange weg met aan het eindpunt het hoofd uitzichtpunt (main viewpoint) over de Fish River Canyon.

De Fish River Canyon kloof is 161km lang, 27km breed en 550 meter diep (op haar diepste punt)

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

Er hangen vele informatieborden bij de main viewingpoint over de historische achtergrond van deze canyon en zijn omgeving. Begin 1900 werd hier gevochten door de inheemse volken tegen de kolonisten die uit Duitsland komen. Dit heeft geresulteerd in het graf van Lt. Thilo von Throta die hier begraven werd door zijn vriend Cornelius Frederick in juni 1905. Deze twee mannen werkten voor een verkenningseenheid van Duitsland tot 1904. Het is erg lastig om de historie duidelijk te krijgen. Verschillende mensen hebben verschillende lezingen..

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

Het unieke Fish River Canyon

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

De kolkende rivier onderin de Fish River Canyon.

Er lijkt erg weinig water in te zitten maar geloof mij, ik hoorde het water met geweld onder mij door stromen. Er zat op het moment dat ik er was veel water in, als je nagaat dat hij over het algemeen nagenoeg leeg is…toch zag het er op die afstand echt niet uit als een kolkende rivier.

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

De Fish River Canyon is ook een van die plekken die je gewoon niet mag missen tijdens je rondreis door Namibie. Het is er enorm en het begrip stilte krijgt er echt een nieuwe betekenis… Er is zoveel niets…zoveel ruimte waar het stil is.. Ik vond het zeer indrukwekkend en heb er zeker een uur gezeten. Gewoon op het bankje op het eerste uitkijkpunt maar ook bij Hiker’s Viewpoint heb ik een tijd gewoon voor mij uit zitten staren in de verte.

Hiker’s Viewpoint – Fish River Canyon

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

Wist je dat er vanaf Fish River Canyon 80 km lange wandelroute start door de kloof? Deze mag alleen begeleid gelopen worden aangezien je droog en onherbergzaam gebied in gaat. Je kunt deze afleggen in 5 dagen en 4 nachten. De trail eindigt bij Ai-Ais Hot Spring waar je dan je lichaam in kan laten ontspannen!

Hikers point at Fish River Canyon

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse – Namibië

Bij Canyon Roadhouse is een heerlijk zwembad waar ik mij ook wel een aantal keren een paar uurtjes vermaakt hebt. Het is toch ook gewoon vakantie als je op ontdekking uit bent in een nieuw land, toch?

Toen ik bijna bij Canyon Roadhouse was zag ik een paar giraffes aan de kant van de weg, hoe leuk? Toen ik later die dag de berg op ging om een fijne wandeling te maken zag ik ze weer. Bovenop hoopte ik wat ander wildlife te treffen maar anders dan wat vogels in de verte kreeg ik niet te zien.

Canyon Roadhouse – Amerikaanse auto’s

Ik had nogal wat regen in de dagen dat ik bij Canyon Roadhouse was en dat gaf mij de meest dramatische luchten, vooral mooi met zonsondergang natuurlijk!!

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

Fish River Canyon Amerikaanse auto's

Als je een betere camera hebt kun je super gave posters maken van de plaatjes die je hier kan schieten.
Wat een gaaf plekje!

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië

Surrealistische plaatjes schieten bij Canyon Roadhouse

Fish River Canyon Amerikaanse auto's

Kolkende rivier bij Canyon Roadhouse na een flinke regenbui

Bezoek Fish River Canyon vanuit Canyon Roadhouse - Namibië
De brug om naar de wandelingen te gaan die uitgezet zijn achter Canyon Roadhouse

Ik kan je wel vertellen dat zo snel de rivier vol was met snel stromend water… Zo snel was de rivier ook weer leeg. Het water zakt zo door het zachte mulle zand weg de grond in. Het is ongelooflijk hoe snel dit weg is. Zo kijk je en stroomt er bovenstaande rivier en een uurtje later is het weer een droogstaande rivierbedding.

Campsite Canyon Roadhouse

Als je de brug oversteekt kom je eerst over de campsite van Canyon Roadhouse. Als je hier kampeert mag je dus gebruik maken van het zwembad en natuurlijk het restaurant. Wat ik erg fijn vond aan Canyon Roadhouse is dat ze ook een klein winkeltje hadden waar ze allerlei dingetjes verkochten. Ik kocht er mijn zonnebril, ik was die vergeten mee te nemen vanuit NL en ik kocht er ook zout met kruiden. Dit heb ik de rest van de reis gebruikt om mijn eten te spicen. Het was zout met kurkuma onder andere, het heette Funky Ouma.

Zwembad bij Canyon Roadhouse
Zwembad bij Canyon Roadhouse met op de achtergrond de brug naar de campsites

Natuur rondom Canyon Roadhouse - Namibie

Wandelen nabij Canyon Roadhouse

Nabij Canyon Roadhouse zijn meerdere wandelingen uitgezet en dus kun je je goed een dag vermaken rondom het hotel. Ik maakte vroeg in de ochtend een wandeling. De middag lag ik heerlijk aan het zwembad om dan aan het eind van de dag toen het weer iets minder warm werd een volgende wandeling te willen starten. Helaas begon het te onweren en te regenen en dus kwam die tweede wandeling er niet van.

Als je de brug over loopt naar de campsite kom je al snel bordjes tegen om op pad te gaan. De eerste wandeling die ik maakte bracht mij naar boven om daar op de top een wandeling te gaan maken. De wandeling de volgende dag bracht mij in een omtrekkende beweging naar dezelfde berg alleen dan aan de achterzijde. Telkens heb je weer andere uitzichten over de omgeving. Vervelen doet je dit uitzicht niet snel!

Fiets- en wandeltochten nabij Canyon Roadhouse

Als je gaat wandelen neem dan genoeg water mee. Het is al snel warm en schaduw is er niet te vinden. En daarom dus mijn tweede tip: Smeer je goed in met zonnebrand om je te beschermen tegen de felle zon.

Fiets- en wandeltochten nabij Canyon Roadhouse

Yoga
Op de berg bij Canyon Roadhouse

Fiets- en wandeltochten nabij Canyon Roadhouse

Van dit soort momenten en omgevingen kun je toch alleen maar blij worden?

Fiets- en wandeltochten nabij Canyon Roadhouse

Als je geluk hebt dan zie je ook nog wat wildlife lopen.
Ik heb alleen onder aan de berg, nabij de grote weg, een aantal giraffes gezien.

Fiets- en wandeltochten nabij Canyon Roadhouse

Ik heb volop genoten van mijn 3 daagse verblijf in Canyon Roadhouse nabij Fish River Canyon. Toen bleek dat ik kon tanken bij het super oude jaren 60 tankstationnetje van Canyon Roadhouse was ik opgelucht. Er was een omleiding geweest toen ik naar de Canyon reed en ik was ruim in mijn tweede tank. Helemaal super dus!

Tanken bij Canyon Roadhouse - Fish River Canyon

Tanken in stijl van Canyon Roadhouse!

De volgende activiteiten zijn te boeken bij Canyon Roadhouse:

Excursie naar Fish River Canyon, ochtend wandeling, wandeling van nabij gelegen dorp naar de lodge, Canyon Drive, verschillende sundowner drives en een sundowner wandeling. Ik deed mijn excursies op eigen gelegenheid.

Vond je deze plek ook gaaf?
Bewaar of deel deze pagina dan even

Wil je meer lezen over Namibie?

Wat te doen bij Waterberg Plateau National Park 

Bezoek het Unieke Kokerboomwoud en de Tuin der Goden – Keetmanshoop

10 Handige feiten voor jou bezoek aan Namibie

15 Interessante feiten over Namibie

Paklijst kamperen in Namibie met een 4WD

Ik hoop niet dat het je overkomt ooit maar stel…

Veilig Reizen – Uiteraard let jij op! Toch ben je jouw paspoort kwijt geraakt tijdens je reis

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *